Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 22:47
- Nahlásit

kachna_
proč strašná? takový rodinný výlet za králíkama je přece super

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 22:48
- Nahlásit

PetraK
a zavolám bohužel až zítra přes den, telefon moderní bohužel baterky silné nemá, takže nabíjí. s velmi krátkou šňůrou.
Tydle chytry telefouny, meli by to zakazat! Pres den ja budu mit zase vypnuty zvoneni, no nejak se protneme.
A tohle od kachny_ si dovolim zduraznit!
a všimla sis taky, že tu všem chybíš?

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 22:59
- Nahlásit

Maya
mně s lenovem nefunguje ten lgčkovej, ale jinak v pohodě, jako na to, co s tím děti provádějí, myslím, že ty nabíječky začnou zářit časem. Buď to bude svatozář nebo zkrat

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 00:31
- Nahlásit

PetraK

nedělám s prominutím chytrou, když o tom nic nevím, zvlášť furt dokolo, když ten druhej, říká NE nejde to, leda ho poavžuju za debila, kterej nic neví.

Takhle to vůbec nemusí být.

Člověk, který je soustředěný na práci se psem si nemusí všimnout, že už je ve vleku za psem (teď to myslím obrazně), a že z téhle pozice víceméně nemá šanci. A než si to uvědomí, můžou mu poznámky a rady z venku, z odstupu, připadat naprosto nemístný. Jenže bez nich se z toho nedostane, protože kdyby jo, tak už by to byl udělal a nebyl tam.

Jediné řešení, jak se z toho vybabrat, je dostat se o krok před psa (zase obrazně).

U takhle dezorientovanýho zvířete jde o to, nabídnout mu pevnej bod v prostoru, popustit mu uzdu a počkat si, až mu začne docházet, že má v tobě ve všem oporu a podporu a pak si tě začne všímat. Rozhodně se to nespraví žebráním o trochu pejskovy pozornosti.

Podle mě, tohle se ti tu téměř všichni snažili naznačit. Aspoň já to tak vidím.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 06:52
- Nahlásit

kachna_
tak to budes mit dalsi paradni super darek a s detma si taky udelate paradni vylet

Fifi
krasavec, fakt budu na pruhatce zitra myslet, aby bylo vsechno OK a odpo si ho uz vezla domu bez komplikaci asi jde na narkozu uz od rada, ze?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 08:31
- Nahlásit

tak dneska, jestli to odpoledne stihnu, du zrusit tu pojistku konecne... konzem listopadu se mi zdalo jak mam do vanoc casu a najednou uz to nevypada vubec stihnutelne

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 09:24
- Nahlásit

Walda
ty seš hrozně komplikovanej. Podstatou mého (resp. i birmina podle mě, protože já jsem prvotně reagovala vlastně hlavně na to, že podle mě špatně pochopila birmin příspěvek) sdělení bylo:
"Působíš děsivě unaveně, bojíme se o tebe a strašně rádi bychom ti ulevili alespoň radou, nápadem."
I proto mi tak moc vadí, že to Ešuska vztahuje jako útok na sebe a mlátí kolem sebe.

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 09:48
- Nahlásit

cernej caj
asi jde na narkozu uz od rada, ze?
tipla bych, že spíš od nerada
Myslím, že tu Fifi psala, že ráno. Taky budu držet palce

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 10:16
- Nahlásit

Rada nerada - je to na chudáčkovi pruhatcovi zrada

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 10:22
- Nahlásit

kachna_
ajo to melo byt rana, mam taky ten pocit prave

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 10:27
- Nahlásit

Xerxová
zrada
tak třeba mu Fifi jako odpustek pořídí slušivý obleček značky Prada

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 10:27
- Nahlásit

kachna_

ty seš hrozně komplikovanej

Jé vidíš, a já myslel, jak jednoduše jsem svůj náhled na věc popsal.

Já jsem to tu začal číst asi před týdnem, protože mi náhodou došlo, že je tu neobvykle ticho, a co se teda děje. A uviděl jsem, že tu není Ešuska a začal se bát, co se jí stalo. Tak jsem si to tu pročet, což jinak nedělám, protože to tu normálně přibývá raketovou rychlostí a je to takovej váš debatní kroužek.

Až jsem se dostal k přelomu října a listopadu a našel to problémové období a to jsem si pročet docela podrobně. A viděl jsem to tam - Ešuska je ve vleku za čubinou a je z toho dost vorvaná. Přišla si sem pro podporu a obdiv, aby načerpala nový síly, a vy ste zareagovali mnohem asertivněji, než čekala, ale kdyby byla přístupná radě, mohlo by jí to pomoct víc, než poplácávání po zádech. Já to četl s víc než měsíčním zpožděním, a navíc vím, jak na mě Ešuska v posledních létech reaguje, tak jsem k tomu nic nepřidal.

Jenže potom jste se tady k tomu vrátili a Ešuska uveřejnila to povídání na Zvířetníku, který je po měsíci zase o tom samým, a tam se jí v reakcích konečně dostalo toho, na co čekala. Tak jsem si dovolil vybrat jednu její dost extrémní reakci a zkusit jí ukázat, že to může být dost jinak, než to ona vidí.

Ona vás tu i nařkla z toho, že nemáte s podobnejma případama, jako je její feňule, zkušenosti a že teda do toho nemáte co kecat. Já je snad mám. Podobnou roční německou ohařku jsem před léty cvičil, dost vím, co je to za raketu. A roční feňule si z různých zdrojů beru pravidelně, vzhledem k uspořádání našeho programu. teď tu zrovna jednu takovou mám, jen asi o čtrnáct dní kratší dobu než Ešuska, taky neznala svoje jméno a nereagovala na lidský hlas, pro změnu proto, že jí původní majitelé „koupili dětem“ a ona první rok života prožila na zahradě jako plyšák pro štěbetající a řvoucí děti.

Tak jsem v tom prvním příspěvku jen napsal svoje shrnutí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 11:01
- Nahlásit

Walda

Přišla si sem pro podporu a obdiv,

pro obdiv jo? vy mě opravdu bavíte to by bývalo muselo být obdivovat co milý pane Waldo. Pro obdiv bych si sem mohla chodit, v momentě, kdy hezky fungojeme. Ale jako jo jste dobrej, fakt dobrej, takkovou práci sï dát s tím takhle to pěkně rozebrat, i na knihu by to možná vydalo.

tu i nařkla z toho, že nemáte s podobnejma případama, jako je její feňule, zkušenosti a že teda do toho nemáte co kecat.

ne, ale že nemají dávat dokola rady, které jsou v ten moment pro tohle konkrétní zvíře nepoužitelný, nebo teda - spíš v té situaci nepoužitelný, protože ony by pro ni byly bezpchyby dobré, toho jsem si vědoma, opravdu nejsem takový vymatlanec, nicméně použit to nešlo a to jsem tady pořád jako kafemlejnek psala. Kdo umí číst, přečetl si to a kupodivu se i tací našli, kdo neumí číst, nebo čte třeba nějak moc rychle, tak to prostě nevyčetl.

v čem se shodneme je ten vlek, to ano, v tom jediným jste měl pravdu, ve vleku čubiny jsem byla velmi, neb mě vláčela světem zdatně . naštěstí již nějakou dobu nevláčí, takže si s tím myslím nikdo již nemusí dělat starosti

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 11:05
- Nahlásit

aaaach,
tak jsem si nakrájela pomeranče na kolečka, že z nich udělám ozdoby (u nás to nikdo nejí a Michal si je spletl s mandarinkama), naskládala jsem je na sušičku a - no a zapomněla. No, narostly na nich plísně, "radost" podívat
a to ještě jak mě kritizovalo prostřední dítě, když jsem to krájela, že prej to bude hnusný

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 11:38
- Nahlásit

kachna
ale vzdyt plisne jsou krasny

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 11:41
- Nahlásit

PetraK
Pani nebuďte takhle podrážděná, mě taky zaskočilo, kde ste a proč nejste tady, když tu dycky ste....nečetla sem teda zpětně tak daleko jako Waldauf, asi jen jednu dvě stránky, ale taky sem vo vás měla vobavu....a teď bych řekla, že nikde ani v náznaku neni žádná pruda směrem k vám, jako ten pes je prostě peklo, je to raketa s forsáží, já bych jí vrátila, neměla bych tu výdrž se s ní pinožit, ale vy jí máte a když zkusíte malinko nadhledu, a že to Waldauf nepíše jako rejpance do vás, můžete jen třeba mrknout na další cesty, jak usměrnit takovýhle nukleární hovado....jen jako nápady, nástřely, možnosti, vždyť stejnak ve výsledku ste si za čubu zodpovědná sama, nikdo vám ji neživí, takže vám do toho nemá kdo co kecat....

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 12:53
- Nahlásit

PetraK
ale protože vím, že si jde ohřát starou polívčičku
špatně Waldaufa znáš...

Ale ono je to fuk, stejně z toho to podráždění cejtit je, tak to nebudeme prostě dál už rozpatlávat, ať vám čubizna nerve páteře a krásně se vám do famílie vrůstá, ať je to s ní radost a veselost.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 13:10
- Nahlásit

Gerda

špatně Waldaufa znáš...

no tak to bude asi vzájemný řekla bych, protože on tady o mě taky píše věci, který jsou ve skutečnosti dosti jnak.

tak to nebudeme prostě dál už rozpatlávat

přéésně.

Hezký svátky

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 13:19
- Nahlásit

PetraK
jsk se delaj tlapicky? to asi nebude preskakovaci hra doufam vyskakovaci a preskakovaci neucim se bojim ze by zacal preskakovat plot kdyz se natahne ma packy az skoro nahore ac mensi nez spic tak se umi vic natahnout
koupila jsrm mu pokladnicku s vyjizdecim suplikem a je uz 2 tejdy nekde na ceste a asi nedorazi toz nejaka hra by se hodila

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 13:28
- Nahlásit

Maya

Tlapičky není nic složitýho,de facto ani ne hra, je to jen označení že má pes položit na target a posléze tam kam ukážu čistě přední tlapky. Pro tu samou činnost se zadníma mám slovo Zadní. Potřebovala jsem ji naučit pár nedůležitých věcí, kde na nedůslednosti nezáleží, ale učíme se spolupracovat. Včrea jsme ji naučili chodit po roštových schodech

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 14:00
- Nahlásit

Maya
hele a co zkusit těch 101 triků se psem od Kyry Sundance (nebo jak se to celý jmenuje)

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:00
- Nahlásit

PetraK
aha to Loki prednima trochu umi
kachna
tu mam a zrovna nedavno jsem v ni listovala ale tam je bohuzel vetsina cviku s nejakou veci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:05
- Nahlásit

kachna
to sem mela pujceny a k trikum sem nedosla pac radi sedni tlacenim na zadek a navic se ukaxalo se spic muze spat 24h/den

jinak uff zrusila sem zivotko sice teda se stratou ale aspon to nebudu uset platit a ptala se me zda nechcu aspon urazovy - mate to mekdo a muzete mi k tomu neco rict? pac to by mi beztak musel nakladak ujet obe nohy a jeste v dusledku otresu mozku by se mi museli poskodit centra reci aby pojistovna kapla prachy ne?

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:15
- Nahlásit

cernej caj
ne, většinou bejvá plnění od 0,01% třeba. Navíc ty úrazovky mají výhodu v tom, že často plní i teror. útok.
Ale záleží na tom, co by se stalo s mužem v důsledku tvého úrazu?
Zvládl by hypo? zvládl by se o tebe starat?

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:21
- Nahlásit

Maya
a nějaký proskakovací kruhy na zahrady a přeskakovat prkna, podlézat něco? Hledat plyšáky v bedně zatím asi nepřipadá v úvahu, co?

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:26
- Nahlásit

cernej caj
to 0,1(nebo 0,01, já teď nevím) je třeba stržený 1 cm2 kůže na prstě (tuhle jsem četla diskusi o tomhle zranění, proto si to pamatuju).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 15:33
- Nahlásit

kachna
jakoze to urazovy celkem smysl ma? na moje zivotko koukl muz od xerxovy a verdikt byl zrusit, takze zruseno ale to urazovy zkysim nejak zvazit.

hypo jo, otazka kdybych byla treba lezak tak to urco by financne neslo ale pojistka aby to bylo v poho bude zas asi presahovat moje financni moznosti. treba ty 300 co sem ted rusila nebyl problem platit ale v novy praci uz to bude problem...

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 16:09
- Nahlásit

cernejcaj
znama si ted nedavno zlomila ruku a dostala 11 tisíc
kachna]
venku ne to by se muselo furt uklizet hledat umí doma krabicku s piskotama kdyt se teda zadari protoze mame furt mega problem s povelem cekej
ale to bude jak dej pc tri mesice nic a ted podava packu kazdemu na potkani

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 16:11
- Nahlásit

cernejcaj
ja neporadim s timhle fakt nemam zkusenost jsem nikdy nemela ani zivotko ani urazovy

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2016 16:13
- Nahlásit

tak prej dneska zase zadnej balik nedorazil, granule byly poslany v utery a co jsem koukala jsou furt na podaci poste

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání