| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 12:50
- Nahlásit
Fajka
A aby taky pak nebyla bez muze kdyby nahodou mel zrovna s tin autem neco v planu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 12:54
- Nahlásit
Fajka
tak já to beru podle toho, že si dost přesně pamatuju, jakou hrůzu z řízení jsem měla já a jak moc jsem řidičák nechtěla. Ještě pořád neřídím úplně nadšeně, ale jsem fakt ráda, že ten řidičák mám a když se rozhodnu jet na dt, tak nemusím řešit, jestli tam existuje spojení a jestli se mi do tašky vejdou ještě jedny ponožky navíc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 13:01
- Nahlásit
Fajka
ale tak ty to fakt pritahuejs
birma
a muz pojede s aparatem autobusem 200kilaku nactyrikrat?
Maya
nebo aby si muz nemusel hledat novou zenu
birma
ale ono me prijde, ze kdyz se mi do toho nechce, tak me fakt, ze je nutno vzit dovolenou k doktorovi a pak vyplaznout 8-10t za ridicak jako vhodna motivace neprijde
jo, kdyby mi zaplatili na skole rodice ridicak, asi bych se na to taky divala jinak, nez ted.
ono me zas prave prijde ze financne kvuli dvema akcim za rok + ten strach z provozu je neefektivni vyhazovani penez krz to auto, pojistku a tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 13:05
- Nahlásit
birma
No ono je ale doat lidi kteri tu hruzu maj opravnenr a kdyz se to pokusej prekonat tak to blbe dopadne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 13:08
- Nahlásit
cernej caj
Ono hlavne vyjet dvakrat za rok tak to ani nedas protoze to se ani nestacis naucit ridit samotna a uu to zase zapomenes
Jedina sance je udelat ridicak a uz mit doma auto a jezdit nakam minimalne jednou tejdne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 14:05
- Nahlásit
Maya
coz na to prdim, nemam tolik casu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 15:02
- Nahlásit
me se do brna jezdit nevyplati - v buse si muzu cist/spat, nemusim resit problemy s parkovanim nebo platit 30kc/hod, navic busy casto jezdej v exponovanych mistech ve svym pruhu takze kde je kolona na 30 min, tam projede bus s dvou minutovou sekerou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 15:47
- Nahlásit
cernej caj
No me by se to vyplatilo casove ale financne by me to odrovnalo, tudiz nerealny
Ale tak jako obcas by se to auto siklo ale bohuzel je to moc malo a clovek se jinak neprinuti
A navic stejne ani neumim tankovat benzin a svitit svetlama a podobny nepodstatny veci bez kterejch se kazdej ridic obejde tak na co je ucit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 17:33
- Nahlásit
no ja uvidim. dosla sem k tomu, ze ji zkusim - vedle v obci je vesnicka co nejezdi do brna, na otukani z toho strachu dobry, kdyz se budu bat na poloprazdny jednoduchy silnici, je to jasny. kdyz zjistim, ze to pude, da se dojet treba na kraj brna, nechat auto u nasich a do mesta si dojet mhd. ale je rozdil, kdyz k tomu dojdu sama anebo kdyz me do toho nekdo tlaci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 19:43
- Nahlásit
cernej caj
no ale do nějakýho města tě vzít musej ne? ono je to v tý knížce tak odfázovaný nějak a končí se městem, ale samo to nemusí bejt Brno, ale něco menšího
zas na druhou stranu moje kamarádka z vesnice si dělala řidičák v Praze a pak si to pochvalovala, že jako už jí nic nepřekvapí
každopádně to zkus, za to nic nedáš, protože podle mě ten řidičák udělá každej a pak mít ho doma už tě nic nestojí a kdyby bylo jo nejhůř, tak víš že můžeš sednout do auta a někam se dokodrcat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 19:46
- Nahlásit
Rrrumstaajn!
Ooo, hruza hruzna, uz litaj! To bylo rano vydeseny Trolitko, o boze, oo boze, uz budu. Teda on by asi byl rychle s Kremylem, protoze ted jsou ty nej dny, chudaky maly pruhaty.
Jo a gratulire slapkam k doslapani!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 19:52
- Nahlásit
Maya
tak jasne, vemou me do mesta tak o 6000 mozna 10, abych nekecala
tak nejde o to prekvapi, neprekvapi, ale kdyz mam des z provozu a ten vidim predevsim desnej v brne, tak urcite to bude mit opacnej efekt, nez kyzeny pomaly odbourani
jasne, kdyz bude nejhur po 10ti letech od ridicaku, tak to stejne neudelam (mam Acko, a k cemu mi to je dobry? kdyz pred 15ti rokama i podle nejakych pruzkumu bylo v brne aut pulka... takze to celkem slo, to sem se fakt tolik nebala)
Fifi
cooo lita?? cmelaci? no to teda chudak pruh, ale zas dobry, ze za par dni uz bude z nejhorsiho venku jak ty, trolik i kremylek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 20:01
- Nahlásit
Fifi
u vás už lítaj balony? tady ještě ne, chudák Troldas
cernej caj
no mě to spíš přijde, že čím je člověk starší tím se víc bojí a navíc dýl trvá ta automatizace řízení, takže když všechno kontroluješ a musíš myslet furt i na to co a kdy řadit a ještě k tomu řídit v provozu, tak je z toho fakt vystreslej a je to ješt horší, alespoň teda tak to mám já
no u nás maloměsto s dvěma kruhákama a jedním semaforem mi taky dalo zabrat ale je fakt, že těch pár křižovatek člověk nacvičí v autoškole a pak už to u zkoušek dá, mě to šlo líp než to debilní couvání a parkování
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 20:08
- Nahlásit
cernej caj
cooo lita?? cmelaci?
I prd, pres cmelaky byla Agatka a ta se jich rozhodne nebala...
neprekvapi, ale kdyz mam des z provozu a ten vidim predevsim desnej v brne, tak urcite to bude mit opacnej efekt, nez kyzeny pomaly odbourani
S tim strachem z rizeni - ja se taky bala, straslive. Coby mala se s nama naboural autobus na ceste na dovolenou. V noci. Doted nerada ridim v noci, navic mi to vadi kvuli ocim. Ale ridicak jsem si delala v ramci tridy ve ctvrtaku na gymplu, takze to byly jeste jinsi ceny, jinsi podminky. Obcas jsem pana Kozinu chytla za koleno, misto za sajtl paku, jak byl clovek neznalej. Prvni jizdu jsem mela po malych silnickach pod Jestedem, presedli jsme a jedte... Jedu krokem a pred nama ovce! Na silnici! Kde je brzdaa, kde je plyyn, panika... Kozina se smal, ze kdyztak bude pecinka a od ty doby to slo furt nejak lip a lip, hlavne on nebyl stresoidni prvek. Do hustejsiho provozu proste pomalu, clovek si zvykne, nauci se. Urcite lepsi, nez jezdit prave jen po vesnicich a pak chytit paniku ve meste v provozu.
Neboj se toho, nerozebirej to moc, proste, az se na to budes citit, tak si RP udelej. Kdyz zvladas ty internety, pocitace, pole dance a furu dalsiho, tohle je nic.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 20:16
- Nahlásit
Maya
ja se bojim furt stejne prave hlavne od doby co tak vzrostl provoz a vidim, jak lidi jezdi...
navic sem i dost jezdila na kole a musim rict, ze se to treba v poslednich 10ti letech fakt hodne zhorsilo, ten provoz je ted casto tak hustej, ze te klidne spechajici ridic natlaci do krajnice/prikopu, protoze uz ani nema kam uhnout (objet protipruhem) a zpomalovat prece aby kolem tebe pomalu projel bez rizika nebude... myslim, ze prave to, ze sem hodne jezdila na kole a ten provoz se zhorsoval a zhorsoval pomalu vypestovala to, ze silnice fakt nee (nekdy v 18 sem byla ochotna do autoskoly jit ale byla nad moje financni moznosti)
no jooo balony, uz ted, jo?
Fifi
no prave sem premyslela, co lita ze se toho trolda boji, balony me fakt nenapadli...
chudak pan kozina
ja zaverecky delala v brne tenkrat. myslim, ze to bude 16let uz ale taky to tenkrat bylo jiny, zaverecky sem delala den pred 16tyma narozkama, do ridicaku mi napsali "A" plati od 17 a bylo. v tech 15 sem se na 250 jezdit jeste nebala, s instruktorem za zadkem ale ten provoz, co tenkrat byl odpoledne po skole, to je dneska srovnatelny s vikendovym ranem...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 20:38
- Nahlásit
Maya
u vás už lítaj balony?
Jo, tohle byl prvni letos, sem zvedava, jak se s tim popasuje.
cernej caj
Me fascinejes, ze na motorce ses nebala. Tam by me nikdo nedostal ani parem volu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 20:43
- Nahlásit
Fifi
tak aspon mate dost casu na trenink, kdyz uz zacali
no prave, protoze ten provoz byl vic v pohode, nebyl duvod se bat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2016 22:39
- Nahlásit
Fifi
já myslím, že je to fakt věkem, prostě v těch nácti není ten strach takovej a asi líp se překoná, jak je člověk starší, tak už má víc představy co by se mohlo stát, fakt lituju, že jsem si neudělala řidičák taky v 18, ale tady holky si nedělaly snad žádná a stejně bych tenkrát neměla auto
tady u nás má jedna 16letá holka řidičák na mopeda a jezdí tím mopedím autíčkem do školy, ta pak asi problémy řídit auto mít nebude
navíc co mě říkali v autoškole, tak větššina těch 18 už prostě něco najezdila někde mezi vesnicema, takže to ovládání auta jim není cizí jako to bylo mě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 05:53
- Nahlásit
tak dneska jo protoze ma auto fakt kazdej ale ja treba nikdy nenajezdila, myslim, ze ja az s muzem zkousela startovat a popojet po polnacce ve 120. ninak u me to fakt zapricinil ten mnohonasobne hustci provoz a co kazdej sen vidim, nez vek jako takovej.
kde mame pani domu? dovcu maj tyden nebo 14 dni?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 06:34
- Nahlásit
Fifi
S tim strachem z rizeni - ja se taky bala, straslive.
dělala jsem řidičák v šestadvaceti, 6 měsíců po Petrově smrti (jím zaviněná autonehoda) a ten strach byl strašnej.
Ale život mi auto usnadňuje moc - můžu vozit děti do školy na čas, na kroužky, můžu jet kam chci posuzovat, Michal může pít, když někam jedem, super věc .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 07:31
- Nahlásit
kachna_
v jistym ohledu prave urco to je dobry, ale pro me relativne naprd v tom, ze pro me by zarazeni do beznyho zivota bylo mnohem drazsi a hlavne k prdu, protoze u prace nezaparkuju a parkovat na kraju brna a zbytek jezdit autobusem, muzu jet autobusem rovnou (kdyz me vozi muz, je tam uspora 10min - s parkovanim nekde dal a dojetim to stejne busem/pecha o usporu prijdu).
me to v brne tvori trouhelnik (nadr/prace/mesto), takze dojdu do prace, do mesta a pak uz mam autobusak a mam to hezky po ruce, neresim to parkovani a rocni salinkarta je 10tacu, coz mesicne bych jen do prace projezdila 1500 s tim, ze budu resit parkovani, ktery je nerealny a parkovat na kraju brna a mit pak stejne salckartu a po meste pojezdit (protoze u prace, u tancovani ani u autobusau zadarmo nezaparkuju a 30kc/hod by me stalo vypaltu), tak bych musela platit auto + tu salinkartu stejne a casove by se mi to nevyplatilo vubec.
navic co si budem povidat, po 4h rizeni je narocny ulezt 60km a pak bezpecne ridit 4h zpatky domu... takze i v tomto ohledu je vlak proste lepsi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 08:49
- Nahlásit
cernej caj
Určitě, nebudu se tvářit, že bych si ten řidičák udělala, nebejt donucená okolnostma (vůbec netuším), ale ze zkušeností si myslim, že mít řidičák a jezdit třeba venčit autem v rámci širšího okolí (spíš pro zachování tý schopnosti řídit, protože to opravdu chce jednou týdně do toho auta sednout a projet se, bez auta má Maya pravdu, že to smysl nemá) je dobrý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 09:26
- Nahlásit
kachna_
to je jedinej duvod, proc to zvazuju - mit trochu tu odpoledne vencici moznost... pokud teda fiat projde technickou. auto kupovat ted...
PetraK
tak skvely, ze ste si to tak uzili a bubiii je neuveritelna teda, ziram ze rumika to zmohlo. naval fotky
s mamou supr, taky to jde a nakonec mozna vase dovca dobra, ze mama musela neco sama a ma takovou snahu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 09:38
- Nahlásit
cernej caj
s mamou supr,
snad už taky pomůže počasí, to jarní pošmourno moc energie nedodá, ale jak se začne zelenat, to je hned jiná.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 11:24
- Nahlásit
kachna_
to je, tady vsechno kvete, uplne to laka ven, do otevrenyho okna, na kyticky...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 12:07
- Nahlásit
kachna_
chce jednou týdně do toho auta sednout a projet se, bez auta má Maya pravdu, že to smysl nemá) je dobrý.
jo to bez debaty, jak do toho člověk nesedne, je to na kulový. Ale štve mě to na sebe samotnou, protože vím, že by to šlo, jenže ten blok...., takže čajdovi dost rozumím.
cernej caj
ziram ze rumika to zmohlo.
no jo, vono lítání v závějích, v kopcích, koupačky, aportovačky, llítačky se psima, cestování a od rána do večera vzhůru, to zmůže i vižlíka. Je hrozně roztomilej, říkám mu včera :"Ruumouškuu, Rumoušku, ukaž mi pupíček, jo? A von se taaaak pomaloučku a líně vyvalil a nechal se mazlit bez toho, že bychom se museli prát , byl sladkej, jak cukrkandl.
bubiii je neuveritelna
já furt nechápu, jak to dělá, fakt. Rumouš přišel na pokoj, buchnul s sebou na pelech a dobíjel baterky. Bubrdle ležela a monitorovala.
nakonec mozna vase dovca dobra,
no snad jo, já už teď na ni můžu bejt taky "tvrdší", ale stejně je to v jejích rukouch. Nicméně jsme měly před odjezdem pohovor, kde jsem jí bez příkras nastínila, že těžko v domově vyjde black jack a bude mít samostatnej pokoj a ona, která s ostatními nikdy nebude vycházet dobře by si měla uvědomit, že je sice lepší mít nižší standard, ale soukromí a svoje doma, než sice servis, ale nebejt doma. Už nikdy. No uvidíme, je to jen a jen na ní, jak se svým dalším osudem naloží.
uplne to laka ven, do otevrenyho okna, na kyticky...
já se úplně maniakálně těším, jak dneska vezmu Rumouše a půjdem do polí. Bubi jde na kontrolu, bere jí Brtník, takže budou mít separé režim a já budu mít prostor na cvičení s tím malým pošahancem.Mám ráda, když jdu takhle s jedním a můžu se věnovat jen a jen tomu jednomu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 12:13
- Nahlásit
PetraK
nojo, on rumous si nalozi sam dvakrat toho pohybu ale bubi je skvela, to fakt jo.
je supr, ze se mamca snazi, proste jak rikas - lepsi doma nez s komfortem nekde mimo...
uzijte si to moooc s rumouskem, bubi de kvuli te boulicce?
ps: pak se rozhodni s tou bundou (tenky protivetrny promokavy sustak A podzimne/zimne/jarni zateplena nepromokava bunda)a dej vedet, zda mas stazeny ty fotky, abych se mohla pohnout
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 12:14
- Nahlásit
MÁÁÁJOOO! MÁJO!
takže bude lapina?? tetkon jsem to odhalila! (jesti jsi to psala tady u nás, tak jsem to přehlídla )
Kdy
kde
kdo
s kým
v kolik??
Okamžitě podrobnosti! děleeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 12:26
- Nahlásit
cernej caj
rumous si nalozi sam dvakrat toho pohybu
jo , lítal jako bláásen, nadšen z sněhu, furt jsme museli kopat, furt jsme museli házet, byl jak stiženej
Musím je i pochválit, že v hospodě v Obřáku, když jsme tam přišli a začli ječet nějací psi, co tam byli, nehli brvou a jak profíci napochodovali pod stůl a byli za vzorníky
No a nejlíp prej bylo na Kolínský boudě. U těch osmáků, to si mohnul hlavu ukroutit, jak je monitoroval. A taky jehňátka prej byly zajímavý. Cestou z Úpy do Pece mají malou farmičku (pár ovečerk, krůty, slepičky) a měli tam malililinkatý jehňátka a tooo prej by byli kámoši
nez s komfortem nekde mimo...
no ona si to představuje jak hurvínek válku totiž. Aneuvědomuje si, že to už bude prostě napořád!! Zpohodlněla a taky nebere v potaz, že když se nebude hýbat, dohýbá se velmi rychle a skončí na tý debilní posteli nafurt.
jsem zvědavá, jak to dneska dá!
zijte si to moooc s rumouskem, bubi de kvuli te boulicce?
no doufám, že to bude hezký (znáš to, maluješ si něco a pak.... říkám si, půjdem za zajíčkama, pocvičíme - a co já vím, může mít dneska den blbec a bude to . Jojo, Bubi jde na kontrolu (dobírá druhý ATB), boule se zmenšila, uzavřela,zarůstá, tak uvidíme - páč to ale zase rozpohybovalo jinou tukovku. Ráda bych, aby už ATB nemusela.
rozhodni s tou bundou (tenky p
abych se mohla pohnout
ježiš, ježiš-prosím Tě moc promiň, jsem fakt idiotka, že tě takhle blokuju. Dneska dneska! Včera jsem fakt přišla od mámy mrtvá, dala jsem si poblifku, jahody se zakysankou a medem a upadla v postel. Víc už jsem nedala.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2016 12:30
- Nahlásit
PetraK
no bude vrh lapinek, pokud tam bude pes...
jojo, to neni kvuli uhaneni, ale spis abych vedela, aspon teoreticky - jestli sis to treba plne nerozmyslela, at tusim
jinak nekdy to tak ty lidi maj, ze si mysli, ze to pak bude lepsi... a mamince je kolik?
sikovny pseky podstolaky mas a bylo by fajn, kdyby teda uz atb nebyly nutny
|