| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:49
- Nahlásit
Bóže, když to čtu vedle tak mi nezbývá než dodat: "SLYŠELI JSTE SLOVO BOŽÍ"
navic za kontokorent sou nejaky poplatky mam pocit)
můj účet má taky pocit, že jsou
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:50
- Nahlásit
denyk
Na Platinka bacha, jsou dost slaný, tak kdybysje dávala dlouhodobě, ať mu nezaděláš na nějaký problémy zdravotní
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:56
- Nahlásit
birma
já to dycky střídám po pytli, pytel má na cca 1,5měsíce, to by tak vadit nemělo ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:56
- Nahlásit
denyk
ale treba z myho laickyho hlediska to neni blbost, to co walda pise. pro me je to stejne validni vysvetleni, jako to od ostatnich i kdyz je proste jiny... a jak rika walda, neco jinyho je znat jednotlivy signaly a neco jinyho psa v rychlosti precist a to ja sama nedokazu ho precist, leda mozna rozpoznat jednotlivy signaly ale ani ne celek jako dojem a pak proste muzou byt pravda obe verze, ale zrejme jen jedna sedi na tu situaci lip
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:59
- Nahlásit
denyk
kdy má Bukísek narozeniny?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:01
- Nahlásit
cernej caj
Jenže bez toho, abys znala jednotlivý signály se toho psa nikdy číst nenaučíš.
Nechci se na video dívat znovu a viděla jsem ho hodně měsíců zpět, takže nedokážu posoudit, nakolik má Walda pravdu v tom, koho se čuba bojí, ale i kdyby to tak bylo, tak to nic nemění na tom, že to jde řešit víc způsobama a on si vybral ten pro psa nejvíc stresující a nebezpečnej pro lidi. Taky nám nevysvětlil, proč ten mág napřed žrát feně dovolil a za to že ho poslechla ji tam dost osolil...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:07
- Nahlásit
Darenka
zítra
cernej caj
já nevím, příjde mi jak kdyby tam u toho byl a navíc je to prostě debilní divadlo. Jak píše Birma, jestli se od něj lidé učí jak zacházet se psem, tak poťeš koště. Pro xxxx lidí je to prostě psí bůh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:10
- Nahlásit
birma
ale to ja nerikam, ze nemas znat jednotlivy signaly, ja jen rikam, ze je svata pravda, ze to, ze clovek zna jednotlivy signaly neznamena, ze dokaze v rychlosti spravne precist psa a to, ze jeden signal znamena toto a ja si toho jednoho vsimnu, tak to jeste neznamena, ze cely chovani vyjadruje to samy, co ten jeden signal osamocene. - tim nekritizuju nic z toho, co ste tam psali, jen rikam, ze proste to neni tak jednoduchy z myho pohledu toho psa cist, kdyz v tom clovek fakt nema spousty zkusenosti a zaroven tim, ze rikam, ze walda muze mit pravdu z myho pohledu laika nerikam, ze ostatni ji automaticky nemaj. Jen, ze z pohledu nezkusenyho ctenare proste muze byt pravda cokoli, co ma hlavu a patu. Zadnej laik na dvou odbornych ne stejnych intrepretacich neni schopnej poznat, co je "vetsi" pravda
tak to nic nemění na tom, že to jde řešit víc způsobama a on si vybral ten pro psa nejvíc stresující a nebezpečnej pro lidi tak s timhle souhlasim.
Jediny, co rikam je vpodstate to, ze se neni co divit, ze vetsina populace, pokud sami nemaj dost zkusenosti a znalosti spravne psy cist, proste bude verit tomu, co rekne nekdo jinej, navic jeste v roli nejakeho odbornika. viz zertova v televizi - kdyz je pes na gauci, posteli tak to je jasny, ze ma dominantni postaveni a je nutny ho napred sundat z toho gauce, ze a tim se asi jako vyresi 50% problemu
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:13
- Nahlásit
denyk
Tak šmudlínka ňuňínka za mě poňuchej a že mu přeju hodně zdravíčka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:13 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
denyk
tak to taky nepopiram, ze je to debilni divadlo. ale proste kdyz ti nekdo rekne nezer tuk nebo umres, taky tomu 100 let veris, protoze to rekl ODBORNIK i kdyz na zaklade spatne vyhodnocene studie, coz se dneska ukazuje. A proto tu ti "odbornici" sou - proste zadnej clovek nemuze byt odbornik a dokonalej ve vsem a proste stejne jako kazdej neumi pocitat z hlavy nejaky diferencialni rovnice tak kazdej neumi cist psy a proto spolihaj, ze ten odbornik jim poradi.
druha vec je ta, ze lidi nekdy nemaj cit a delaj veci, co sou "proti srsti" jen proto, ze to odbornik rekl i kdyz pocitove s tim nesouhlasi a treba roky to tak delaji, nez zjisti, ze to slo jinak, lip, prijemneji az casem az treba maji vic tech zkusenosti nebo jinych zkusenych lidi vedle sebe. proste to neni tak ze si koupis psa a hned automaticky prece umis cist jeho signaly. dyt lidi neumi cist signaly mimin, proc by to melo byt automaticky u psu? (samozrejme by to bylo hezky, rodit se s tim, ze je umis cist a pracovat s nima)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:15
- Nahlásit
cernej caj
viz zertova v televizi
tak tahle paní je úplný finále
ze dokaze v rychlosti spravne precist psa
ale dyť proto ty signály jsou, ne tam nebyl jen jeden signál.
Já se neumím vyjadřovat, takže toho raději nechám
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:19
- Nahlásit
cernej caj
nezer tuk nebo umres, taky tomu 100 let veris, protoze to rekl ODBORNIK i kdyz na zaklade spatne vyhodnocene studie, coz se dneska ukazuje.
já zas takovej fanatik nejsem a řídím se tím, že všeho s mírou,
protože zas odborníci za nedlouho příjdou na něco jinýho a já se nechci a nebudu v životě stresovat co mám žrát a nebo nemám, páč to řekl vědec nebo odborník.
Nikdy jsem třá nekupovala margaríny ikdyž se x let tvrdilo,
že jsou zdravější než máslo, moje tělo je prostě odmítlo, tfuj
Myslím, že moje tělo si samo řekne a když mi někdo cpe do hlavy, kolik mám sežrat denně třá ovovce tak já ho stejně neposlechnu, páč si moje tělo na ovoce ani nevzpomene.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:20
- Nahlásit
denyk
jasny, ja jen rikam ZA SEBE - ze ja nedokazu v rychlosti zaznamenat a vyhodnotit vsechny, ze ja pochytim vetsinou tak v situaci jeden ale ze ten jeden prave neukazuje to, jak to je, takze hodnotit z jednoho (kterej chytnu) celou situaci nelze - rikam, ze ja neumim ty situace vyhodnocvoat, ale to neznamena, ze neznam nektery jednotlivy signaly prece.
proto ja treba su odkazana na to, co mi kdo rekne a rikam, ze z laickyho pohledu proste muze byt pravda vsechno, co dava hlavu a patu - obecne, samozrejme ze v realu ta pravda je vetsinou jen jedna, ale obecne clovek jen vidi, ze tohle, tohle a taky tohle muze byt klidne dobry vysvetleni, pac to dava smysl vsechno, ale asi se zas neumim vyjadrit ja
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:21
- Nahlásit
cernej caj
ja jen rikam, ze je svata pravda, ze to, ze clovek zna jednotlivy signaly neznamena, ze dokaze v rychlosti spravne precist psa a to, ze jeden signal znamena toto a ja si toho jednoho vsimnu, tak to jeste neznamena, ze cely chovani vyjadruje to samy, co ten jeden signal osamocene
To určitě. Je to stejný jako čtení - to že někdo zná jednotlivý písmenka neznamená, že umí plynule a rychle číst, ale čím víc se o to bude snažit, tím spís se to naučí a bez znalosti jednotlivejch písmen se o to může snažit po zbytek života a nenaučí se to.
Jediny, co rikam je vpodstate to, ze se neni co divit, ze vetsina populace, pokud sami nemaj dost zkusenosti a znalosti spravne psy cist, proste bude verit tomu, co rekne nekdo jinej, navic jeste v roli nejakeho odbornika
Ono to bude dost i ochotou poslouchat autority, protože tím se člověk zbaví osobní zodpovědnosti.
Říkal Šusta na přednášce, že po válce na tohle téma probíhal experiment a snad 60 % (to číslo si přesně nepamatuju, ale bylo strasně vysoký) lidí bylo schopných na rozkaz autority pustit smrtelný množství el. proudu do člověka, se kterym si pár minut před tím v čekarně dávali kafe a povídali si s ním.
Takže když majiteli někdo rasí psa, tak tomu i když to vadí, tak pravděpodobně nic neudělá, protože to dělá autorita a on sám je tím naprosto zbaven zodpovědnosti za následky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:29
- Nahlásit
denyk
jezis, ale to byl priklad toho, ze OBECNE odbornik NECO rekne a lidi tomu proste veri, protoze to REKL ODBORNIK. chapes?
Kdo vi, kolik takovych falesnych pravd proste na svete existule a lidi se jima ridi a jiny odbornici jim veci i kdyz sou z oboru a uz to proste neprezkoumavaj a betou to jako etalon, od kteryho se odpichujou
birma
jj, to urcite, to s tim ctenim si vyjadrila dobre
a jeste bych rekla, ze nejen, ze je zbaven te odpovednosti, ale ze tomu fakt veri, ze tohle je ta spravna cesta, protoze autorita to prece vzdycky dela dobre, jinak by to nemohla byt autorita, ze jo... ale ono je to logicky, na koho se obratis, kdyz o tom vis prd, nez na autoritu, ze jo...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:35
- Nahlásit
cernej caj
ježíš se nerozčiluj, to je ale problém těch lidí prostě no, já na
to budu mít prostě pořád svůj názor a nepotřebuju a nechci, (páč mě to vysává) nikoho přesvědčovat o tom, že to je blbost.
Si na to každý musí přijít sám.
kolik takovych falesnych pravd proste na svete existule
no to nemusíme chodit daleko, například farmaka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:36
- Nahlásit
cernej caj
nejen, ze je zbaven te odpovednosti, ale ze tomu fakt veri, ze tohle je ta spravna cesta, protoze autorita to prece vzdycky dela dobre
To ti nevim, Šusta tam z toho pokusu měl i video, kde bylo jasně viďět, že to tomu chapovi správný nepřišlo, x krát se toho vedoucího pokusu ptal, jestli to má vážně udělat a když ten vždycky přisvědčil, tak to nakonec zmáčknul. Fakt síla to byla, kam se hrabou horory
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:51
- Nahlásit
http://cs.wikipedia.org/wiki/Milgram%C5%AFv_experi ment
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:53 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
jinak já se každopádně hlásím, že jsem už v životě věřila nějakým blbostem prostě proto, že je říkala autorita, a trvalo mi zjistit, že je to blbost (což je samozřejmě něco ještě jinýho než přímý nátlak autority jak v tom experimentu)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:55
- Nahlásit
denyk
Si na to každý musí přijít sám.
jenze vetsina lidi si myslim, ze nad tim proste nepremysli a dela to, co nekdo rekne, ze je to tak lepsi. Vsak ja ti prece neberu tvuj nazor ani nechci, at nekoho presvedcujes jen se snazim nastinit, jak to funguje obecne na masove vetsine.
apříklad farmaka
jj, nekde psali, ze placebo ma 20% ucinost a lek musi myt vic nez 20% aby to moh byt lek ale jako 22% zadna slava, ze?
birma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:57
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
arbajt, arbatj
Dnešní germánština byl co? Byla gůůt, vyzvedla jsem pana účícího a on se mi zdůvěřil Že má pro nás překvapení. když jsme si pak povyprávěli v germánštině co jsme kdo dělal, začal se usmívat a dělat filutul A pravil, že je..... zapomnětlif a.... zapomněl doma co? Připavenou píííísemkůůůůůůůůůůů!!!
.A bylo velmi radostno v učebně a bylo jásaní. Tak nám ho hnedle malliko "jako zkazil", když pravil, že tedy využijeme té přípravy a uďáme si test jen tak jako. A bylo to mnohem lepší ale, než ty přiblblý testy oficiální. Protože co? Byl tam překlad, žádná nápověda, jak je dneska zvykem a tak. Prostě jako když člověk chodil normálně do školy a nemazali se s námi.
A Rumíček byl dneska mega žižkovnej, páč krásně vystavoval kosáky a vnímal u toho svou pánčičku. Ta byla velmi radostná, protože kosáci, kosáci jsou z nějakýho důvodu u Rumíčka na černý listině. U těch má převeliké pnutí mysli a děsně ho bavěj. Holuba klidně před s sebou valí po zemi, jako tuhle, ale kosák to je jinej levl, tam jeho nervová soustavička velmi úpí . Ale dneska to bylo velegůt.
denyk
Tak mě napadlo, znáte tuto http://www.rejoice.cz/ českou firmu
neznáme, díky prozkoumám.
půl Kodeinu, docela to zabralo, ale vstala jsem stejně v 1 a ráno půl hodiny před budíkem
se fakt moc nevyspíš. Hele ale - jak jsem to měla s Ešuskem a v práci tak hrozný a měla spaní na pikaču, tak mi ségra doporučovala Magne B6 (hořčík a béčko), poslala jsem jí s tím do háje tehdy. No teď mi ho pan doktor dal v rámci tý necitlivosti a brnění prstůch. a!!!! A!! já jsem zjistila děfčico, že po tom spim jako dudek!!!!;úpllně jsem zaskočená z toho. Nebudím se v noci a spím až do konce!! Nechceš to zkusit?? Já fakt po iks letech mám nepřerušovanej spánek. Až jí to řeknu, je mi jasný, co mi na to sdělí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:08
- Nahlásit
cernej caj
roste koupeny pred 15ti kg,
boží časovej údaj! a denyk má pravdu, na tý fotce - drsoň!
Darenka
Doufám, že Fajkovi jsou po té cestě v pořádku.
taky doufám, snad se brzo Fajfka ozve
Na home of. se prý mám znovu zeptat někdy v červnu - až se to prý všechno "sesedne". Bude se k nám stěhovast nově přikoupená firma a dojde i k nějakému propouštění zaměstnanců. To je výhled do budoucnosti.
Jsem z toho docela špatná.
ale ne! sakra! zas ale na druhou stranu - když Ti přidají práci, spíš se dá čekat, že tě nepropustí, co?
Ale už jsem z toho dění okolo dost unavená- psychicky.
jo to chápu a umím si trošku představit. Držse děfčico! a my budem držet palce, ať to není vyloženě masakr.
denyk
pomeje
ty má taky rád
bože tys fakt Demenťěf!
Bóže, když to čtu vedle tak mi nezbývá než dodat: "SLYŠELI JSTE SLOVO BOŽÍ
ano, to máš svatou pravdu, něco podobnýho mi při čtení naskočilo taky. ale tak ono se není čemu divit. ony se tam ty modly mění. Nejdřív to byl Ruda - neboli pan Desenský, z kterýho se pak následně stal po jakémsi přemetu hanlivě pan Rododendrón, který nejdřív přesně takto zbožněn byl (celkem dosti stádně) a poté zase stádně dehonestován. Tak tetkon se jede zas někdo novej, ve stejným duchu, kdy prostě ten jediný ví co dělá a dobře tak činí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:12
- Nahlásit
birma
že to jde řešit víc způsobama a on si vybral ten pro psa nejvíc stresující a nebezpečnej pro lidi. Taky nám nevysvětlil, proč ten mág napřed žrát feně dovolil a za to že ho poslechla ji tam dost osolil..
jo.
a pořád tam zůstává další věc - pokud JSEM SKUTEČNĚ znalec psů, tak to rozhodně nebudu celý teda dělat před kamerama, kde to bude pro psa stresující a je na něj tlačeno ještě mnohem víc. Protože laik si z toho stejně vezme prt, takže to k žádnému poučení není, je to jen k tomu, abych ukázal,jakej sem machr na psy a jak to s nima "umím". brrr.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:13
- Nahlásit
PetraK
Nejdřív to byl Ruda - neboli pan Desenský, z
hehééé, zrovna jsem si na něj vzpomněla ráno u toho tématu a napsala to tam
Darenka
to mě mrzí s tou prací, taky jsem na tom nebyla slavně (a ještě není vše stabilní), tak moc držím palce, ať to nějak jde a dobře dopadne.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:13
- Nahlásit
Vero
Dík, jsem sklerotik a název mi vypadl, aspoň že ty procenta mi uvízly celkem dobře
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
Jen, ze z pohledu nezkusenyho ctenare proste muze byt pravda cokoli, co ma hlavu a patu
tak. No a proto, pokud opravdu budu znalec, nebudu tohle provozovat, protože laik si z toho s nejvější pravděpodobností udělá větší guláš než vidí.
Jediny, co rikam je vpodstate to, ze se neni co divit, ze vetsina populace, pokud sami nemaj dost zkusenosti a znalosti spravne psy cist, proste bude verit tomu, co rekne nekdo jinej, navic jeste v roli nejakeho odbornika. viz zertova v televizi - kdyz je pes na gauci, posteli tak to je jasny, ze ma dominantni postaveni a je nutny ho napred sundat z toho gauce, ze a tim se asi jako vyresi 50% problemu
přesně. Tohle je stejný a stejně škodlivý.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:16
- Nahlásit
PetraK
tak to rozhodně nebudu celý teda dělat před kamerama, kde to bude pro psa stresující a je na něj tlačeno ještě mnohem víc
Já jsem naivně žila v domnění, že ti kameramani jsou někde opodál a točí se zoomem. Jestli fakt tomu vystresovanému psu ještě přidávají další kotel stresu tím, že se přímo kolem něj motají dva kameramani a čumí mu objektivy přímo do ksichtu, tak to už je skutečně napotlamě.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:16
- Nahlásit
birma
Dík, jsem sklerotik a název mi vypadl, aspoň že ty procenta mi uvízly celkem dobře
vítej v mém klubu sklerotiků, jsem přecedkyně
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:17
- Nahlásit
aňoňouma
žila v domnění, že ti kameramani jsou někde opodál a točí se zoomem.
i já...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:17
- Nahlásit
cernej caj
ze je to debilni divadlo. ale proste kdyz ti nekdo rekne nezer tuk nebo umres, taky tomu 100 let veris, protoze to rekl ODBORNIK i
já zde vytáhnu blahé paměti Psíčkův návod - zjistěmež si vždy co nejvíce informací a snažme se udělat si vlastní názor.
Měl v tom dosti pravdu.
|