| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:34
- Nahlásit
denyk
tak to je dost videt tak to natri barevnym lakem v barve tech ostatnich
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:36
- Nahlásit
birma
píšu o těch, na který jezdim já, o Pecce psát nemůžu, páč na ní nejezdim.
no ty ses ptala, kde jinde, tak jsem říkala, že na táboře se to dá taky dobře udělat, tys psala, že na táboře moc ne, tak jsem zmínila tu Pecko, že to prostě udělat jde. a že z mýho pohledu je to - čistě jen podle mého názoru - vhodnější a mnohem víc kontrolovanější prostředí než tebou zmiňovaná výstava.
x krát jsem tu psala, že mluvim o normálnim psovi, co je jednou za čas vytaženej na výstavu a tam je v kleci.
tak jsi pak ale nečetla to, co jsme psaly my s Mayou, protože my zmiňovaly právě to, že ti psi jsou na výstavách jak blbci a furt a furt v tý kleci, to jsme kritizovaly, vč. toho učení na kolík, který je prostě z našeh pohledu za čároua patří do toho, o čem ty výstavy původně prostě nebyly.
když to se docela učí.
ano vím, ale není to prostě to co bych doopravdy chtěla, my to jen tak pro zábavu zkusili, zjistila jsem, že je to zbytečně namáhavý, omezující - pro mě a pro něj a že nás to prostě nebaví, že radši jdeme a lítáme si spolu jen tak v závějích, nebo jdeme přírodou. Pro mě je vodítko trest a nutný zlo, když ho musím použít / i to byl důvod, proč jsem pérovala Bubici u který jsem se bála, že bude vodítková, páč já prostě vodítko ne a ne a nechci /, takže ani caniscross a dogtreky by pro mě prostě nebyl, já jdu radši přírodou se psem navolňačku.
Ale fakt nemůžeš čekat, že nasadíš postroj a psa osvítí a bude tahat
no tohle si opravdu nemyslím, nejsem se psy krátce , rozhodně jsem nečekala, že mě můj pes, učenej netahat, navlečenej na postroji potáhne. Jen se mi prostě nechtělo ho to učit, protože pro nás v tom nevidím smysl, dám tu energii učení do něčeho jinýho, proto taky byly ty běžky půjčené, abychom viděli a zkusili, jestli nás to bude bavit - ať už tahací, nebo netahací. nebaví, nebaví, tak jsme do toho dál nešli a krom postroje jsem výbavičku předala kolegini, kterážto chodí s čubinou běhat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:37
- Nahlásit
denyk
čaj a chleba?
ááááááááááááááá jo!! kuwa já su dement. No ale tak třeba ty rýžový koláčky, to je fuck, co dá jako podklad, důležitý je sešrotovat mooc a moc cibule.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:44
- Nahlásit
cernej caj
tak mně neva, že je to vidět vono mi na ně nikdo lupou čučet nebude a často je nosím i pod riflama.
PetraK
důležitý je sešrotovat mooc a moc cibule
maminka mi říkala, že když jsem byla malá papala jsem
cibuli jen tak ve velkém množství. I dneska jí mám ráda, i česnek a lák z vokurek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:45
- Nahlásit
denyk
o rybníku a o tom kolik tu pomřelo škeblí se snad ani nechci vyjadřovat
jo, člověk by někdy vraždil , zákony se nedodržujou a dodržovat asi nikdá nebudou, nejsou vymahatelný
ááá botěnky, botěnky, pěkné jsou, moc pěkné.
tak já si třá dělám jedno volský voko, jeden párek a cibuli a česnek
brou chu't!
cernej caj
[i]bych spis zkratila trasu a poradne si ji uzila
no! přesně, páč to fakt pak můžu chodit po pásu, nebo jezdit na rotoprdu a je to fuck
t a druhou pulku na to hodit zasyrova
gůt nápad!! Já když jsem nemocná, tak mám velkou potřebu do sebe fedrovat cibul.
No deset dní to je fakt, že by mohlo stačit?? ale na druhou stranu - mně fakt těch 14 dní nestačilo, nebýt to nouzovka, poslechla bych doktorku ještě o ten týden, bylo by to zapotřebí.
akže mamku rodila babička v Bratislavě cestou za příbuznejma
taky nějaký pospíchavý tvoreček!
tak doufám, že do života su tu nedočkavost neponese
mno..... uvidíte , hlavní je, že si to v listospádu ešče rozmyslela :
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:56
- Nahlásit
birma
hele a to mi řekni, jak v tom bordelu, kterej je na tý fotce,na kterou jsem teď koukla, chceš vysazovat sazenice?
Nemáš kam, ten les, pokud chci sázet vyčisti prostě částečně musím. Byla jsem tam, dělala tam, a do tohodle opravdu nic nezasadíš. My jsme ho nečistili dočista dočista, prostě se to nahrubo uklidilo, aby tam byl prosto pro to, kam sázet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:56
- Nahlásit
PetraK
ja mam potrebu se futrovat furt pac doma - nuda je proste takova blba kombinace jako nechcu rict, ze se tu tak desne nudim - ale proste nudny to je byt takhle doma
denyk
tak to je v poho, staci jen teda at ti to nedre tkanoury
to ses fajnsmejkr teda, me syrova cibule neva - na gulas, v pomazce, ale jako ladovat se tim jen tak
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:57
- Nahlásit
Tak psala jsem to paní, že jsem nevěděla o těch rezatých dirkách, tak mi dala ještě 150Kč slevu a omlouvala se že si toho nevšimla, má tam toho hafec no
PetraK
tak mám velkou potřebu do sebe fedrovat cibul.
mně se taky chutě hodně měněj a teď je mi dobře, řekla bych že nejsem tak unavená jak nežeru pečivo
A kuře na paprice nakonec taky bez přílohy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:57
- Nahlásit
Jedu udělat státní návštěvu za nadřízeným, zkontrolovat, jestli správně choří a nezlbí. tak tu taky nezlobte, nezavírejte psy na celý dny do klece na výstavě, neučte je na kolíky, ukliďte a já mažu.
čůůůs
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 12:59
- Nahlásit
PetraK
kterej je na tý fotce,na kterou jsem teď koukla, chceš vysazovat sazenice?
vo tom jsem přesně psala a to na tý fotce fakt nevypadá tak šíleně jako naživo a to jsem člověk, který fakt nepřehání.
cernej caj
ale jako ladovat se tim jen tak
i česnek, prostě sním pár stroužků jen tak
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:02
- Nahlásit
PetraK
tys psala, že na táboře moc ne
psala jsem, že jezdím na dva a na těch ne
protože my zmiňovaly právě to, že ti psi jsou na výstavách jak blbci a furt a furt v tý kleci
v tomhle je podle mě ten problém - celou dobu píšu o psovi, co je na výstavě jednou za čas a pak mi to nepřijde jako děsivý, že dvakrát do roka je celej den v kleci na kterou je zvyklej a kterou má rád. Pokud ty mluvíš o psovi, co jezdí na výstavu každej tejden a každej víkend je celý dny v kleci, tak souhlas (zvlášť pokud je to v kombinaci s běžně pracujícim majitelem).
to jsme kritizovaly, vč. toho učení na kolík, který je prostě z našeh pohledu za čárou
to souhlasim, pokud je to učený tak, jak psala Maya. Co nechápu, je tvůj odpor k tomu samýmu učenýmu jako trik. To už mi přišlo, že kdybych to učila jen tak (což občas na těch ježcích trochu dělám, když mám u Katky k dispozici 4), tak je to OK, ale když to samý budu učit úplně stejným způsobem proto, aby se pak pes nějak prezentoval na výstavě, tak je to špatně. To nechápu.
Pro mě je vodítko trest
Taky bych byla radši bez něj, holt někdy to úplně nejde
tohle si opravdu nemyslím, nejsem se psy krátce
mě to právě u tebe překvapilo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:05
- Nahlásit
PetraK
to mi řekni, jak v tom bordelu, kterej je na tý fotce,na kterou jsem teď koukla, chceš vysazovat sazenice?
Většinou se to před sázením stahuje na hromady. Teď to pokáceli, chvíli potrvá, než se bude sázet a rozhodně je pro zem lepší, když je krytá, zvlášť v tom svahu, co tam je, po jedný velký průtrži bys taky nemusela mít kam sázet.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:06
- Nahlásit
denyk
i česnek, prostě sním pár stroužků jen tak
tak hlavně jestli to má Kuba stejně
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:10
- Nahlásit
birma
my spolu nebydlíme, takže si tyhle úchylárny jím když tu není
ale tak on není "estét" jako můj bejvalej takže myslím, že by mu to ani nevadilo ...drsnej dřevorubec nééé
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:15
- Nahlásit
denyk
tak par strouzku je pohoda ale si predstavuju jak zeres cely kila cibule
PetraK
tak at od nej nic nechytnes
birma
tak co, kolik mas nachozeno
ja malo a bojim bojim ze tam po ty angine umru
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:15
- Nahlásit
denyk
myslím, že by mu to ani nevadilo ...drsnej dřevorubec nééé
to je dobře, tak to má být
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:19
- Nahlásit
denyk
tak to je supr muzete takovy dobroty bastit spolu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:20
- Nahlásit
worick
víš, jak dlouho roste strom, aby to vypadalo trochu jako strom? 20 let. Aby to byl opravdu les, spíše 50.
no a? Však lesy jsou u nás produkční (nemluvim o krádežích apod., to je prasárna, mluvim o normálním těžení), jako majiteli lesa mi může být a pravděpodobně asi i bude úplně šumák, co si o tom myslí nějaká birma, denyk nebo worick.
PetraK
á ještě dávám mrkev na hranolky nakrájenou a pak papriku a nakonec rajče.
mně by tu papriku v tom nejedly děti. Možná ale rajče je dobrej nápad. Dávám pórek, mrkev, někdy cibuli (tu tam musim dost jako propašovat ). Nebo maso a zelí.
cernej caj
i na tom obojku spis tahne ze zacatku jako ze se tesi ven, nez ze by obecne tahla
jo to dělá Batopes taky
PetraK
Nemáš kam, ten les, pokud chci sázet vyčisti prostě částečně musím. Byla jsem tam, dělala tam, a do tohodle opravdu nic nezasadíš. My jsme ho nečistili dočista dočista, prostě se to nahrubo uklidilo, aby tam byl prosto pro to, kam sázet
jo, v tomhle máš ale pravdu, kamarád říkal to samé. Koupil vytěženou holinu neholinu (jako ne botu, ale paseku. U nás je zakázáno těžit na holinu, ale nevím, co by tam jako ještě chtěli vytěžit víc). A říkal, že to prostě musel doklidit, aby mohl na jaře paseku osadit.
nehledě na to, že ty lemry tam nechaly větve přes turistickou stezku.
Chtělo by to nějaký kompromis. Ale jako za mě, radši větve v lese a menší povodně, než obráceně (ono totiž to tlející dřevo má neskutečnou schopnost pojmout vodu atd.)
A add. druhová skladba - u nás, když dáš pestrou druhovou skladbu, tak ti zaplatí oplocenku (to mi přijde fér, že tě jako majitele lesa motivují chovat se tak, jak chce CHKO)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:21
- Nahlásit
cernej caj
tak co, kolik mas nachozeno
podle endomonda 249 km, takže reálně tak 210?
bojim bojim ze tam po ty angine umru
my tě nenecháme! ti včas zavolám sanitku
věřim, že to dáme obě
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:27
- Nahlásit
cernej caj
muzete takovy dobroty bastit spolu
nebo ještě líp, může to mít jako já a dostávat takovýhle dobroty jako dárek místo kytky - posledně jsem dostala bombošku a polosušený maso. Na tábor mi Honza dovezl to samý maso a nivu.. co se tahat s nějakou kytkou
jo ad long, ještě řešim, jestli stihnu našetřit do tý doby na boty nebo na spacák a nevim, co by bylo lepší. Boty bych musela stihnout prošlápnout, spacák by byl lehčí a teplejší (koukám na Spring 220 od Primy) takže bych se líp vyspala a míň toho nesla. Ale zas, když koupim spacák, budu muset dál stejně šetřit na boty, protože ty potvory už mě moc daleko neodnesou...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:34
- Nahlásit
kachna_
oni proste vi, ze bude neco lepsiho tak se tesej, no
birma
neeee ty ses mega husta (jo zapni si setrici mod, to pak ukazuje docela presne, pokud mas placenou verzi ci tu zdarma od tmob - mam overeno, ze mi cca 20ti km vylety souhlasi s mapou na seznamu v ramci metru) takze asi si to zas koupim, az ta tmob akce nekdy v breznu skonci - ta appka stoji asi kilo, tak to asi obetuju (za 600 i pokorcily funkce na webu ale na to pecu)
dostala bombošku a polosušený maso
tak to ja uz dostavam, viz darek k svatbe od kolegu - poukazka na litr v eschopu se susenym masem ale teda cibuli nevim nevim. Ale domaci cesnek od teticky na vanoce potesil teda taky velmi ale ten nebyl jako darek ale jako beznej kontraband po navsteve
no s botama - ja bych na boty kaslala a muzu ti vzit ty moje, sice bezecky se sitkou ale kdyz budou sedet tak za petikilo se s tim taky neco odchodi (ja v tom sla asi 50km celkem). No ale co chcu rict je to, ze kdyz bude chcat jak svina, nezachrani te nic (ale dobry ponozky fakt pomuzou) a kdyz bude jen mokra trava, drobnej dest, tak s dobryma ponozkama to zvladnes.
ted mas co za spacak?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:39
- Nahlásit
pripadne jak sem rikala - koupit za 200kc goretexovou lepici pasku v outdoor shopu a prelepit nejak treba tu spicku? nebo to co potrebujes?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:41
- Nahlásit
nejde mi o přirozenou obnovu lesa - tu chápu. Ale tyto probírky bez světla jen s cílem vytěžit něco a zbytek nechat po tmě... tomu nerozumím. Fotky jsou malé a temné - ale jako doklad toho, co míním zaneřáděným lesem po "úklidu" snad postačí.
Jinak zpráva je napsána - teď jen přečíst, doladit, poslat, dopřílohovat...
Jo a taťku jsme rychlou poslali směr nemocnice, snad jen srdeční slabost... Ale nechali si ho tam
Pro čajdovu neteřku mám ženicha - sousedce se dneska narodil vnouček
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:42
- Nahlásit
cernej caj
neeee ty ses mega husta
však je to za celej letošek, ne za březen
zapni si setrici mod, to pak ukazuje docela presne
kde to zapnu?
ta appka stoji asi kilo, tak to asi obetuju (za 600 i pokorcily funkce na webu ale na to pecu)
docela zvažuju, že bych pak zaplatila i ty funkce na webu, se mi líběj
viz darek k svatbe od kolegu
ten si pamatuju
teda cibuli nevim nevim
nějak kreativní třeba.... ve formě utopencůch?
ja bych na boty kaslala a muzu ti vzit ty moje, sice bezecky se sitkou ale kdyz budou sedet tak za petikilo se s tim taky neco odchodi
to určitě. Jen mi už odcházej úplně ty na běžný venčení, který jsem chtěla nahradit těma, co mám teď na výlety (ty odcházej o něco míň, ale podrážka je dost sešlapaná) a na výlety bych si koupila nový. Běžecký bych brala navíc, třeba by mě to donutilo občas vyběhnout Hlavně když vim, že za rok, maximálně rok a půl padnou dva páry, tak bot prostě není nikdy dost.
ted mas co za spacak?
Husky, komfort tuším v -5, váha asi 2,25? Z hlavy si to nepamatuju. Dutovlákno. Ale je mu už snad 10 let a většinu času jsem ho skladovala normálně v obalu, takže už okolo nuly se musim fakt navlíct. Ten bych nechala pak Honzovi, ten trochu zimy vydrží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:46
- Nahlásit
Xerxová
tak snad bude tatinek v poradku, drzim palce
tak to je dobry, by si mohli podat ruce neterinka byla nekdy po pulnoci tesne (je velka a tezka jako skoro jako ja a sla tesne po pulnoci taky jako ja treba spolu budem dobre vychazet
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:50
- Nahlásit
po práci se pojedem s Adamem mrknout po několik dní ztracený fenečce. Držte palce, ať ji aspoň zahlídnem, ať se potvrdí, že je v tom okolí, kde byla viděna...
Xerxová
nepochopila jsem, jestli ti vadí tma nebo "bordel"
taťku jsme rychlou poslali směr nemocnice, snad jen srdeční slabost...
držím palce ať je v pořádku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:53
- Nahlásit
birma
kdyby to bylo za brezen, a je dneska 6tyho, tak me klepne
tak si me donutila jit hledat telefon - vlezes do nastaveni - nastaveni cviceni (mam zaplej ten low power mod a taky autopauzu, tak mi to pocita jen realnej pohyb a ne pauzy tak mozna diky tomu se to taky zpresnuje? nevim) ale na 20km sedi dobre
ja ten web moc nepouzivam, tak nevim, co tam je navic. ale v principu ta cena jeste de i tak
bleee utopenci
tak nemusis v nich prece behat, muzes v nich proste chodit, tak jako ja ale kdyby ti padly, tak ti to oddali nakup tech novejch aspon o chvilku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 14:00
- Nahlásit
cernej caj
tak si me donutila jit hledat telefon
díky, jsi zlatá
bleee utopenci
m%nam! Dělávali jsme je s bejvalym, byly lukcusní úplně. Dělali jsme i sójový, páč to bylo v mejch vegetariánskejch letech a ty byly ještě lepší než ty normální
kdyby ti padly, tak ti to oddali nakup tech novejch aspon o chvilku
to jo zas je otázka, jestli je lepší mít jedny boty na chvilku a pak shánět nový, nebo mít vícery, střídat a tim prodloužit životnost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 14:02
- Nahlásit
birma
me parek nastudeno proste moc nelakal nikdy a jeste v tom laku, ee
no zivotnost prece neprodlouzis, odejdou po stejnym mnozstvi kilaku akorat kdyz je stridas, tak to vypada, ze vydrzeli dyl
jinak ten spacak vypada dost podobne jako ten muj trek co mam, vlastik ma taky trek a spava v nem kolem ty nuly dost spokojene
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 14:08
- Nahlásit
cernej caj
zivotnost prece neprodlouzis
podle mě prodloužíš minimálně tím, že má povrch čas vyschnout, já je spíš vyčistim a naimpregnuju a pak to tolik nepraská. Když je nosim často, tak na to peču dost. Podrážku samozřejmě neprodloužim ničim
ten spacak vypada dost podobne jako ten muj trek co mam, vlastik ma taky trek a spava v nem kolem ty nuly dost spokojene
to máte ten Trek 230 od nich? Na ten jsem koukala, líbilo by se mi mít místo pro nohy ale zas jestli místu a stupni navíc investovat o 7 nebo 8 stovek víc a tahat o 400 g víc, to nevim.
Jen teda kdybych šla do toho Springa, tak bych musela pozjistit, jak moc požadujou na DT váhu spacáku nad 2 kila, abych nakonec nemusela jezdit s tim současnym, to by mě fakt štvalo
|