Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 07:57
- Nahlásit

kachna_
jasne, problem je v tom, ze
1. kdyz tam nedaj palmac, daj tam neco co se pestuje v africe, jinde v indonesii, jizni americe (i kdyz pravda ceskej vyrobce by asi mohl z principu pouzivat to, co roste u nas, to nerozporuju)
2. ono beztak i tu repku vozej z ciny protoze je tam levnejsi (viz obri mandlonovy sady na jizni morave ktery dodaval driv mandle na cukrovinky a pak sady lezely ladem a vozi se mandle odjinud, protoze sou levnejsi)

vnimam ten problem s palmacem realisticky. Je to spatne, ma se to resit jinak, problem je v tom, ze to jinak vetsinou neni vubec lip. Je super, ze ty korpusy vyhovujou a davaj tam repkovej, aspon muzes casteji udelat takhle detem radost kdyz bude treba

jo, tohle vsechno co pises vim, chapu a s tim souhlasim. Narazim jen na to, ze kdyz lidi zacnou bojkotovat palmovej olej, nedojde k tomu, ze vyrobci zacnou vic pouzivat olej co se pestuje u nich doma na poli ale zacnou v tech pralesech pestovat treba o to vic kokosovej. To je to, na co narazim ja - ze to muze do budoucna byt vytloukani klinu klinem jenom...

no pokud ja vim, je to narizeni EU ze cr do roku 2020 ma mit cca 20% podil biopaliv a tak statu nezbejva, nez repkovy monokultury mit, aby se mohl redit benal, jinak vzivote te normy nastavene EU nedosahnem... takze EU sou nase repkovy monokultury u zadele...

jakoze je dobre se o to jako jednotlivec snazit nejak zasadit a zlepsit moznosti, otazka je, zda to jen nepovede k necemu horsimu, ale to ukaze az cas

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 09:25
- Nahlásit

kachna
me osobne na tom bojkotu cehokoliv v tomhle smyslu vadi ze tim zabranujeme lidrm z tretiho sveta udelat to co my sami jsme udelali v minulosti a ted se mame dobre taky diky tomu a jim tu nadeji na lepsi budoucnost ve jmenu eko chceme vzit
my se mame tak dobre ze si tu hru na eko muzem bez problemu dovolit, oni ne a my jim tu hru presto nutime a me to prijde nefer

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 10:31
- Nahlásit

Maya
já se z principu snažim nekupovat věci mimo Evropu (kvůli přepravě) s výjimkou banánů, naprosto výjimečně i jiného ovoce a cukrovinek s palm. olejem, čokolády a kafe, kde se zase snažím, aby to mělo UTZ certifikaci (nehroutím se z toho, že se to porušuje zase ale).
I ty látky se snažím české, ale jako vona česká bavlna se shání faaaaakt blbě

cernej caj
no pokud ja vim, je to narizeni EU ze cr do roku 2020 ma mit cca 20% podil biopaliv a tak statu nezbejva, nez repkovy monokultury mit, aby se mohl redit benal, jinak vzivote te normy nastavene EU nedosahnem... takze EU sou nase repkovy monokultury u zadele...
ne-e, ještě je tam nějaké nové nařízení ohledně maximálních ploch v kuse.
jakoze je dobre se o to jako jednotlivec snazit
je dobrý, snažit se využívat přírodu co nejméně
Já to beru asi jako s těma plenkama. Používám látkovky (na všechny tři děti stejné a ještě je pošlu dál), ale na výlet, při průjmu nebo když mi bylo mizerně s čistým svědomím dám jednorázovku.
Maya
my jim tu hru presto nutime a me to prijde nefer
ale to je jinak, já si zároveň myslím, že třeba prostřednictvím OSN (nějakého funkčního OSN tedy, ne tou dnešní fraškou), bychom na to, aby země třetího světa ty "plíce" mohli udržovat, měli přispívat a ne jim tam pustit korporace

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 10:32
- Nahlásit

Maya
rikaval kolega, kdyz nekdo nekde resi ze v tehle oblastech vyvrazduji tygri, ze z pohledu nas je to spatne, ze vyvrazdujem zivocisnej druh ale ze my si zas u nas vyvrazdili nejen vlky... (to ale neznamena, ze je dobre, ze sme vlky vyvrazdili, ale jde asi o to jaky nam to dava pravo kdyz mi sme to v minulosti delali taky). Je to hodne slozty a rozhodne ne cernobily cela tahle problematika

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 10:42
- Nahlásit

cernej caj
e my si zas u nas vyvrazdili nejen vlky..
nj, ale zase tím pádem víme, jak moc je to blbě
ne cernobily
tak on asi základ je prostě neplýtvat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 10:44
- Nahlásit

kachna_
jj, my to ted vime ale oni to ted jeste nevi...

jj, to urcite ale to zacina v prvni rade u vyrobce kterej nadvyrobou tlaci ceny dolu a tim padem je i spokojenej zakaznik a lidi obecne radsi koupi neco levnyho a hodne nez neco kvalitniho v mensim mnozstvi za podobny penize.... takze je to propletenej retezec

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 10:57
- Nahlásit

cernej caj
no je to zájímavý, jak moc jedna věc ovlivňuje druhou. My chceme třeba využívat šedou vodu (ze sprchy) na splachování. Jenže k tomu budeme muse instalovat čerpadlo na elektřinu. Co je ekol/ekon lepší? použít jednu vodu dvakrát a sežrat elektřinu na její přepravu, nebo jí odvézt za použití nafty do čističky a nechat jí tam přečistit nebo jí vypustit na kompost?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:10
- Nahlásit

kachna
sypani penez nekam nic neresi protoze vetsine lidi tam to nijak nepomuze pomuze jedine zmena podminek ala evropa aby se zvedla situace vetsiny populace a to my jim tam tema ekoprogramama brzdime
my jsme si tu premenili krajinu v monokultury a vyvrazdili si pomyslne slony aby nam to nic nenicilo a jenom diky tomu jsme tam kde jsme bez toho by nebylo mozny uzivit lidi kteri delaj neco jineho nez pestujou jidlo
a jim tam v tom ted ekoprogramama branime a pokrytecky je z tepla svejch domovu s narvanejma lednickama nutime zit v pralese v chysi misto pomyslneho panelaku s teplou vodou a podle me je to spatne oni maji taky pravo na panelaky a narvany lednicky
od evropy je proste podle me tahke eko ochrana tretiho sveta pokrytecka protoze je dobra akorat pro nas ne pro ne az se vetsina evropy presune do chysi v lese a bude zit s rozpoctem 1 dolaru na den tak oak mozna taky budu pto ochranu destnejch pralesu ale za soucasnejch okolnosti teda ne
asi mam vetsi socialni citeni nez eko ze si myslim ze nikdo by nemel zivorit jen proto ze my tady v evrope si myslime ze destnej orakes je lepsi nez palmova plsntaz

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:12
- Nahlásit

kachna
nejlepsi je pouzivat suchej zachod vic nema snysl resit viz muj oredchozi prisoevek

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:18
- Nahlásit

kachna
aby to blbe nevyznelo podle me je naprkilad to co resis s vodou v zachode ukazkovy priklad eko na oko jakoze se neco dela a vysledek skoro zadnej protoze zadny reseni v ramci naseho pohodlneho zivota ve skutecnosti eko neni eko by bylo pouzivat suchej zachod ale na to je kazdej pohodlnej to maj prece pouzivat v tech pralesech aby nam ty zeleny plice vydrzely

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:22
- Nahlásit

ted teda nevim jestli to nevyznelo jeste blbejc ja fakt pisemne vysvetlovat a argumentovat neumim
jinak samo kazdej si muze delat co chce pokud mi to nenuti jako eu s tema normama tak si klidne muze zachranovat orantgutany do aleluja blby holt je ze v eu je tohle zachranime svet i proti jeho vuli ted statni doktrina

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:33
- Nahlásit

jen me tak napada jestli voni ty eko programy pro treti svet nejsou jen boudou a zpusobem jak udrzet evropu v prosperite a moznosti drancovani prirody bo az se ty miliony lidi ve tretich svetech naprosto neeko zacnou dozadovat mobilu aut splachovacich zachodu a teple vody tak zdroje na to nebudou a vyschnou zdroje i nam a nase uroven pujde drasticky dolu
motna je to fakt fikane vymysleny ze jako dokud udrzime ty lidi tam v chysích my se budem mit furt dobre

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:37 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

je to stejnak všechno na pikaču nedávno jsem viděla nějakej pořad kde hezky popisovali že čék by se měl snažit aby po sobě nechával co nejmenší ekologickou stopu (zátěž) , třeba třídění odpadů si myslím že se hodně zvedlo. Mě třeba taky hrozně vadí to vožení zboží sem tam a myslím že by lidi se měli snažit co nejvíc kupovat regionální produkty ze svého okolí, ale podpora v tomhle směru malá, čék když zajde do obchodu (velkořetězce) tak aby český výrobky hledal a kolikrát je i najít je problém, všude samý německý máslo, mlíko... a na český skoro nenarazíš :-/ maloobchodů a krámečků je míň a míň a ted je zabíjej s tím EET :-/ jde to všechno to malo co se tu roky ted dařilo budovat zas do kopru

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:52
- Nahlásit

Fajka
ono to vozeni zbozi se dela i s tim ceskym v ramci republiky a nekde jsem cetla ze ve vysledku to muze byt i horsi nez hedna kontejnerova kod z ciny.
kdybych ti napsala jak a kolikrat a kam putuje to nase stopro cesky zbozi v praci nez ho vubec muze nekdo koupit tak te klepne a kdyz k tomu oridas to ze to stopro cesky zbozi se velmi casto dela ze surovin dovezenejch ores pul sveta tak ten dojem ze koupi neco vyrobeneho v cine z cinskych surovin je vic eko neni az tak uplne mimo

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 11:56
- Nahlásit

Maya
motna je to fakt fikane vymysleny ze jako dokud udrzime ty lidi tam v chysích my se budem mit furt dobre
Tak ale hlavně aby to klaplo!

Fajka
snažit co nejvíc kupovat regionální produkty ze svého okolí, ale podpora v tomhle směru malá
máte recht pani, vy ste taková rozumná, na to, že máte plíseň.

Hele, kde máte ešusku? Všechno eremy? Sem eště koukla dvě stránky letmo zpět a vona tu neni vůbec....nestalo něco v tunelu?

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:00
- Nahlásit

Maya

to vozeni zbozi se dela i s tim ceskym v ramci republiky
jo jo jasný to vím, já myslela takový to chci chleba koupím si u ve vsi u pekaře co peče v pekárně, chci mlíko, v obecním krámečku prodávaj míko místního farmáře, zahradník si prodává svoje kytičky co vypěstoval a tak ale to je asi jen zbožné přání ze říše snů.
Mě ted pobavilo na poště..pán z JBC posílal paní z JBC nějakou obálku...a pošťačka říká a to jíto nemůžete paní hodit do schránky? páč z JBC jde zásilka do Prahé na třídičku a pak se vrací zpátky do JBC a doručuje se paní....
nechápu jako proč si pošta nenechává tydle zásilky v rámci okresu /města a okolí jako u sebe? jako fakt jsem si myslela že si dělá z pána prd*l...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:05
- Nahlásit

Fajka
jojo, o to se taky hodne snazim a i treba si radsi koupim neco na miru od svadlen na fleru kdyz to stoji stejne nebo jen o neco vic nez obrovsky nakladaky veci ciny z jakoze ceskych znacek ala hannah, husky, alpine pro... a snazim se podporovat cesky firmy co sijou v cechach, nakupovat jidlo spis lokalni, ale co psala kachna je fakt hezkej priklad toho jak to neni jednoduchy

Maya
celkove to proste neni jednoducha otazka

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:06
- Nahlásit

Gerda
Hele, kde máte ešusku? Všechno eremy? Sem eště koukla dvě stránky letmo zpět a vona tu neni vůbec....nestalo něco v tunelu?

aaaaaale..to už je dýýl...jsme se jí tu snažily (všichni shodně) vysvětlit že má na určitou věc né uplně dobrej názor a ona se na nás nakrkla...na všechny :-/.... já teda ted moc předvánočně nestíhám a jsem tu málo, ale co sem to tak pochopila tak tu od tý doby nebyla...

Jsem z toho tak jako pochopila proč je vlastně ten ksichtbook tak oblíbenej....páč když má někdo na něco jinej názor než ty tak ho prostě vypneš a fertik...kdežto to se tady na těch starých diskuzích nedá..žáááno...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:43
- Nahlásit

Gerda
esuska sem nechce chodit, tak sem nechodi.

ono by neslo o to vysvetleni jinyho nazoru ale asi spatna forma moc agresivne moc dokola v blby dobe...

jinak delaj s talirkovou pokroky i kdyz obcas teda je na zabiti, minulej tyden mela rok, doma se jim dari uz fungovat pouzitelne, na rumicka je taky hodnejsi ale je to porad dost makacka

Fajka
nebyla tu, mas pravdu

podle me neslo o jinej nazor ale o docela agresivne nucenej postoj bez toho to jen nadhodit a nechat byl s tim, at si to dotycnej prebere sam.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:48
- Nahlásit

Fajka
jj nebyla tu od ty doby Fifi s ni mluvila a nic

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:51
- Nahlásit

cernej caj
o docela agresivne nucenej postoj
ale kdo byl jako agresivní? my nebo ona?
já si to nemyslím ani o jedný straně...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 12:54
- Nahlásit

Fajka já taky nee. A když jsem tu diskuzi utla... tak se k tomu ona sama vrátila další den... Prostě blbá souhra náhod - musí být hodně přetažená fyzicky i psychicky... a odskákaly jsme to my. Lepší my, než kdyby se blokla někde jinde

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:05 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Xerxová
já taky nee
uf, děkuju, já už jsem začínala přemýšlet že jsem nějak uplně mimo...

A když jsem tu diskuzi utla...
jako já to utla myslím o den dva dřív páč jsem tak nějak už tušila kam až se to může dovyvrbit, páč jednou tuším už tu něco takového lehkého proběhlo...

a odskákaly jsme to my. Lepší my, než kdyby se blokla někde jinde
jako pro mě to třeba absolutně není důvod pokud má někdo jinej názor na věc abych ho vypla, vymazala z oblíbených, spálila mosty a ukončila vztahy....ale už se mě to stalo, tak je to asi normální, asi to lidi prostě dělaj...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:09
- Nahlásit

Fajka
nemyslim to tak, ze by byl nekdo konretne moc agresivni ale cely to dohromady pusobilo uz trochu pres caru a asi esuska chtela jen podporit a nabrat sily a tohle ji asi znechutilo v ty situaci, kdy proste potrebovala spis teplou naruc fora a dostala studenou sprchu. asi ted, kdyz ma cas a prostor, tak neciti tu potrebu jit za nama, coz je skoda, ale tak treba se to casem zmeni.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:13
- Nahlásit

asi je to jak kdo co vnima ja taky na tom nic agresivniho nevidela za agresivni povazuju nadavky a urazky a ne vymenu ruznejch n
nazoru byt roznipanou do mrte
holt kazdej jsme jinej

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:16
- Nahlásit

cernejcaj
pravda je ze nekdy cloveka rozhodi neco nad cim by jindy mavnul rukou
ake taky doufam ze to nebude nafurt

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:23 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

cernej caj
dostala studenou sprchu
pominu-li to že studená sprcha dokáže unaveného a utahaného člověka dobře nakopnout tak přece nemůže člověk, kterej ukazuje na červený jablko a říká že to jabko je modrý a má s tou modrou barvou jablka problém čekat, že ostatní přitakají řeknou jo to jabko je vošklivě modrý... spíš to bylo o tom, ty hele ale to jablko není tak modrý jak ti připadá, vono je spíš tak trochu dost do červena....

no asi ta sprcha jak ty říkáš (já to tak teda nevnímám vůbec) nebyla studená, ale ledová a Ešuska dostala žinfárkt....
edit: ty smajlíky jsou pro odlehčení, aby to zas někdo nevzal špatně ...

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:27
- Nahlásit

šmarjá takže jí ta němka trýzní docela fest...

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:35
- Nahlásit

Gerda
už i Jára Cimrman říkal že:

"Teplé pivo je lepší než studená Němka!"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2016 13:40
- Nahlásit

Gerda
jj tryzni ji velmi velmi hodne a dost to odnaseji zada ale pomalu se to lepsi, a doma celkem funguje uz dobre a venku maj obcas taky svetly okamziky, ktery podporujou tu snahu, ze neni marna

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání