| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 06:59
- Nahlásit
Maya
a nemuzes to pouzit treba na linecky? jinak klido muzes poslat spice me, ja sice zatim nepecu ale velkej pernik je taky dobrej pernik akorat chapu ze kvuli troube nemuzes mit 20 velikosti
tak drzim palce, abys na ni dobre nalehala at ti jeste da dalsi atb
kachna_
ok tak je asi vyhrava kachna, protoze ja nebudu mit pecici kuchyn jeste asi nejakou dobu a na letosni je uz urcite neuziju
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 11:22
- Nahlásit
kachna
cernejcaj
jeste cekam jestli se o ne nekdo ozve na fb kdo by je fakt vyuzil kdyz ne tak asi psk kachna teda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 11:36
- Nahlásit
Maya
tak hlavne ze se uda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 11:41
- Nahlásit
jinak u doktorky fraska ala nase zdravotnictvi
mohe doktorka asi nemocna a misto ni zastup
ktera dorazila o hodinu pozdejc a behem ty hodiny sestra vyridila nekolik pacientu sama
ja se nenechala odbejt s tim ze chci atb toz byla na me trochu nakrknuta
zastup pote pravda premerila mi flek pravitkem ale prej to urcite neni borelka ale nejaka jina infekce bo rudej flek uprostred ale zase se divila ze me to neboli
do toho nakrknuta sestra furt vykrikovala posleme vas na Bulovku na infekcni
fraska na entou
nakonec me poslala na krev na tu borelku dotaz jestli to ma dva dny po dobrani atb smysl uz jsem radsi nevznesla
v pondeli si jdu pro vysledky atb mi za tim zadny nedala orej ty co jsem neka dobihaj jeste tyden
nicmene kdyby to nekoho zajimalo mi alespon vysvetlila ze bezne se na borelku davaji jiny atb ktery se berou 21 dni ale ze jim tam chodi lidi s tim zpstky ze je jim po nich blbe takze rovnou predepisujou ty co jsen mela ja ktery jsou pro alergiky a tehotny atd a berou se fakt tak kratce bo jiny typ atb
toz v pondeli dalsi kolo a jestli skoncim nekde na infekcnim s blbym flekem tak ne slehne doufam ze kdyz tak bude mit rozum a predepise mi nejsky sirokospektralni atb jako augmentin nebo tak neco a nebo ze mi tenn fkek do pondelja zmizi
fakt ored vsnocema nrjlepsi cas na takovyhle eskapady
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 11:50
- Nahlásit
Maya
tak su zvedava, na vysledky krve teda...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 14:15
- Nahlásit
cernejcaj
to ja taky
dostali jsme darecek od noveho zamestnavatele velkou jutovou tasku a v ni propisku a batercicku
tak jako pidibaterka se vzdycky hodi ale taky mohli pustit chlum alespon s trjckem nebo tak neco
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 14:20
- Nahlásit
Maya
tak my letos nedostanem nic a baterka se hodi kdyz sis tuhle stezovala, ze se ti vybyla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 15:04
- Nahlásit
cernejcaj
jj baterka se hodi jen ze obr taska a v ni tohle pussobi fakt divne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 16:49
- Nahlásit
Fifi v libereckém útulku je rotvina - a vypadá hezky a smutně kouká... Existuje nějaký rotvík v nouzi ??
http://archa.zooliberec.cz/cz/utulek/psi/velke-fen y/rajda/0
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 16:51
- Nahlásit
Maya
velkou jutovou tasku
asi jste zlobili, mně to totiž evokuje pytel na huhlí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 18:32
- Nahlásit
tak to bude mit jeste maya radost ze nema fakt uhli
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 18:49
- Nahlásit
Kachna má ekologické šéfy - jutová taška je určitě boj proti igelitkám... Může být ráda, že jim šéfovstvo něco rozdává...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 19:38
- Nahlásit
Maya
dokument o norskych dokumentech asi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:11
- Nahlásit
kachna_
uhlí by bodlo, ale tohle je ta klasická jutovka na pečivo, akorát na chleba je moc malá
Xerxová
no Švédové jsou asi eko, akorát se moc nepředali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:12
- Nahlásit
cernej caj
dokument o tý slow tv bych řekla
jako třeba ten vlak mě chvíli bavil, ale x hodin bych na to koukat nevydržela, rybaření co tam zmiňujou bych nedala asi ani pět minut
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:20
- Nahlásit
kachna_
Lucince vse nej k svatku!
Maya
Jeden flek na noze a takovejch starosti s tim. Hlavne, at se toho zbavis a nemas nasledky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:25
- Nahlásit
Fifi
no jo, já mám vždycky něco extra
kachna_
dneska je Lucky? Tak to taky přeju všechno nejlepší Lucince
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:27
- Nahlásit
Fifi no vida - rotvina je pryč... takže asi ji někdo hledal
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:31
- Nahlásit
Maya
no tak ja tomu rikam dokumenty, jako ze to dokumentje jak vlak jede
Fifi kachna_
jeeee dneska je lucinkaaa, tak to taky prejeme vsechno nejlepsi k svatku!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:38
- Nahlásit
Xerxová
takže asi ji někdo hledal
No huuf, oni maji rtw asi web v nouzi jen na FB, takze ja mam smolika pacholika.
Zacina zase to debilni obdobi petard, dneska si deti hraly na nadrazi. Chudak duchodkyne vencici od pohledu starou fenku westika, nevedela jsem, koho slehne driv. Jak ja to nenavidim!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:43
- Nahlásit
Fifi
no u nás ty petardy budou taky zase po letech peklo. se obávám, že Loki to bude dávat blbě i v baráku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:46
- Nahlásit
Fifi
dyt me prijde, ze to nenavidi skoro vsichni... jako OK taky se nam jako detem libilo, ze nam rodice koupili 2-3 veci a pak se to nekde vypustilo na zahrade, kde nikde nikdo siroko daleko nebyl nebo u kamosky se sesla cela vesnice kolem par rachejtli... ne ze kazdej jich ma 10 a misto 5ti minut treba nejakyho symbolickyho obecniho si tim kazdej traska a je to x hodin v kuse...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 20:50
- Nahlásit
jo a podle ceho se pozna psi staroch? vokoun ma oblibeny misto mezi posteli a topenim, kde lehava cely leto (40cm skvira), ale tohle je prvni zima, kdy tam lehava i kdyz topeni vali a lezi tam celou noc, pokud nelezi v posteli... myslim, ze je to potvrzeni toho, ze se z nej stava psi dedecek, krome myho pocitu, ze je to na nem proste videt i kdyz porad docela dost chodime
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 21:00
- Nahlásit
cernej caj
tak může to takhle bejt, Kim teda teplo nikdy nevyhledával, ale Dorin třeba čím je starší, tím taky radši je doma
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 21:15
- Nahlásit
Maya
se obávám, že Loki to bude dávat blbě i v baráku
Tohle je blby, se stenetem. Ale nejak to zvladnete, pekne pustit tv nahlas, okna zastinit a nejakou aktivitu vymyslet, treba hledat pamlsky...
cernej caj
jo a podle ceho se pozna psi staroch?
Asi kus od kusu, ale Kremyl jak je strelenej furt, taky ma radsi ted uz teplo, je schopna usnout nalepena na topeni. Prohrejvat kosti ulevuje, ruznym artrozkam a tak, vedi psiska, co delaji.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 21:20
- Nahlásit
Fifi
jj, tak sem to myslela, je to dost skok proti psovi, co odchazel z mistnosti na psa, co si rochni u topeni
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 23:04
- Nahlásit
Děkuju a vyřídím zejtra. Dostala malý dort - korpus, hořká čokoláda, termix a nápis - panenku a novou aktovku s annou a elsou (páč byla ve slevě) a byla nadšená.
Kaufland totiž přestal prodávat korpusy s palmovým olejem. Dost mi tím usnadnil život
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2016 23:13
- Nahlásit
kachna_
tak vykrajovátka jsou udaný jinde na pečení
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2016 05:57
- Nahlásit
kachna
a co v tom je misto palmace? s palmacem je pro me problem ze neni jednoznacny, zda je to takovy zlo - jasne ekologicky a ohkedne vykoristovani donorodcu je ro bez debat. je ale nejvynosnejsi na plochu a nevim, zda neni lepsi teoreticky zlikvidovat tisice akru na palmac nebo desetitisice treba na repku. vytobci tam stejne rostliny oleje davat krz cenu budou a je tu otazka, zda palmac neni vlastne mensi zlo nez jina moznost. ja se mu teda nevyhybam, na druhou stranu vetsina veci co jim ho stejne neobsahuje takze tu zelenou deli neresim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2016 07:08 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
no normální slunečnicovej a řepkovej
Palmáč:
1. se musí vozit daleko
2. reálná ochrana prostředí v oblastech, kde se pěstuje
vetsina veci co jim ho stejne neobsahuje takze tu zelenou deli neresim
njn, to jsi ale v úplně jiný situaci, než já
sladkost dětem taky neřešim, protože jí nekupuju častějc než každýmu jednu jednou tejdně
add pole:
- Ekosystém evropy je mnohem méně citlivej než ekosystém deštného pralesa
- nedochází u nás ke kácení nových stromů pro vytvoření pole
- právní prostředí je u nás přecijen na lepší úrovni než v zemích třetího světa (samozřejmě řepkové monokultury jsou problém i u nás)
Podle mě třeba problémy s Monsanto (herbicidy, osiva), je stejnej tady, jako tam, problém řepkových monokultur tady umocňuje byznys "ekonafty", ale třeba tohle už řeší EU, v J. Americe asi není moc reálné, že by někdo (vyjma drogovýho bosse, kterýmu to může vadit) řekl, hele to už je moc velký, na blbym místě...
Jo a ještě mi přijde fér řešit problémy způsobené naší spotřebou "u nás", než likvidovat přírodu někde v Bolívii a kochat se pokrytecky u nás Boubínem.
Ono v pětičlenné domácnosti prostě tu přírodu využíváš mnohem víc než v dvoučlenné dospělé.
A navíc, prostě zákaznickej tlak je moje jediná "páka" na prodejce. V Kauflandu třeba teď už jejich privátní značka čokolády palmovej tuk vůbec neobsahuje (a kakao je z certifikovaných zdrojů), stejně tak ten korpus (mně blbne trouba, tak mi nejdou upéct), čokoládové postavičky, Emco mysli ho taky najednou "bez problémů" nahradilo, Oetker zase deklaruje pouze použití palmového oleje z UTZ farem.
(čímž samozřejmě nevylučuju, nějaký ooobr skandál do pár let a pár dní)
|