| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 19:37
- Nahlásit
Maya
hm, tak snad teda dorin bude OK a neco preventivne se da?
mu mas rict, ze si ho ma poslechnout mimo ordinaci, ze funi z vedra
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 19:39
- Nahlásit
Maya
no on si ani nebyl jistej, jestli je to psincák, se ho snažil poslouchat, ale prej moc funí a nejde to
Aha. Tak tfuj tfuj, ať to zabere.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 19:51
- Nahlásit
cernej caj
no u něj to není z vedra, ale z nervozity, holt to u veta už moc nemusí po těch zkušenostech, jsem mu měla držet zavřenou tlamu, aby nefuněl, ale on umí funět i nosem, tak to bylo k ničemu
kachna_
bobr odvětví a stormy ležej ve vodě, takže tam nikomu nevaděj, natož houbařům, tam budou vadit všem až při povodni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 19:53
- Nahlásit
jinak jsem viděla bobří hráz na fotkách od kluka, co se tam probrodil v rybářskejch holinkách a jenom to, co je vidět, je teda masakéro, ale jako maj to teda docela úhledně poskládaný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
je podle mě ten problém - celou dobu píšu o psovi, co je na výstavě jednou za čas a pak mi to nepřijde jako děsivý, že dvakrát do roka je celej den v kleci na kterou je zvyklej a kterou má rád
no jo birmo -a le celá tahle debata začala a z naší strany se točí právě o tom, o čem píšem s Mayou - že
o psovi, co jezdí na výstavu každej tejden a každej víkend je celý dny v kleci, My obě o tom mluvíme od začátku týhle debaty! že se to celý posunulo, že to je špatně, že tohle stejně jako ty debilní kolíky už nejsou normální. O tom je z naší strany ta debata-kterou jsme my začaly, od začátku. Ty jsi pak přišla s tím, že to tak není a klec atd.... . proto říkám, že nás nečteš a nebo my píšeme blbě
Co nechápu, je tvůj odpor k tomu samýmu učenýmu jako trik.
ke kolíkum, ke kolíkum mám ten odpor, k tomu, že pes se musí učit stát na kolikách jako debil aby se mohl vystavovat.
Taky bych byla radši bez něj, holt někdy to úplně nejde
já to chápu, chápu, že je to i pak pro lidi fajn, tyhle aktivity, dogtrek, caniscross. Já jsem jednak nespolečenská, ráda se pinožim přírodou bez lidí, bez organizace jen s psima a Brtnikema druhak by mi tam vadilo to vodítko, proto, když mě někdo na tyhle akce lanařil, jsem nešla. Nejsem na to typ.
cernej caj
tak at od nej nic nechytnes
to spíš on ode mne , jeho operovanej kloub nechytim
kachna_
mně by tu papriku v tom nejedly děti. Možná ale rajče je dobrej nápad. Dávám pórek, mrkev, někdy cibuli (tu tam musim dost jako propašovat ). Nebo maso a zelí.
jojo, zelí na to jsem zapomněla, na syrový zelí, aby pěkně křupalo, to je taky dobrý, někdy přidávám i červenou řepu a brambory.
A říkal, že to prostě musel doklidit, aby mohl na jaře paseku osadit.
no právě.
totiž to tlející dřevo má neskutečnou schopnost pojmout vodu atd.)
hm v tom máte asi s birmou pravdu, ale. Ale na druhou stranu - není takovej povrch normální
A add. druhová skladba -
my jak tak hodně cáráme, tak myslím, že už se hodně vrací listnáče, nebo když se kácí, tak se právě listnáče nechávají. ZaplaťNadbůch.
Xerxová
ale jako doklad toho, co míním zaneřáděným lesem po "úklidu" snad postačí.
jo, tak tohle jsem taky měla na mysli.
Taťkovi držím moc palce, ať je brzo doma!!
birma
po práci se pojedem s Adamem mrknout po několik dní ztracený fenečce. Držte palce,
držim! musí to být hrozný!! Jak vlastně dopadlo pátrání po Arnoštkový ségře?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:08
- Nahlásit
Maya
Kim má atb na tejden
a sakra, tak zase ale..... vzhledem k věku, je to jen psincák, není to třeba srdíčko
no prej nemaj pít ze stejný misky,
jo taky neproveditelný, teda aspoň u nás, nevím jak to udělat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:16
- Nahlásit
PetraK
a le celá tahle debata začala a z naší strany se točí právě o tom, o čem píšem s Mayou - že
o psovi, co jezdí na výstavu každej tejden a každej víkend je celý dny v kleci
našla jsem začátek tý debaty, něco takovýho tam fakt nezaznělo, naopak Maya psala:
birma
agi neznám, jen jsem to slyšela, že už se to tam taky děje, na výstavě jsem to viděla osobně, pes se strčí ráno do klece, vytáhne se za pár hodin na čtvrt hoďky vyčůrat a předvést do kruhu a pak jde zase do klece a je tam zase pár hodin až do odjezdu nebo spíš příjezdu domů, takhle si sice páník užívá výstavu, že se nemusí starat o psa, ale ten pes je podle mě chudák, i když je na tu klec zvyklej a je to jen občasná záležitost
a já si teda pod občasnou záležitostí nepředstavuju každej víkend, jak to ty teď prezentuješ.
ke kolíkum mám ten odpor, k tomu, že pes se musí učit stát na kolikách jako debil aby se mohl vystavovat
a když se učí do sportovky polohy na dálku na targetu, tak je to v pořádku? v čem je rozdíl mezi trikem pro veřejnou prezentaci učenym na targetu a jinym trikem pro veřejnou prezentaci učenym na 4 targetech?
Myslíš, že ten pes si řekne, "tohle je na IPO, tak to je super psina, ale tohle se učim kvůli výstavě, tak je to voser"??
myslím, že už se hodně vrací listnáče, nebo když se kácí, tak se právě listnáče nechávají
to jo, někde už fakt vysazujou třeba i jen buky a duby. Vždycky mám velkou radost, když to vidím
a skoro ještě větší, když vidím, že někde vysadili novou alej
držim! musí to být hrozný!!
Musí nakonec pojedem brzo ráno, dostali bychom se tam až za soumraku a ani mě se nechce prolejzat Vítkov po tmě...
Jak vlastně dopadlo pátrání po Arnoštkový ségře?
vůbec nevim zprávu, že by se našla, jsem neviděla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:17
- Nahlásit
PetraK
á jsem jednak nespolečenská, ráda se pinožim přírodou bez lidí, bez organizace jen s psima a Brtnikema
zatimco já jsem ukázka toho nejspolečenštějšího člověka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
EDIT NEMÁM!! nemám tam mělo být , nemám začátek
hele nám úplnej začátek tý debaty, ale:
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:30
Citát - Nahlásit
Maya
na výstavě jsem to viděla osobně, pes se strčí ráno do klece, vytáhne se za pár hodin na čtvrt hoďky vyčůrat a předvést do kruhu a pak jde zase do klece a je tam zase pár hodin až do odjezdu nebo spíš příjezdu domů
a o tomhle celou dobu meleme.O tomhle. plus jsem k tomu přidala já to kadeření, stajlování a jiný nepřirozený zhovadilosti, kdy pes musí hodiny vydržet takovoudle debilitu.
dyž se učí do sportovky polohy na dálku na targetu, tak je to v pořádku?
tuším, že target je plochý, ne? Aspoň já to tak mám, je na zemi. Kolík je ve vzduchu- pokud jsem dobře koukala, možná ne. Ten pes na tom musí balancovat. POkud balancuje na balančních čočkách, je to z mého pohledu také o něčem jiném.
Myslíš, že ten pes si řekne, "tohle je na IPO, tak to je super psina, ale tohle se učim kvůli výstavě, tak je to voser"??
to fakt jako myslíš, že tohle by mě napadlo?
dostali bychom se tam až za soumraku a ani mě se nechce
já jsem si říkala, že už je trochu pozdě. Snad se jí podaří najít.
Tak snad o Arnoštkově ségře bude vědět Mathea
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:32
- Nahlásit
birma
á jsem ukázka toho nejspolečenštějšího člověka
tak to já nemůžu posoudit, ale pro mě prostě takovýhle hromadný akce nejsou. Já se srazím tak s holkama, jak minule, dám Pecku, kde se taky všichni známe a pak koncerty. A konečná. Jiná družba od společenských akcí v práci přes takovýhle hromadný akce, prostě nedám. 3x jsme byli kdysi na PPP - kvůli Ešátorovi, prvně jsme šli sami, to byl mladíček, podruhý jsme šli se známýma a pak naposled jsme šli společně s pár lidma z čézetu. Opakovat už to nemusím teda a oni myslím i ten pochod zrušili.Ale to byla taková volná akce, psi navolno, žádný limity, nebo nějaký davy. ale i tak, už to nemusím.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:42
- Nahlásit
Rumstajn, paatututulinek, a ja ho pomalu neplanovane pulku prospala, jen sem si lehla na chvilicku po praci, narovnat zada...
peknej vikend vinsuju!
Cajdo
Gratulire k neterince, jmeno jsem nejak asi prehlidnula?
Maya
Kimikovi at zaberou atb a je to jen psincak!
xerxova
Tatkovi budu drzet palce, at vam ho vrati co nejdriv domu!
PetraK
Jak vlastně dopadlo pátrání po Arnoštkový ségře?
Co vim, tak furt nic. Me by trefilo.
birma
A tobe drzim palce, at zitra fenku zahlidnes a majitelce das echo. Bejt bliz, taky bych sla hledat.
Mate hrozne vedecky a filosoficky a dlouhy prispevky, sem prolitla jen ty kratky radsi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:45
- Nahlásit
PetraK
o tomhle celou dobu meleme.O tomhle.
Ale tam neni ani jedno slovo o tom, že je to každej víkend. Tohle se může taky odehrát jednou za život toho psa.
Fakt nevim jestli jsem slepá nebo co, ale v Mayinym příspěvku nevidim nic o četnosti, pravidelnosti ani ničem podobnym.
target je plochý, ne? Aspoň já to tak mám
target může bejt cokoliv, co si vymyslíš. Třeba na tom videu vejš, co jsem házela Adama, jsou ty "špalky" v podstatě taky targety) i je to tam vidět hlavně na začátku, jak s nima vymejšlí - target na přední? target na zadní? na všechny? různý na různý nohy?
trochu jsem hledala - začátek přípravy psa (i když jsem to celý neprocházela, tak ani nevim na co ho chystá, výstavy to ale asi nebudou), tenhle pes sice bude mít plochej target, ale nízkej a u země určitě nebude. A evidentně se na tom dělaj polohy
prostě mi přijde, že můžu naučit psa na kolíkách stát tak, aby to uměl na povel i bez nich a bral to jako děsnou srandu a můžu ho domrvit na blbym sedni (který ve svý podstatě taky k životu nepotřebuje, když bude mít perfektní lehni nebo stůj)
to fakt jako myslíš, že tohle by mě napadlo?
no právěže nemyslim, ale vyznívá mi tak to, co píšeš.
vůbec mám z celý debaty pocit, že ty prostě nemáš ráda výstavy a proto je to špatně a nemůžeš byť na chviličku připustit, že to všechno nemusí bejt tak špatně, jak ty to vidíš...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:47
- Nahlásit
PetraK
Já se srazím tak s holkama, jak minule, dám Pecku, kde se taky všichni známe a pak koncerty.
Na tý naší sraženině na mě bylo moc lidí
na tábory jezdim taky za známejma lidma a na koncerty nechodim (ty tvoje bych už vůbec nerozdejchala).
A akce jako jsme teď byli na tom Posázavskym dogtreku jsou pro mě asi tak na stejno, jako když jdeš se psama sama s kamarádkou a potkáváš cizí lidi s jejich psama
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:48
- Nahlásit
Fifi
Rumstajn, paatututulinek, a ja ho pomalu neplanovane pulku prospala, jen sem si lehla na chvilicku po praci, narovnat zada
jojooo, taky jsem se nemohla dočkat. Vyrazila jsem s čoklima do polí ve čtyři a vrátila se těsně před sedmou!!!! Krásavě bylo. Rumíček byl sice třikrát zatčen, protože slyšel a nedbal. Ale jinak našel dvakrát křepelky a byl za vzorňoucha. Hráli jme na babu, hledali kolečka a chvilinku si zacvičili. Což nám tedy rozbily kolemjdoucí pani s berňačkou a labroškou. Tak si aspoň chvilku fšicí pohráli. A ešče jsme stihli při návratu zajít na chvilinku za mámou. A tetkon si dám žampuňský asi.
Co vim, tak furt nic. Me by trefilo.
ach jo!! to je moje noční můra. Já si na to vzpomněla včera, když jsem četla v časáku nějakým o ztraceným barzojovi, kterýho hledají už hrozně dlouho.
ešivá už si byla v emilu pani?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:49
- Nahlásit
Fifi
tobe drzim palce, at zitra fenku zahlidnes a majitelce das echo.
Doufám, že jo. Psala jsem si o tom s Petrou a říkala, že je Suri nejvíc spatřovaná večer a brzo ráno. My tam pojedem tak na půl sedmou, tak se třeba zadaří. Budu brát kousky vařenýho vepřovýho jazyka, tak kdyby byla dost blízko, doufám, že se mi jí povede udržet někde poblíž, než Petra dorazí...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:52
- Nahlásit
PetraK
ešivá už si byla v emilu pani?
Byla, pred chvili, mas reply Dik!!
A ešče jsme stihli
.. ja stihla odumrit po praci a pak po druhy prijet po sesty domu. Inu, neni kazdej den posviceni, nicmeeene pristi tyden maj zdejsi ditka prazdniny, tudiz i muj rezim v tydnu lze brat spis jako prazdninovej, jen 1x budu vstavat! Jupiii.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:53
- Nahlásit
birma
Drzim palce, fakt. Chjo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:55
- Nahlásit
Fifi
neprehlidnula, zatim sem ho neodtajnila to az nekdy priste;)
doufam, ze sis ty zada pekne narovnala
birma
tak at to klapne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:57
- Nahlásit
cernej caj
zatim sem ho neodtajnila
tajemnice tajemna! A jak ti je, lepsi? Co Zigul vlastne, sem este zahlidla, ze se pohresuje, uz se prisel nazrat?
Zada sem si narovnala, pobolivaj min.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:57
- Nahlásit
Fifi
tudiz i muj rezim v tydnu lze brat spis jako prazdninovej
to ti moc přeju teta
Drzim palce, fakt. Chjo
už by to chtělo, aby byla doma. Je mi jich líto
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 20:58
- Nahlásit
birma
Ale tam neni ani jedno slovo o tom, že je to každej víkend
ale tak to není tam, je to třeba někde jinde prostě obě jsme s mayou mluvily o tomhle o celým tom cirkusu Hele to je fuck , mně to huž nebavííííííí
target může bejt cokoliv, co si vymyslíš.
ano vim, ale předpokládám, že tak jak se začínalo kdysi, že to je prostě plochý- já používala starý cédéčka, který se dobře strčej do kapsy, nebo kus koberce. Prostě kolík na kterým se balancuje se mě osobně co? nelíbí.
že ty prostě nemáš ráda výstavy
ach jo- x krát jsem psala, že výstava má svůj význam. x krát jsem psala, že se to dá a určitě i to někteří lidé dělají, rozumným způsobem, x krát jsem psala, že dneska se to posunulo do jinam, že o čem to bylo kdysi- ten základ ta podstata, že dneska je to z větší části o těch pomatenostech, který jsem jmenovala a který nejsou o tom o čem to bylo kdysi - neboli vybrat ty nejlepší, nejtypičtější, které jsou pak o tom, že to pro psa je co? na pikaču. A x krát jsem psala o tom, že to má přínos pro člověka, nikoliv pro psa. Doteď nevím, co by účast na výstavě psu měla dát.
hele fakt neba, neba neba a myslím, že ostatní taky neba.Každá to vidíme jinak, ž ejo? tak to prostě dohromady nedáme. I kdybych výstavy nenáviděla k smrti, tak co bys s tím chtěla udělat?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
prijet po sesty domu.
ale ne! huf tak to je nic moc teda, ale - tetkon už bude jen valoš odpočívoš.
Jak jsme byli u mámy, tak jsme byli jen před bytem, neb psi byli oba z pole za prasáky a já jí je nechtěla pustit do bytu.a šel tam nějakej kluk od sousedů a byl z těch dvou naprosto vyrvanej, dokonce tak, že mu ujel přivolanej vejtah. Rumíček byl Blažej, že má publikum
, jen 1x budu vstavat! Jupiii.
no ale to je krááása!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:03
- Nahlásit
PetraK
taky mě tahle debata už nebaví.
je to třeba někde jinde
ne, jediný, co tam je o čase je, to Mayina "občasná záležitost", co jsem kopírovala vejš.
Doteď nevím, co by účast na výstavě psu měla dát.
třeba to, co jsem sem psala, když jsi mě pak poslala socializovat na psy na Václavák?
I kdybych výstavy nenáviděla k smrti, tak co bys s tím chtěla udělat?
Mně je úplně šumák tvůj vztah k výstavám, jen mi krapet vadí, že mám pocit, že si z napsanýho vybíráš jen to, co vidět chceš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:04
- Nahlásit
PetraK
mně to huž nebavííííííí
Fakt? Uz?
birma
Je mi jich líto
Mne taky, radsi nebudu psat nic vic. Tak snad ji zahlidnes, ses hodna, ze v sobotu si privstanes.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:06
- Nahlásit
birma
taky mě tahle debata už nebaví.
tak jo, tak končíme ano?
co jsem sem psala, když jsi mě pak poslala socializovat na psy na Václavák?
to není o výstavě, jak jsem Tipsala, ty tam jde na kukačku.
jen mi krapet vadí, že mám pocit, že si z napsanýho vybíráš jen to, co vidět chceš
ne, my jsme se jen s Mayou prostě shodly. A o tom vybírání bych mohla říct já to stejný tobě.
koooooooooooooooneeec, jo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:07
- Nahlásit
Fifi
ses hodna, ze v sobotu si privstanes
stejně bych vstávala, v 9 odjíždim na kukačku na DD zkoušky a stejně jsem se někdy s Adamem na Vítkov podívat chtěla a pořád jsem to odkládala.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:08
- Nahlásit
PetraK
ale - tetkon už bude jen valoš odpočívoš.
Sem se lekla, ze kulavalos. A jo, odpocivos jen varetimos, a jak sem ztahana a rozstrelena, tak celej den dumam o tom, jestli k tomu veprovymu plecku bude spenat nebo zeli a knedlicek pekne. Veeeelky dilemata, neb chut na oboji. No a jdu to maso pripravovat a nak nepremejslim a najednou koukam na nakrajeny kostky libovyho plecka v pekaci. Tim dilema zmizelo a pecou se "mokry" kosticky praseciho na cesneku a brambor k tomu. Nejsem ja debil?
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Fifi
Fakt? Uz?
ne huž dávno, protože je to furt dokola, a taky jsem to už předtím psala-něklikrát, že to je prostě můj názor - na kterej mám právo, i když to asi birmě vadí, a že ho prostě nikdo nezmění. A že ať to neřeší, že prostě já dneska vnímám svět psů jinak, než dřív a jinak než ostatní, že vidím věci jinak. Tak to prostě je. A nikoho ani nepřemlouvám, aby to viděl stejně. Tak nevim, proč mě pořád přesvědčuje.
|
birma
Člen |
- Nahlásit
PetraK
to není o výstavě, jak jsem Tipsala, ty tam jde na kukačku
a co by mi bránilo dělat to samý jako vystavující?
o tom vybírání bych mohla říct já to stejný tobě
já o tom, že píšu celou dobu o zvířeti, který to má třeba dvakrát za rok psala několikrát, takže evidentně nečteš, co píšu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2015 21:11
- Nahlásit
PetraK
Tak nevim, proč mě pořád přesvědčuje
já tě o ničem nepřesvědčuju, jen moc nechápu, proč pes na žebříku nebo jakymkoliv jinym targetu je v pohodě, pes na kolíkách špatně. Pes na Václaváku (velký akci sportovky, DT....) dobře, pes na výstavě špatně krz stres z prostředí a chtěla jsem ten rozdíl nějak pochopit.
Ale holt je asi jediný vysvětlení, že to vidíš jinak.
|