| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 10:03
- Nahlásit
Maya
jj tak to urcite, ale vyslo to tak jako blbe, no
dik, ja mam hrozou radost
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 10:13
- Nahlásit
doporucena lecba raneho stadia borelky
to je presne to co udelala moje doktorka
dle serveru borelioza.cz je to nedostatecny ale radu jak teda presvedcit doktora k jine lecbe nemaji jen jako jdete jinam kam to uz nespecifikujou
- cílem léčby není vymizení erytému (vymizí i bez léčby), ale prevence diseminace borrelií a rozvoje dalších stádií lymeské borreliózy,
- lékem volby dospělých a dětí od 8 let věku je doxycyklin 2x100mg, vždy po jídle, pacienta je nutné upozornit na možnost zažívacích obtíží a zákaz slunění pro fotosenzibilizaci,
- osobám alergickým na tetracyklinová antibiotika, těhotným ženám a dětem se podává amoxicillin 3x500mg (50mg/kg a den). Pro pacienty alergické na penicilín je určen azitromycin 1x500mg (10mg/kg) nebo cefuroxim-axetil v dávce 2x500mg (20-30mg/kg a den),
- antibiotika podáváme 14 dnů, azitromycin nejméně 10 dnů,
- dispenzarizace: 2 roky, s kontrolami klinického stavu vždy po 3-6 měsících. Vyšetřování protilátek při kontrolách není nutné, séropozitivita není známkou přetrvávající infekce ani důvodem k opakování léčby.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 11:21
- Nahlásit
cernej caj
kdo dostal praci? a jeste mu tam jako nastupak daj o neco vic, nez si rekl?
Supééééér! Velká gratulace!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 11:29
- Nahlásit
maya
tak ju rekni ze to chces proate predepsat a myslis ze na prinou zadost ti to neda?
birma
dik
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 13:46
- Nahlásit
Rumštáááájn,
nevíte náhodou někdo o malim bytečku (garsonka, 1+1, 1+kk) k pronajmutí v Praze 9 do 10 000 Kč i s poplatkama? Buď s výtahem nebo nízko. Tchyně se chce odstěhovat od manžela.
Využila jsem to jako oslí můstek ke kamarádovo problémům
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 13:47
- Nahlásit
cernej caj
gratuluju moc, takže si finančně polepšíš?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 13:53
- Nahlásit
kachna_
polepsim si proti tomu, co sem myslela, ze mi tam daji, ale budu mit asi o 1/3 nizsi vyplatu nez ted
ja bohuzel nevim, v praze co sem zjistila je to dost problem ale muzu se poptat...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 13:59
- Nahlásit
treba...
ale asi jako skoro prazaci vite, jak to v praze je skoro nerealny za takovou cenu...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 14:30
- Nahlásit
cernej caj
U Neta asi platí dobře
Není to úplně nereálný, ale je těch bytů málo, tak se snažím ptát všude
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 14:38
- Nahlásit
kachna_
jj ale zas sou na opacny strane brna, takze kazdodenni dojizdeni cca 1:20h jedna cesta (za predpokladu, ze budou navazovat spoje jinak + 10-15 minut). ted to mam hodinu a pokud vemu nabidku co mam, budu to mit 35 minut a budu primo na moji lince, se kterou jezdim do mesta, takze zastavku mezimestskyho autobusu 300m od prace na spravnym koncu mesta
no nejak to proste dopadne, no...
tak drzim palce, at se podari neco sehnat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 14:52
- Nahlásit
cernej caj
no a nenechali by ti třeba jeden dva dny u neta homeoffice?
Ušetřená 1 h času denně je velký +
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 15:05
- Nahlásit
Kachna a čajdovi by to dělalo skoro hodinu na jedné cestě - to jsou dvě hodiny za den - a to je velký bonus. Jasně - musí se počítat i s pracovní náplní, výplatou, stabilitou firmy, kolektivem, dny dovolené, i tím možným homeofficem... Těžko radit...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 15:08
- Nahlásit
"Kačenko, to Elsu asi nedostaneš, když jsi jí dostala k svátku"
úsměv ala Mona Lisa "Třeba to Ježíšek neví"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 15:14
- Nahlásit
Xerxová
to jsou dvě hodiny za den
ajo, dvě hodiny. to je velká výhoda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 15:24
- Nahlásit
tak ono ne kazdej den kdyz bych jela tancovat tak stejne tech 20 min do mesta mysim dojet ale to max 2x tydne.
jinak je to tezky, melo to byt o 14 dni ta kachnoprace abych vedela zda jo/ne a mohla si pripadne zvazit nabidky, takhle je to bud anebo ale zas porad ta zkusebka muze ukazat a muze se hodit mit zalohu.
dneska u nas paradni kroupy s privalakem
kachna
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 17:18
- Nahlásit
brrrr - jsem sice zimomilná, ale ochladilo se fakt citelně. Mrzne, vyjasnilo se - hvězdičky září, měsíc taky... Psisko ani nesmlouvalo, že bychom mohli ještě na zahradě řádit s míčem - zajel domů jak blesk
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 18:45
- Nahlásit
Xerxová
tak a prej ze bude druha pulka prosince tepla a na vanoce se pocasi nezlepsi a u vas evidentne ziminka
co muz zapomel privezt neteri k narozeninam? ano, darky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 18:53
- Nahlásit
Rrrumstaajn, koukam, ze sme tu stale v klatbe...
Maya
Bych si teda dupla u ty Mudry, at navali atb. Nebo si je nech napsat u veta na recept pro psa, kdyz by delala ofuky?
Xerxová
Jojo, ochladilo se pekne.
cernej caj
Toz gratulire, jedna prace je jista a uvidis, co a jak dal, jestli treba jeste volbu nezmenis?
Ze stromu zmizel flak speku pro sykorky. Asi upadnul pri ty vichrici. Ted jen cekam, zda nekdo ze tri dostane srajdu a vykadi provazek, nebo jestli to v noci ukradla kocka.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:28
- Nahlásit
Fifi já jsem v klatbě určitě - mně jediné na Zvířetníku neodpověděla na reakci
Nám lůj kočka od krmítka letos ukradla (tenkrát ji prozradily stopy ve sněhu). Bohužel kousek od nás "chová" jedna rodina v bytě kočky ve velkém a vypouští je ven... Před časem jsem se vztekala hodně - neb malý Night měl tendenci žrát kočičí bobky - a ty mrchy chodí k nám do záhonků... Naštěstí už to nedělá, tak už se tak moc začervení nebojím. Je ze mě nepřítel koček - házím po nich jabka, šišky, šutry (co je po ruce) a nechávám Nighta je honit ze zahrady. Zrovna včera to rezavý kocour nestihnul za plot a musel potupně vylézt na borovici a moknout ve větvích. Neměl chrápat na Nightím venkovním pelechu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:35
- Nahlásit
Xerxová
Nám lůj kočka od krmítka letos ukradla
Do zdejsiho Alcatrazu se kocky jiz neodvazuji, nechteji-li to zaplatit zivotem. Mozna to v noci spadlo a to se nejaka odvazila. Nebo to sezral nekdo ze psu, uvidime dle lejna. Ze kocky vyhanis, nedivim se. Aspon, ze Najt je na ne hodnej a jen je vyzene na strom.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:46
- Nahlásit
Fifi
tak hlavne, abys jim ten provazek nemusela pomahat tahat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:47
- Nahlásit
cernej caj
Pokud to sblajznuli, vykadi ho bez problemu. Omastenej, tukem pokrytej.
Jo co Feri a to drbani, lepsi nebo jste uz na analky kanalky nekde objednany?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:51
- Nahlásit
Fifi agrese v něm není (a nebyla ani v jedné z našich dog). Když jednou kocoura nachytal v místě, kde kocour nemohl utéct - tak kocour hrozil (taková ta neježená koule syčící) a Night na něj výhružně vrčel a bafal - ale z metrové vzdálenosti... Naštěstí - Nighta jsem odstrčila a kocoura přetáhla lehce hráběma... ne za účelem kočku přerazit ale pobídnout k rychlému ústupu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 19:57
- Nahlásit
Xerxová
Nojo, dogousove jsou v tomhle hodny. A nenazvala bych to agresi, spis ze jsou loveckyho pudu prosti. Radsi nedumam, jak by takovej kocour dopadnul tady.
Si vzpominam na historku, kdy jsme si s ex privezli na barak potkana v aute - byl nekde v motoru. Tenkrat byla jen Dorotka, slecna Sadlo a ta teda urputne upozornovala po dojezdu, ze tam je cernej pasazer. Potkan ohratej tak akorat, v zime, vyskotacil pak nekde z podbehu do rohu na zahrade. Dorota po nem sla, kdyz se hejbal, ale nemela ten "kill", nevedela, co s nim. Bejt tam perdel, tak to mel rychly.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 20:00
- Nahlásit
Fifi
ted mi to zas prislo, ze nic posledni dny. Uz nekdy koncem prazdnin sem psala ze se drbe, se mi zdalo ale ze na uchu a to vet prohlidnul a nic a pak uz dobry a ted zas trochu a ted zas nic... tak to spis vidim, ze az se k nemu pripadne pojede, mohlo to byt asi i kvuli srsti, ted sem je trochu zas vycesala...
Xerxová
tak holt povahovy specifikum asi, i kdyz doga je taky lovecak, ne?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 20:03
- Nahlásit
čaj doga byla lovečák na velkou zvěř v časech před využíváním střelných zbraní... to je fakt už hodně dáááávno. Od té doby je šlechtěná jako elegantní dekorace
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 20:09
- Nahlásit
Xerxová
aha, takze celkem potlaceny vsechny tyhle vrazedny pudy asi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 22:08
- Nahlásit
tak vykrajovátka špic a tlapička jsou pro naše účely vánočních perníků moc velký, tak kdyby měl někdo dělá větší perníky a měl by zájem, tak pošlu, jinak je vyhodím, ale je to fakt větší než malé.
Naštěstí alespoň lapina, bordera i kočka dobrý, nechápu proč zrovna špice udělali takového většího.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2016 22:13
- Nahlásit
cernej caj
a nebo se dogouši bojej kočiček
Fifi
zejtra ráno jdu k doktorce, ale jak jsem sem dávala, argumenty na hádání moc nejsou, doporučená ofiko léčba je přesně taková jak jsem sem dávala ten citát, 2 tejdny atb jinak nic, tudíž ona jede podle nejnovějších doporučení
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 06:15
- Nahlásit
Maya
tak kdyby se nikdo nepřihlásil, tak holky ty vykrajovátka určitě užijou (ale jestli někdo využije, tak je pošli jemu, u nás se stanou jen součástí ooobr sady vykrajovátek)
|