Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / R.Desenský/Soukromá dramata tv Prima/utrácení psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >>
Autor Zpráva
leyenda
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 12:29
- Nahlásit

Dáška
Desenský je o tom přesvědčený, proto ho nechal utratit.
anebo prave naopak

martinjikes
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 12:38
- Nahlásit

Nejsmutnější na celé věci je však to, že ten pes šel do toho útulku jako pohodovej, to se všichni shodují. Tak kdo z něj udělal tu bestii?

bea
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 12:44
- Nahlásit

martinjikes
Otázka je, jestli pes byl opravdu taková bestie. Třeba potřeboval na převýchovu jiné metody než má D.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 12:59
- Nahlásit

martinjikes

Tak kdo z něj udělal tu bestii?

to už asi nikdo nezjistí, jelikož vycházíme jen z informací, které jsou nám dostupné, takže buď jsou ty informace zkreslený a ten psík až tak pohodovej nebyl, a pokud jsou pravdivý, tak se dle mého stala chyba tam, kde k agresi došlo, tudíž vnucování hračky v o.s. Místo. Můj subjektivní dojem z celé té věci je ten, že pravda, jak se vše událo je úplně někde jinde. Nevěřím, že pes, kterej je bezkonfliktní se s ničehonic stane rváčem, útočí, a je to tak "strašný", že musí být okamžitě povolán pan Desenský. Buď lže Místo, nebo Desenský. Přece po znenadálém útoku psa jen z těchto důvodů nepředám psa dál s tím, že je agresivní, nevím si s tím rady a nechám jej převychovat. To bych udělala až v případě, že se situace opakuje, nelepší, nevím si s ní vůbec rady atd... Prostě ten příběh mi přijde celý "na vodě".

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 13:07
- Nahlásit

Eninka
Že jsi to Ty, po DPH dohledám maily ohledně toho psíka a udělám Ti o něm výcuc z nich.
Mohly bychom výhledově spolu udělat nějaké vzory trestních oznámení, stížností na KVS, návody, jak postupovat v různých úředně psích situacích atd.?

bea
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 13:08
- Nahlásit

Eninka
Přesně tak. jen škoda, že to odnesl pes

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 14:30
- Nahlásit

Eninka
Nevěřím, že pes, kterej je bezkonfliktní se s ničehonic stane rváčem, útočí, a je to tak "strašný",..........(neumím to proložit)

naprosto souhlasím- podle mě pes nemusel zrovna pískací potvory a zájemce ho heftoval a když si pak kousnul,tak
jak říkala paní z útulku, místo aby se stáhnul,ještě ho povzbuzoval, nebo něco v tom smyslu-nepamatuju si přesně slova......pak už byl asi pesan vyjančenej, že stačilo málo ...a věřím, že by se zase dostal do klidu, jen nový majitel by zachovávat nějaký pravidla a zbytečně hafa neplašit.....a na tom pak stavět...

martinjikes
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 14:53
- Nahlásit

Paní Žando a kdo dopustil, aby ten pes byl vyjančenej?

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 14:55
- Nahlásit

žanda

už jen situace, že někdo, kdo si chce vzít psa z útulku a ještě k tomu ten kříženec nebyl žádnej "plyšák" a vyprovokuje ho k té akci kousání tou hloupou hračkou, je podle mě špatnej adept na to si toho psa vzít, přece poznám, že psa dráždím a nechám toho, nehledě k tomu, že ti z Místa měli u toho být a tuto činnost mu znemožnit a poučit ho, jak se má vůči psu, potažmo neznámému, chovat...Myslím si, že psa vynervoval, ten pes to hned nerozchodil a následné situace jej stresly ještě víc. Když jsem viděla v reportáži tu fotku, jak pes má vyceněný zuby a RD na něm klečí, to už šlo vše ráz naráz...Nevím, neznáme určo všechny okolnosti, ale stále tvrdím, že zlomově se pes dobrák nestane "zabijákem". To jen zase lidé okolo něj mu připravili tuto situaci a nakonec jej připravili i o život, kteří lidé to jsou vyplývá z toho jeho příběhu...

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 15:10
- Nahlásit

martinjikes - podle mě ti lidi, co u něj v tu chvíli byli...nebo máte jinej názor)

Eninka
souhlas- člověk viděl jen to zprostředkovaný v telce,ale být pes,jsem vytočená taky......

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 23:35
- Nahlásit

martinjikes
Naštěstí mluvila na kameru a tak každý trochu více sensitivní člověk už z jejího hlasu a její fyziognomie pozná, co je zač

já nevim teda, co bys pak usuzoval z hlasu a fyziognomie Rudy? Že Bin Ládin žije? Tu paní Daušovou neznám, ale určitě bych nesoudila podle těchto kritérií, ale spíš podle názorů, ty její mi tam přišly celkem věcný, vlastně mi tam připadala jako jeden z mála lidí z reálnýho světa.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 07:21
- Nahlásit

Mě tak napadlo, co když ta pískací hračka byla pro něj nějakej impuls. Nemyslím, že by na to byl cvičenej. Ale co když chodil třeba na obrany a hecovali ho před kousáním tou hračkou?
Je to možný? Podle mě, byly ty dívčiny takové kynologické amatérky, že by tu první reakci ani nemusely rozpoznat (jestli se jednalo o chuť do práce, nebo zuřivost) a pak už to jelo....
Rozcupujte můj nápad...

moll
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 07:37
- Nahlásit

jak tu někdo psal, že "záběr, jak pes leží, cení zuby a ruda ho drží na zemi..." tam se podle mě ten pes díval vyděšeně na smrt a byl ochoten za život bojovat, a ne, že by jeho prvním plánem bylo sežrat rudu a pak všechny ostatní okolo - prostě byl předešlým zážitkem s hračkou a vším ostatním vynervenej do nepříčetnosti. podle mě stačilo, aby ho šoupli do kotce dali mu všichni pokoj. uspávací šipky kousající ho do těla mu ke klidu asi taky moc nepomohly....šaryk je podle mě další z důkazů, že zvířata trpí za lidskou blbost, jterá (opět podle mě) začala v okamžiku, kdy k němu přišel chlápek a nutil mu hračku zřejmě v přesvědčení, že každej pes miluje pískátko. btw: naši pesové by mu ho taky chtěly vytrat z ruky a umlčet to pískání a vzhledem k velikosti jejich tlamiček by vzali taky i víc než jen gumáka....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 09:39
- Nahlásit

stetisek123
ne to je naprosto zcestná úvaha, věř tomu
Mě se spíš zdá, že ta hračka tam nebyla až tak důležitá, důležitější byl rozhodně člověk, který psa něčím vyprovokoval - myslím nějakým svým chováním, ne předmětem
Otázkou je, jestli pes byl opravdu tak pohodový, jak O.S. předkládá, třeba je to opravdu tak, že pes byl drsnější odpočátku jen prostě neměl důvod projevovat se agresivně, protože ho nikdo v ničem neomezoval.
Fotka,jak RD klečí na vrčícím psovi ... takových fotek vám nafotím milion pět se psy, kteří jsou opravdu neagresivní a hodní. Dokonce jsem přesvědčena, že bych nafotila i agresivně vypadající fotku s naším kanárkem, takže podle toho bych nesoudila vůbec nic.

martinjikes
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 09:57
- Nahlásit

Paní Milanová, vy možná usuzujete podle názorů, které vám přišly věcné. Já usuzuji podle toho, co vidím a vidím tam paní, která hned z počátku mluví o jakémsi mladém psovi, který si měl říci o utracení. Už toto mně přijde dosti z cesty vzhledem k tomu, že ta reportáž byla o Šarykovi. Také tam mluví o zvládnutí psa a přitom je záběr z jejího přivítání se s malinou, která se s ní vítá a snaží se u toho na ni naskakovat. To, co pak předvádí na place, zřejmě aby to vypadalo, že pes je snad zvládnutý a poslušný, je směšné vzhledem k předchozímu. Její styl komunikace s tím psem snad ani nemá smysl hodnotit, no prostě paní ředitelka výcviku. Nemá smysl to zde rozebírat, nemám v úmyslu dosáhnout toho, aby zde paní ředitelka přifičela a předvedla nechutnosti, které ona umí na internetu, přes telefon a v ostatních formách neosobní komunikace velmi dobře.
Co se týče fyziognomie a hlavně pak chování se pana Desenského, určitě by z něj šlo vyčíst mnohé, ale to jsem zde neměl v úmyslu provádět.
Podle mě celá ta reportáž je jen další bulvární kousek z dílny týmu pana Klímy. Chybí řádná fakta a mluví tam lidé, kteří se z velké části snaží jen o jakousi osobní pomstu.
Co jiného ovšem čekat, když minulý pátek nebyl krom lidí z toho útulku Místo k dispozici nikdo, kdo by byl ochoten hovořit na kameru o tom, co mu pan Desenský se psem provedl.
Abych byl ale spravedlivý, musím uznat, že reportáže, v kterých vystupuje přímo pan Klíma, se mi takto nekvalitní nejevily nikdy.

Hezky jste to napsala Moll. Jen bych dodal, že ta blbost začíná již dříve než píšete a to v okamžiku, kdy se lidé, kteří psům zjevně nerozumí rozhodují vést útulek a organizaci pracující se psy, navíc se psy potencionálně problémovými.

martinjikes
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:04
- Nahlásit

Ještě když čtu, co napsala Eldoguero, chtěl jsem vás upozornit ohledně některých fotek a záběrů z té reportáže. Nenechte se zmást, je tam nastříhán i materiál ze starších dob, Nezapomeňte, že pan Desenský byl svého času i když v poněkud jiném světle prezentován kupříklad v pořadu "Na vlastní oči" (což byl pořad Novy a pánů Johna a Klímy).

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:27
- Nahlásit

martinjikes
co vidím a vidím tam paní, která hned z počátku mluví o jakémsi mladém psovi, který si měl říci o utracení. Už toto mně přijde dosti z cesty vzhledem k tomu, že ta reportáž byla o Šarykovi
tak ona to ale neměla ze své hlavy,ona totiž citovala RD .-)))zde máte toto jeho vyjádření na FB,je to ke konci..jí to přišlo totiž stejně tak dosti z cesty jako Vám.-)))
Nevím, proč se Šarik stal agresivní, natolik neznám celou jeho minulost. Jedno je však jisté, otočil se proti všemu a všem. Jediné, co o něm vím, že žil s postaršími lidmi a mohl si tam mohl dělat, co chtěl. Mám plné kotce podobných psů, několik z nich tu mám i na dožití, protože jsou neumístitelní, nebo by se v rukách laiků stali opět neovladatelní a profíci o psy v tomto věku rozhodně nestojí. Tito psi, kteří na jakoukoli manipulaci reagují nekontrolovatelnou cholerickou agresí, a to včetně prostého pokusu o nasazení obojku, mají jen málo šancí. Pro dalšího psa na dožití tu jednak nemám místo a za druhé, tento pes odmítl komunikovat s kýmkoli, tedy i se mnou. Byl jsem jediný, který mohl vlézt k němu do kotce, aniž by mi šlo o život. Natolik pochopil, že jsem jediný jeho spojenec, přesto nebyl ochoten jakkoli spolupracovat. Držet psa na oblbovákách, není můj styl. Zlomit psa také ne, nedal by se umístit. Ke každému, ze zdejších bývalých agresorů může několik mých přátel. K tomu ty psy vedu, jinak by neměli šance na další existenci. Přeci jen nejsem doma pořád, protože jezdím na semináře a mám občas nějaké aktivity mimo psinec, kdy se mi o psy starají přátelé. Každý pes, který odmítl komunikovat se světem, dopadl stejně. Nebylo jich mnoho, ale dodnes vím, co měli v očích a jak mysleli.
Nemám černé svědomí, že jsem nechal Šarika odejít. Řekl si o to sám a já jen respektoval jeho rozhodnutí. On chtěl být opět mezi svými postaršími pány a to mu dopřáno být nemohlo už z toho důvodu, jak se zachoval, než jsem ho přivezl.
Věřte tomu, že kdyby to byl lidumilný pes, nikdy bych tohle neudělal. Jedno musím říct na rovinu, kdybych věděl, že mu je pět, nejel bych pro něj. Už z fotky, jsem vyčetl, že má lidi jen pro svůj prospěch a nic víc. Na to už dělám se psy moc dlouho. Vím, že energie necítíte a vidíte jen to, co je na povrchu, ne uvnitř. Proto byste se měli zdržet komentářů o něčem, o čem nic nevíte.
Věřte tomu, že teď už se má Šarik mnohem lépe. Nebyl šťastný z toho, že se mu svět zhroutil, vy byste byli? Mám psy rád, jeho jsem měl také. Proto jsem mu pomohl s tím, o co si sám řekl.

http://www.facebook.com/profile.php?id=10000177928 7786#!/photo.php?fbid=10150377765495185&set=a.2416 33740184.178360.238578210184&type=1&theater
Co se týče fyziognomie a hlavně pak chování se pana Desenského, určitě by z něj šlo vyčíst mnohé, ale to jsem zde neměl v úmyslu provádět
bezva..tak nebudem rozvádět toto ani v případě p.Daušové,že?aby jako byla spravedlnost

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:28
- Nahlásit

Tak pokud vím, pořad neměl upozornit na diletantství zúčastněných (i když u o.s. Místo bych to nazvala spíš naivitou a mladickou nerozvážností), ale na to, že p. Desenský utratil psa, KTERÝ NEBYL JEHO.
S naivitou a neznalostí se na něj obrací o pomoc většina lidí (stejně jako o.s. Místo) a to, kam až je schopen zajít (rozhodovat sám bez ohledu na majitele), by jim mohlo trochu otevřít oči. V tom vidím přínos reportáže.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:37
- Nahlásit

LucieS
Ano, taky vidím přínos reportáže v tom, že si snad další lidé rozmyslí návštěvu u RD.
Fakt ale je, že objektivně podaná reportáž to nebyla a jako na bulvár na ní teď bude a je nahlíženo.
martinjikes
Proč by nemohl mladý pes naskakovat na paničku, když ví, že se jde něco dělat - cvičit? To přeci není důkaz nezvládnutí psa
Jinak paní Daušovou neznám ani osobně ani z doslechu, takže k ostanímu se nehodlám vyjadřovat.

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 10:42
- Nahlásit

Eldoguero
Fakt ale je, že objektivně podaná reportáž to nebyla a jako na bulvár na ní teď bude a je nahlíženo.

Nebyla, ale běžný uživatel televize to nepozná a k RD jezdí běžní uživatelé (psů).

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 11:12
- Nahlásit

LucieS
Spíš bych řekla, že o tom tak nepřemýšlí ale v zásadě je to jedno, pokud to splní učel jedině dobře.

martinjikes
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 16:42
- Nahlásit

Paní Davídková, já psal o tom, že ona mstící se paní mluvila o jakémsi mladém psovi v reportáži o Šarykovi. To mi přišlo poněkud z cesty. Vám ne?
Pokud vím, tak pan Desenský nikde neměl tvrdit, že Šaryk byl mladý pes. O jakém mladém psovi tedy ta paní mluvila?
A co se týče té fyziognomie, domnívám se, že mohu hodnotit čí chci, žádnou nespravedlnost v tom nevidím.

Paní LucieS moc rád bych věděl, jestli byste nazývala naivitou či mladickou nerozvážností něco ve chvíli, kdy by důsledkem takového či podobného jednání byla nějaká újma vaše či třeba někoho z vašich blízkých nebo třeba jen vašeho majetku.
Jsem přesvědčen, že se zde jedná o naprostou nekompetenci.
Pokud tedy tvrdíte, že to sdružení Místo se na něj obrátilo s naivitou a neznalostí, souhlasím. Avšak to mě poněkud zaráží v případě organizace, která deklaruje, že náplní její činnosti je pomoc psům. Vám to přijde normální?
Ano ta reportáž měla být nástrojem pomsty panu Desenskému, ale byla sešita horou jehlou přílíš narychlo a tak dopadla tak, jak dopadla.
Samozřejmě chápu,že pro mnohé lidi je jasnou ukázkou toho, jaký je pan Desenský zloduch. Je to přesně pro ten typ lidí,kteří k němu nadšeně vhlíželi na základě reportáží dřivějších točených však s cílem ukázat, jak je Desenský skvělý. Pro mne je obojí směšné.
Jinak máte pravdu, reportáž přínosná i tak byla, to bezesporu.

Jinak ta reportáž byla opět a znova dělaná na efekt, nic víc a stala se jen nástrojem osobní pomsty navíc lidí, kteří toho panu Desenskému moc co vyčítat nemají. Nezapomínejme, že i pan Desenský pro psy udělal nemálo, dovolím si tipnout, že rozhodně víc pozitivního než třeba ten mstící se útulek nebo ona paní ředitelka výcviku.
Myslím, že na činnosti pana Desenského je mnohem více zřejmých ukázek toho, jak funguje, ale ono asi i hodně záleží na tom, kdo tu reportáž točí.
Když se kouknu na reportáže, v kterých ve stejném pořadu figuruje přímo pan Klíma, je to trochu o něčem jiném. Škoda.
V rámci přípravy této reportáže moc zájem o fakta nebyl. Byl vyloženě zájem o lidi, kteří řeknou na kameru, jak jim RD sprasil psa. To jsou prý důkazy ;)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 16:54
- Nahlásit

martinjikes
Paní Davídková, já psal o tom, že ona mstící se paní mluvila o jakémsi mladém psovi v reportáži o Šarykovi. To mi přišlo poněkud z cesty. Vám ne?
aha,tak Vám tedy 5letý pes připadá starý, dokonce tak starý ,že si raději řekne o smrt? tak to potom ano..u mě je 5letý pes v tom nejlepším věku..Nicméně to je fuk,hlavně že Vám nepřipadá zcestné prohlášení o tom jak si "si řekl o smrt" a bylo mu vyhověno..
A jak víte že se mstila? Třeba jen vyjádřila svůj názor..
Hezký den s kočkami i bez..

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 16:55
- Nahlásit

martinjikes
Vzpamatujte se, kdo by se tak asi chtěl mstít a proč? Ničí mstu televize neuveřejní. Pro TV je to vděčné téma, na které bude koukat hodně lidí, nic víc.

Utratil psa? Utratil. Byl jeho? Nebyl. A vo tom to je. Všechno ostatní zas tak nehraje roli.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 17:41
- Nahlásit

martinjikes
Pane Jikeš(s), mohu se zeptat na Váš názor, zda má pan Desenský oprávnění používat narkotika?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 17:55
- Nahlásit

Hele četli jste někdo PPČ? Jansová to rozjela ve velkým.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 18:23
- Nahlásit

Gi a smečka
eště ne, já ho ještě nekoupila, nemůžeš to nascanovat?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 18:53
- Nahlásit

stetisek123
Úvodník...

A úvod ke článku o vlcích:
"Na základě velkého množství podnětů od našich čtenářů jsme před měsícem na našich internetových stránkách upozornili na příběh vlčice, která se svým majitelem chodila do škol u nás i v zahraničí či navštěvovala rušné akce plné lidí a psů. Mnoho z vás tehdy poukazovalo na stres, strach zvířete, což ale zase jiní včetně samotného majitele popírají. Konkrétní příběh ani argumentace či spory v něm možná nejsou ale zase tak podstatné. Ostatně, ona vlčice již tragicky zemřela.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 19:08
- Nahlásit

Gi a smečka
hmmm, musím ho ulovit, hned v pindělí objedu trafiky !

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 19:41
- Nahlásit

stetisek123

Ale co když chodil třeba na obrany a hecovali ho před kousáním tou hračkou?
Je to možný?

to podle mě možný teda neni.

Eldoguero
Otázkou je, jestli pes byl opravdu tak pohodový, jak O.S. předkládá, třeba je to opravdu tak, že pes byl drsnější odpočátku jen prostě neměl důvod projevovat se agresivně, protože ho nikdo v ničem neomezoval.

souhlasim ,že ho prostě nestačil zatim nikdo nas....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání