| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:59
- Nahlásit
Dasha
blééééé, pani, kdo se vás ptal na váš neprofesijonální názor, co?
No to já vám ho ochotně řeknu i bez ptaní
Heleď, nejdůležitější je chuť toho psa do práce, zbytek přijde časem sám. Nebo taky nepřijde - viz Puma
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:03
- Nahlásit
Biluška
vy toho nakecáte
nejdůležitější je chuť toho psa do práce, zbytek přijde časem sám... obávám se, že Leninek nebude žít sto let, ale jo, já už cítím, že se ten okamžik blíží!
je fakt, že chuť tu on má a velkou, za to jsem ráda, lepší než pes, kterýho musíš hecovat, aby se trochu rozběhl...jen nám asi mimo jiné chybí zkušenosti ze závodů, já jsem fakt strašnej nervák a ho to samosebou mate.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit
nemáte někdo nějaký opravdu dobrý nápad , jak pejska naučit slalom a hlavně , co dělat, aby si tuto překážku oblíbil?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
Zany
Máme, ale možná by bylo lepší to řešit na foru agiliťáků
Hele, naber si dvě plné ruce žrádla. Nadrobeného na malinké kousíčky. Pak si vem hladového psa. Máš-li šeltii máš výhodu, neboť ty jsou hladové furt . Na krk toho psa připni kraťoulinké vodítko, asi tak velikosti tkaničky od bot. V krajním případě lze použít i tu tkaničku. V žádném případě ne vodítko co pes potáhne metr za sebou.
Normálně si stoupneš ke slalomu, zavelíš tak jak je pes zvyklý (sla-lom, sem-tam), nebo nevím co mu říkáš a vyrazíš. Ukazuješ těma rukama plnýma pamlsků a drobíš. Nedrobíš na zem (přísně zakázáno), drobíš psovi do tlamy. On ti nábožně sleduje ruce a jde za nima jak beránek. Pokud se náhodou sekne ve směru "k tobě" přitáhneš si ho za tu tkaničku, nadrobíš mu do huby a jedeš dál. Když se sekne ve směru "od tebe" tak ho lehce popošoupneš kolenem. Ale lehce, ne, že ho nakopneš do žeber ! Rukou nepošupuj, v těch máš to žrádlo. Intenzitu drobení nastavuj podle chuti psa do práce. Když jede jak fretka tak ho nezdržuj s žrádlem, ale dej třeba za každou čtvrtou laťkou. Když nejede a courá se tak klidně za každou druhou, nebo za každou.....
Nezapomeň na to, že musíš být rychlejší než ten pes a pořád stát o laťku před ním. Nemá smysl jít vedle něj, to ho brzdíš, on má čas dělat tam kravinky, čuchat, štěkat, škrábat ti na ruce a pod. Hezky o laťku dopředu a žrádýlkem táhnout psa za sebou. Pokud máš krátký ruce tak couvej.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:42
- Nahlásit
omlouvám se, spletla jsem forum. Děkuji, to zní nadějně, určitě vyzkouším . není to šeltie, ale paličatý čínan, pamlsky miluje, tak to by mohlo zabrat.začala jsem s ním závodit , a připadá mi , že je to na něj moc dlouhé, ke konci už je v dost v útlumu. jak udržujete psy na závodech aktivní ?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:52
- Nahlásit
Zany
a připadá mi , že je to na něj moc dlouhé, ke konci už je v dost v útlumu.
Myslíš slalom? Nebo celý parkur?
Na obojí platí jedině trénink.
jak udržujete psy na závodech aktivní ?
Přesným protikladem. Pes se musí naučit odpočívat. Ideální je klec s potahem, psa zavřu, zatáhnu záclonky a hotovo. Po pár letech se naučí spát. Začátečníci s tím mají vždycky problémy. Jsou moc akční, rozrušení z té spousty vzruchů, psů, rozhlasu a všeho kolem. Tím pádem logicky po pár hodinách začnou být unavení a na trať už kašlou. Jediná cesta je fakt naučit ho odpočívat. Pokud ho celé závody držíš někde na klíně a co půl hodinky s ním chodíš "ven" a házíš balonky, nebo tak něco děláš to nejhorší, co můžeš udělat. Přijedu na závody, postavím klece a celou smečku zavřu. Závodícího psa vytáhnu tak půl hoďky před startem, nechám vyvenčit a znova zavřu. Cca 5-10 minut od startu (individuálně podle psa) vytáhnu z klece, rozhýbu psa, rozhýbu sebe (už vím jak bolí natažený sval, od té doby se poctivě rozcvičuju) a jdeme na trať. Po běhu se chvilku projdem, aby svaly vychladly, za odměnu nahážu pár balonků a šup zpátky do klece. Vzhledem k tomu, že běhám se třema psama tak mi to akorát vychází na to, abych vytáhla dalšího
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:58
- Nahlásit
Myslela jsem závody. Dělám to jak píšeš, mám boudičku , která mu vůbec nevadí. Ale připadá mi, že odpočívá až moc a nemá pak už náladu a nebaví ho to.na bálonky moc není , před během se ho snažím rozcvičit spíše nějakými těmi tanečními cviky, to ho baví. na posledních závodech jsem měla smůlu, že jsem běžela jako první, tozn. po prohlídce hned na parkur, takže moc času na rozblbnutí nebylo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:04
- Nahlásit
Zany
Jsou dvě možnosti
Buď je opravdu ospalý - pak ho prostě buď dřív před během, někomu holt trvá dýl než se nastartuje.
Nebo je unavený. V boudičce sice je, ale nespí tam. Pak ti nezbývá než jezdit po závodech, on se to časem naučí.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:08
- Nahlásit
Díky, já jsem spíše myslela, jestli toho na něj není moc a neměla bych to spíše omezit, abych mu závody nezhnusila.ted v každém případě musíme pracovat na tom slalomu, jinak to ani nemá cenu.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:12
- Nahlásit
Dasha
Biluška
enomže má paničku co má líné ručičky a prostě tomu psovi neukáže a neukáže a když už náhodou ukáže tak někam jinam
ale to je naprosto novmální nemoc psovoda, taky jsem jí měla
Jimmi
jsem ráda, že jsem v Řepči nebyla a plně potvrzuji platnost rčení "Co oči nevidí, to srdce nebolí"......
Občas mne sice chytne lítost, že krátký kráčí do stejný prdele jako dlouhý, ale pak si řeknu, že mi to může být jedno. Já si nějakého pesa vždycky vyberu a co bude za 30 let? To mne spíš budou zajímat druhy slípendplej než kdo vyhrál světovou výstavu
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 19:00
- Nahlásit
Biluška
Tak to tady louskám... první podmínku splňuju - mam šeltii . Ovšem pak už máme problém, šeltie nechytá pamlsky do tlamy. Ale to byla jen taková poznámečka nevztahující se k tématu slalom S tim momentálně problémy nemáme, bo na cvičáku nemáme agi překážky - lépe řečeno máme, ale půjčený a ne na dlouho...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 08:17
- Nahlásit
Biluška
Nezapomeň na to, že musíš být rychlejší než ten pes a pořád stát o laťku před ním. Nemá smysl jít vedle něj, to ho brzdíš, on má čas dělat tam kravinky, čuchat, štěkat, škrábat ti na ruce a pod.
Hele mám dotaz... já jsem před psem furt slalom máme vcelku rychlí ale ten degen furt řve a řve byla sem trochu ráda že řve jenom ve slalomu a na parkuru nee ale stačily dva další tréninky a když udělám chybu puma na mě řve a řve
Omlouvám se za OT
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:08
- Nahlásit
Omlouvám se za OT
......tady nic není OT
|
leila
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 08:57
- Nahlásit
gabifi
fáákt ju tak to jste jedno z mála fór
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:27
- Nahlásit
leila
chtělas pumu? chtěla. Máš pumu? Máš. Tak si nestěžuj
|
leila
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:19
- Nahlásit
Biluška
Tak si nestěžuj
si nestěžuju jenom podotýkám že tvoje metoda nemusí platit na všechny psy
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:35
- Nahlásit
Rozloučení s důležitým členem rodiny
V sobotu jsem odvezla novému majiteli důležitého člena rodiny, našeho Jarýska. Těsně před odjezdem mu ještě umřelo dálkové ovládání. Nevadí, místo ovládání mu v kufru zůstaly chlupy maliňačky mé kamarádky. Naposledy jsme se společně prohnali po dálnici, kde jeho litrový motůrek, zatížen zimními pneumatikami v kufru, při 140 naznačoval, že pokud nespomalím, asi začne hořet. Cestou jsem si vzpomněla na naše nejadrenalinovější jízdy, třeba jízdu o půlnoci v průtrži mračen po středové čáře, jízdy v mlze, smyky na náledí. Taky jsme si vzpomněli na blbce, co do Jarýska nacouval, i když všude kolem bylo místa jako na stadionu....a pak že chlapi umí parkovat. Než jsem ho opustila na parkovacím stání v úplně cizím městě, pohladila jsem ho po přístrojové desce a poděkovala za nezávislost, kterou mi poskytl. Omluvila jsem se mu za špatné zacházení, na každém parkovišti byl vždycky jednoznačně za nejšpinavější auto.
Domů jsem přivezla Hanse, který má větší kufr a tudíž se do něj dá nacpat ještě víc věcí a ještě víc pejsků. Snad nám to spolu půjde stejně dobře jako s Jarýskem. Hned první den jsem si všimla, že Hansovi trčí půl prdele z každého parkovacího místa, do kterého najedu. To se Jarýskovi fakt stát nemohlo. Akimovi se Hans tak zalíbil, že z něj odmítá vystupovat. Kendy, jako správný lord, Hanse ignoruje.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:15
- Nahlásit
gabifi
jsi statečná, muselo to být dojemné loučení!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:27
- Nahlásit
Dasha
muselo to být dojemné loučení!
bylo
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:41
- Nahlásit
gabifi
jak pokračuje tažení na fenečku?
já táhnu, táhnu, ale pořád stojím na místě
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:20
- Nahlásit
Dasha
já táhnu, táhnu, ale pořád stojím na místě
nápodobně
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 17:07
- Nahlásit
gabifi
Kendy, jako správný lord, Hanse ignoruje.
se mu nedivim, máš pořídit něco engliš, třá Rouvra, ten by se mu zaručeně líbil víc, neš ňákej nácek.
fenku jóóó?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 18:06
- Nahlásit
Jimmi
třá Rouvra, ten by se mu zaručeně líbil víc, neš ňákej nácek
čmarjá, to mne nenapadlo. Proto mu Das Auto nevoní
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 21:53
- Nahlásit
gabifi
Si mě uplně dojala - taky se zrovna budu loučit s naším autíkem
Co Kendyk už je dobrej?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2008 09:02
- Nahlásit
Madabiš
taky se zrovna budu loučit s naším autíkem
můžeme uspořádat smuteční hostinu
Lovec Kendyk se má lépe. Mi z něj jednou klepne.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2008 12:56
- Nahlásit
gabifi
Lovec Kendyk se má lépe
jasně, do doby, než se potká s nějakou ostrou zajímavostí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 07:26
- Nahlásit
Jimmi
já bych potřebovat jednu flajbólovou fotku Jimíka na úvodní stranu u našich kluků. Bylo by možno, nebo jsou fotky ze závodů v trezoru?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:11
- Nahlásit
Biluška
říká ti to něco?
škoda, že kravín pro Bártů ještě nepostavili....i když kdo ví....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:13
- Nahlásit
Biluška
není mi jasné, jak může mít pes zavřený v kravíně zlomené obě přední nohy....leda že by ta pípča do nich kopala
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 13:56
- Nahlásit
gabifi
To mi nic neříká. To má být trikolorní kraťanda s weiss faktorem, nebo co to je? Tak trošku to vypadá jako náš Metatron, ale ten nemá tak dlouhé nohy
není mi jasné, jak může mít pes zavřený v kravíně zlomené obě přední nohy....
To byl zázračný kravín, víš?
|