| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 10:39
- Nahlásit
PetraK
Teď už třeba máme díky blbýmu zraku a sluchu hrozně omezený možnosti učení něčeho novýho (
no, to mi povídej. Každý ráno vypravuju 3 děti - Lůcu do školy, Kač do školky, Marťa musí s náma, že. Šetřim každou vteřinu (takže zavírám psy do baráku a nechávám otevřenou bránu), už tak občas řvu, když se to nějak rozklíží. A dneska, řvu Cir nikde, řvu, Cir nikde, řvu, Cir nikde. No tak jsem ty vrata teda zavřela, jedu a Cir naprosto nezúčastněně kouká za plotem jak jedeme kolem.
to si taky říkám
jo, to jsem si taky s Haskynou říkala. Ale na druhou stranu, každej den doma je pro ně tisíckrát lepší než v útulku, bez svobodného pohybu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 10:42
- Nahlásit
cernej caj
doporucujes radsi ty co mas ty poridit, pro takovyhle pripady?
no za nás je doporučit můžu, fungalo u Ešuska, fungá i u Rumíčka (kterej je ten převtělenej Ešus a stejně jako on, to naprosto nenávidí , zatímco s mým měsíčkovým macerátem mu uši čistit můžu, Otifree mu do hlavy nikdo lejt nebude ) Vždy to vedlo k tomu, že jsme nemuseli sáhnout po ATB
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 10:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
A dneska, řvu Cir nikde, řvu, Cir nikde, řvu, Cir nikde. No tak jsem ty vrata teda zavřela, jedu a Cir naprosto nezúčastněně kouká za plotem jak jedeme kolem.
Pipiii malej!! Bubi zatím ještě dobře reaguje na pískání a má dny kdy slyší mnohem líp (i proto jí silně podezřívám z toho, že ještě je to hodně o tom, že prostě něco slyšet nechce m důra jedna rebelská neposlušná! )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 10:49
- Nahlásit
kachna_
jo, to jsem si taky s Haskynou říkala. Ale na druhou stranu, každej den doma je pro ně tisíckrát lepší než v útulku, bez svobodného pohybu.
ježíš, no to bez debaty, ale člověku je líto toho co s nimi mohl prožít a neprožije, toho ztracenýho času, kterej ztratil někdo jinej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 10:50
- Nahlásit
PetraK
to funguje stejne, nakapes, promnes a pes to vyklepe spis de asi o kvalitu kapek...
jak delas ten macerat? vyluh domaci z natrhanyho? jinak ty se nebojis pri cisteni ze neco poskodis? ja bych se bala fest zajet hloubs
video purina ale je to blbe na fb tak nevim...
kachna_
to ja rikam taky, ze lepsi ze maj nas a lasku i kdyz vycvik a venceni pokulhava, pac v utulku by meli kotec 2x2metry a nemaj se lip? maj...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:02
- Nahlásit
PetraK
Zkus si navonet ruce eterakem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:04
- Nahlásit
cernej caj
Tak ta apka shealth mi cestu do orace napocitaka cca 1990 kroku a 1 5 km kdezto ten pedometr 3200 kroku a 2.5 km
Tak ted babo rad co je spravne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:08
- Nahlásit
cernej caj
jak delas ten macerat? vyluh domaci z natrhanyho? jinak ty se nebojis pri cisteni ze neco poskodis? ja bych se bala fest zajet hloubs
tjo teď to z hlavy nevím! Návod mi dávala ještě Maixnerka - Hippíková, někde to je v emilu. Naložíš okvětní lístky do oleje, necháš macerovat /ááále nevím teď přesně ani dobu, ani poměr, kolik byliny, kolik oleje/, pak scedíš a máš v ledničce. Taky si to můžeš koupit.
Nezajíždím do ucha, to ne. Otřu boltec a lehounce očistím ty vnější záhyby, jako spíš masáž.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:09
- Nahlásit
Maya
Zkus si navonet ruce eterakem
ááá tetkon nevim, co by to mělo řešit??? sem ztracena
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:22
- Nahlásit
PetraK
No podle me by asi pes mel poznat ze a jak se ta vune hejbe kdyz budes machat rukama tudiz treba castecne by to mohlo nahradit to ze uz je nevidi?
Ale fakt nevim jen jsem si vzpomnela na to jak slepyho psa navigovat doma pachama
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:23
- Nahlásit
PetraK
člověku je líto toho co s nimi mohl prožít a neprožije
jo, já to chápu, aletady bych to prostě fakt přijímala s tím že to je tak, jak to má být.
PetraK
tetkon nevim, co by to mělo řešit?
přinejmenším kdybys někoho škrtila, myslím, že (pokud by ses nesmekla, což by bylo trapné ) měl by to exkluzivní.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:27
- Nahlásit
kachna_
jo, já to chápu, aletady bych to prostě fakt přijímala s tím že to je tak, jak to má být.
jojo, však já se tím nějak neničím, člověk to nezmění, jen je to prostě škoda - z našeho lidskýho hlediska.
Důležitý je, že jim je dobře a tu přítomnost si užívají
Maya
joo už cháápu, tys mířila k tomu cvičení s Bubrdlí!!! Hmm, to je dobrej nápad, díky, dííííky, díky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:28
- Nahlásit
kachna_
měl by to exkluzivní.
to už by ale nebyla vražda v afektu potom, ale s přípravou a za to je vyšší sazba
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:33
- Nahlásit
PetraK
z našeho lidskýho hlediska.
no není, páč nezzažít ten pes to, co zažil, tak byste se k sobě nedostaly
to už by ale nebyla vražda v afektu potom, ale s přípravou
vymluvíš se na tu pachovou navigaci . Jinak bych doporučovala éterák - sádlo a to uvidíš to přivolání
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:41
- Nahlásit
kachna_
nedostaly
vim vim. jsem si toho vědoma.
éterák - sádlo a to uvidíš to přivolání
no přivolání naščestí problém není. Spíš je probém právě v tom rozlišení povelů rukou - třeba lehni a poklona. Lehni máme takový obloukový tah pravý ruky zlevadoprava. A poklona je takový podobný pohybu rukou v kolmém směru . A jí se to motá, protože pochopitelně nevidí detail. Jen nějaký pohyb ruky. Ale tak nahrazuju nějaký velký cvičení tím aportováním a hlavolamama. Krásně se naučila rozrolovávat ručník, otvírat krabičku od vajec a tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 11:44
- Nahlásit
cernej caj
zde. Měsíčkový macerát
K přípravě vám stačí sušené květy měsíčku lékařského (nejlépe jen okvětní lístky), slunečnicový olej lisovaný za studena a zavařovací sklenice, kterou vysterilizujte buď v troubě nebo ji přelijte vroucí vodou a nechte vykapat na čisté utěrce.
Sklenici naplníme květy měsíčku až téměř po okraj, ale jen volně, nesmíme je pěchovat. Květy zalijeme olejem tak, aby byly všechny ponořené. Dobře uzavřeme a postavíme na 3 týdny na teplé místo. Buď za okno nebo ke sporáku. Čas od času protřepeme. Po 3 týdnech olej slijeme přes jemné sítko nejlépe do tmavé nádoby.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:01
- Nahlásit
Maya
si to zmer na mapach kolik to je, ne? ;D
PetraK
dik, me stacilo info ze to jde koupit protoze mesicek stejne ani nemam, ale dobry vedet postup dekuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:11
- Nahlásit
cernej caj
dik, me stacilo info ze to jde koupi
a já si to i myslela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:17
- Nahlásit
PetraK
holt neprekvapim, no
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:36
- Nahlásit
cernej caj
A jak mam jako zmerit na mapach treba pochodovani v metru?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
já mám zkušenosti s mamčou, která tohle řeší na vážno (ne jen v takové té filozofické úrovni, tak jsem na to opatrná)
Jen nějaký pohyb ruky
tak ještěže to nechce ukousnout.
Já si vždycky vzpomenu na chamtivé Májátko, které vidělo něco padat do velké krabice, hrozivě vrčíc po tom chlamstla a vytáhla silonky . Od té doby vím, že i pes se dokáže za sebe stydět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:47
- Nahlásit
Maya
tak to nezmeris ale de o to, ze ty kroky se prepocitavaj na km tak si zeris zastavku k praci nebo tak a kdyz to bude 2km a apka ukazuje 2,3 asi si naslapala 300m v metru akdyz ti ukaze 1km tak vis, ze to je blbe, ze jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 12:56
- Nahlásit
cernej caj
Ahs tak jestli si vzpomenu zmerim cestu od zastavky domu to vim kolik je
Ake koukam ze me to tam vyhodilo nejakej graf ze pokovina je orave to domov zastavka
A druha pulka je mensi pulka bus metro a vetsi pulka bus prace a asi by to tak nejak pomerove odoovidalo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 13:29
- Nahlásit
kolegove me chteji zabit... aneb teambuilding v rakousku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 13:47
- Nahlásit
vyznate se nekdo v zivotku? maminka mi platila, tak jestli by nestalo za to to nejak zmenit ale ja tomu moc nerozumim a s poradcema mam svoje zkusenosti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 13:53
- Nahlásit
Night prý v dobré kondici - i do krku mu koukali... celého prohlídli... jen střeva prý "chrochtají" rychleji, než by měly... Z8věr - viróza - zatím rozhodně ne na ATB - takže dostal bodanec na uklidnění střev a druhý bodanec se směsí minerálů a vitamínů (neb ty se tvoří ve střevech a ty teď h§ř pracují a je to kruh - oslabení imunity zhoršuje průjem a průjem zabraňuje nastolení normálního stavu)
Na doma má tablety Diadog (taková lepší psí smekta - dřív jsem doma vždy nějakou měla, kdyby bylo nejhůř - teď jsem neměla a doufám, že mi zůstanou ) a malé pytlíčky probiotik do žrádla.
Doporučeno kuřátko, a až bude bez průjmu pomalu přejít zase na standardní krmení.
Byl vzorný - on vrtichvostí na každého a tulí se i po injekcích - hlavně když ho hladí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 13:54
- Nahlásit
čaj hoď mi info do e-mailu - poptám se
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 14:10
- Nahlásit
Xerxová
tak to je super, ty mas klid, najtik jeste neni na atb, nebude mit nedostatek zivin a snad se pres vikend definitivne zlepsi
diky moc!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 14:46
- Nahlásit
Xerxová
ěla a doufám, že mi zůstanou ) a malé pytlíčky probiotik do žrádla.
Doporučeno kuřátko, a až bude bez průjmu pomalu přejít zase na standardní krmení.
tož ať je brzo cajk. Jsem zvědavá, jak u birmy. A je zvláštní, že to je takhle celoplošně po republice najednou
Byl vzorný - on vrtichvostí na každého a tulí se i po injekcích - hlavně když ho hladí
šíkovnej Nýtek, šikovnej.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 15:01
- Nahlásit
čaj má v poště odpověď
PetraK všechny naše dogy byly na veterině v pohodě. A v pohodě zvládáme i takové ty "údržby" doma - stříhám drápy všem sama a i když jsem občas udělala šmikanec do krve (a že to umí týct) , tak to neodradilo ani mě, ani ta psiska. Uši čistím jen "zvenku" starým měkkým kapesníkem... Víc jsem je řešila jen u Xerdy - tam jsem i čistící kapalinu občas musela použít.
Jen tedy jsem už dneska na veterině Nighta musela krotit - on dosáhne všude a byl děsně zvědavej a oslintal by jim všechno v dosahu jeho tlamy, - tj, všechno...
|