| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:39
- Nahlásit
Rumštajn!
cernej caj
maaam neterinku, zdravou sice asi o 2-3 tydny driv ale sou obe v poradku
no tak to gratulace , to už jsi taky velkoteta !!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:56
- Nahlásit
Dneska jsou ideální podmínky na horách na lyžování, vespod tvrdé a na tom asi 3 cm prašánku, tak jsme vyrazili s jelítkem zase. Sice díky tomu prašánku je to pomalé ale díky tomu jsem vzala vyvětrat naší techniku. Ten náš okruh má 4 kiláčky a navigačka naměřila největší rychlost 22 km za hodinu, ale to je fakt pomalé, dík tomu prašanu ..odhaduju že minulý týden jsme na zmrzlém z toho kopce jezdili tak třicítkou.
No a páč to bylo fakt pomalé troufla sem si vzít do ruky aj foťák
tož tu jelito jak šněruje ze strany na stranu :lol áč nemáme vyjetou stopu a neví čeho se má držet, tak si tak proudí prostorem..
https://www.youtube.com/watch?v=_h0Kd9_n6p8&list=U UMe0p0EnTsgc_NNCu2fCE-w
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:57
- Nahlásit
čajdo šéfka mi to teď přinesla, o víkendu zabalím
a v pondělí posílám já mám poštu pár metrů od kolbenky takže nemám problém
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:59
- Nahlásit
Fajka
dik
uzivejte si poradne lyyyyzovacku, jelitko uz se taky mselo tesit po tom klidu tyjo, 22kmh me prijde mega rychlost a ty rikas, ze to nejede
a jak si to jelito uziva
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:00
- Nahlásit
Fajka
neví čeho se má držet, tak si tak proudí prostorem..
doslova a do písmene, to je blbečéééék otomiločkéj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:07
- Nahlásit
toulovec v chrudimskym deniku
ja mela tucha, ze se pude toulovcovejma mastalema (no az ted mi doslo, ze se to jmenuje stejne ale kdyz ctu o skalnim meste, co by to tam bylo jinyho nez "mastale" a ty sou moc pekny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:09
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Rumíčeeeek Blbečééék, byl hodnej hošíčeeek, pak to ovšem poooootentil, když na podestě uši potratil. Šla labroška kolem nás, a neposlechnul, nezvostal, nenechal si ujít velkej špás! tak byl zatčen, domů vpraven, stál na schodech jak ten blběn
Ale předtím byl nejzlatější ze zlatých hošíčklůch Kosáci, pejský, aportek šécko nám to pěkně šlo. Doufám, že odpoledne nezdechnu jako včera, kdy jsem vytuhla v půl devátý!!!! Já v půl devátý!! V obýváku na gauči. Brtnik přese mne hodil milosrdně deku a já se probrala až v půl dvanáctý . Ovšem hygiena ve sprše mě probudila a pak jsem nemohla usnout . Ráda bych dneska na dlouhou prochajdu, tak jsem na sebe zvědavá. Včera jsem naklidila, jest navařeno, takže dneska se můžem flákati.
.Xerxová
vytvoří ta nejmenší. To je generál
boží fotka, jak jí černpordelník dozoruje!! ešivá vona to dělá správně!
Tak ať vám to všechno pěkně klape a můžete si to co nejvíc užít. A my na vás budem toho 14. vzpomínat a vy budete škytat!
Brrnik se chystal nakoupit mnooogo tatranek, že je vezme s sebou! tak až se sejdeme potom.
birma
Jezdím na dva a ani na jednom nevidím moc socializační přínos
no vidíš a já zrovna jo,Pecka je v tomhle - aspoň z mýho pohledu ideál. Myslím, že i Fajfka to potvrdí. 2x denně cvičení, někdy speciální, někdy zaměřený právě na socializaci, kontakt mezi psy, skupinou lidí, stopování, společný procházky, společný klábosení, kdy se pár lidí sebere, sesedne i s čoklema a všechno právě v klídku, bez zatížení, s dobrou možností pro psa se zrelaxovat ať už pohybem a nebo jinou činností, odlišnou od toho co právě provozoval a nebo tím, že jde do chatky, na pokoj, kde má totál klid a může na nějakou dobu upadnout do bezvědomí.
Já nevím jak ty, ale já fakt nemám fyzický ani psychický fondy na to, abychom byli den co den celodenně venku. Někdy prostě dřepím doma a čtu si nebo koukám na televizi (třeba zrovna teď). A ani pro toho psa neni zdravý nonstop něco dělat.
Takže se nemám stydět, že koukám na biatlon místo procházky s Adamem?
my si nerozumíme. Já to myslela místo toho pobytu na tý výstavě , víš? ne to, že bys musela být celodenně se psem venku, to jest nereálné. Taky s nima nejsem furt venku i když mi to tak někdy připadá , nicméně mluvíme každá o něčem úplně jiném. Asi blbě píšu.
ale to je jedno hele, máme každá jiný názor, to tak prostě je. Já dneska na spoustu činností se psy koukám prostě trochu jinak, než dřív a než ostatní, je to moje cesta,o které si já sama pro sebe myslím, že je psům bližší. Nevnucuju . Sem to říkala už předtím, neřeš.
kachna_
Máju třeba baví cokoliv, co dělá se mnou. Naprosto cokoliv.
však jo, to já netvrdím že ne, že takových psů je spousta, Bubi se mnou bude taky dělat cokoliv, miluje mě a to je pro ní podstatný,ale to neznamená, že pro ní pobyt na výstavě musí nutně být to pravý ořechový - zase nezpochybňuju, že jsou jedinci, kteří si to užívají, leč není jich většina a hlavně, mluvím o tom, že dneska se to hodně posunulo jinam, než to dřív bývalo - celej ten kolotoč okolo výstav, a že to už často bývá pro ty psy přetočený. A prostě nevidím JEDEN jedinej přínos PRO TOHO PSA jako takového, když on tohle absolvuje, nevidím něco co mu to přinese.
ten stres tam bude, když ho tam budeš chtít hledat.
ale ty sama jsi to tak v tý souvislosti zmínila,že klec tam bude jako útočiště před stresem. Tak to tak možná asi i podvědomě vnímáš - že ta obrovská hala plná ruchu, cizích - někdy i nepřátelskcýh psů, nebo psů, kteří sami ve stresu jsou, lidí, kteří se pohybují často za hranicí pro psa přijatelnou, hluk, stres majitele, kterýmu na tom záleží........Já to záměrně nikde před tím nezmiňovala, aby to nebylo o tom, že ho tam budu já hledat.
cernej caj
a kolik tech lidi si myslis, ze si to tam uziva? vetsina jich urcite ne
no a tím pádem - kolik psů si to asi užívá? no?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:10
- Nahlásit
cernej cajdenyk
jj blbeček otomiloučkej si to užívá, ftipný je jak se otáčí essi jako stíhám a když zjistí že jo jak si poposkočí
no nic..musim rozvést zboží tož zatím se tu majte a těšte se na odpolko, je pátečéééék
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:12
- Nahlásit
Fajka
Dneska jsou ideální podmínky na horách na lyžování, vespod tvrdé a na tom asi 3 cm prašánku
jéé, to by se mi taky líbillo!!! ach jo, jsem smutněnka teda.
Hééésky jelito saňový pes profesijounál!! Zabral hásky, žižškovnej.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:14
- Nahlásit
Fajka
, ftipný je jak se otáčí essi jako stíhám a když zjistí že jo jak si poposkočí
jojo přesně ale i pančička kameramanka zaslouží pochvalu za vídejo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:15
- Nahlásit
cernej caj
toulovec v chrudimskym deniku S věrným psem po boku ujdou závodníci až 110 kilometrů..........
mno s věrným psem po boku bych zdechla na pětadvacátým !
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:21
- Nahlásit
PetraK
mno s věrným psem po boku bych zdechla na pětadvacátým
i bez psa
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:27
- Nahlásit
cernej caj
cos včera uklohnila?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:28
- Nahlásit
denyk
i bez psa
to bych zdechla myslim mnohem dřív
hele, my sme měli včera s Rumíčkem mazlicí. Ponejprv tedy jaksi měl pnutí mysli a těla a tak ležel na boku a kopal do mě zadníma, předníma, ať se jako hejbám, že todle je nuda , ž ebude lepčí se poprat, taky mi chtěl lomcovat rukávem , leč pak se nechal přesvědčit, že vůbec není marný ležet, dělat kuleváloš a nechat se hladit po pupíku. Vzácná to chvílka
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:36
- Nahlásit
PetraK
nechat se hladit po pupíku. Vzácná to chvílka
hááá, voni jsou fakt miláčci
Buk dělá večer kotouly na sedačce, takovej rituál, opře se o mě do boku čumákem, zadní nohy nahoře, huba přilepená na sedačce, dycky ho mučím tím, že ho chytnu za zadek, von má pak nerva a udělá kotoul
Včera se zasejc 1000 x točil v pelechu na všechny světový strany a dupal a nakonec shodil deku, tak to jako vážně nechtěl, tak čuměl na mě esli mu pomůžu, komici to jsou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:43
- Nahlásit
denyk
Buk dělá večer kotouly na sedačce
Bubi zase ráno stává na hlavě na pelíšku a dupe zadníma nohama a já jí taky zlobím a říkám jí Bubice, ty vopice, co tady rajtujeeeeš? a vona děsně šmrdlá tim svým párkem, co má místo vocásku.
Točíval a přestýlal a hlavně stěhoval si pelech Ešátor, Bubice jen občas hraboší, malej se zatím zatočí a lehne.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:44
- Nahlásit
Kámošky Bruno...roste jak z vody
taky umí vyvalit pupčáka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:50
- Nahlásit
denyk
žiš co to je za bochnik?? není to barvář-soudě podle tý 1. fotky)?? kolik mu je? je výbornej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:57
- Nahlásit
PetraK
ale ja nerikam, ze si to tam psi nejak uzivaji, ale to znelo jako bys myslela, ze ty lidi narozdil od tech psu jo
a jinak si taky myslim, ze 1x za rok to taky neni pro toho psa nejaka traga nebo parkrat za zivot, horsi sou ty co psala maya, jak v kleci prakticky zijou a fakt se z ni vemou jen na vykon
dneska je fakt nadherne, to mas pravdu. Moc se neprepinej a spis odpocivej
to zes vytuhla, to si telo proste rekne - a tys mela peknej zahul s tou nemoci a ted uz v praci, tak si reklo
dyt pisou "az" bys mohla jit jen tu kratkou
denykPetraK
proc bez psa driv? to nechapu? nebo vasi psi tahaj?
urco lidi, co jim pes tahne to maj trochu snazsi, pac to nemusi vsechno oddrit sami a ferina zatahne asi tak na 5minut celkem z celyho dne kdyz vidi kocicku, pejska nebo srnecku
denyk
no uklohnila sem tu papriku s cesnekem a rajcetem a veprovyma nudlickama tak jen naprudko na rychle. Ja takhle zeleninu miluju. Toho masa bylo asi 500g takze mam i na dneska asi jeste stejny menu
cestou od dr sem koupila kvetak a vajicka, tak zitra bude zmena po tech 3dnech
a budu se tesit na postu
tys psala, ze to je cane corso nebo si to pletu?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:58
- Nahlásit
PetraK
to je ten Tosáček, jo barvičku má krásnou, podle tý první fotky je hodně podobnej barvářovi
Myslím, že za týden mu budou 3 měsíce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:00
- Nahlásit
denyk
ajooo tosacek, ja si rikala ze to bylo neco takovyho no ale pro me je to jedno jako druhy
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:01
- Nahlásit
cernej caj
proc bez psa driv?
páč pes by mě motivoval abych vydržela dýl
Ano Bukí tahá, já vím, že je to moje chyba, ale prostě
nevím jak ho to odnaučit, navíc tahá jen když jde se mnou
no uklohnila sem tu papriku s cesnekem a rajcetem a veprovyma nudlickama tak jen naprudko
no tak mňám
a budu se tesit na postu
pošlu ti něco, co mi v lese spadne na hlavu
třá knedlík
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:02
- Nahlásit
cernej caj
mezi náma, já to taky moc nerozeznávám, ale díky ní už teda joooo
Doufám, že se nám zadaří se na něj jet koncem měsíce juknout, na prďolku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:10
- Nahlásit
denyk
třá knedlík aby ti nedosel zpatky pekne zalezelej
ale tak zas ho mas hodne na volno, trocha tahani... jako paradoxne ferina taha na obojku ale ne na postroji (a i na tom obojku spis tahne ze zacatku jako ze se tesi ven, nez ze by obecne tahla)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:15
- Nahlásit
cernej caj
aby ti nedosel zpatky pekne zalezelej
ale né, páč ty jseš zvědavá
zas ho mas hodne na volno
jo to mám téměř pořád, jen večer když je tma a jde po vsi tak
ho mám někdy na voďáku, v létě né.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:22
- Nahlásit
cernej caj
ale ja nerikam, ze si to tam psi nejak uzivaji, ale to znelo jako bys myslela, ze ty lidi narozdil od tech psu jo
joo, jáá vím, já to chápu, já právě jen tu tvou větu použila jako argument do tý debaty. Pamatuju si různý veletoče který svýho času probíhali třeba u výmarů, jak to dokázalo roztočit emoce mezi vystavujícími,protože závist pracovala. viděla jsem právě u těch kavkazáků co za scénky - lidský, teď nemyslim tu následnou bitku, co jsem tu zmiňovala, se tam odehrály. Byla jsem v Letňanech - prostě nepřišlo mi to jako místo, kde si to fakt psi užijou , a já bych patřila i do tý sorty co zmiňuješ Ty, neužila bych si to.
a jinak si taky myslim, ze 1x za rok to taky neni pro toho psa nejaka traga nebo parkrat za zivot,
přesně tak to chápu já, jako Ty. A myslím že to tak má na mysli i Maya
jasně že to není trága, přežít se to dá, a dává to i smysl-protože pokud je pes kvalitní, měl by být vystaven a ohodnoce, aby se do chovu dostávali ti jedinci, kteří se nejvíc přiblíží standardu. A dá se to přežít i v jakýmsi pohodovým módu, to bez debaty, ale je tady to co cituješ od Mayi:
horsi sou ty co psala maya, jak v kleci prakticky zijou a fakt se z ni vemou jen na vyko
a o tom se celou dobu bavím jak já, tak i Maya a snažili jsme se to birmě říct.
proc bez psa driv? to nechapu? nebo vasi psi tahaj?
ne netáhnou, chodí navolno ale tak nějak při tý společný procházce se psem ujdu víc, než umřu asi psychická věc nějaká. Možná si tolik nevšímám únavy?? nebo bez psa jsem línější?? těžko říct
ad to táhnutí - to je hrozně ftipný u nás, psi od prvního momentu učím netahat. S Bubicí to byla šichta, myslela jsem zpočátku, že jí fakt utluču, byla šílená, pak se to zlomilo, podařilo se to.Ale díky tomu,že jsem třeba Ešusa od mala vedla k tomu netahání, tak i když měl postroj a já měla celý ty serepetičky k tomu,t ak u nás se netahalo chtěla jsem to zkusit na běžkách - ale nešlo nám to. Máme tak pevně zafixováno netahání, že prostě ne-e. Jednou jsem vymyslela fígl, abych ho rozeběhla, to ale zase málem zabilo mě. Poslala jsem Brtnika s tenisákem napřed - za zatáčku - vytůrovala jsem Ešátora a pak zavelela vpřeeeeeeeeeeeeeeed!. Ty vole! zabral tak, že nohy vyrazily vpřed a tělo ještě zůstalo na místě, myslela jsem, že mě přepůlil naštěstí jsem v ten moment nebyla v běžkách, ale jen pěšmo Tak v tomhle momentu se to povedlo, ale jinak ne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
tu papriku s cesnekem a rajcetem a veprovyma nudlickama tak jen naprudko na rychle. Ja takhle zeleninu miluju.
ale mňáááááááááám, to jest velmi dobrý, taky to takhle mám ráda. A ještě hodně cibule. Mrsknu tam nejdřív maso, pakpřihodím cibuli- já ještě dávám mrkev na hranolky nakrájenou a pak papriku a nakonec rajče. jooooooooooooooooooooo, to miluju. dobřes vařila včera, dobře.
a jak Ti je, je to už lepší? Jak dlouho budeš doma?
denyk
to je ten Tosáček,
aháá, tak to jo, no mě zmátla ta maska tmavá. tosa mě nenapadl, moc na živo jsem jich neviděla
páč pes by mě motivoval abych vydržela dýl
Jehehéé, stejný koukám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:00
- Nahlásit
PetraK
aha. Ja si prave myslim, ze birma to prakticky myslela stejne jako vy - obcas je to OK akorat tam pridala tu vec, ze klec muze byt odpocinkova a v jistych situacich i pro psa proste pohodova chtena vec ktera je brana i psem spis pozitivine.
tak psychicky to byt klidne muze taky. Ted me trochu prekvapila znama, hledala na vikend nekoho na 30km na 6, max 7h. pro me to je jak vylet na cas, nesmis zastavit, nasvacit, napit, vycurat... ja nemam problem s vykonovejma vyletama v jistym ohledu, ale porad pro me je ten pobyt venku o necem jinym. Asi su schopna za 6h 30km ujit, ale nebyl by to pohodove a prijemne ztravenej cas.
je mozny, ze pro tebe je to podobny zas se psem - radis se psem, a ta vzdalenost ti utece uplne jinak zas nez nejakou vykonnovou chuzi.
myslela jsem, že mě přepůlil jednou mi birma pujcila adamka, tkay sem myslela ze me prepuli clovek neni proste zvyklej ale musim rict, ze je docela supr zazitek "jen" zvedat nohy a ta psi sila je hybna
tak me treba ani nevadi, ze nataha - jak rikam, nejsu zas tak vykonova, ale nekdy by se hodilo, no taha jen z kopce mrcha
cibuli sem sezrala ve stredu, pac sem cetla ze se nema uchovavat rozpulena v lednici ale dneska sem si koupila novou. Tyhle zeleninovy smesi ja fakt hodne muzu a muz nastesti taky, pac moje kuchyne je dost jednoducha a omezena na rychly, dobry a jednoduchy veci
jojo, je mi lip, teploty ukociruje paralen v poho, ve stredu mam kontrolu druhou a pak do prace - ptala se na utery na kontrolu a streda do prace, ale ona v utery ordinuje odpo a predstava, ze k ni hodinu a pul pojedu, tam ztravim 30 minut a pojedu hodinu a pul dom je dost divoka... ve stredu teda pujdu hned z kontroly do prace, coz bude prijemnejsi. zanet nosohltanu a pocinajici angina - nastesti asi podchycena jeste zavcas
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:02
- Nahlásit
PetraK
tak nějak při tý společný procházce se psem ujdu víc, než umřu asi psychická věc nějaká. Možná si tolik nevšímám únavy?? nebo bez psa jsem línější?? těžko říct
Na milimetr přesně tak to mám já. I když se mám prd co vyjadřovat bo nejsem kynolóóóg Ale každý týden chodím 2x s Darenkou. Krásně si člověk u toho vyčistí hlavu, popovídám si s tou chlupatou holkou (tedy spíš už s babčou). Samo o sobě bez čoklíka mě vycházkování moc nebere.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
jen jsem to tu sjela očima, dál ani nečtu, není šance vás pročítat k tomuhle
denyk
odvrácená tvář, tady byl ještě před 14ti dny les
To je všude, dřevo je holt třeba. Však oni to ho zase vysadí - jistě, les se tam vysadí možná, že už tam semenáče i jsou, ve starém lese bývají. Ale pro birma - víš, jak dlouho roste strom, aby to vypadalo trochu jako strom? 20 let. Aby to byl opravdu les, spíše 50. To už asi denyk bude jedno, jak to tam vypadá, bo tam nedopajdá...A vo tom to je...
|