| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2016 22:27
- Nahlásit
kachna_
ofce postavit na balíky, však se prožerou na zem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 05:56
- Nahlásit
maya
tak ry hle k dr na testy a atb odchytnuty hned je fakt lepsi varianta
sem se divala ze se daj novy pracky koupit za 5t 45cm takze zadna hruza. tahle nase polska stala 8 myslim nic levnejsiho nebylo a uz to je 8 let co vali paradne tak mozna prej odeslo to co ohriva vodu to musime otrstovat jeste
kachna chudinky oveckyyy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 07:05
- Nahlásit
cernej caj
průměrný věk pračky je prý 11 let. Taky asi záleží na tom, jestli plánujete děti a jak často perete. Kdybych plánovala děti, opravila bych tuhle a počítala s tím, že mi za pár let doslouží a pak budu mít na pračkozátěž spojenou s dětma novou. Jinak bych asi koupila novou nejlevnější, jestli nefunguje.
Jinak mě překvapilo, jak moc v tom můžou být rozdíly. V AEG jsem prala leckdy i dvakrát na dlouhý program, tady peru 8 kg s jednou gelovou kapslí a ve studené vodě. A je to většinou vyprané (což moc nechápu )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 07:16
- Nahlásit
kachna_
no peru asi 2x tydne, jenze nechci velkou, protoze ted peru zvlast svoje treba jen zpoceny veci + merino a zvlast treba muzi monterky do prace. I kdyz peru lozni pradlo, akorat se mi ted do pracky vejde a ty 45 maj cca 4kg pradla, nedovedu si predstavit kdybych mela velkou pracku na 8kg tak bych furt prala poloprazdnou a to mi prijde zas zbytecny...
No to spis ta cena byla k tomu, ze kdyby oprava stala treba 3t tak uz je lepsi koupit za 5 novou, jasne ze kdyby oprava byla treba za tisicovku tak je bezpredmetny. Musim vecer otestovat zda ohriva tu vodu.
I ta moje polska pere dobre, vetsinu veci peru na 30 s praskem na prumernou vodu i kdyz ju mame hodne tvrdou a je to OK a na 60 peru jen rucniky a lozni pradlo, ale vypere se to pekne i na 40.
ty kapsle kupujes jaky? vubec to neznam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:00
- Nahlásit
drzte palce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:40
- Nahlásit
cernej caj
persil. Ale to proto, že je tu levnej a vlastně ho dávám poloviční dávku. Peru kadej den nejmíň jednu pračku (je fakt že i dost čistýho prádla
cernej caj
drzte palce
držíme, jen se mi bude dost blbě šít , proč?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:41 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
cernej caj
Držim, jen teda nevim čemu
Edit: co čajka? Užila sis to?? Co nějaký drby? Knigu jsem neviděla co má Vali..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:42
- Nahlásit
kachna_
tak drz na nohach, tema nesijes
mozna bych mohla mit praci u kamarada ve firme, ted tam jeden clovek bude odchazet
aha, ty kapsle dou nejak plnit? prave neznam vubec. Jinak s detma peres furt, to je jasny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:46
- Nahlásit
birma
zadny drby nemam, akorat kniga resi chovku a bude mit na jare stenata kdyz to klapne od vali
abych mela pracu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:57
- Nahlásit
Aaaaat žije advent!
já su mrkvolnééééé. Dneska odchází poslední várka věncůch....ale řeknu vám to byla šichta
U nás sněžánkuje a první co jsem dneska potkala když jsem jela odevzdávat danový kontrolní souhrnný debility tak bylo auto zapíchnutý ve stromě... tož u nás je kluzko..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 09:59
- Nahlásit
Fajka
sikovnaaa ses
tak hlavne at jezdis v poradku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 10:07
- Nahlásit
cernej caj
sikovnaaa ses
chvílema sem si říkala že spíš blbá blbá blbá
vůbec nestíhám nic dočítat, tak doufám že tu nejsou žádný katastrofičky a jiný podobnosti...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 10:24
- Nahlásit
cernejcaj
tak ja mam pracku na 7 kg ale ma i program na zpoceny nespinavy veci ktery je na 3 kg a pere jen 20 minut
hlavne kdyztak bacha dneska jsou prej i pracky kde nejde prenastavit tepkota a jsou tam jen programy od 40 vejs takze nelze prat na 30 coz teda ja bych nechtela
ono to mas ruzny
tak dr mi dala nejaky podivny atb co se berou par dni s 5denni prestavkou a tim je prej vyreseno ted na krev netreba bo je jasny ze je to borelka uz od pihledu pote take netreba bo budu vylecena
jako vcelku me to prekvapilo ale co ctu na netu tak to 3mesicni podavani atb je uz prej zastaraly tak se budu snazit tomu verit
tak doufam ze to zabere protoze dneska uz me to boli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 10:30
- Nahlásit
Maya
me spis prijde zbytecny mit 60 kdyz by nikdy nebyla plna, zabira to misto a pritom je ti to k prdu. samo pokud to lidi vyuzijou treba rodiny kde zije vic lidi, tak je to jiny.
aha to by me nenapadlo, moje umi nastavit teplotu i u prednastavenyho programu...
zeptam se kamarada, kdyz ho uvidim, jak dlouho ty atb bral. Myslim ale 14 dni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:06
- Nahlásit
cernejcaj
tak pri koupi pracky pocitat i do budoucna abys ji za par let nevyhazovala ze je moc mala
atb mam 9 prasku ve trech krabickach ala setrime zivotni prostredi a berou se jednou denne 3 dny pak 5 dni pauza a pak zbytek
takovy atb s prerusenim jsrm teda nikdy nemela
se kdyz tak zeptej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:08
- Nahlásit
cernejcaj
zkusim natocit Lokina s tim mlejnem v sobotu prisel na to ze pomale otaceni cumakem neni tak efektivni jako kdyz do toho majzne packou
nskonec do nej majznul tak az ho povalil a mel po vtakach
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:22
- Nahlásit
ha muj balik z alzy se vynoril z hlubin posty kde o nem nebylo vidu slechu od 22. a prej ho budou dneska dorucovat zrovna kdyz nikdo neni doma doufsm ze kecaj protoze u nas vozej baliky rano a to uz bylo
a to jsem si tam zapomnela objednat ty nfc nalepky tak snad nekdy priste
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:37
- Nahlásit
Maya
nemyslim si, ze kdyz mi 8 let stacila, ze by se mi za 8 let zdala, ze chci vetsi. Me je prave akorat.
ok, zeptam ale uz sem o tom preruseni taky slysela.
natoc, to su zvedavaaaa
ja si musim objednat z ciny redukci tak musim sehnat nekoho s paypalem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:43
- Nahlásit
cernejcaj
paypal si normalja porid kartu tsm registrovat nemusis jrn si tam posles prachy kterejma osk zaplatis cinanum
kdyby to meli na aliexpresu tak tam bych ti to mohla vzit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:51 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
já určitě brala ATB nejmíň 14, ale hledala speciální, kvůli těhotenství tehdy, páč to bylo měsíc před narozením Pídi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 11:52
- Nahlásit
Maya
dik poslu na mail.
ono to de asi i kartou ale paypal mas vetsi jistotu ze?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:00
- Nahlásit
Maya
kolik mu je ted?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:01
- Nahlásit
cernejcaj
na aliexpresu platim kartou driv tsm jinak neslo
tak ja si ji vzdycky uvolnim oro platby na neru jen na den a na castku co potrebuju
kdyz si vezmu jsk kolegyni vykradli ucet pres bankomat tak mi tenhle zpusob neprijde zas nejak vyrazne nebezpecnejsi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:04
- Nahlásit
Maya
ja si nejsu jista zda to nejde blokovat a povolit jen na pobocce a muzu si tam jen upravovat limit, takze se mi to moc nelibi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:32
- Nahlásit
no ja mam sporku a tam jde normalka pres net nastavit docasny limity tskze nastavim platby ores net do kdy a kolik penez takze tam obvykle dam do druheho dne a treba tisicovku nebo kolik me to bude stat podke prepoctu a kdyz ten docasnej limit vyprsi tak s kartou uz pres net platit nejde a nemusim se o to starat
Kokimu orave bylo ted 24. 7 mesicu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:35
- Nahlásit
Maya
ahaaa takze cerstvoucka ja to zkusim nejak prozkoumat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:40
- Nahlásit
cernejcaj
ja ti to klidne koupim mail dosel ale ted s tim stejne nic nemuzu tak dej do vecera vedet jestli to mam teda objednavat aby sis ti pak taky neobjednala aa nemela to 2x
jestli mas taky sporku a normalni master card tak tsm podle me ty docasny limity taky musis mit ale jak riksm no oroblem s tim objednsnim ja uz tsm objednavala fskt hodnekrat ted mam na ceste 4 bsliky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 12:47
- Nahlásit
Maya
mam visu a prave sem to tam nenasla i kdyz sem se divala, tak se pak podivam jeste jednou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 13:56
- Nahlásit
Tfuj, co byla cesta
- Šli jsme pro Lucinku k jídelně.
Kačenka vyndala Martínkovi odrážedlo, já mu chtěla vzít kočárek, takže Martin chtěl odrážedlo (dala jsem mu to nový, dvoukolový). Pak jsem musela vzít Batopsa i Máju, najednou, přes ves. Kterej idiot nenakrmil Batynku před cestou??? Ano, chovala se podle toho
Kačenka nepočkala u silnice, což nesmí. Martínek sletěl z odrážedla a rozsekl si ucho.
Jedinej světlej okamžik byla Lucčina kamarádka Anetka, která mi pomohla s Batynkou, protože Martínek po tom pádu (a jako fakt se mu nedivim, má ho rozseklý pořádně) odmítal jít, tak jsem ho nesla na ramenou, v ruce odrážedlo. Cestou usnul.
Jsem grogy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2016 14:00
- Nahlásit
kachna
denik zaslouzile matky
|