| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 19:31
- Nahlásit
Xerxová
on se klidní obtížně - protože když ho
cvičila bych to s ním. cíleně. Přetahujeme se, přetahujeme, masakéro a... sedni (postupem času chtít, aby seděl o trošku dýl) a jako odměna zase přetahování, dvakrát, třikrát za sebou a pak pochvala, odměna, pomazlení - co nejkidnější, ne bojové hraní, ale fakt pomazleníčko, tááák šikovnej páááán /nejásat, mluvit tiše klidně/hladit. Aby si zvyknul, že ze hry může přijít hned uklidnění /a není to žádná trága, protože pak zas přijde hra/.
jestli jsem to napsala nějak srozumitelně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 19:49
- Nahlásit
cernej caj
tak to je super, že nic vážnýho
a o jí nemůžeš nechat venku když budete prryč? však tam skákat nebo běhat nebude ne?
birma
já ho ani neznám toho pána
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 19:51
- Nahlásit
cernej caj
tak mamte dornovku za sebou
To je fajny, a jak se na to Feri tvarila?
Ad ten klid pote, ja teda Troldaka nezavirala do klece. Mel klidovejsi rezim ve smyslu, aby nelital jak sus na zahrade a vychazce. Doma nekravil, max si skocil na nizkej psi gauc, pred kterym je jeste matrace.
Xerxová
Sikulky, delate pokroky. A dalsi krok, jak rika preceda Esusova.
PetraK
K tem prastenym starickum psim, to mam presne s Kremylem. Ze nevi, kdy ma dost. A pak se vecer treba pomalu nehne a chodi jak frankestein. Takze ji musim uz davkovat i litani a hlidani podel plotu. Je to fakt na lidech, aby takovy magory nenechali se rozbit uplne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:07
- Nahlásit
na dvore obcas skace, doma volne by skakala na okno. klec neni nutna, ale nezabranim v tom skakani prave bez ni, bez dozoru.
tvarila se trochu nervozne a tam kde to mela horsi bylo poznat jak se divala a hazwla hlavou jako ze to neni nejprijemnejsi, ale drzela krasne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:07
- Nahlásit
Petra, Fifi ehmmm - nejsem žádný psí odborník ani důsledný cvičitel... ale o klidové aktivity se snažím s tím dementem od malinkata... A on pak často nešťastně leží na pelínku a tence pláče... že musí být hodnýýýýýýý A mně to vlastně vadí, že je nešťastný a nepochopený... Opakuju se - ale on se za dva roky nenaučil, že na záchod se VŽDYCKY zavírám...
Třeba u dětí většinou klidný je - a je na něm vidět, jak ho to stojí hrozně moc úsilí. Ten klid ho vyčerpá mnohem víc, než lítání lesem. Není mu to vůbec přirozené. Nikdy jsem své psy moc "nelámala" - snažila jsem se je nechat co nejvíc "přirozené". Takže doufám, že něco se ještě srovná věkem, s něčím se já naučím žít a něco ještě postupně vyladíme
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:25
- Nahlásit
Xerxová
A mně to vlastně vadí, že je nešťastný a nepochopený... Opakuju se - ale on se za dva roky nenaučil, že na záchod se VŽDYCKY zavírám...
To jsou ty jemne, nezne pindouri dusicky. Troldik je zaprdelnik strasnej, rano otevres dvere a on misto, aby vyletel, te jde zkontrolovat. Jestli mu clovek nekam neutek asi. Klidovy aktivity? - pchchhh, co zvladaly feny v jeho veku, on da tak desetinu. Je jak rtut, neovlada se absolutne. Vrcholem jeho sebekontroly je rozdavani hajzl trubicky, o kterou se deli s Kremylem. Najust provadim ukon puleni trubky p o m a l u u u. I po rozpuleni nenasleduje okamzity vydani. Uz ted pochopil, ze zirani na trubku mu nepomuze. Jodlovani a hupsani a hemzeni taky ne. Zato, kdyz se sedi v klidu a zira se panicce do oci, nedba se na ruku, ve ktery zrovna trubka je, vyjde to!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:36
- Nahlásit
Fifi
K tem prastenym starickum psim,
tak si říkám, že mám fakt s Bubrdlí neuvěřitelný štěstí , ona je prostě zázrak. Dneska jsem přišla dom, akurát se vraceli z procházky, když je Brtnik vyndal z vany - koukám na ní, říkám si, že vypadá nějak zdrchaná.... jdu k ní, že jí pomudlám stařenku a ona hup -stoupla si na hlavu, pak začala hrabošit, což je její projev radostnosti a "rozjívenosti" a nakonec si lehla na záda a kopala nohama. Kdybych jí to dovolila, fordila by bytem. polehávání bere jako nucený práce . Já prostě nechápu jak to dělá. Ten Rumouš se vedle ní tak jako líně vyvaloval, mumlal si, oždibrával mě a ona juchéé, hurááá, paráda, coooo se bude dít? Jak to sakra dělá?
Xerxová
Nikdy jsem své psy moc "nelámala" - snažila jsem se je nechat co nejvíc "přirozené".
a to já nemyslím ho přejinačovat, vůbec, jen si to jeďte jak to máte, ale naučit o I to co jsem psala. Nejen to, ale i to. Takže by vám zůstalo to jak to máte, ale taky by se naučil tohle. Myslím, že vzhledem k jeho velikosti a právě i temperamentu je fajn toho psa naučit reagovat i v plný parádě na rychlejší přechod do klidu - právě hezky nenánásilně tou hrou. ale tak pochopitelně to je tvoje věc, je to jen návrh, tak jak bych se z toho vylhala já - doslova vylhala, protože jasně, taky nechci mít jiného psa, než jaký je, právě pro tu jeho pošahanost ho miluju a nechtěla bych mu jí brát.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:39
- Nahlásit
PetraK
a ona juchéé, hurááá, paráda, coooo se bude dít? Jak to sakra dělá?
Je to carodejka. A musi dohnat vsechen cas, kdy byla v utulku a kdy se ji predtim nikdo nevenoval. Jen at ji to takhle vydrzi, este hoooodne dlouho. A zejtra drzim palce, esli pujdete zkoumat stehnisko - jo cetla sem, ze naky apartni spodary mela? odolaly?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:43
- Nahlásit
Fifi
zítra ešče ne, zítra mám vyfotit a poslat. Spoďáry odolaly člověče oni v době nepřítomnosti oba totálně nabírají síly na dobu, kdy jsme doma, aby mohli dostatečně prudit Vytuhou a asi se vůbec nehnou
Teď jsme si byli zacvičit - oba si byli zacvičit, skočili jsme na čůrku a půjdem zas něco kutit. Rumoušek si hezky bude cvičit oblíkání - huž si taky hodil promenádu ve spoďárech tohle jsem u něj nějak zapomněla zařadit. Hodí se to, aby pes byl zvyklej na oblíkání, pak tak neřeší případný obvazy a tak.
Boule nevypadá tak hrozivě, ale.....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:48
- Nahlásit
PetraK držím Bubišce palce, aby boule se odpustila a zase uklidnila... Chápu, že tě to v klidu nenechává...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 20:54
- Nahlásit
PetraK
zítra mám vyfotit a poslat.
No ted uz se ti to bude ostrit jedna basen.
huž si taky hodil promenádu ve spoďárech
Svihak lazensky?
Hodí se to, aby pes byl zvyklej na oblíkání, pak tak neřeší případný obvazy a tak.
To jo, taky bych mela do neceho Pruhy obliknout, aspon do fusky. Nekdy. Snad. Dneska ne, prdla by mi z nej cevka.
A zadny ale. Dobry to bude!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 21:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
No ted uz se ti to bude ostrit jedna basen.
to je tak, ale tak přízemní!!
Svihak lazensky?
kdyby švihák lázeňský, tsss, von je tvrdej skejťák. Jsme si střihli další díl. Bombarďáky u kolen, jak když má naděláno a k tomu volnou mikinu s kapucou a honil míček s piškůtama
prdla by mi z nej cevka.
mě málem prdla před chvíli z Bubrdle. V tomhle je fakt vidět ten věk, má to někdy zmotaný při tom cvičení a do toho moc chce a chce a blbne na kvadrát, což je v jejím případku občas nebezpečný jí i mě
dobrý to musí bejt! Zkoumám to, je to volně v kůži- jiný, než ta první boule, takový - gumový jako ale s ničím nespojený.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 21:31
- Nahlásit
PetraK
von je tvrdej skejťák.
Vyfot.
V tomhle je fakt vidět ten věk, má to někdy zmotaný při tom cvičení a do toho moc chce a chce a blbne na kvadrát,
Ano, souhlasim, Trollitko to ma s vekem podobne.
Zkoumám to, je to volně v kůži- jiný, než ta první boule, takový - gumový jako ale s ničím nespojený.
Tak to je fajny, ze to nema spojnice. A prestan to moc zkoumat, bo tim vic se tomu pak Blanik bude venovat. Ozkouseno na Kremylovi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 21:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
Ano, souhlasim, Trollitko to ma s vekem podobne.
chuuudínek dědoušek! už blbne! Jde to s nim s kopce!!
Vyfot
nemožu, tetkon je z něj pro změnu motorkář, aneb visí mi přes nohy a snaží se mi vedrat na klín, což obnáší mocné hrabání zadní levou packou, aby se mohl zašprajcovat o něco a vysunout se nahoru. Hrozně u toho funí
bo tim vic se tomu pak Blanik bude venovat. Ozkouseno na Kremylovi.
provedu šéfe (ale tak já se tomu nějak moc nevěnuju - už i proto, že tyhle věci obecně nedávám, jen jsem si včera chtěla bejt jistá, jestli to tak je a něco si nenamlouvám. - blbě jsem to napsala.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 21:59
- Nahlásit
Fifi
To jsou ty jemne, nezne pindouri dusicky. Troldik je zaprdelnik strasnej,
Martin je stejnej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:04
- Nahlásit
kachna_
Martin je stejnej
a umí taky haudůjůdů jako Trolda?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:06
- Nahlásit
kachna_
Martin je stejnej
Fakt je to tak i u lidskych stenat?
PetraK
umí taky haudůjůdů jako Trolda?
Ten je uz v mirne pokrocilejch, vcera sem po nem neco chtela a normalne fuuuuuckjouuuuu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:07
- Nahlásit
Maya
já ho ani neznám toho pána
taky jsem neznala navedla mě na něj mamčina kamarádka, která ho zbožňuje, pak jsem se do něj zakoukala v Šerlůkovi a už to jelo
vřele doporučuju tohle video
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:11
- Nahlásit
Fifi
a normalne fuuuuuckjouuuuu
ešče chvili a může ti dělat v případě nouze suplenta
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:37
- Nahlásit
Fifi
Fakt je to tak i u lidskych stenat?
no u toho našeho jo, on je prostě závislátko
PetraK
umí hava a ája. Je to mnoho mnoho mnoho věcí I haudujudů a fuuuuckjouuuuuu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2016 22:46
- Nahlásit
kachna_
umí hava a ája. Je to mnoho mnoho mnoho věcí I haudujudů a fuuuuckjouuuuuu
pak je mocnej řečník a předčil i Pruhy teda
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 06:33
- Nahlásit
jojo - naše zviřátko je taky děsně ukecané. Žádná předchozí doga nám nenadávala huhuhuhůůůůhu, když se třeba vracíme pro zapomenuté rukavice... Hučí, kňučí, ňafe, štěká, vyje, kníká... prostě ukecanec. A závislák je obří...
Dneska čerpám další den dovolené (jen už týden staré a zbyde mi letošních 40...) - jdu s taťkou do nemocnice na kontrolu. Mamka se bojí, že by ho neudržela, kdyby se zamotal - a tak razím dělat oporu
Venku je krásně bílo - jen asi cenťáček - večer napadal mokrý sníh, který všechno obalil - každou větvičku, oko v plotu... a v noci to zmrzlo. A dokonce to vypadá, že vstává slůňo v červánkách
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 08:00
- Nahlásit
kachna
je videt, ze ti chlapecci to tak maji vsude...
ferinku sme meli v noci v posteli a na pracovni den sla do klece a venku bude jen pod nasim dozorem, at moc nevlci
Xerxová
tak co by si s vama nepopovidal
tak at je kontrola OK
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 08:28
- Nahlásit
včera jsem přišla na průšvih, který se mi fakt nestává - zapomněla jsem mezi papíry věc, která měla už být dávno hotová. Nikdo ji sice neurgoval, ale termín tam byl do konce února... Tak jsem to večer zpracovala, odeslala, ale doklady k případu jsem měla doma - a dneska dovolená. A tak ráno ve čtvrt na osm jsem i s psiskem byla Pepou vysazena z auta před fakultou a šli jsme do práce Chlapec překvapil - všechny schody bez řečí, studenty jdoucí pozdě (první blok je od sedmi) vítal vrtichvostěním, papíry jsme odevzdali, pak se dlouho muchlal s psí kolegyní (ta ocenila, že fakt levituje - rozdováděla ho, domáhala se pusinek a nakonec ho měla nad hlavou - ale bezdotykově - jen flusotvorně ) a vyrazili jsme domů.
TRošku problém byl led všude na chodnících - ale ubruslili jsme to oba bez pádu - občas se Night divil, proč mu každá tlapa jede jinam Potkali jsme 4 psy a VŠECHNY Night přešel bez povšimnutí. Tedy všimnul si - ale šel se mnou dál. Zajímavé je , že za ty dva ve větší vzdálenosti si hned somroval piškotek, zatímco ty dva nablízku sice vzorně minul, ale o odměnu si neřekl. A to byl velechválen - pochopitelně že klidně, vyprávějícně že je vzorňoch vzorňatý. Až tak po padesáti metrech ( to už psiska byla zcela dohled) mi začal skákat na hlavu a dostal záchvaz radosti....
Navíc i krásně nasněženo, prosvítá takové růžové sluníčko - moc krásně bylo.
A jdu k našim...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 08:35
- Nahlásit
Xerxová
Tady mlha a sedivak
Najtik je teda sikovnej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 09:05
- Nahlásit
Xerxová
Takovej pokrok! Gratuluju!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 09:39
- Nahlásit
Xerxová
tak to je skvely a ze mel i drbani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 10:58
- Nahlásit
Zajimavy clanek o fotkach
http://digineff.cz/clanek/fotograficka-praxe/zamys leni-co-fotit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 11:37
- Nahlásit
Maya
na to mrknu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2016 12:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Xerxová
občas se Night divil, proč mu každá tlapa jede jinam
to Rumajzl nestíhá ani zaregistrovat zato Bubrdlína si ráno na podestě pěkně zabruslia naštěstí bez následků. A tím mě tedy upozornila na to, že někde bude problém i chytla jsem se zábralí - no bylo namrzllý, takže jsem se trochu přilípla tou od psů už oslintanou rukou...což způsobilo, že jsem se tím pádem neodtržitelně držela, když mi to i tak uklouzlo . Groteska
Potkali jsme 4 psy a VŠECHNY Night přešel bez povšimnutí.
no a juchééé! to je šikovnej hošíček!! Moc moc nejvíc!
|