Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2016 19:41
- Nahlásit

Konec sveta. Nefunguje google

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2016 20:34
- Nahlásit

cernej caj
taky jsem to teď četla, jinak bych to ani nevěděla

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2016 20:34
- Nahlásit

a co až vypnou celý ty internety

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 07:40
- Nahlásit

Maya
ja neco sla hledat tak sem to zjistila

to budem v tahu pac s kym si budu v prazdnym kanclu povidat, kdyz nebudu mit vas

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 07:56
- Nahlásit

cernej caj
teda, nevim, jestli tě to uklidní, nebo naopak, ale myslíš, že pokud nebudou internety, budeš sedět v kanclu???

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 08:06
- Nahlásit

protože tenhle týden včetně soboty je v práci spousta práce, tak jsem urvala dnešek (který jediný mám volný) a mám dovolenou. Na umytí části oken, na pořádnou psí procházku a na koupi riflí... Uvidím, co stihnu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 08:44
- Nahlásit

kachna_
jasne, neznas kabelovej prenos dat? si udelam pak karieru jako tester hracich automatu, az ty internety nebudou

Xerxová
tak doufam, ze stihnes vsechno a ze s nicim nebudou potize a prochazku si radne uzijes

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 09:14
- Nahlásit

me dneska ceka akorat neprijemna porada neb jak rika kolega to bude big fight
a zacina mi krkabol jak jinak kdyz konecne po dvou mesicich msm jit pristi patek k zubari
vubec takovej vypecenej den

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 09:31
- Nahlásit

Maya
tak at to v poho prezijes, ja du k zubari v utery, mi pripomina ze si musim vzit prachy ze sporaku na nej

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 09:32
- Nahlásit

ten odkaz na wiki na zviretniku ohledne obourukosti je zsjimavej podle toho testu jsem levak ale pokud vim tak me nikdy nepreucovali a pisu pravou zato stejne jak Lada ukrojit a namazat chleba pravou rukou by pro me byl zivotu nebezpecnej celodenni celindz zato nuzkama levou rukou neustrihnu ani papir
ale treba zehlicku umim obema takze si ji pri zehleni prohazuju a moje mama z toho ms tiky
si pamatuju jsk moje babicka tezce nesla ze kliicku nna botach delam obracene ja to ani nevedela do ty doby nez mi to rekla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 09:41
- Nahlásit

Maya
posli ho takyyy!

jinak ja levou umim psat i kreslit a to sem to nikdy netrenovala, samozrejme pomalu a kostrbate a kreslit jen jednoduchy veci ale asi to znaci, ze i ta preference jedne ruky je dana hlavne tim, ze to pak roky trenujes

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 09:59
- Nahlásit

Kačenka včera říká Lucince.
"Viděla jsem venku čerstvě narozený koťátko."
Já: "Jak vypadalo Kačenko?" +následoval popis novorozeného kotěte
Kačenka: "No, bylo hnědý, mělo ocas jako bobr, ale ne placatej a dva zuby ve předu."
Ne, neměla jsem sílu jí říct, že to byl potkan

cernej caj
preference jedne ruky je dana hlavne tim, ze to pak roky trenujes
no ale v dětství s tím to dítě začne samo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:05
- Nahlásit

kachna_
jo, mas pravdu myslela sem to tak, ze ta sikovnost ty ruky je dana tim, ze to furt trenujes, ja si myslim, ze kdyby mi nekdo vrazil pastelku do leve tak po dvaceti letech psani levou nebudu mit problem ani s ni

preference bude uz od narozeni dana

jeeezis, chudak kacenka

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:19
- Nahlásit

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Lateralita

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:21
- Nahlásit

kachna
zatajit chudakovi diteti existenci potkana
ja myslim ze spousta lidi ma sikovny obe ruce jen diky spolecenskymu tlaku od deststvi uprednostnujou pravou a taky tim ze je to jednodussi jak by mohl vypravet kazdy levak snazici se neco delat nastrojem urcenym pro pravaka timto zdravim ergonomicke rukojeti

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:38
- Nahlásit

Maya
spousta lidi ma sikovny obe ruce jen diky spolecenskymu tlaku od deststvi uprednostnujou pravou
hele to si fakt nemyslím, všechny moje děti berou pastelky fakt do té pravé a nevyhraněná lateralita je důvodem k odkladu, protože způsobuje problémy při učení se psát (jinak řečeno je úplně jedno, jakou rukou píšeš, ale je důležité, abys psala jenom jednou). Fakt to prostě vidíš.
Podotýkám, že mi je to ouplně šumák a sama používám obě ruce velmi (třeba střílet ze vzduchovky a hrabat trávu umím na obě ruce).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:41
- Nahlásit

kachna_
ja taky beru vsechno do prave a umim jak sem psala levou kostrbate psat i jednoduse kreslit. podle me kdybych 20let psala levou, tak levou mam proste na psani sikovnejsi diky tomu treninku

Maya
nekdo zas nema sikovnou ani jednu

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:45
- Nahlásit

kachns
ja ale myslim ze je spousta pripadu kdy dite vezme pastelku do levy rodic mu ji prenda do pravy a dite to neresi a pise pravou a kdyby se to nestalo tak pise levou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:55
- Nahlásit

Podej sousedovi tužku. Jakou ruku jsi použil?

no tak zalezi zda je soused napravo/nalevo ode me a pokud je naproti tak zalezi, kde lezi tuzka taky

navic v tom testu mas oznacovat ruce ale nerikaj, ze oznacena znamena dominantnejsi i kdyz se to da predpokladat? podle testu su 50:50 s tim ze metr sem nerolovala 20 let tak jakoze pravou ale su si jista ze to delam obouruc

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 10:59
- Nahlásit

cernej caj
tak jakoze pravou ale su si jista ze to delam obouruc
já roluju hadice a kabely v protisměru. Štvu tím celou rodinu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 11:14
- Nahlásit

moje mamina roky učila problémové děti ve vyrovnávací třídě - a na test "vodícího oka" používala jednoduchý test. Smotej papír do ruličky a podívej se s ním jako dalekohledem. Pokud ho dáš k pravému oku - měla by i ruka psací být pravá. Pokud k levému - levá a pokud je to opravdu jedno, je to ta vzácná varianta vyrovnané levé a pravé sféry...
Jak jsem psala na Zvířetníku - jsem pravák - ale mám i poměrně šikovnou levačku...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 11:46
- Nahlásit

kachna_
jako od zacatku ke konci nebo jak v protismeru? ale chapu ze takova rebelie

Xerxová
ale zase s tou rourou - kdyz nad tim premyslis ted protoze to resime tak to neudelas spontane a vyzkousis asi obe oci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 11:52
- Nahlásit

ja davam rulicku k pravymu, protoze levy umim zavrit a tak pravym lip vidim do rule, pravy zavrit neumim a su zvykla pri pruhledu trubkou privirat oci ze pak jako "lip" vidim rourou

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 12:07
- Nahlásit

čaj tak jiný pokus - ne pro děti - ale ty ho zvládneš
koukej normálně oběma očima a ukaž si ukazováčkem na natažené ruce na vybraný bod. Jako bys tam chtěla "střelit" na cíl. Pak si druhou rokou postupně zakryj obě oči a dívej se na prst, jestli stále "správně" míří... To oko, které je "vedoucí" (přesnější) by mělo odpovídat "psací" ruce

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 12:08
- Nahlásit

jo a jinak to zavírání očí souvisí právě s tou pravolevou orientací... Takže koukáš-li do trubky pravým... jsi spíše pravák

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 12:10
- Nahlásit

Xerxová
tak pravy je asi presnejsi

jj, koukam do trubky pravym ale to proto, ze levy umim zavrit, divala bych se i levym, ale pravy prave neumum zavrit

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 13:31
- Nahlásit

ja jsrm teda ve vsech smerech levak a pisu a spoustu dalsich veci delam pravou prave myslim proto ze sen se to jako dite naucila sama i bez preucovani

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 13:46
- Nahlásit

Maya
takze ses levak ale automaticky si psala dycky pravou a kreslila?

tip na knizku prej je skvela

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 14:32 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernejcaj
naucit dite takovy basnicky co tam asi jsou je dost nebezpecny
ja prave myslim ze ne vsechny deti se urputne snazi prosazovat jednu ruku ale ze proste daji na to jak to chce rodic
tak jak jsem psala dite vezme prvne do ruky pastelku ale rodic mu ji vezme a da do pravy ze tak to je spravne a dite s tim ze rodic ma vzdycky pravdu uz ji od ty doby bere do pravy a nsuci se psat pravou takze ac levak tak i bez preucovani pise pravou coz fakz vidim jsko muj pripad a tskovy ty veci co nikdo moc neresi jsko nuz jehla a tak umim levou protoze mi asi nikdo nerek ze se to ma brat do pravy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2016 14:34
- Nahlásit

Maya
mi to doporucil sef ze je bozi

no ja cekala, ze dite kdyzz acne brat veci do ruk, tak zacne automaticky a ne ze mu to tam rodic dava...

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání