| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:04 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Děkuju za přání Kačence, vyřídím. Dostane holinky s beruškama, Elsu z Frozen a panenku od Michala.
Ve školce dostala prstýnek a mám "pocit", že jí ho sousedka (8) šlohla . Jsem z toho rozpačitá a nevím co s tím.
(Kačenka hledala prstýnek, sousedka jí řekla, že je na gauči a když ho tam nenašla, tak jsem sousedku poslala pryč, že holky jdou uklízet a hledat ten prstýnek. No a rázem se sousedka nabídla, že má doma stejnej a že jí ho dá)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:07
- Nahlásit
čaj jen si představ, že se na někoho, kdo se psů bojí, řítí skoro osmdesát kilo černého hovada. To se před dotyčným mohutně odrazí do výšky a vlepí mu děsně oslintanou tlamajznou hubana...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:15
- Nahlásit
Xerxová
RTG dělat nebudu - neb ho nechci zbytečně cpát do narkózy.
Toz to ja naprosto chapu, taky proc bys Najta zbytecne prispavala. Kor kdyz to u vas neni povinny a Najtik nema problem. Ja to vezmu jen v ramci jednoho zakroku. C/C jsou dvojky, s tim se da v pohode existovat, prave kvuli osvaleni predchozimu. To vidim u Kremyla, kterej ma O/2 kycle a i kdyz ji ta jedna v jejim veku uz poboliva, porad na svuj vek je cupr rtw exotka. Presne jak rikas, osvaleni dela svy.
kachna_
osvědčil hodinovej zábal do olivovýho oleje a pak vyfénovat (ideálně vyžehlit vlasožehličkou). Ten olivovej zábal je úžasnej.
Jako fakt jen vzit kvalitni olivac a nalejt to do vlasu ditek? Pak zabalit do rucniku a neomyvat, vlasy pak jen vysusit? Se ptam jak pako asi, ale radsi si vyptam u tebe detaily, at to doporucim spravne.
No a rázem se sousedka nabídla, že má doma stejnej a že jí ho dá)
Jejda, to bych nevedela, jak resit. Jestli je kamoska straka, tak se neprizna a za nos nechyti, i kdyz bude usvedcena... No nicmene holinky s beruskama ji snad necorne? Kacenka s beruskama, juuu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:20
- Nahlásit
Xerxová
en si představ, že se na někoho, kdo se psů bojí,
Ale Najtik se zatim ritil jen na nekoho, kdo se neboji, vid? Dle myho to pozna, s kym se jit druzit. Cloveka, kterej by se nejak podvedome pred nim stahnul, leknul by se ho - toho by svym majestatem asi neobtezoval? To je jak s perdelama ci zlatakama od mathey - kdyz si jich clovek nevsima, taky si nevsimaji, ale staci jen mirnej usmev, cuknuti koutkem, nenapadna rec tela cloveciho - a oni se rozvlni a jdou se tulit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:27
- Nahlásit
fifi
ony se ssi udusej bych tipla po zabalu
no mam termin ke kterymu skoncim... jako vetsina mych kolegu. novy zamestnavayel nas jen potrebuje na nejakou integracni praci a v zime paaaa...
xerxova
jo ja to baprodto chapu ze to muze cloveka cidesit a krisit cloveka po indarktu nic moc.
kachna
tak kacatku at to udela radost ty darecky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:28
- Nahlásit
Fifi
Se ptam jak pako asi, ale radsi si vyptam u tebe detaily, at to doporucim spravne.
neeeee,
naolejovat, zabalit, potom umejt šamponem (2x) a vyfenovat. Ale vedlejší efekt výživné kůry vlasové je fakt znatelný.
Jinak platí vyčesávat vyčesávat vyčesávat, máme to za sebou letos dvakrát.
to bych nevedela, jak resit
taky nevím.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:29
- Nahlásit
cernej caj
ony se ssi udusej bych tipla po zabalu
jj a je to třeba zopáknout kvůli vajíčkům ještě.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 18:40
- Nahlásit
kachna_
jj a je to třeba zopáknout kvůli vajíčkům ještě.
Princip oleje a zaduseni potvor chnapu, ale vajicka to nezadusi, takze opakovat po jaky dobe? Nevim, nevim, jestli stejne nesahnou po proverenym samponu, protoze este aby to chytnul treba i pes a dospelaci... Vycesavat, vycesavaj, je zatim nic nepostihlo, jen skolni/skolkovy upozorneni, ze se ty potvory vyskytly zase.
Ale vedlejší efekt výživné kůry vlasové je fakt znatelný.
To zkusim na sobe asi, na moje chmyri. Nebo se doporucovala majoneza, jak si to patlala Julia v Pretty woman, teda ne proti vším, ale na efekt a vyzivu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 19:02
- Nahlásit
Fifi ony vešky si rády vytvoří imunitu na jedy... asi jako blešky na psí protiblešáky... Takže ne každý protivší šampon funguje na všechny "klany" vší... Takže přeji kamarádce úspěšný boj. I náš Trpajzlík letos vešky lapl (loni jsem od kamaráda dostal neštovice, letos vši ) - kvalitní antivší šampon (myslím, že z lékárny) a pak jen dovyčesat všiváčkem hnidy... Trpajzlice to nechytla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 19:02
- Nahlásit
fifi
vsi by ji mohli sezrat, ze jo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 19:15
- Nahlásit
Xerxová
loni jsem od kamaráda dostal neštovice, letos vši
dobrej kámoš
on je odpuzuje tea tree olej, tak třeba jestli nejít touhle cestou a ráno do vlásků neťupnout kapku tea tree. Ten capissan je taky preventivní.
Jo a ještě vyčtená rada, nemá cenu používat psí šampony, protože ta látka, co dřív v těch šampounech byla, už se nepřidává.
Difussil je nějaký silikonový olej, to je ten oliváč mnohem mnohem lepší!
A veš je lidská, ta na psa nejde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 19:45
- Nahlásit
kachna_
Káčátku taky všechno nejlepší a ať si užije alespoň ty hodinky
cernej caj
aha, tak to je blbý, akorát když budeš na pracáku, tak asi musíš počítat s pravidelnejma návštěvama? nevím jak v Brně, u nás prej každejch 14 dní
ale voraz na pár měsíců bych si dala hned taky, to já neměla 30 let
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 19:45
- Nahlásit
na 24print maj do pondělka velký slevy na nástěnný kalendáře kdyby někdo hodlal objednávat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 20:00
- Nahlásit
já tady kecám o podkolenkách a co mám hned na fb?
https://www.happysocks.com/eu/women-1/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 20:34
- Nahlásit
Maya
maj do pondělka velký slevy na nástěnný kalendáře
že mě to nepřekvapuje , já budu kupovat malej stolní (tamtéž)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 21:08
- Nahlásit
maya
to me nenapadlo alw to je kvuli podpore ne? pokud budu mit odstupny neebudu mit podporu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 21:43 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Fifi
tak snad to znama nejak brzo vyresi efektivne
Maya
tak co 14 dni by se dalo jeste prezit, vyhodis 2 tacy za cestu, pojedes 15hodin dom a 15 zpatky ale vyslo by to tam treba 2x .... je to ale problem dost financni a casovej... achjo, co v takovym pripade delat? jde se odhlasit z pracaku ze by si clovek socialni a zdravotni platil sam? a mohl by se na nej pak zas prihlasit? jako nikdo me nezamestna s tim ze chcu na 5tejdnu nekam vyrazit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 21:53
- Nahlásit
cernej caj
podle mě když si sama zaplatíš sociální a zdravotní, tak se na pracák hlásit nemusíš, jinak co jsem slyšela, tak ty hlásicí termíny má každej pracák jinak,, někde i po tejdnu, někde po měsíci, by to chtělo se asi zeptat někoho, kdo tam u vás hlášenej někdy teď nedávno byl, a taky netuším jak složitý je zařídit to placení pojištění a pak zase odhlášení
třeba když budeš mít to odstupný a bez podpory, tak hlášení nebudou vyžadovat, fakt nevím
každopádně nějak počítat s tím a pozjistit si to dopředu, at pak nemáš průser, žes prošvihla hlášení na úřadě, to bys asi pak zůstala bez podpory i bez pojištění
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 22:00 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
no kdyz se neprihlasis, musis si zdravotni platit sama. jak je to se socialnim nevim. Na druhou stranu by bylo zajimavy byt na uradu treba ty 3 mesice a pak se odhlasit a byt treba 3 mesice odhlasena a platit si to sama. Zbynek byl dva roky zpatky, prehlasoval se z jihlavy a dva mesice trvalo nez dosli papiry takze dva mesice nebyl a pak uz mel rekvalifikacku a hned praci takze nevime... a nikoho jinyho na brno venkov neznam...
jinak na urad musis asi do konce nasledujiciho mesice, ale kdyz to stihnes do 3 dnu mas narok na podporu hned ten mesic a jinak az ten dalsi coz me se stejne netyka, ale rozhodne fobry s tim pocitat a nejak si to zjistit
diky za odkazy, ty sem uz prochazela. V podstate na "dovolenou" na pracaku narok nemam ale taky tam maj vagni pojem ze na schuzky po tydnu nebo mesici, jak si to domluvis... takze to bude chtit zjistit, jak rikas
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 22:47
- Nahlásit
cernej caj
no jestli to dobře chápu, tak ty 3 dny jsou hlavně kvůli zdravotnímu pojištění, když se přihlásíš pozdějc, musíš si to doplatit sama
nevím, mě by asi připadalo nejschůdnější nikam se nehlásit, zaplatit si na měsíc dva to zdravotko a na pracák se přihlásit až po návratu
kdyby si někdo chtěl okolorovat černobílý fotky
http://hi.cs.waseda.ac.jp:8082/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 22:48
- Nahlásit
cernej caj
teda jako že mě připadá, že důchodový si platit nemusíš, ale nepočítá se ti ta doba neplacení pak do tý pojistný doby, takže se ti posune odchod do důchodu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 22:50
- Nahlásit
cernej caj
taky počítat s tím, že kdyby čirou náhodou ti nabídli nějakou práci, tak jsem povinná tam jít a minimálně přinést razítko, že tě nechtějí, jinak opět přijdeš o podporu a všechno ostatní
co jen tak vím od známejch, co tím prošli, prej se to nestává moc často, že by něco nabídli, ale stává se to, tak s tím radši taky počítat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2016 22:53 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
tyyy jo
jsem nechala obarvit jednu zkušební fotku, snad se to ukáže
tak prt nejdou dát ani odkazy ani obrázek, ale je to paráda
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 06:41
- Nahlásit
vyrážíme do lesa - pak mě kluci vysadí před školou. Převlečení slušné s sebou zabalené mám, svačinu taky... takže Otevřené dveře přežiju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 07:48
- Nahlásit
Maya
ja podporu mit nebudu, budu mit odstupny, takze kdyz dostanu 3 mesice tak 3 mesice podpora neni. No budu to muset vykoumat
zajimavy rozhodne s tou fotkou
Xerxová
tak si uzijte krasne vychazku a teda at ti to rychle utece ve skole
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 08:44
- Nahlásit
procházka byla parádní - hodina a čtvrt v lese (zpočátku žádné světlo na fotky), pak i troška inverzní mlhy pod námi... Obešli jsme Javorový vrch, zpátky jeli přes Harcov (úžasné mlžné pohledy na město) - teď se jdu převléknout do kostýmu a hurá pracovat...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 11:26
- Nahlásit
udelala sem neco pracce... mam doma brasny na kolo co sem nikdy nepouzila, svagr by chtel, se segrou sme dohodnuty ze mu je dam ty stary. dala sem je do pracky vyprat a odstredit, slysim ze pracka ma hotovo du do koupelny pootevru pracku, citim smrad spaleniny, overim vsechny spotrebice, vypnu pracku ze zasuvky ze sem nic nenasla, otevru buben a z pracky se vyvali kour a smrad...
je mozny, ze se stalo neco pracce, nebo se jen pri odstredovani tech brasen mohli o sebe trit (je to takovej nepromokavej odolnej matros, sou docela velky, dostat to tam dalo trochu prace) a tim jakoby vyvolat ten kour a zapach?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 15:36
- Nahlásit
čaj spíš se ti brašny naplnily vodou a jak byly hodně těžké, tak ti při ždímání spálily pračku (otázkou je - co se spálilo - jestli jen uložení bubnu či i motor...)... Rozhodně tření brašen za mokra ti kouř neudělá...
Už jsem doma - lidí hodně, to je vždycky fajn, když už se nějaká ta akce pořádá. Dnes a zítra je u nás (tedy hlavně u babičky, ale bydlí u nás, aby babi s dědou měli více klidu) neteřka pražská s rodinou - takže Night tu má ještě menší Trpajzlíky, než ty naše. Ignoruje je - spí jak špalek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 16:47
- Nahlásit
Xerxová
dik to je ta horsi varianta... takze asi rozhodne nezapinat, ze...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2016 16:52
- Nahlásit
čaj nevím - max vyhodíš pojistky... ale myslím, že dostala pračka zabrat (taky je to nápad nepropustné brašny dát prát ) Pokud máš známého opraváře (nebo alespoň člověka techniky znalého), nech si pračku zkontrolovat. Normální reakce čmoud a smrad rozhodně nejsou
|