Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:10
- Nahlásit

Xerxová
po lese?? Neuklízí se, je z toho neprůchodný prales. Vadí to houbařům, turistům a podle mě i zvěři. Je za tím nějaký "ekologický" záměr nebo je to jen lenost či dokonce zlomyslnost ??
z mýho pohledu je to dobře, protože růst biomasy vyžaduje živiny a když to pak odvezeš do mrtě všechno, tak se nemaj jak vrátit do půdy a o půdu velmi rychle přijdeš. Zvlášť když ve většině jehličnatých lesů jde o vrstvu silnou pár cm. V nějakym kopcovitějšim terénu to může sloužit i jako účinná ochrana před vodní a větrnou erozí.
Určitě by bylo návštěvníkům lesa příjemnější, kdyby to bylo naštěpkovaný, ale to je utopie.

denyk
taky o to jak jsem už psala, že tam se prostě nové stromky nevysadí
ale vysadí oni mají ze zákona povinnost do určitýho počtu let (pokud se nepletu tak 3 nebo 5) zalesnit stromkama, který už budou uchycený a mohli by dostat tučnou pokutu, kdyby to neudělali.

cernej caj
maaam neterinku, zdravou sice asi o 2-3 tydny driv ale sou obe v poradku
To je skvělý! Veliká gratulace!
pak uz sup do prace
jen se tam zbytečně nežeň

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:13
- Nahlásit

Darenka
Samo o sobě bez čoklíka mě vycházkování moc nebere.
mám to taky tak prostě mi něco chybí

worick
Aby to byl opravdu les, spíše 50
jojo než se rozloží všechen ten borčus co tam nechali...tak ještě déle, páč přes tohle ani semenáčky nevyrostou.
A navíc takový Havestroj, ničí kořeny zdravých stromů, prostě hnus

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:16
- Nahlásit

birma
oni mají ze zákona povinnost do určitýho počtu let
hahaaa promiň Bukíse mám 6 tej rok, takže vím jak les vypadal tehdy....začali kácet je to asik 4 roky, ty větve ještě nezetlely, pořád se tam drží. Zákon a to co se obecně děje je úplně někde jinde. Vím co někteří lidé dokáží v lese udělat kvůli prachům.
Nechci to tu rozvádět pořád dokola, prostě to vidím jinak než ty. Vidím a vidím.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:17
- Nahlásit

udelala sem z tech 4dohod online zvukovej zaznam v mp3 (pac to nejde nijak stahnout a jak je to ta flashova blbost tak jak to vypadne tak se to pak blbe napojuje) tak sice clovek prijde o to duskovo vystoupeni, ale kdyby mel nekdo zajem jen na poslech, tak dejte vedet

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:17
- Nahlásit

birma
protože růst biomasy vyžaduje živiny a
ahá, kdysi se na ty větve chodilo, zbyly tam opravdu jen drtky....vypadaly lesy hůř?

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:19
- Nahlásit

cernej caj

4dohod online zvukovej zaznam v mp3
plíííís, sice mám doma knígu, ale poslechnu si ho ráda

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:25
- Nahlásit

cernej caj

na 30km na 6, max 7h. pro me to je jak vylet na cas, nesmis zastavit, nasvacit, napit, vycura

eeeh, nemá to být o tom, že si ten výlet užiju a ne uběhnu?
já stejně tak dneska nechápu kolisty polykače km. CO z toho kolistování mají? to nemusej na silnice, můžou makat na rotoprdu a bude to stejný, jen je to míň ohrozí . Pro mě kolo bylo o tom, že se člověk pohyboval krajinou, užil si to jako výlet. Ale jo, každej jsme jinej, no.

e klec muze byt odpocinkova a v jistych situacich i pro psa proste pohodova chtena vec ktera je brana i psem spis pozitivine.
šak to jsem nikdá nezpochybnila a i to několikrát zdůraznila právě. Jen se rozcházíme v názoru na to, zda může výstava něco psu přinést, nebo ne

zas se psem - radis se psem, a ta vzdalenost ti utece uplne jinak zas nez nejakou vykonnovou chuzi.

jojo, já když jdu se psy, tak spolu hodně času něco kutíme. Běhají si taky jen tak sami po svým, ale hodně si hrajeme, házíme klaci, honěj mě, něco hledaj, přetahujeme se... je to o tom, že to toho psa potom u tebe i drží. Ví, že přijde nějaká čurina, může něco očekávat společnýho a to je pro psa důležitý, když člověk není jen venčič, ale mají spolu společnou aktivitu -tak jako by to bylo ve smečce, kde by je spojoval lov a společný hraní, vzájemná interakce. Teď se o tom zmiňuju v tom článku na objednávku, že to je pro psy důležitý-tedy podle mě, vytváří to pouto a nahrazuje to psovi to, čeho by se mu dostalo ve smečce.

taha jen z kopce mrcha

to může být moc "příjemný" pamatuju si závěr naší cesty na Sněžku a zpátky do Svobody, kdy nás čekal krpál dolů - tak jak nás bolely nohy při tom sestupu!!!!! ešče kdyby mě někdo tahem zrychloval!! cipla bych ne vlastně ne, nejdřív by cípnul ten, kdo by mě zrychloval bylo to strašlivý, strašlivý. A když jsme spadli dolů do údolí, museli jsme se ještě vysápat k chalupě!!!! To už sice nebylo tak bolestivý, ale už to bylo za hranicí mých schopností

cibuli sem sezrala ve stredu, pac sem cetla ze se nema uchovavat rozpulena v lednici ale dneska sem si koupila novou.

dobřes udělala. Jestli ti můžu doporučit, tak nevadí-li ti syrová cibule, tak se s ní fedruj - třeba chleba se salámeme, se šunkou a sýrem a vydatně posypat tence nakrájenejma půlkolečkama a poctivě to chroupej. To stejný můžeš s na plátky nakrájeným česnekem. obojí je přírodní antibiotikum.

Tyhle zeleninovy smesi ja fakt hodne muzu a muz nastesti taky, pac moje kuchyne je dost jednoducha a omezena na rychly, dobry a jednoduchy veci

jojojo, taky můžu, taky. A ta cibule když právě tak hezky zhnědne, stejně jako ta mrkev - dodají tomu výýýbornej šmak.

zanet nosohltanu a pocinajici angina - nastesti asi podchycena jeste zavcas

čajdo hele, ale nejseš na to moc krátce doma, na to co sis pořídila??? Já byla doma tejden s blbou chřipkou a jak jsem pak dopadla, když jsem šla brzo do prasé.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:27
- Nahlásit

Darenka+
. Samo o sobě bez čoklíka mě vycházkování moc nebere.

jojo, je to motivátor. velký motivátor a hlavně pro mě je ta procházka lepší, živější, než jen tak jít.

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:28
- Nahlásit

Fajka
Ten náš okruh má 4 kiláčky a navigačka naměřila největší rychlost 22 km za hodinu, ale to je fakt pomalé, dík tomu prašanu ..odhaduju že minulý týden jsme na zmrzlém z toho kopce jezdili tak třicítkou.
ty blááááho
video si pustím doma, doufám, že nebudu mít závratě

PetraK
no vidíš a já zrovna jo,Pecka je v tomhle
píšu o těch, na který jezdim já, o Pecce psát nemůžu, páč na ní nejezdim.
horsi sou ty co psala maya, jak v kleci prakticky zijou a fakt se z ni vemou jen na vyko
a o tom se celou dobu bavím jak já, tak i Maya a snažili jsme se to birmě říct.

x krát jsem tu psala, že mluvim o normálnim psovi, co je jednou za čas vytaženej na výstavu a tam je v kleci. Že vůbec nerozporuju, že je blbý, když je ten pes v kleci furt. Ty celou dobu píšeš o tom, jak je pes chudák, když je jeden den na výstavě v kleci. Fakt nechápu teď.
Ale díky tomu,že jsem třeba Ešusa od mala vedla k tomu netahání, tak i když měl postroj a já měla celý ty serepetičky k tomu,t ak u nás se netahalo
když to se docela učí. Třeba kamarádčina fenka by v životě nezatáhla, je to nejjemnější pes co znám. Neco po roce začaly dělat caniscross a jsou dost úspěšný (mám pocit, že mistrině v juniorech. Ale fakt nemůžeš čekat, že nasadíš postroj a psa osvítí a bude tahat

cernej caj
jednou mi birma pujcila adamka, tkay sem myslela ze me prepuliclovek neni proste zvyklej ale musim rict, ze je docela supr zazitek "jen" zvedat nohy a ta psi sila je hybna
a pak už jsi ho nikdy půjčit nechtěla i když jsem nabízela

worick
pro birma - víš, jak dlouho roste strom, aby to vypadalo trochu jako strom? 20 let. Aby to byl opravdu les, spíše 50
Dokonce i vím, mám za to, že jsme nějaký ten semestr lesnictví měli. Jen prostě nemůžeš čekat, že někdo bude vlastnit les a jen se na něj chodit dívat, jak to je hezký. Les je stejnej výrobní prostředek, jako pole třeba, jen výnosy jsou řidčí a vyšší. Bylo by hezký, kdyby veškerej les mohl růst se statusem pralesa, ale to vzhledem k potřebě dřeva rozhodně neklapne. Pokud tedy někdo prahne po tom, aby se v jeho okolí vůbec nekácelo, má jedinou možnost a to zkoupit všechny lesy.
Tím se teda nechci zastávat lesního hospodářství v takový formě, jaká je u nás dneska na mnoha místech. Třeba by se mi líbila jiná druhová sklatba v nížinách, jiný styl kácení, menší ofuky úřednický, když člověk nechce mít klasický les, ale třeba výmladkový.

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:28
- Nahlásit

PetraK
třeba chleba se salámeme,
čaj a chleba?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:31
- Nahlásit

denyk

Zákon a to co se obecně děje je úplně někde jinde.

tak. Teorie je moc pěkná věc, realita jinde. Stejně tak když jedeme na chalupu, byl tam rybník - vypustili a?? neobnovili. A hlavně že obec říkala, že chce kvůli ekologii těch rybníků udělat víc, háá háá. Tak vypustili i ten jedinej , kterej v tý suchý oblasti byl dost potřebnej.

ahá, kdysi se na ty větve chodilo, zbyly tam opravdu jen drtky....vypadaly lesy hůř?

přesně a když se nechodilo, tak se ten les čistil - naskládalo se to na hromadu, spálilo a v další várce se sázely sazeničky- byla jsem toho účastna, coby brigádník. My s klukama čistili a pálili, za námi šla druhá fronta, co sázela

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:36
- Nahlásit

denyk
navíc takový Havestroj, ničí kořeny zdravých stromů, prostě hnus
tak to je jasný, že třeba výběrový kácení a svážení s koněm, místo plošnýho s harvestorem je šetrnější.
kdysi se na ty větve chodilo, zbyly tam opravdu jen drtky....vypadaly lesy hůř?
degradace lesní půdy je dlouhodobá záležitost (ostatně jako každý půdy). Jen si to prostě představ tak, že v půdě je určitý množství živin. Do ní se dostane nějaký minimální množství třeba spadem listí a jehličí a erozí matečný horniny (to pokud má ta půda štěstí) a řádově větší množství živin si berou plodiny (a už je jedno jestli obilí nebo strom). Aby tam ty rostliny mohly dál růst, musej se tam ty živiny nějak vracet, což můžeš udělat aspoň trochu tím, že tam necháš zelený zbytky (zaorání strniště, pěstování a zaorání zelenýho hnojení, nebo nechání větví v lese) a jinak už můžeš akorát hnojit. Les se hnojí blbě. Pokud tam žádný živiny nevrátíš, nic moc tam neporoste a ve výsledku vznikne poušť. Jasně do tohodle extrému to trvá fakt dlouho, ale z něj už není moc návratu, protože tvorba nový půdy trvá tisíce let. To že dřevo tleje pomalu je fakt, ale snad nevěříš, že to tam bude v nezměněnym stavu ležet navěky.

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:36
- Nahlásit

PetraK
byl tam rybník - vypustili a?
o rybníku a o tom kolik tu pomřelo škeblí se snad ani nechci vyjadřovat ...o zastřelených bílých a popelavých volavkách,
jen proto, že na rybníku škodily...žiju tady a vím, ale nikdo nikoho za ruku nechchytl, ikdyž se tím ti blbci chlubí. A vím, že jestli se tu opravdu objeví vlk a někdo z těch....bude v lese, špatně skončí

My s klukama čistili a pálili
ano tak přesně to bylo, dnes to jsou metrový hromady, nepropustný roští....

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:38
- Nahlásit

PetraK
a když se nechodilo, tak se ten les čistil - naskládalo se to na hromadu, spálilo a v další várce se sázely sazeničky- byla jsem toho účastna, coby brigádník
To že se něco dřív dělalo přece snad neznamená, že to bylo automaticky dobře? Dřív taky probíhalo scelování polí, rozorávání polních cest a mezí... v tom by se mělo taky pokračovat jen proto, že dřív se to tak dělalo?

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:38
- Nahlásit

birma
já vím, ty mi to možná napíšeš vědecky, já mám zdravý selský rozum. A ať napíšeš cokoliv, svůj pohled na tohle prostě nezměním.

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:41
- Nahlásit

denyk
tak přesně to bylo, dnes to jsou metrový hromady, nepropustný roští...
pak je otázka, jestli ti jde o to, aby ten les byl "hezkej" a snadno přístupnej, nebo aby nějakou dobu i vydržel. (pokud to křoví nejni třeba černej bez a invazní kyti)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:41
- Nahlásit

PetraK
prave, me to prijde jako dost vykonova vec - sice chapu, ze maj nejaky duvody proc byt brzo doma, ale ja bych spis zkratila trasu a poradne si ji uzila

nevadi mi syrova, zkusim si dneska teda pul cibule osmahnout a druhou pulku na to hodit zasyrova mam doma ghi a to je supr na to smazeni, mi to dost vyhovuje i kdyz treba chutove samotny to neni zadna hitparada, na to smazeni to ani nepoznam

dyt su doma od pondeli a pudu do prace ve stredu, tak to je 10 dni prakticky doma, to neni tak malo zase. jeste se v tu stredu muze ukazat, ze na to nemam - a jeste by me nechala doma, ale tak uvidime a snad to bude uz dobry

birma
tak me to prijde blby, abych ja bez namahy letela a ty za mnou musela s ferinou makat jak blaaazen abys mi stacila pac tim, ze su jeste o par hlav mensi nez ty, tak si predstav pokud tebe fakt tahne, tak jakej tah to asi vyvine u prtavce

akorat me teda mrzi trochu srazenina pristi vikend, ale asi to bude lepsi to jeste moc nehrotit. long za necely 3 tydny...

denyk
ryzovy chlebicek s cibuli

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:42
- Nahlásit

denyk
ty mi to možná napíšeš vědecky, já mám zdravý selský rozum
Ale já to nepíšu vědecky, snažím se ti jen logicky vvysvětlit, proč to prospívá tomu lesu (tedy ponechání větví, ne kácení). Že to neprospívá tobě ani houbařům je jasný.

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:50
- Nahlásit

birma
Že to neprospívá tobě ani houbařům je jasný.
už nejednou jsem psala, že to NENÍ kvůli mě a houbařům.

pokud to křoví nejni třeba černej bez a invazní kyti)
myslím ty větve z těch smrků atd. viz foto.

Nic já fakt nejsem typ na sálodlouhé debaty
Prostě vidím to a žiju v tom

ryzovy chlebicek s cibuli
tak já si třá dělám jedno volský voko, jeden párek a cibuli a česnek

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:08
- Nahlásit

cernej caj

maaam neterinku, zdravou sice asi o 2-3 tydny driv ale sou obe v poradku

HEEJ GRATULUJU TETO!!! neteřinka pospíchala jako já , taky jsem přišla o něco dřív - prostě zrychlená od přednarození, navíc jsem se mámě narodila skorem na mostě, když šli pěšmo do porodnice. Asi už mi to bylo dlouhý, máma říkala, že to šlo ráz naráz. Zatímco ségra se s příchodem crcala, já to vzala šturmem.

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:11
- Nahlásit

Přišly boťénky, jsou moc haský, jen mě trochen vadí, že mají některý dirky rezatý, to se pak budou drbat tkaničky, že...ikdyž teda zkusím je nějak odrezatit
A tkaničky drahý

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:13
- Nahlásit

Poznatky amerických studentů o životě v Praze. Zajímavý čtení.

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:15
- Nahlásit

denyk
Třeba se ti to odrezatí samo, jak je budeš používat, tak to můžou tkaničky vyleštit, ne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:15 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

PetraK
no říkala kdysi babička, že dá ségře takovou knížku kde si přesně vypočte datum, kdy se jí má narodit první, že jí to vyšlo přesně na ten den z tý knížky a teď mamka "ale zapomínáš, že o měsíc dřív" takže mamku rodila babička v Bratislavě cestou za příbuznejma ale jako lepší než na mostě

jako neteřinka už chtěla ven v listopadu v prvním kole a v druhým v únoru, tak doufám, že do života su tu nedočkavost neponese

tak mám dvě neteře od ségry a jednu od švagrové, samý holky v rodině

denyk
přetři to bezbatvým lakem

doufám, že dobře sedí?

Darenka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:19
- Nahlásit

Fajka
Díky za krásný videa - nejen to poslední

Užívejte si výlety na lyžích.

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:19
- Nahlásit

birma
nefím no, trochu je vyleštím a natřu asik krémíkem co mám na boty . ikdyž popravdě, nezavazuju si je pokaždé, když jdu třá kousek do knajpy tak mě to stejně neba zavazovat

samý holky v rodině
u nás taky téměř samý ženský

Dnes má tenhermafrodit od nás z kanclu obzvlášť svůj den...alespoň nemluví, ale ten výraz
No čokoládu po něm házet nebudu, spíš monitor

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:20 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

cernej caj
přetři to bezbatvým lakem
jooo brej nápad, odrezatím a přetřu

ještě vložky do nich zakoupiti a jsou krásný
Ještěže je příští víkend můžu prubnout na rokáč
Teda nejraději bych si vzala jednu bordó a druhou zelenou,
ale jelikóže to není stejná značka, nebylo by to vono

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:26
- Nahlásit

takhle rezatý

birma
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:29
- Nahlásit

denyk
to už je dost, ale jinak jsou fakt krásný

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:30
- Nahlásit

birma
tak právě nevím, jestli si je mám nechat, no zkusím to nějak
odrezatit...

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání