| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 13:12
- Nahlásit
PetraK to je dobře, že jste dovolenou přežili víceméně ve zdraví.
Bubitce držím palce, ať se všechny boule zase uklidní. A tvojí mamce přeji, aby si uvědomila, že doma je nejlíp a že to ještě určitě zvládne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 15:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
no bude vrh lapinek, pokud tam bude pes...
jooo, takže to je ještě ta informace, co jsem tady zachytila. Já jen, že teď někde Maya mrskla větu trochu určitější, takže si říkám, že je už rozhodnutá skorem jako nejspíš úplně určitě na stoprocent
uhaneni
díky, za strpení.
mamince je kolik
v pátek osmdesát.
Xerxová
A tvojí mamce přeji, aby si uvědomila, že doma je nejlíp a že to ještě určitě zvládne
no to by byl nejvíc dárek, k jejím narozkám. jenže ten má ve svejch rukách. Ona má představu, že když to nejde bez překážek, tak to nejde jako vůbec
ať se všechny boule zase uklidní.
no jsem zvědavá co řeknou. Jsem teda ráda, že se nehnali do nějakýho řezání a mají k tomu rozumný postoj, jsem hlavně ráda, že se potvrdilo to, že tam není žádnej bubák /(aspoň v tom co odebrali). Jsem ščastná, že v plný síle oslavila ty narozky a že toho tolik prostě zvládne. V penzionu mají labradůrka, je mu třináct, blbě chodí, nevyjde tři schody, ale je to teda podle mě taky tím, že je klůstej, i jsme to paničce říkali, to co dostává on k večeři, mě poslalo pod stůl. zvlášť při tom minimu pohybu co proti Bubrdli má. To pak ty klouby fakt trpí. Na Bubi bylo krásně vidět, jak když zhubla, jak ještě víc ožila.
jo a co taťka? Jak u vás?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 15:17
- Nahlásit
petrak
tak nejdo tu nadvahu jako problem nevidi u psa...
tak to mamince hodne zdravi jeate, to je stejnej rocnik jako moji prarodice, taky budem letos doufam stastne slavit dvoje kulatiny. deda je porad jeste schopnej davat barak (topi uhlim), a starat se o nechodici babi. urcite tvoje maminka s jarem a slunickem trochu ztracene energie zase ziska a bude i chodit a vubec doma se spokojene zabydli s obcasnou pomoci. mas pravdu, ze v tomto veku uz jak z domu odejde
tak hodne stesti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 15:37
- Nahlásit
cernej caj
tak nejdo tu nadvahu jako problem nevidi u psa...
jojo ona byla zaskočená trošku, nepřišlo jí, že je tlustý.
v deda je porad jeste schopnej davat barak (topi uhlim), a starat se o nechodici babi.
ty jo sekáč!! sekáč je děda!!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 15:39
- Nahlásit
PetraK taťka bojuje - chodí i po bytě s holí (po několika pádech jsme ho k tomu dotlačili). No - někdy ho načapu, jak si nese hrnek s kafem a hůl nemá - že by si nemohl otevřít dveře... Snaží se fungovat - a jde to teď docela dobře. Jasně - mamka mu pomůže třeba při koupání, švára a pepa dělají taxikáře, ségra to má všechno na povel... Je teď zase dobrý čas. Ven chodí jen na zahrádku, na procházku se bojí (a to i s doprovodem).
Jen se nám se ségrou podařila "príma" věc - obě máme zaplacenou dovolenou na stejný týden... Nu což, musí tam pak proběhnout ta ještě mladší generace. On to s maminou zvládne. Věřím.
Teď jsme byli na chvíli v lese - a Night funěl jak lokomotiva - prý je vedróóó. Ovšem u potoka obživnul a řádil v něm - i potom na cestě zpátky. Ale evidentně náhlý nástup tepla mu vadí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 15:47
- Nahlásit
Xerxová
Je teď zase dobrý čas. Ven chodí jen na zahrádku
to je dobře, moc dobře, hlavně že může něco, dokud stojí člověk na nohou, je to dobrý.
obě máme zaplacenou dovolenou na stejný týden... Nu což, musí tam pak proběhnout ta ještě mladší generace.
případně se dá zajistit pečovatelka a taky zdravotnice- která případně překontroluje zdrav. stav - to vypisuje obvoďačka a nebývá to v tomhle věku problém,
Night funěl jak lokomotiva - prý je vedróóó. Ovšem u potoka obživnul a řádil v něm - i potom na cestě zpátky. Ale evidentně náhlý nástup tepla mu vadí
jsem zvědavá na Rumouška dneska, doteď lítal ve sněhu de facto jako Nýtek a teď právě hup a je tu vjědro. On narozdíl od Ešusa taky to teplo nedává. Ešátor až fakt v dospělosti začal funět.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 16:07
- Nahlásit
PetraK On má dobrou obvoďačku - čas od času se u něho zastaví - jen tak - kouknout, jestli se nehorší. že prý když ho vidíme každý den, může nám něco utéct.
A mamina fakt zvládá perfektně - té ještě rok do osmdesátky chybí - je mladice, jak tvrdí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 16:11
- Nahlásit
jo a jsem zvědavá, jestli "zvadnul" jen Night. Opravdu dneska první půlku (k potoku) šel jak Karel...
Vysvětlím - Dávno tomu již, chodil Libercem veliký černý dogák Karel. Vždy na volno, vždy měl tempo velmi pomalé. No a páník našim dogám říkává: "copak že děláš dneska Karla??"... No a dneska dělal Karla Najtík
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 16:17
- Nahlásit
Xerxová
tak Štajnidlo asi Karla dělat nebude, ale bude dejchat jak čtyři. A pak zahučí do rybníčka jako fčéra
čas od času se u něho zastaví -
jo tak to je super. To je ještě lepší varianta.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 17:32
- Nahlásit
xerxova
tak to je dobre s tatinkem, ze to tak jde
hrebecek delal karla dobra predstava
petrak
jojo, je sikovnej a pecovatelku taky obcas maji, kdyz je potreba na vetsi vyjezd, k doktorovi nebo na svatbu, pani "mladice" skoro v duchodu, aspon si s babi vic sedi nez s nejakou 30, pokecaji o vnoucatech.
vzpomela sem si, ze dneska by mela maminka narozeniny a hned je mi smutno. asi joupim kytku tak pro poteseni, kyticka vzdycky musela byt, tak bude dneska taky
drzte palce buldozerovi,ma nejakej mekci bobek, dneska jdou k dr, at to neni nic vaznyho, jak to mel jednu dobu po te operaci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 19:26
- Nahlásit
a koukám tady se všem dobře daří a starouškové jsou v pohodě, tak to je super a doufám, ať to všem dlouho vydrží
PetraK
Bubice je fakt neskutečná, tak co ta boule, je to dobrý?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 19:27
- Nahlásit
cernej caj
tak to držim buldozerovi palce ,tak třeba mu něco jenom nesedlo a nic vážnýho to nebude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 19:33
- Nahlásit
za to já dneska den, dopoledne srážka se zdravotnicvím typu nechte si tu štítnou žlázu vyndat, však to nic není a co kdyby se vám z těch uzlů co naní máte už nejmíň 15 let něco stalo, však budete brát jen prášky, pohoda a klídek a to budu mít odteď už asi pokaždý, protože moje doktorka prej odešla do Prahy a je tam místo ní nějaký pako po škole, kde je tohle že je nejlíp všechno dát preventivně pryč asi učej
a odpolko ještě mocnější srážka s t-mobile, která ještě není dobojována, ale já se nedám a zvítězím
ale mám novej mobil, kdo uhodne jakej?
a to jsem ho šla jen okouknout
na bezdrátovou nabíječku už mi nezbyly prachy, tak tu až někdy příště
ale pak jsem já idiot kejvla na slevu za prodloužení smlouvy, která mi měla končit v září a nastalo peklo
ale teda jestli nakonec to dopadne tak jak slíbili, tak to bude i celkem výhra
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 19:53
- Nahlásit
Maya
hm, samsung s7? ja budu od zitrka taky majitelkou svyho vlastniho chytryho telefonu tak velka gratulace, uz mas i ty hodinky?
jinak s doktorama naprd, ale tak snad si to sedne. snad se aspon podari dobra cena
jo a kdo mi poradi kde sezenu prodluzku do gati ale na druky/cvoky? nutneeee potrebuju pridat tak 2cm v pase (ono je blby, ze ten pas je vyssi nez bych chtela a vzdycky kdyz si sednu, tak to rupne (a navic by me to tlacilo do briska coz by melo zachodovy efekt )
taky doufam, ze buldozeri pan bude OK, akorat na vylet s nama radsi nepujde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 19:59
- Nahlásit
cernej caj
hm, samsung s7? ja budu od zitrka taky majitelkou svyho vlastniho chytryho telefonu tak velka gratulace, uz mas i ty hodinky?
jj , a myslíš, že když nemám na nabíječku, že mám na hodinky? Ale budou budou časem
jediný co mě vadí je, že jsem si koupila i tu origoš tvrzenou ochranu dipsleje a ona je menší než ten displej, mi to tam celkem vadí vizuelně i na dotyk, fakt nechápu, jak to takhle blbě můžou udělat, že to není až ke kraji, když ten displej ukazuje až ke kraji
to si kupuješ ty telefon? a jakej? nebo dárek?
ta prodlužka teda nevím, ale na druky by to znamenalo, že musíš mít stejnej druk i na kalhotách a to je asi nereálný myslím?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:02
- Nahlásit
cernej caj
co toto?
http://www.magnet-3pagen.cz/paska-na-such-zip-za-e hlovaci/23924
nebo toto
http://www.vyprodej-slevy.cz/prodluzovac-pasku-s-h acky-2-ks-2125.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:04
- Nahlásit
Maya
tak to nechapu ze origo pro ten model je blbe velkej, sou to joudove...
svuj starej si vykoupim za lidovych 130 korun
no prave, asi je to naprd. bych potrebovala ten pas proste o centak nizsi, aby to furt nerupalo a netlacilo, ale aspon kdyz to bude drzet (zatim sem tam nasila hacek s ockem, ale )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:06
- Nahlásit
zasadne nechapu, jak to hledas ja to vubec nenasla. suchac naprd (1) zehlici 2) nici to vlneny veci), to druhy vypada zajimave, pokud to de nandat rovnou na kalhoty (pasek nemuzu, vadil by mi pod baglem/sedakem)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:08
- Nahlásit
cernej caj
ak to nechapu ze origo pro ten model je blbe velkej, sou to joudove..
no taky nechápu, časem snad toho bude víc, tak třeba se mi podaří koupit i větší
a nebo origoš pouzdro, který samo při otevření rozsvítí telefon, takže se nemusí nic mačkat, jako ale ty prachy co za to chtěj, to by mě za chvíli stálo příslušenství jako celej telefon
no ono ty druky si tam můžeš dát sama na tu pásku, ale na ty kalhoty nevím, do knoflíkový dírky ho nedáš
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:11
- Nahlásit
cernej caj
mám mocné google fu
no podle mě to s těma háčkama minimálně ti půjde na ty kalhoty přišít, vždyť je to normální látka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:14
- Nahlásit
Fifi
psala jsem ti jinde kvůli překladu do Aj. Kdyby ses tu ocitla dřív, tak se prosím rozhlídni a dej vědět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:18
- Nahlásit
Maya
ja prave nemam knoflikovou dirku, mam takovou tu vec co na jedny strane ma diru a na druhy strane protikus, proste todle coz sem zvazovala taky, koupit kousek latky, koupit pasujici druky ale neumim ten druk zas pridelat... kdyby tam byl knoflik, odparu knoflik, o kousek posunutu a hotovo ale s timhle si nevim rady
nj, holt kdyz si nekdo koupi telefon v cene vyplaty, ceka se, ze to navali i do tech zbylejch volovin, protoze evidentne nevi co s prachama
je videt, ze si mistr google fu
hacky sem prisila, ale vic by se mi libilo neco, co by tam nemuselo byt prisity pripadne zakrylo tu diru, kterou mi bude ccet bricho
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:19
- Nahlásit
začátek dubna - venku je 17,5 stupňů, lítaj netopýři... to není normální... Psisku se nechce ze zahrady domů - prý je fajn, když má ještě stále dveře ven otevřené.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 20:26
- Nahlásit
Xerxová
nojo, dneska na tricko, coz fakt neni normalni, takhle zacatkem dubna...
taky by se mi ze zahrady domu nechtelo, prijemnej vzduch, trava
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 21:53
- Nahlásit
cernej caj
taky by se mi ze zahrady domu nechtelo, prijemnej vzduch, trava
hlavně ta tráva, jako že se letos bude sekat o měsíc dřív, to fakt skáču radostí
nj, holt kdyz si nekdo koupi telefon v cene vyplaty, ceka se, ze to navali i do tech zbylejch volovin, protoze evidentne nevi co s prachama
no dovol a co ty vaše bundičky a botičky a celtičky a batůžky a podobný zbytečnosti, ty jsou zadarmo???
někdo holt sedí doma a šetří
a prave nemam knoflikovou dirku, mam takovou tu vec co na jedny strane ma diru a na druhy strane protikus,
no stejný asi neseženeš, to bys musela vyndat a dát tam komplet nový, což by asi šlo, ty druhy normálka dáš z obou stran a sklepneš kladívkem, akorát bys asi musela mít větší než ten původní, protože po tom tam bude dírka, tak aby to drželo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 22:16
- Nahlásit
Mamča říkala, že Besopes i Rocky taky měli nějaký trávící problémy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 22:20
- Nahlásit
kachna_
taky? to je nějaká jarní epidemie nebo co? doufám teda, že nám se to vyhne
tak snad už jsou OK
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2016 00:50
- Nahlásit
Maya
tak snad už jsou OK
jo, celkem jo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2016 07:08
- Nahlásit
Maya
tim myslim jako prodejce, ze jo - cim drazsi telefon, tim drazsi prislusenstvi i kdyz je uplne stejny jako jiny, jen o pul cm vetsi
kdyz prijdu na to, jak vyndat to puvodni
kachna_
tak snad budou taky vporadku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2016 08:32
- Nahlásit
tak s bubi to je supr, ze se bude snizovat a rumicek teda to je zajimavy jak ho to dostava, ale jak jich bude vic a vic, budou min vzacny
|