| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:46
- Nahlásit
denyk
tak umelej ma jednu vyhodu - kdyz ho zapomenes odstrojit, muze zustat do brezna
no ja to jist nechci ale ze sem o tom isutskym cemsi vzivote neslysela a nevim, co si pod tim predstavit
a supr stromecek a pes
Maya
to su zvedava, co to bude, snad bude dorin OK.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:48
- Nahlásit
denyk
Já doma stromek-větve taky nemívám dlouho. Hned po Novém roce jde do kelu, bo je to příliš velké lákadlo pro Elišku. Freťule nezapře svou pověst - je zvědavá, lítá jako péro a já nestačím zametat jehličí
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:51
- Nahlásit
cernej caj
Išelské koláčky, išelské dortíčky. Já dělám to, co je pod názvem koláčky a možná je to stejné jako dortíčky. Je to tmavé oříškové těsto, z vyválené placky se vykrajují tvary (jako u lineckého cukroví), uvnitř plním světlým krémem, vrchní "díl" je politý čokoládou a v tom zasazený ořech
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:57
- Nahlásit
Xerxová
Čest zvončí památce..
budiž mu Najtotlama lehká
Maya
tak to držíme palce, moc
Darenka
stromkem v květináči
Xerxová to asi upřesní, ale ona ho asi nebude mít doma celých 14 dnů? Páč nám vždycky ten květináčovej umřel
Máme umělej. Koupili jsme ho cca před 15 lety. Je velmi umělej a myslim, že ho budeme mít ještě tak 15-20 let, aby ta tuna plastu nepadla zbytečně
Dřív jsem zdobila mojí tlustici (je jí 25 let, dala jsem jí v roce 1989 babičce asi k narozeninám). Ale možná s holkama letos tlustici ozdobíme, bude z ní adventní strom, zvoneček už na ní visí.
Větve budeme mít letos z jalovcových keřů.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:57
- Nahlásit
cernej caj
ja to jist nechci ale ze sem o tom isutskym cemsi vzivote neslysela
ale určitě to znáš
http://www.toprecepty.cz/recept/23763-iselske-cukr ovi/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:59
- Nahlásit
Darenka
išelské dortíčky.
jo tohle, ale to je strašně dobrá věc.
Já dělala letos prvně (na zkoušku) linecký sušenky z pohankový mouky a dobrý , teda ne moc linecký, ale dobrý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 08:59
- Nahlásit
kachna_
já mám umělej už určitě víc jak 20 let a poslední dobou si už každý rok říkám, že by to chtělo novej, už je chudák celej nakřivo a tak a pak si zase řeknu, že na těch pár dní ještě dobrý
ale jestli ty dnešní jsou taky taková kvalita fakt netuším
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:04
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
tááákle je mrtvý Koláče, táááákle:
upíklo totiž fčéra po prasí dvě várky išlových dortíčků. Má pět plechůch malinkatých dortíčkůch. Tetkon je dneska slepí a v pátek nebo v sobotu poleje čekukládičkou a ozdobí mandličkou. Ale sem mrtvá teda.
No a taky je Koláče typiše Frau, co neví co chce. Koláče je nervózní, když pejsci moc vylučujou a pak je zase Koláče nervózní, když pejsci pro změnu nevylučujou vůbec. Asi mě už šlehne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:26
- Nahlásit
Darenka
ahaaa tak to delaj u kamaradky jako sultanky
Maya
nasi maj stromek asi 18 let umelej a je furt stejne skaredej jak tenkrat a vypada, ze by dalsich 18 let zvladl, ale segre se uz nelibi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Xerxová
ten pablb se chtěl "přetahovat" o ten malý dřevěný korálek, který tvořil srdce zvonku...
nééééééééééééééé to je vůůůůůůůůůůůůůůůůůl!!!! Nic většího doma na přetahovačku nenašel? jehehéééé, hehehé, drbni ho po tý jeho kebuli, matlu praštěnýho
Chci Najťoslava vidět..
já člověče snad Rumíčka ani ne asi abychom to letos pověsili, jak kdysi dávno, rovnou ke stropu
Darenka
výborné linecké koláčky by nebyl? On
takhle z hlavy to nevím, nejsem profipekna, ale na ty išlový bych to možná dala a ty jsou nejlepčíííí!
20 dkg hl. mouky
20 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
10 dkg mandlí umletých najemno
šťáva z půlky citronu.
Mouku prosiju na vál (nedám celý, část nechám stranou zapracovávám na konci, jde to líp pospojovat to těsto, když tam nění celý množství mouky). Přidám prosátej moučkovej cukr, rozkrájený máslo a po troškách naleju vymačkanou šťávu z půlky citronu. Zhňahňám dohromady, ochutnám, když mi to přijde málo navinulý, přidám ještě trochu toho citronu
a pak přidám zbytek tý mouky. Až je těsto v kupě, zapracuju namletý mandle, propracuju, ochutnám-moooooooooooc chutná. Ta nakyslá chuť ve spojení s těma mandlema mńáááááááááám, nejlepší. No a pak to slepíš pikantní marmeládičkou - taky lehce nakyslou. Poleješ to hořkou čokoškovou polevou domácí a ozdobíš mandlí. Boooože to je delikateska!!! Díky tomu jen a jen díky tomu zas přiberu dvacet kilo!
denyk
la, že až bude dědula, budu mu aspoň chránit zádíčka atd.
jo. tojo. Já taky nejsem zastánce oblíkání, ale Blaňule má obleček. Byla hodně zimomřivá, jak je ten pse starej, nemá tak dobrou termoregulaci a navíc přesně - ty záda.
fuuuuj uměléééj
počkej, ale když umělej máš hezkej, tak to nejni marný, páč víš, že kvůlivá tobě nepodřízli žádnej živej. No a v paneláku by bohužel květináčkovej zdechnul taky , takže jsem po sto letech pořídila a dala si záležet:
cernej caj
kdo neprozradil co to je ten islovy dortik
úúž jo!
smolik
pošlu Ti recepty, z pohanky a tak, chceš?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:28
- Nahlásit
My slavíme u babičky, tam bejval roky umělej, teď se většinou kupuje živej. Doma jsme nikdy žádnej nezdobily, teď zvažuju koupi tohodle
Maya
Držím palce, ať je to jen nějaká blbost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
asi dneska pojedu s Dorinem na veterinu, jsem zjistila, že má na břiše bouli, teda jako ne na kůži, ale něco se mu vyvaluje z břicha,
a do háje!!!!!!!!!! držím, dej pak vědět!!
A co asi Ludřenka od Tinty?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:31
- Nahlásit
PetraK
to je ale krasnej stromecek ty novy sou moc hezky nektery a jak rikas - ja bych kvetinacovej treba brala, ale tech zivych mi je taky lito i kdyz se pestujou pro vanoce spesl...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
u koupi tohodle
ale to je hezký!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
já jsem si jako dekoraci objednala přes kolegyni bílej stromeček s červenou jemnou výzdobou - výroba z novin vypadá to jako z proutí je to moc hezký.
edit- něco takovýhodle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:34
- Nahlásit
cernej caj
no já už byla zoufalá, když jsme ho kupovali, nikde neměli nic co by se mi líbilo, nechtěla jsem ty štětky čištění lahví, co to má místo větví. Tahle borovička vypadá luxusně, fakt jako živá. Já bych i do květináčku šla a pak bych je sázela venku, jenže ten panelák pro ně není, Nechat ho na chodbě přeb bytem, někdo mi ho čórne, v bytě to je na něj moc teplý a prostě ho člověk tak jako tak zabije. A to nechci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:39
- Nahlásit
birma
jinak to je super ty drzacky na privesky a tak ja teda dostala k 15tym narozeninam parozi s kusem lebky z nejakyho pidi zviratka, takze az nekdy casem parozi zas pridelam... a bylo vtipny, sem mela nad posteli policku se svickama, nad tim to parozi s navesenejma priveskama a kdyz horela vecer svicka, hazelo to na strop stin jak nejakyho saharskyho stromu, uzka lebka jak kmen, parozi jak rozvetveny strom a ty privesky vypadaly jako "husty" listi
PetraK
ty stetky ma nas 18ti letej pac sme se nastehovali do jinyho bytu, stromecek vesel jen k topeni a 25.12 uz z nej byl holej kmen... pac sme meli topeni z teplaren jeste a bez regulatoru no takze u nas bylo jasno, no...
kdyz nam pak nekdy pred 10ti lety montovali termostaty do bytu, tak zjistili, ze pulka tech toeni je tak starych, ze tam nejdou ani tehcnologicky dodat
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:44
- Nahlásit
PetraK
No šikovná ste pani, moc - ale moc rozumu nemáte, bo takovej zástup lidích rumových jako na fotce si pořídit, tak těch plechů byste potřebovala napíct aspoň 10
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:44
- Nahlásit
PetraK
Jj Katka dělá nádherný věci
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:53
- Nahlásit
cernej caj
muze zustat do brezna
to né, já zas mám ráda prostor
Darenka
jsem se taky bála, první rok, co Bukís, ale bylo to v pohodě, stromku si nevšímal, jen nemohl tolik lítat po obýváku
A freťuli si umím živě představit mršku mrštnou
PetraK
taky mi bylo líto stromků, al ebylo mi důrazně vysvětleno, že jsem fákt blbááá, protože, že se tyhle stromky pěstují jen proto, aby jako vánoční sloužily, takže jsem asik před pěti lety jela s chlapama do Stolpenu do jedličkový školky, abych si stromek vybrala, chlapy mi ho ufikli a abych ho pak mohla vláčet asik kilometr přes tu celou školku než si vyberou oni .
Pak jsme si dali svařáček, potkali jsme kočár s koníkama, který táhl stromky lidem, kteří nebyli autem a byl to krásný den .
A ten můj v*l seděl doma
Ale jedlička byla krsná, neopadávala, měla přes dva metry .
Předloni jsem táhla smrk, který se mi výškou nevešel do obýváku, jsem musela asi 30cm pokrátiti
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:55
- Nahlásit
Maya
http://www.zltykonik.sk/zltykonik/eshop/13-1-NALEP KY-NA-AUTA/0/5/673-HAVKO1
tohle je supeeer, jen mi chybí detail a to je to auto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:00
- Nahlásit
PetraK
a kdes koupila tu krásnou borovičku? bych potřebovala nějakej tip kde koupit přes net a nebude to koště
jinak dneska se na veterinu nejde, mě osvítilo a koukla jsem se na stránky a oni změnili ordinační hodiny a v úterý a ve čtvrtek mají už jen do 5, to nestíhám oni omylem, tak až zejtra a nebo přinejhorším v sobotu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:11
- Nahlásit
Maya
v tescu meli pekny stromky, co mame my je prvni pulka takova hezka skoro jak ziva a druha pulka ke kmenu takova ala koste ale stal 24.12 asi jen 600
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:14
- Nahlásit
cernej caj
tak v obi a tak je mívají taky, ale bych neměla jak to dovláčet domů, busem by se to asi moc nedalo, pro mě ideál to objednat přes net
my máme ten štětkáč, tak on jako každý bude hezčí, ale když už, tak bych radši nějakej fakt hezkej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:18
- Nahlásit
Maya
jj, prave me nevadi ze ten kmen neni pac ten stejne moc nevidim
a kamarad mi spravil weeeeb mi konecne funguji barvicky, hura
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:40
- Nahlásit
a draveeec nejen pro denyky
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 10:49
- Nahlásit
PetraK
koukám na išeláky máme podobný recept. Jen dávám místo mandlí ořechy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 11:06
- Nahlásit
cernej caj
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lomografie
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 11:15
- Nahlásit
fuj, takovouhle cestu bych měla za trest
http://www.mnamtour.cz/sevilla-2013
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 11:16
- Nahlásit
cernej caj
y stetky ma nas 18ti letej
jako jo je do dneska lepší, než kdysi, ale já měla jasnou předtavu a byla šichta jí naplnit. Říkala jsem si buď to bude echtgold a nebo nic, jsem extrémistka , takže jednu chvíli huž jsem byla zničená a pak shodou okolností, tam kde bych to nečekala - v Globusu, takováhle krasavice, je opravdu nádhernám, hrozně se mi líbí a vyrovnává to, že teda stromek není živej a mám větve.
ze pulka tech toeni je tak starych, ze tam nejdou ani tehcnologicky dodat
: taky dobrý
zástup lidích rumových jako na fotce si pořídit, tak těch plechů byste potřebovala napíct aspoň 10
jakej zástup lidí rumovejch? sem zmateno Doma je jen Rumíček, jeden jedinej zrzatej
birma
Jj Katka dělá nádherný věci
já vůbec nevím od koho to mám, mám to přes kolegyni, jejíž kamarádka to vyrábí, přišla jsem do kanclu, ona ho tam měla a já řekla:To chci!"
denyk
že jsem fákt blbááá, protože, že se tyhle stromky pěstují jen proto, aby jako vánoční sloužily, takže jsem asik před pěti lety jela s chlapama do Stolpenu do jedličkový školky, abych si stromek vybrala, chlapy mi ho ufikli
no jo , když mě vadí to ufiknutí, vím, že se pěstujou v plantážích a i to mi právě vadí, , nechci se na tom podílet. nepěstuju ani živý pugéty . Je to živý? je. Dejchá to? Dejchá. Rozmožuje se to? Rozmnožuje. Tak to cejtí bolest.
Darenka
Jen dávám místo mandlí ořech
já taky - když je mám. Ale nedáváme krém, ale mažu marmeládičkou mňáám.
cernej caj
a draveeec nejen pro denyky
moc háský, moc. gratuluju k webu (a dobrým kámošům )
Maya
ak až zejtra a nebo přinejhorším v sobotu
budu držet palce, moc.
Stromek kupodivu z Globusa, ani Obi, ani Hornbach a jiný hobytcentra neměli nic hezkýho, tam jsem tehdy vůbec nejela pro stromek,byla huž sem z toho marná. A !! Koupila a taky tehdá ty černý kouličky a černý řetězy, to byla čurina
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 11:28 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Ramštajn ve spolek !!
Venku je zima jak v Rusku !!! fučí severák, bude zima bude mráááz... jelito bylo dnes velmi neščastné a velmi uryčené než se zjistila co chce....že troubelín ječí na mě krz to že mu zamrzla vodičtáááááá a on se nemůže napít... kdyby byl větší tak mě ten kyblík s tou vodou snad dones abych už to konečně pochopila
Má to se mnou jelítečko těžký
jako odpustek tedy dostal zbytek kolínek s kulášem nad kterým číf vofrňoval.... a jelito ryčelo: Další !!! minimálně třikrááááát !!!
|