Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:03
- Nahlásit

kachna_
Podle propočtů výroba jednoho umělého stromku spotřebuje takové množství kyslíku, jaké vyprodukuje několik stovek živých vánočních stromků za dobu svého růstu (cca 10 let).
to je ale blbý porovnání, spotřeba kyslíku je přeci úplně jedno, důležitější jsou zplodiny a znečištění

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:08
- Nahlásit

Já teda taky kupuju už několik let živej, je od našeho zahradníka a ten ho má od místního lesníka, kterej je má z místních zdrojů (pěstujou si je na vlastní plantáži a bez chemie) takže jak píšou ekologická stopa minimální, lesníci mají peníze na novou sadbu, a stromek je po vánocích odborně ekologicky zlikvidován Jednak jsou čerstvé a jednak jsou velice levné, takže spokojenost

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:09
- Nahlásit

no a tak teda všichni v neděli večer zasednout a vybírat
http://www.pronajemstromku.cz/

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:10
- Nahlásit

cernej caj
... ze kdyz umelej mam 30 let
no ale mě příjde že umělej skoro nikdo 30 let nemá...bo jsou pořád lepší hezčí nový a 30 letý "koště" oproti tem novejm si nechá málo kdo a pak co s ním...s umělotinou....každej to mrskne do kontejneru..nevěřim že by se stím někdo ekologicky třídil

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:13
- Nahlásit

Fajka
ale mě příjde že umělej skoro nikdo 30 let nemá
no já skoro jo, každopádně je koupenej ještě za komoušů
je to taková vochechule, ale když se na to hodí vozdobičky a řetězy, tak to těch pár dní parádu udělá
ale pravda s živou borovicí co mívá třeba brácha se to srovnávat nedá

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:15
- Nahlásit

Maya
to je ale blbý porovnání, spotřeba kyslíku je přeci úplně jedno, důležitější jsou zplodiny a znečištění
no né tak úplně, ta produkce/spotřeba kyslíku je taky důležitej parametr, stejně jako třeba spotřeba ňafty na produkci a dopravu umělýho vs. dopravní náklady živýho
spotřeba neobnovitelnejch zdrojů
zaměstnanost

Na mě je s živejma moc práce

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:17
- Nahlásit

Maya
šichni v neděli večer zasednout a vybírat
no já musim provozovat ještě tak 20 let ten náš, aby se to oplatilo (ekologicky myslim)

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:18
- Nahlásit

Maya
tak kynologové jsou dycky ouhylný a o to víc zdejší osazenstvo takže vyjímka se najde, ale těch lidí moc nebude... když si třeba jen vezmu že spousta lidí i ozdoby kupuje každej rok nový a starý vyhodí

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:19
- Nahlásit

kachna_
no i kdyby se počítal ten kyslík, tak nebejt toho, že ten stromek ušmiknou kvůli vánocům, tak by mohl produkovat kyslík stovky let, takže díky vánocům se tomu taky dost škodí
není ono to spíš takový nespočitatelný co a jak a čeho víc a míň?
každopádně jsme se ještě nedostali ke kaprům

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:20
- Nahlásit

cernej caj

abys měla do čeho zabalit jeho mrtvolu

kachna_
birma
třeba se pletu já
myslim, že nepleteš,

holky fakt myslíte - nemám možnost se kouknout do odkazu - že výroba toho jednoho stromku pozře víc živejch stromků, než když ho budu mít až do konce života?

skákací koberec nejni marnej, dyž bude mít čajda velkýho steka, může po tom koberci ešče skákat

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:21
- Nahlásit

Fajka
ozdoby mi ani nepřipomínej, jak to může někdo vyhodit, já mám minimálně polovinu ozdob od mámy, která některý měla ještě od svý mámy a každou rozbitou div neobrečím
no jo, holt nejsem ten správnej spotřebitel

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:22
- Nahlásit

PetraK
že výroba toho jednoho stromku pozře víc živejch stromků, než když ho budu mít až do konce života?
tvrděj to zelený, ale těm já nevěřím ani nos mezi vočima, tak tím bych se moc nezabývala a nějakou nezávislou studii se mi najít nepodařilo

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:23
- Nahlásit

Maya
každopádně jsme se ještě nedostali ke kaprům
tak kapra umělýho nemám ani neplánuju

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:24
- Nahlásit

PetraK
holky fakt myslíte - nemám možnost se kouknout do odkazu - že výroba toho jednoho stromku pozře víc živejch stromků, než když ho budu mít až do konce života?
když to vezmeš do extrému typu, ropa, cesty na vožení ropy, tankery, doprava stromku a blabla a k tomu přidáš právě vysoce problematickou likvidaci a srovnáš to s nějakou místní školkou, tak to podle mě možný je, ale najisto to tvrdit nemůžu. Další věc je, jak bude stromek vypadat za 10, 20 let a nakolik bude ještě použitelnej. My ten náš plasťák máme něco přes 20 let a padaj mu větvě, jehličí už mu taky moc nedrží, použitelnost je teda omezená.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:25
- Nahlásit

kachna_

, jaké vyprodukuje několik stovek živých vánočních stromků za dobu svého růstu (cca 10 let).

aha. no ale zase neumřou!! neumřou další ty stromky, ne?? co????

Xerxová

Jinak slonům (a nejen jim) se dávají ty stromky, které se neprodají. Tady ty, na kterých žádné zbytky háčků, ozdob, sladkostí, umělých sněhů a vůní... nemohou být.

áha, to je dobře.

Stromky od lidí myslím ZOO po vánocích neberou - rizika jsou velká

kdysi v Prahé právě jo, sváželo se to od popelnic, ale myslím, že s tím právě rychle skončili.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:28
- Nahlásit

Fajka

nevěřim že by se stím někdo ekologicky třídil

já jo! já třídim úplně fšécko, rozlámu třeba i věci, který by jinak lidi mrskli do směsky, vylámu z toho ten plast a náš pes taky třídil. Tendle malej blbec netřídí, ten dělá bordel, včera vybordelil z papíru, pytlik do mouk, od hladky, spojil to s pytlikem od moučkovýho cukru..................... je to prase a neměla jsem luxovat ten koberec, bylo to zbyteční tím pádem

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:28
- Nahlásit

pokud se v lese hospodaří, tak se hodně stromků musí vyřezat. I buky se vysazují hustěji, než nakonec jich roste v "dospělém" bukovém lese. Buky se prořezávají na topení, smrky a borovice na vánoce... Jasně - dá se i pěstovat na plantážích - jsou to stromečky hezčí, symetrické, krásné. Ano - jsou na to určené. A peníze jsou potřeba v lese i jinde.
Plasty ráda nemám. Jeden živý zakrslík smrček to u nás musí holt několik let přežít, než se osvobodí někam do přírody. A kupodivu ani dítkům ta miniatura nevadí ... Asi jsme s dědou zlobili když ani pořádný stromek nemáme.
Letos kolo pro mladíka bude určitě větší, než strom...

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:33
- Nahlásit

birma
tak ten náš stromek je furt krásnej, jako novej.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya
produkovat kyslík stovky let, takže díky vánocům se tomu taky dost škod

NO PŘËSNĚ!
ad umělej kapr
KAPRA NEJIM, je mi hrozně, když je tam vidim. šupiny řešim tak, že si v noci udělám výlet se psem ke kádím a sbírám si tam po zemi šupiny. Blbý je, když si nevšimnu, že přijela tramvaj a vystupujou lidi, to pak Bubina loni dělala, že se neznáme

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:50
- Nahlásit

kachna_

tak kapra umělýho nemám ani neplánuju

vole!

Xerxová

Letos kolo pro mladíka bude určitě větší, než strom...

si tak představuju ten štědrej večír, mladík jezdí domem na kole a ............ Nýtek jest naprosto nadšen, ze zrychlení jeho pidipřítele

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 15:51
- Nahlásit

birma

vysoce problematickou likvidaci a srovnáš to s nějakou místní školkou

dobře, posoudit to nemůžu, ale pro mě je hlavní kritérium to, že kvůli mě prostě neumře strom. To nepřebijete holky. u mě ne. Ideální by bylo mít svůj, jako Xerxová, taky jsem to moc chtěla. Zatím nelze.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 16:03
- Nahlásit

nejlepsi to mababi. dycky ufiknou vrsek necrho co jim roste na zahrade,nebo veljou vetev a kdyz se privaxe ke stropu tak I ty ozdoby tam de dat

fajka
jo ty ozfoby taky nechapu! ja kdyz se stehovala, dostala sem nejakou statou banku a svetylka, u nas se kupovaly banky az kdyz sme s prvnim psem prisli na to, ze spodni vetve se nezfobi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 16:26
- Nahlásit

PetraK na štědrej večír mladík bude v Praze a kolo v Liberci... Akcička plný barák lidí (15 lidiček a Night) nastane až později... To chudák psisko zjistí, že i jeho oblíbený obří pelech u páníka v pracovně mu zabere na spaní náš synovec

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 16:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

PetraK
pro mě je hlavní kritérium to, že kvůli mě prostě neumře strom. To nepřebijete holky
kolik tak stromů padlo, aby tam mohla stát fabrika na ty umělý stromky, silnice k tý fabrice...? Je to prostě těžký a nejednoznačný
cernej caj
az kdyz sme s prvnim psem prisli na to, ze spodni vetve se nezfobi
Co by pak zdobili Xerxovi? U nás je bezkonkurenčně nejkatastrofičtější stvoření Cir (v jakékoliv náladě) a po něm radostná Batynka
Že maj děti imaginární přátele, dobrá, ale kde holky sebraly imaginární doktory, ještě ke všemu se jmény Nazi a Helmut ?

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 16:44
- Nahlásit

pamatujete?
http://kultura.idnes.cz/zemrela-p-d-jamesova-0q4-/ literatura.aspx?c=A141127_145418_literatura_ob

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 18:01
- Nahlásit

jdem za kultůůůrou - do divadla a Night zahlíží, neb tuší, že on zůstává doma.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 18:56
- Nahlásit

kachna_
jj, to Dalglishe pamatuju, mám ráda takový seriály

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:12
- Nahlásit

kachna_
no to je pravda, u xerxu asi nemusi zdobit nic ale ona šelmie se vlezla přesně pod stromeček a jak zamávala ocasem, tak to padalo

no maj dobrou fantazii

jinak tyhle detektivky ja neznam teda, to bylo i jako serial v telce?

Xerxová
uzijte si to

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:16
- Nahlásit

Hufstajn, zejtra patecek, slava.
Jak to pako predevcirem skrabu rano auto, vcera dam folii a co? Samoze nemrzne, este me rano ta folie zdrzuje.
Ste ukrutny drasalice.
kachna_
pamatujete?
Ano.
cernej caj
to bylo i jako serial v telce?
Ano.

Darenka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:49
- Nahlásit

PetraK
neměla jsem luxovat ten koberec, bylo to zbyteční tím pádem
Mít koberec a 2 pesany - tomu říkám masochismus
Ledaže je pani fikaná a je připraven na případného dvounohého provinilce - odtud ty rady Čajdovi
Petro, přemejšlela jsem nad tou Štajnovo zálibou ve vytváření bazénu z vody co má na pití. Ty zavrhuješ ty misky co jsou upevněné ve stojánku s nastavitelnou výškou? Já jsem to koupila pro synovo berňačku když byla ještě štěně a vyhovuje jí to - tedy doufám - nestěžuje si

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání