Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 16:28
- Nahlásit

Biluška
no to je přeci Norika, co jsi jí odvezla od Bártů do Moravského srdce. Akorát že jí museli trošku ostříhat, kvůli kůži

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 16:52
- Nahlásit

gabifi
Hele ale ta ostříhaná šeltie nevypadá vůbec špatně, možná by stálo za to vyšlechtit krátkosrstku...

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 16:59
- Nahlásit

rendik
krátkosrstou šetlijí bych brala. Dnes jsem zase musela sprchovat Akimu podvozek, ne že bych toho za těch 9 let neměla plný zuby

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 17:05
- Nahlásit

gabifi
Cožpak sprchování, ale obírat tunu bílejch chlupů z oblečení (hlavně z černýho) když člověk někam jde a nechce vypadat jako houmles, toho mam celkem dost už po roce... Krátkosrstou šeltku bych taky brala, ale kde jí vzít a nekrást?

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 17:12
- Nahlásit

gabifi
Tak to jsem ji teda nepoznala

rendik
Hesinka byla krátkosrstá už dvě léta po sobě. Normoš jsem ji na jaře vzala strojkem . Taky stříhají Rebeku Pospíšilovic a Terrinku Raczovic. Má to své výhody

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 17:20
- Nahlásit

rendik
no, když se o mne otře Kendy, tak je to daleko horší, než s Akimem.

Biluška
a nechceš vzít strojkem i Akima Filipovic?

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 17:40
- Nahlásit

gabifi
no, když se o mne otře Kendy, tak je to daleko horší, než s Akimem
Už to mam - tak bezsrstou!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 17:46
- Nahlásit

rendik
Už to mam - tak bezsrstou!!
Už to mám - neviditelnou

Holky, já dneska nakoupila skvělým způsobem. Naložila jsem plný košík a u pokladny zjistila, že na to nemám v peněžence peníze. Ptže jsem byla v Kaufu, mou kartu nechtěli a poslali mne k bankomatu. Jenomže bankomat nepatřil mé bance a odmítl mi vydat peníze, neb platnost mé karty je jenom do konce tohoto měsíce. Tak jsem dívkám u pokladny oznámila, že si nákup budou muset nechat. S nadějí v hlase se mne zeptalim jestli se pro něj vrátím. Ujet dalších 20 kiláků se mi nechtělo, tak jsem to tam natěšeným Kauflandovým děvám nechala a odplula k domovu. Den blbec

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 18:01
- Nahlásit

gabifi
Jó, já měla den blbec v pátek. Musela jsem vyklidit svojí školní skříňku - bylo tam asi 15 poloprázdných lahví dobrý vody. Tak jsem si všechny věci dala do skříňky a vynášela lahve, zámek jsem nechala odemčenej. No a když jsem pak přišla ke stříňce, zjistila jsem, že mi ňákej dobrák ten zámek zacvaknul a skříňku mam zamčenou - s klíčema, mobilem, peněženkou, botama, atd. Tak jsem sháněla školníka, aby zámek zničil. Ale školník nikde. Z a chvíli mi začínala hodina. Po hodině jsem školníka sehnala - údržbář odešel i s kleštěma, takže musim počkat... Fajn. V 10 jsem měla pohovor kvůli brigádě. Po další hodině, teda v půl 10 jsem zase sháněla školníka. Povedlo se mi ho najít v 9:45. Do podniku, kde jsem sháněla brigádu jsem dorazila v 9:58. Paní na recepci mi oznámila, že paní, se kterou mám domluvenou schůzku odjela a že mám počkat. Tak jsem seděla na recepci a čekala. Naštěstí jen čtvrt hodiny. Pak jsem si s paní popovídala, brigáda se mi fakt líbila až do doby, kdy pani řekla, že by to teda bylo od půl 4 do 6 odpoledne. Upozornla jsem jí, že v inzerátu, na který jsem odpovídala, byla pracovní doba od 7:30 do 15:30. Paní mi chvíli tvrdila, že to neni možný, pak teda řekla, že se asi spletla...

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 18:24
- Nahlásit

rendik

je mi líp, cizí smůla dokáže člověku dobít baterie

ICY Krásná louka. Autor: Terka Hillebrantová.

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:17
- Nahlásit

Mám prosbu, nechcete si někdo trochu OT zateoretizovat? Odsoudili byste použití výlukového samce v chovu, za předpokladu, že má dědičnou výlukovou vadu, která ho neohrožuje na zdraví, pokud má temperamet a skvělý exteriér? Nejedná se o psa, na diskusním fóru věnovanému danému zvířeti to probírat nejde. Plemeno je málopočetné, nemám jistotu, že si ze zahraničí nedovezu přenašeče téhle (nebo jiné) vady, zvíře je nadprůměrně kvalitní i v porovnání se zahraničními zvířaty. Zvíře je díky chybě chovné.
Já už nad tím přemýšlím rok.

rendik
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:34
- Nahlásit

kachna_
Nevim, jestli to dobře chápu... Takže jde o nějaké zvíře, samce - má dědičnou vadu, kvůli které by za normálních okolností do chovu nemohl, ale kvůli nějaké chybě je chovný. Exteriér a temeprament nadprůměrný, takže přemýšlíš, jestli to risknout a použít ho v chovu nebo ne? Jen by mě k tomu ještě zajímalo - ta jeho vada souvisí se zdravím?

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

rendik
Je srovnatelná s chybějícím zubem, jedná se o špatné utváření pyje. Vím, že tak třetina mláďat bude výluková a samičky přenašeči vady a nedokážu se rozhodnout, jestli to chovu pomůže nebo ublíží, takže řeším, jestli dvě nadprůměrně kladné vlastnosti jsou víc než jedna špatná.

rendik
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:47
- Nahlásit

kachna_
Já osobně bych do toho asi nešla, zvlášť jestli je u nás to plemeno málopočetné. Podobné věci mi celkem vadí, a to i když plemeno není málopočetné (viz jedna chs šeltií, kde fena přenáší špatně rostoucí špičáky - nevím, jak se to odborně jmenuje)...
Ale určitě se najdou lidi, co by do toho šli, takže to asi nakonec stejně zůstane na tobě...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 17:48
- Nahlásit

gabifi

krásná fotka
jo jinak sem ti nějaký fotky poslala ale je to slabota
ale mám víídeo, chceš to poslat?

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 19:22 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Jimmi
díky, fotky jsou fajn, na úvodní stránku použiju jednu z těch, co je tam Jim za tryskáč. A do fotogaleire dám tu s medailí

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 19:24
- Nahlásit

kachna_
tady je problém s těmi samičkami. Nemůžeš zaručit, že majitelé nebudou na nich dál chovat. To je u mne asi největší proti.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 21:08
- Nahlásit

kachna_
takže řeším, jestli dvě nadprůměrně kladné vlastnosti jsou víc než jedna špatná.
Podle mě je ta jedna špatná dost dobrý důvod k tomu, abych zvíře do chovu nepoužila. Asi bych do toho nešla ani v případě, že by ta vada nebyla vylučující. Když víš, že prošel víceméně omylem tak se to v podstatě rovná podvodu. Nech si ho doma na mazlení, ale nešiř to dál prosím.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 12:18 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

holkííííí POMOC. Neumím do textu na Estránkách vkládat prázdný řádek. Gdyby někdo měl ideu jak na to, sem s tím. Jestli budu muset kvůli vkládání řádek číst estránkový help, tak mi picne

Moje životní zásada: "Selže-li všechno, přečti si návod"

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:54
- Nahlásit

jsem tadýýýýýýýýýýýýý, jste rádi? zkuste někdo říct že ne Mám maturitůůů už od úterka já jsem tááák šťastná A psice taky, neboť jsem je značně zanedbávala

rendik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 11:11
- Nahlásit

Shelticka
Ahooj, no to gratuluju!! Já ma svaťák teď a maturita mě čeká taky v úterý, tak snad je to šťastnej den

Dasha
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 11:12
- Nahlásit

Shelticka
táááák je hodná! To je pašááák!
velká gratulejšn!
vítej mezi námi učitelkami/vychovatelkami

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 11:32
- Nahlásit

Díky všem no pořád tomu nemůžu uvěřit

rendik
Určitě to bude šťastnej den budu ti držet pěsti, to maturuje i kámoška Takže ať žije úterý!

Dasha
no já doufám, že mě nepotká učitelství z vychovatelstvím už ale nevim kam se vrtnu s pedákem uvidime kam mě vezmou na VŠ a kde se udržim

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 14:56
- Nahlásit

Shelticka
gratulejšn. Vítej mezi dospělci

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 18:39
- Nahlásit

Shelticka
no gratuluju!!!!!!!!!!!!!! tak a ještě hop na VŠ

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 18:41
- Nahlásit

gabifi
mám nový fotky Jima ze závodů, sou fakt hezký, pošlu ti je, ty před tím jsou naprd

jukla sem vedle k jezinkám a moc sem se nesmála, už začínaj bejt nudný, možná by stálo zato, jim pod nos strčit jejich šplechty co hustily před dvěma roky

Dasha
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 19:24
- Nahlásit

Jimmi
no něco ti k tomu řeknu, jako já snesu hodně, beru to dost s nadsázkou,lidi jsou všelijací, ale co mě jako budoucího majitele trošku se...štve je to, když někdo napíše "....někteří chovatelé upřednostňují to na úkor onoho, někteří jsou super a testují, jiní na to kašlou..." já pak jak blázen projíždím jednotlivý chovky a hledám, kdo že má jaký psy a jaký testy a jaký fleky a jaký koule, abych náhodou nebrala psáka od toho špatnýho. Tak buď teda ať mlčí a navzájem si jen GFKFjou a nebo ať nenaznačují.
Až si budu vybírat štěně(jakože už to dělám), tak asi budu muset přestat chodit na "diskuzi".

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 19:43
- Nahlásit

Dasha
Klííídek, tak horký to není, jenom některé názory zastaraly a jsou v propadlišti dějin, protože se nehodí na současná zvířata v určitejch chovkách a naopak.
Je zajímavý, že některé radikální názory napsané před dvěma lety, jako by nebyly. Je to jako v politice a volební kampani. Po volbách se člověk nestačí divit....

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 19:50
- Nahlásit

Dasha

k tomu naznačování...ono chce trochu odvahy a morálky si stát za svým názorem, jako má gabifi
já nechovám, mám dva psy, takže ta diskuze o tom na čem chovat a na čem ne, je mi upřímně u prdele
každý štěně je sázka do loterie a vlastně každý vrh, pokud si opravdu nestojíš za svým a svými nároky a to jde těžko, když máš takový požadavky, který jsou skoro nesplnitelný
Tady je zatím malá chovná základna, a navíc je u nás chovatelství KK teprve v plenkách, jen dlouhá doba ukáže a prokáže správnost některých rozhodnutí

Dasha
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 20:03
- Nahlásit

Jimmi
jj, já to chápu, že všechno chce svůj čas...jen mám čím dál větší pocit, že ta diskuze je jen pro staré harcovníky a chovatele, prče já se v tom ztrácím a je mi to spíš ke škodě než k užitku a pomoci. No třeba stigma kolem CEA, MDR...jo, něco jsem si o tom přečetla, ale stejně tomu pořád moc nerozumím, normal x carrier, kdo s kým jo a kdo radši ne...ale nezeptám se, protože mi nikdo normálně neodpoví, možná první pisatel, ostatní si zase začnou vyřizovat osobní věci a já se dozvím h..nic!
No a taky teda něco osobního, já už jsem psala, že při vybírání štěnda dávám na sympatie k chovateli, takže jednu chovku jsem z výběru vyřadila každopádně, testy netesty, barvy nebarvy!

A že bys šoupla fotky flájboje i sem?

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání