| Autor |
Zpráva |
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:18
- Nahlásit
Dasha
Náš nejlepší osobní čas bez jedné sekundy, by měl i pro nás být mezním časem. Ovšem může se stát, že se přihlásí družstvo ještě o 1s s lepším časem. To je potom pro nás i ostatní mezní čas. To už jsou celkem 2s a to fakt nemáme šanci prorazit, to už je pomalu jiná divize. Ale někdy to pro velký počet družstev jinak nejde. Pokud v divizi bude náš vstupní čas nejlepší, bude pro ostatní družstva mezním časem. Když podáváš přihlášku, nikdy nevíš, jaký časy uvedou tvý soupeři.
Pokud ovšem vidíš, že pesani požili Redbull a lítají jako draci, tak ti nezbude, než je zbrzdit většími rozestupy. Ale tak daleko ještě fakt nejsme , jsme rádi, když ty rozestupy jsou natolik velký, aby se nelekali a nevybočovali ještě před vlítnutím na dráhu. Pro některý psy to je problém, míjení se čumák na čumák je pro nás velký sen
Jinak chyby se dělají různý, pro Jima asi největší problém je při otočce u boxu, kdy si chytí míček, musí se na místě otočit a letět zpátky do branek, někdy je oblouk natolik velký, že ho to vyhodí dál a jemu se nechce zpátky přes překážky, taky někteří balonek upustí a běží bez něho, nebo se u boxu rozhodnou, že na sousední dráze je balonek lepší a běží s cizím psem ...a tak, hodně toho musíš vychytat i ty sama, když psa pouštíš do dráhy. Když běží pes jako první, musím mít načasovaný běh a včas ho na signál vypustit, máme na to takový zvláštní semafor.
No, je toho hodně..... Jestli tě zajímají pravidla flyballu, zkus si pročíst stránky flyball klubu
http://www.flyball.cz/
nebo jukni na stránky
http://www.hoptropprague.wz.cz/
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:18
- Nahlásit
Dasha
kámošce policajti jednou zakázali pokračovat v jízdě....měli něco proti upadlému výfuku, nebo podobný ptákovině. Ona jako že bez problémů a slušně je požádala, aby jí pomohli s odvozem psů.....a začala se připravovat na přesun smečky do policajtskýho auta. Když policajti viděli celkový počet čoklů, nechali jí odjet i bez toho výfuku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:20
- Nahlásit
Jimmi
nemáte to jednoduchý
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:29
- Nahlásit
Jimmi
ty brďo, jsem tím jen tak prolítla, ale teda teda, smekám!
gabifi
taky dobrej způsob, jenom nevím, jestli 3-4 psi je dostatečné množství...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 14:32
- Nahlásit
gabifi
nic co je jednoduchý není ta pořádná prča
já zase, když píšou agiliťáci, tak nevím o čem....
každý má svoje
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:59
- Nahlásit
haló, tady nikdo neni
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:02
- Nahlásit
Jimmi
ale je, ale nemá si s kým psát
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:12
- Nahlásit
gabifi
hlásím, že mne odchytli cajti s nesvítícím levým pravým reflektorem. Akim na ně poctivě držkoval, a tak jsem čekala, že začnou řešit, jak to ty čokly v autě vozím - bez pásů a bez mříže. Neřešili, odplula jsem finančně nedoknutá
Já už delší čas řeším tuto potencionální situaci.
Mám auto upravené pro přepravu psů. To znamená, že má vzadu mříž . V kombíku sedí pes, popř. více psů. Pod nimi je pečlivě zašantročená rezerva, trojúhelník a podobné ptákoviny, které stejně neumím používat . Dejme tomu, že mě zastaví policie a bude chtít ony ptákoviny zkontrolovat. Nakonec, mají na to právo. Já budu mít v kufru psa. Buď psa cizího, kterého budu někam převážet, dejme tomu to může být pes agresivní. Nebo tam můžu mít svoji jedenáctihlavou smečku, kterou nedokážu u silnice uhlídat. Prostě nedokážu. Jakmile bych otevřela kufr, alespoň pět mi jich vyskočí a zdrhne na cestu. Zásadně neotvírám kufr u silnice. Můžu policii odmítnout otevřít kufr? V případě, že nemůžu, je policie zodpovědná za únik psů a případnou škodu, kterou způsobí? Ať už tím, že se nechají přejet autem, nebo tím, že unikne onen agresivní pes a někoho pokouše?
Verze tři - psi nejsou v kufru jen tak volně, ale jsou v kleci. Klec sama o sobě váží 18 kg a já ji sama do auta nezvednu. Je-li naložená psy nezvednu ji už vůbec. Můžu říct policajtům "fajn pánové, tady máte otevřený kufr a ty psy si vyložte sami ?"
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:30
- Nahlásit
Biluška
na rezervu se vyprdni, tu ukecáš. Trojúhelník, svítící vestu a lékárnu neukecáš. Zkus si je dát nějak tak, abys nemusela vyložit všecko, co v autě máš, aby ses k nim dostala. Já to mám všechno v jednom látkovém kufříku, kromě zmíněných věcí tam mám ještě krabičku s náhradními žárovkami. Ty patří taky k povinné výbavě (tuším).
Bilu, mně například není jasné ani to, jak by celník kontroloval tetování a čip na psech. Naši kluci by s osobní prohlídkou určitě nesouhlasili.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:36
- Nahlásit
gabifi
Zkus si je dát nějak tak, abys nemusela vyložit všecko, co v autě máš, aby ses k nim dostala
jediné volné místo je v kufru. Pod sedačkama vozím misku a pití pro nás i pro psy. No, zatím mě nikdo nezastavil, vždycky když vidí jak psi čouhají ze všech okýnek tak si to rozmyslí
jak by celník kontroloval tetování a čip na psech. Naši kluci by s osobní prohlídkou určitě nesouhlasili.
To po mě taky ještě nikdo nechtěl. Ale po kámošovi, co má brazilské fily kdysi jo. Jel z výstavy v Nitře, v kombíku narvané čtyři fily a slovenský celník si usmyslel, že zkontroluje tetování. Evidentně se na noční nudil. MIlan mu s úsměvem otevřel kombík a pravil "prosím, tady je máte". Největší pes udělal "HAF". Celníka to odfouklo o pět metrů zpět a pravil "podržte mi je". MIlan na to "no to teda ne, já vám nic držet nebudu, já se jich bojím". A jelo se dál i bez kontroly
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:49
- Nahlásit
Biluška
No, zatím mě nikdo nezastavil, vždycky když vidí jak psi čouhají ze všech okýnek tak si to rozmyslí
Odteď s sebou všude vozim Kimouše, Florí by moc policajtů asi nezastrašila. Silniční kontrola je moje noční můra - já sem ráda, že vim, kde to auto má volant, možná bych našla lékárnu, ale žárovky, pojistky a podobný věci, to ani nevim, kde bych hledala... Asi bych otevřela dveře se slovy "všechno tady je, hledejte"
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:50
- Nahlásit
Biluška
no to teda ne, já vám nic držet nebudu, já se jich bojím"
já předepsaný blbiny vozím pod sedačkama, abych mohla z místa řidiče sáhnout a zamávat s tím cajtům před očima.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:56
- Nahlásit
rendik
... Asi bych otevřela dveře se slovy "všechno tady je, hledejte"
Po mě jednou chtěli doklady od auta. Znám akorát řidičák, v tom zbytku se vůbec nevyznám. Tak jsem policajtům řekla "moment", zvedla telefon a zavolala Mášenka. NOrmálně před policajtama mu povídám "prosím tě, mě zastavili poliši a chtějí doklady, kde to mám hledat? V šuplíku? Myslíš v tom šuplíku jak je mapa? V tom bordelu mám jako něco najít jo? " Policajti se řehtali jak blbý a poslali mě pryč
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 19:09
- Nahlásit
Biluška
není nad ženský přístup k řízení auta.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 19:39
- Nahlásit
Biluška
"prosím tě, mě zastavili poliši a chtějí doklady, kde to mám hledat? V šuplíku? Myslíš v tom šuplíku jak je mapa? V tom bordelu mám jako něco najít jo? " Policajti se řehtali jak blbý a poslali mě pryč
Taky dobrý! Tohle bych dohromady dala jen u jednoho našeho auta, k tomu má táta všechno pěkně v jednom pouzdře, takže tam by to bylo dobrý - pokud bych to teda všechno nenechala doma nebo si nezvazala místo papírů od favorita papíry od traktoru jako jednou máma . No a u druhýho auta u sebe mívám jenom techničák nebo co to je, zbytek je údajně taky v tom šuplíku, ale v životě sem to neviděla, takže bych asi taky volala a ptala se jak to vlastně vypadá a nebo bych policajtům nabídla postupně všechno, co by se tam našlo a vypadalo by, že to má s autem nějakou souvislost
Hele sestřenice takhle jednou volala na benzince strejdovi, jak se do auta tankuje benzín
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 19:56
- Nahlásit
rendik
místo papírů od favorita papíry od traktoru
lepší, než si vzít místo favorita traktor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 07:12
- Nahlásit
ahoj, dnes mám volný den, což znamená jenom nákup, poštu, banku, STK a městský úřad. Nesnáším adminostrativu, zařizování a vyřizování
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 07:24
- Nahlásit
no a jedno pesimistické povzdechnutí pro Jimmi:
Včera mi sestra připomněla jednu hodně dávnou návštěvu výstavy psů v zahraničí. Na té výstavě jsme viděli pejska KK, kterému tenkrát bylo cca 6 let. Pejsek odmítal na cokoli reagovat, v kruhu odmítal běhat a jeho figura byla mírně řečeno rozsypaná. A my si říkaly: takhle budou vypadat a chovat se naši psi, až jim bude 6.....dnes už vím, že se tak nechovají a ani tak nevypadají. Pejsek dost významným způsobem zasáhl do chovu.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 12:23
- Nahlásit
gabifi
nejsem sice Jimmi, ale zajímalo by mě, čím to bylo, že byl takovej? vnější vlivy nebo jeho vlastní tělesné, zdravotní dispozice?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 15:12 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Dasha
Vždycky, když jsem viděla psího loudala na agi, tak jsem si říkala: buď má takovou povahu, nebo mu páníček nerozumí anebo je nemocný a rychlé agi je pro něj utrpení. Kde je pravda ví jenom páníček a pes. Pes mluvit neumí a páníček si pravdu někdy nedovede přiznat ani sám před sebou...
Kde je pravda u zmíněného psa nevím.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2008 01:18 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Policajti a já:
Jedu cca 60 na třicítce, v kufru Misty (velký knírač) a Abby (teriér)
Objede mě auto a rozsvítí se červené stop - policie. Říkám si fajn, co jsem zase provedla Přijde mladý pan policajt, já otevřu okýnko a ve chvíli, kdy mě pan policajt poprosil o doklady (vím, kde je mám - vždy v peněžence ), tak se z kufru ozval řev podobný jakési kreatuře, která týden nežrala a vidí svou kořist. Holky histericky řvaly v kufru. A náš rozhovor...
Policajt: "bla bla bla bla..."
Já: "Prosím, co jste říkal?"... "Ticho holky!!!"
Policajt: "Říkal jsem,.... (opět řev)........
Já: "Pardon?" ... "Abbynooooooooo, tichoooo!!!"
Policajt: "Jestli víte, ..... (řev)....
Já (už totálně vytočená): "Abbyno, Mistyno, k*rva ticho sem řekla, nes*rte měěěě!!!!"
Policajt vracejíc mi doklady: "Děkuji a pěkný den"
Chudák měl lehce vyděšený výraz, jen doteď nevím, jestli ze mě, nebo za psů
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 15:35
- Nahlásit
to all
máme kamarádku s borderkou, která by s ní ráda zkusila pasení, protože je z línije Fitmin a ti jsou pasáci jak vyšití. Sehnala si kalendář akcí( dala jsem jí odkaz na kratandy.cz ), ale ona by chtěla ještě něco bokem neofiko, jako když jezdíte za někým trénovat, ale není to ofiko trenér, ale k tomu by bylo potřeba, aby i ovečky byly zvyklé ne? Nevíte o někom tady na Moravě?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:51
- Nahlásit
Dasha
já pasení nesleduji a tudíž info nemám žádné
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 21:48
- Nahlásit
gabifi
Děkuji za odpověď
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 07:29
- Nahlásit
Dasha
Děkuji za odpověď
není zač, rádo se stalo. Klidně se ptej dál
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit
Tak, dneska bude hezkej den, po týdnu lenošení jdeme zase trénovat. Jupí.
Četla jsem diskuzi o Řepči a nelituji, že jsem nebyla. Zřejmě jako každý rok jsem o pranic nepřišla
Reakce na diskuzi taktéž stejná, jenom se nám prohodili aktéři
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:59
- Nahlásit
Dasha
já o pasení taky bohužel nic nevím, jedině prozkoumat stránky KK, které pasou a napsat konrétně mejlík
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:22
- Nahlásit
Jimmi
Děkuju za tip
Musím se pochlubit za Venuši, bo nemá čas se chlubit! Byli jsme si zazávodit v Horce a ona s Romiškem zaběhla(li) obě zkoušky čistě na prvním místě a v součtech byli první!!! A puboš Deniska s Jimikem taky dali jednu zkoušku. Jen já s vepřadůrkem jsme opět nezklamali, 2x dis!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:43
- Nahlásit
jj, plně potvrzuju a posvědčuju Dashina slova. Venuše běhala mooooooc hezky. Ještě teda jsou drobné rezervy, které je třeba zlepšit, ale od loňska je tam vidět megapokrok.
Vepřadůrek taky neběhá špatně, hlavně běhá s chutí, enomže má paničku co má líné ručičky a prostě tomu psovi neukáže a neukáže a když už náhodou ukáže tak někam jinam
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:52
- Nahlásit
Biluška
blééééé, pani, kdo se vás ptal na váš neprofesijonální názor, co?
no ona panička je hlavně šílenej nervák a stačí jeden zásek a ona se málem pos....kládá do krabičky!
Ale jinak máš naprostou pravdu s těma ručičkama, jsem se viděla na vídeju a musela jsem konstatovat, že ty ruce fakt nepoužívám. Ale aspoň to vím. Co teda nevím je to, proč nechce vletět do tunelu. Prostě z ničeho nic. Ptala jsem se Katky Macků a ta mi taky řekla, že nachápaly, co vyvádí. Protože můžu s čistym svědomím tvrdit, že vysílačky do tunelů byly moje jistota. A najednou, houno houno zlatá rybko.
No jo, běhá s chutí, to je super, ale jinak je strašně zjančenej.
|