| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 10:43 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Darenka
jinak drůbeží ifauna je hodná, tam se ptát nebojím
Fajka
můžeš to vysvětlit i mě jelitu z vesnice?
no protože čekáš, že když se to zlevňuje, že to bude ještě ještě ještě levnější a nenakupuješ. A tím že nenakupuješ, klesá poptávka, objednávky, začne se propouštět.
Proto prostě ti musí bejt jasný, že si nepomůžeš a levnější už to nebude a musíš nakupovat.
A mimochodem prej právě deflace stála za vzestupem Hitlera (a mám to z aktuálního Hosta radiožurnálu, určitě to jde pustit ze záznamu, je to zajímavý)
edit. já jsem si právě taky pořád říkala, když se zlevňuje, tak lidi nakupují a je to pro ekonomiku lepší a vůbec mě tohle napadlo (přestože to je naprosto logický)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:02
- Nahlásit
kachna_
ale to je nelogicky, ne? pises, ze se zlevnuje a lidi nakupuji ale na deflaci by nakupovat nemeli, takze dokud nakupujou, jeste deflace neni, ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:05
- Nahlásit
cernej caj
oni právě nenakupují, protože čekají, že se to zlevní ještě víc a to vlastně způsobí ten problém - nikdo nenakupuje, takže není co vyrábět a když není co vyrábět, začne se propouštět, no a pak už není z čeho nakupovat a jede to...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:06
- Nahlásit
tohle je dobrý http://www.novinky.cz/muzi/358346-velvyslanec-usa- ve-finsku-bavi-zemi-finove-ho-uz-povazuji-za-sveho .html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:10
- Nahlásit
kachna_
já nevím, že by čekali až tak dlouho, že by to firmy neustály?
a navíc je spousta věcí, který lidi prostě koupit musej
podle mě je to jen neracionální obhajoba inflace, protože na inflaci stojí momentálně svět
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:10
- Nahlásit
Fajka
rovnou vezli do Bohnic
mám tam známého zajistím ti postel u okna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:11
- Nahlásit
kachna_
aha, takhle sem prave pochopila, ze to myslis a pak si psala, ze kdyz se zlevnuje, ze lidi nakupuji, coz me zmatlo, pac jendou pises nenakupuji a pak ze nakupuji a asi dneska nemam mozek v kondici
takze rikas, ze bych nemela zvazovat koupit si miliontej osmej batoh, pac sice ho vubec nepotrebuju, ale ekonomika jo?
(se furt nemuzu rozhodnout, jestli do batohu jit, nebo ne. Usetrila bych asi 700g proti krosne, 300g proti malymu batuzku, co sem mela na srazenine, ale to uz karosku nenarvu dovnitr) ale zase ty batohy co mam dokonale sedej a maj vychytavky, pro ktery je miluju
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:18
- Nahlásit
cernej caj
jestli je to nějak dovoz, tak si ho kup radši dnes, prej se zase ČNB chystá oslabit korunu skokem jako loni, pak bude zase všechno z dovozu dražší, ale už nám to zdůvodnili tím, že je to vlastně dobře a deflace blbě, tak jen tak pro jistotu
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:18
- Nahlásit
kachna_
A že jsem tak smělá, kolik ještě máte kojokaprů?
No ve velkým jezírku je jich mraky. Tedy bylo, teď se drží u dna, tak nevím. Jinak bych řekla, že v menším jezírku jsem p pravidelných návštěvách kachen žádnýho neviděla
Snad i to bude impuls pro kluka, aby výběh pro kachny co nejdřív řešil.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:19
- Nahlásit
cernej caj
Kloktej a drž se v teple, ať chorobu co nejdřív přemůžeš. A hodně čajíčků s medem, citronem a zázvorem.......
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:19
- Nahlásit
Maya
kdyz ja se furt nemuzu rozhodnout, pac je celkem levnej, kdyby ho zdrazili, tak nad nim neuvazuju a je to pro me lepsi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:21
- Nahlásit
cernej caj
a pak že lidi nekupujou, když se zlevňuje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:25 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
no prave podle me kupujou kdyz se zlevnuje a pak, kdyz sem si koupila bagl za neco pres 3t (oooo hruuza) ale proste za nektery veci su ochotna dat i cenu co se jinejm zda jako uz moooc tak si prece nekoupim kvuli jednomu treku batoh sice za 1300 ale proste lehciii o 700g mam s tim hrozny dilema.
proste logika je v tom, ze kdyz je to levny tak to koupis, i kdyz to nepotrebujes
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:31
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
tááákle cíplo v sobotu Koláče,
páč v pátek přijeli ségřiný chlapínci a taktéž tím pádem s prostředním synovcem i Monika. To nikdá nedopadne dobře. Nikdá. Takže i když jsem se snažila a tak ve dvou třetinách si dotáhla ke stolu vodu, zhatil mi to Brnitk výkřikem -:"Máš tu Moniku, přece nebudeš pít vodu, chlastej!" a dolil mi víno. Tím to celý zabil, v sobotu jsem cípla. V hlavě byl celej orloj a 3x 27 trpasliků bez Sněhurky a všechno to kutalo. K tomu hrozně fučel ten vítr a pískalo nám vokno. Byla jsem ráda, že Brtnik odjel opravovat dveře na chalupu sám a vzal s sebou psistvo. Mohla jselm tak v klidu očekávat své vlastní úmrtí. Nakonec si to tělo rozmyslelo . Tak jsme si v neděli mohli pěkně střihnout naše oblíbené třináctikilometrové kolečko s návštěvou hospůdky oblíbené. Tam .......... tam.......... nastalo peklo paní vrchní, paní kuchařka....... přinesly piškoty a rázem se z dobře vychovaných psůch stali čoklí příšerky, který hopikaly prostorem, někteří - ti nejmenší se ovíjeli kolem paní vrchní, aby následně skončili na hlavě paní kuchařky. Fšicí tři líbeznili jak za národní mančaft obě ženy byly nadšeny, tím pádem ti kretýnové líbeznili ešče víc. Ze Štajna se stal úhoř schopný omotat se kolem krku strašný, strašný, strašný Cestou zpátky to bylo jak jít s rozjívenou školkou. Mlátili se navzájem, Bubí hopíkala, aportovala, Rumenige mlátil všecky klackama, pak mi vyrazil téměř zuby, když mi po pochvale skočil do gezichta, Ajšadlo řvalo jak prorvaný, lítala s Rumíčkem po stráních nahoru a dolů. Doma to pak šécko konečně cíplo a blázinec se uklidnil.
A co jste tu provzovali vy? Dostanu výcuc?
naoplátku vám sem dám odkaz na Bubitkový povídání:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/madarska-vizsla-z -utulku-se-ma-dobre-d7d-/p_zviretnik.aspx?c=A15011 1_161818_p_zviretnik_kosa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:46
- Nahlásit
PetraK
slovo štoudev mě teda rozsekalo
mas to teda dlouhy jako tyden
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 11:52
- Nahlásit
PetraK
já už to četla ráno, asi jako první, heč
ale o tom, že máš ještě doma vopici tam nebylo ani slovo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:17
- Nahlásit
Maya
asi jako první, heč
tím pádem....
vopici tam nebylo ani slovo
vopice huž šla tam kam patří ty jo ale bylo mi zatraceně mrzácky. Taky toho bylo hoodně. No a taky mi tím pádem odumřelo hoooooooooooodně buňek, je ze mě už definitivní debil
cernej caj
slovo štoudev mě teda rozsekalo
neznáš štoudev?? Je to takovej tlustej džber a navíc u nás se říká blbej jak štoudev........... tak si to nějak sedlo k sobě a když jsem to psala, z pohledu Bubitky přišlo mi to jako vhodný označení pro toho malýho pablba
mas to teda dlouhy jako tyden
no co chceš od grafomana.
A co jste tady dělaly vy?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:19
- Nahlásit
PetraK
myslim, že sem to v životě neslyšela
my sme litovali fajfku a nadavali na teplo a maya musela v noci vstavat a jit se podivat na potok - bohuzel bobri se zrejme neutopoli
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:24 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
PetraK
Bubitkový povídání
Já četla hned po Maye a už jsem to tu i vychválila
nebudeš pít vodu, chlastej
Jo, jo, krutá jsou rána opilcova
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:34
- Nahlásit
PetraK
jéjda alkeholik
Já četla povídání až teď, super, měla bys udělat knižní vydání
Co se týče vylitých potoků, tak u nás prý v sobotu taky vylitej, ale žádný škody bohudík a bobr tadyk taky zlobí, myslím teda že jich je,víc, páč toho stihnou tolik, nebo nevím eslivá jsou samotáři . Musím se tam jít podívat až bude trochu počásko.
Jo a holky co mi hlídaly Bukí, ho moc chválily, že je hodňous, že je hlídá aby mu nezdrhly, což je fajn
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:37
- Nahlásit
denyk
Bukísek hodňoučkej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:40
- Nahlásit
cernej caj
my sme litovali fajfku
co je s ní?
aya musela v noci vstavat a jit se podivat na potok - bohuzel bobri se zrejme neutopoli
a jo!!tak nejsou pod vodou? A jak s tím větrem a deštěm vlk a Fifina a všichni co se musej bát o střechu či o sklep?
Darenka
Já četla hned po Maye a už jsem to tu i vychválila
díkuju vám pani, jsem ráda, že se líbilo
Jo, jo, krutá jsou rána opilcova
no tohle bylo velekrutý, nejsem zvyknutá na takovou bestijárnu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:40
- Nahlásit
denyk
sam se hlida, jo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:41
- Nahlásit
denyk
v sobotu taky vylitej,
panebože, dyk je to koryto hrozně hluboký!! snad všade v obci, ne?
Jo a holky co mi hlídaly Bukí, ho moc chválily, že je hodňous, že je hlídá aby mu nezdrhly, což je fajn
ááá to je ale pan žiškovník!!
jaká byla cesto, co štěndo a tak?? povídej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:41
- Nahlásit
cernej caj
sam se hlida, jo?
buboštajnidla taky, páč jinak věděj, že jsem co? Fuč
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:42
- Nahlásit
cernej caj
vzdělávací okénko na téma štoudev
ale že je to z němčiny jsem teda nevěděla, mě to připadalo jako takový staročeský slovo
http://cs.wiktionary.org/wiki/%C5%A1toudev
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:42
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Utrhla jsem minutku ... tak jukám, jak je Fajce a co nového u všech. Ale nestíhám vás dočíst, tak poprosím o výcuc
Maya
tak doufám, že ty změny jsou jen k lepšímu
bohužel, nejsou ... nebo spíš tak půl napůl , ale zatím převládá ta horší část
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:46
- Nahlásit
brut
fajka je cela rozbita a ma neprodysny naplasti, coz ju sejri jak svina
to me mrzi, ze zmeny sou k horsimu, at to zvladnete.
kdo mate zkusenosti se susenym masem - kdyz mam treba 100g susenyho masa, z kolika normalniho to muze byt?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:54 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
brut
Fajfka je rozbitá a bolavá páč je debil (ta dvounohá pochopitelně), no sem jak dyž mě přejel tank (oravila jsem páč původně sem chtěla napsat Buldozér ale to si nezaslouží Buldozérek ).
Ešusko, co ty přetahovadla chceš je poslat počtou? nebo je budeš chtít až přijedeš?
Na počtu stejnak dneska du a hotový jsou, tak dej vědííít
brut
Utrhla jsem minutku ... tak jukám, jak je Fajce a
achojkýýýýý, stačí vteřina a čék má zas vo starost víc, ale to ty znáš líp něž jááá...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2015 12:55
- Nahlásit
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-sty l/nase-zdravi/40918-5-superpotravin-lzicka-denne-u dela-se-zdravim-zazraky
|