| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:00
- Nahlásit
Eninka
jaký je rozdíl mezi týráním tím, že někdo svým psům nedá nažrat a bije je a mezi tím, že připustí, aby je bil někdo jiný? V tvém případě borderka?
Každému se můžou psi servat, to neříkám. Ale rozumnému člověku se servou jednou a udělá opatření, aby se to opakovat nemohlo Ne, že si po čtvrté rvačce nachystá košíčky, aby jim je po případné páté dal
Druhá věc, kterou ti chci říct je, že by si pohodlní a líní lidé jako jsi ty NIKDY neměli pořizovat borderky
A do třetice - kdybych já byla v roli chovatelky té otloukané ausiny a dozvěděla se jak se tam věci mají tak okamžitě sedám do auta, dám ti do držky tak, že se z toho posereš a ausina pojede se mnou domů. Zabila bych každého kdo by se takhle choval k mým vymazleným štěňátkům A Katce bych poslala velkou kytku a bonboniéru za to, že mě na to upozornila.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:01
- Nahlásit
Eninka
já se ti nesnažím vysvětlit ZA SEBE že to bylo pro dobro fen, já se ti snažím vysvětlit, že to je pravděpodobnější motiv toho, co katka udělala než to že tě chtěla "napráskat"... protože co je jí po tobě, koneckonců, spíš jí bylo asi holek líto a za tu diskusi nezískala pocit, že s tím něco děláš.. to já mimochodem taky ne, když ti Gi řekla ať nandáš náhubky a tys je tam nechala ležet vedle sebe chápu že to mohlo někoho vytočit, mě jsi tím přístupem naštvala taky.
Co čekala že se stane? Že mě chovatelka pokárá, odebere psa, nebo že bude ke mně jezdit přes půl republiky kontrolovat moji smečku a vychovávat ji? Řekni mi svůj názor, co myslíš, že tím oznámením mělo být docíleno?
Tohle jsem psala o příspěvek výše:
představuji tak, že se o to třeba chovatelka začne taky zajímat a její občasná kontrola např nebo jenom telefonická donutí Eninku na tom víc pracovat než si položit náhubky vedle sebe na stůl. Takže bude mít prudu jak z netu, jak od Gi tak od chovky. Prostě víc lidí ji třeba víc přesvědčí že je to opravdu vážná věc
a znova - je to jenom to, co si já myslím a bez toho aniž bych to celé schvalovala, a nemusím to schvalovat, já bych se třeba k takovému řešení neuchýlila, ale můžu v tom snad vidět i něco jiného než jenom snahu tě poškodit.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:05
- Nahlásit
Eninka
názor, že tohle byl správný krok, nebyl a ty to víš
Mám ti dokolečka říkat že tohle mi podsouváš? že to není můj názor?? Neřekla jsem ani jednou, jestli to schvaluju. A neříkej mi co vím a co nevím.
A nejde o komára a velblouda, snesu všechno, co se tady na psovi děje, ale promiň tohle nesnesu, co udělala.
Tak ona třeba zase nemohla unést to že tvoje fenky trpí a prostě měla potřebu udělat aspoň něco.. a neudělala to osobně tobě ale třeba by to udělala i mně, i každýmu jinýmu tady o kom by si myslela, že to bere na lehkou váhu... Proto ti furt dokola píšu aby sis to nebrala tak osobně.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:07
- Nahlásit
Grin
nemyslím si, že pro dobro fen je tohle:
představuji tak, že se o to třeba chovatelka začne taky zajímat a její občasná kontrola např nebo jenom telefonická donutí Eninku na tom víc pracovat než si položit náhubky vedle sebe na stůl. Takže bude mít prudu jak z netu, jak od Gi tak od chovky. Prostě víc lidí ji třeba víc přesvědčí že je to opravdu vážná věc
pro dobro fen je jen to, co udělám já, jak se zachovám a jak to vyřeším. To mi chceš říct, že když odpovím na netu na příspěvky o košíkách že už je všechny okamžitě mají a už je budou mít furt, že tím, že budu kecat a pravda to nebude, že tímpádem budou všichni spokojení, jak jsem je okamžitě poslechla, nikdo nenapíše chovateli atd... tohle by těm fenám pomohlo? To jako fakt? Takže to celý nebylo o upřímnosti z mý strany, když jsem pravdivě odpovídala na příspěvky, ale kdybych právě lhala, tak budou všichni klidní, jak to řeším přesně podle představ a fenky by byly najdenou úplně v pohodě, týrání by už nebylo, vše prostě vyřešeno. Všichni by zatleskali, jak donutili Eninku to vyřešit a tím by se to celý vyřešilo. Na dalších příspěvcích už by se jen četlo, jak jsou holky vpohodě, jak se milují a jen pusinkují.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:11
- Nahlásit
Eninka
když jsem pravdivě odpovídala na příspěvky, ale kdybych právě lhala, tak budou všichni klidní,
dost se ti to pere s tvým včerejším tvrzením o tom, že je to všechno vylhané, abys porazila žumpu v počtu příspěvků či co to mělo být
Ale to je fuck, mohla bys mi prosím odpovědět na můj dotaz jaký je rozdíl v tom, že někdo bije zvíře a v tom, že ho nechává bít?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:13
- Nahlásit
Eninka
já se vůbec nedivim,že se ty ti psi řežou..pes neni blbej ,ten ví dobře kdo na co má a jakej je uvnitř opravdu,toho nevoblafneš jako někoho třá za klávesnicí ..starý dobrý přísloví...pes jest obrazem svýho pána
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:17
- Nahlásit
Biluška
dost se ti to pere s tvým včerejším tvrzením o tom, že je to všechno vylhané, abys porazila žumpu
bavím se o době, kdy jsem takto odpovídala na seriózní příspěvky, ne o době, kdy žumpa zvrhla téma a posílala mi na net mé fotky s "určitým obrazcem" na čele
že někdo bije zvíře a v tom, že ho nechává bít?
v tom případě mezi tebou a mnou není rozdílu a ty víš, jak to myslím
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:17
- Nahlásit
Eninka
pro dobro fen je jen to, co udělám já - ale když to sama od sebe neuděláš, tak tě k tomu člověk který je z tvého bližšího okruhu lidí a bude se o to aktivně zajímat a bude tě popohánět může donutit třeba už jenom tím abys od něho měla pokoj. Když dítě zlobí ve škole, taky to řekneš mamince - neni to úplně super příklad, ale praxe funguje podobně.
To mi chceš říct, že když odpovím na netu na příspěvky o košíkách že už je všechny okamžitě mají a už je budou mít furt, že tím, že budu kecat a pravda to nebude, že tímpádem budou všichni spokojení, jak jsem je okamžitě poslechla, nikdo nenapíše chovateli atd...
já nevím tohle je prostě absurdní co tady plodíš.. a hlavně je to furt dokola.
Ne, fenám by pomohlo pouze a jedině to, kdybys udělala co ti říká 1000 lidí dokola - OPRAVDU JIM NANDALA TY KOŠE!!!!
To že o tom všem budeš lhát jim nepomůže a stejně tak jim nepomůže když o tom nebudeš lhát a vykašleš se na to co ti lidi poradili... musim tohle vůbec psát? Mě to připadá jasný!!!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:20
- Nahlásit
Grin
Myslím, že v tom prvním odstavci, jak mě jmenuješ s Eninkou a impact, jsem možná trošku navíc, ne? Mám dojem.
Podívej. Když jsem bydlela v Ústí n. L., měli jsme v domě "partyzána" (sice o svých partyzánských aktivitách neuměl žbleptnout, ale za partyzána se vydával, tak mu to budu věřit...) a příslušníka pomocné stráže Veřejné bezpečnosti. Nesnášeli se, ale jedno měli společné: dělali to, co udělala Katka, a zdůvodňovali to tak, jak to zdůvodnila Katka, potažmo, jak to zdůvodňují jiní. Vždy bylo v dobré víře pro dobro věci nahlášeno něco "aby se vědělo". Postupně se jim podařilo zničit pár lidí, získat výhody, otrávit celý dům, že už tam pro sichr nikdo nemluvil s nikým, ač do doby jejich nastěhování to tam byla jedna velká rodina. Zvláště Jelínková jistě ocenila péči pana PS VB a jeho ženy, když se vrátila z nemocnice a měla vyvezený nábytek, utraceného psa a byt byl přidělen jim. No sámo jí chtěli pomoct, vždyť paní pomocníková si vyběhala její opatrovnictví... Jelínková zemřela předčasně zlomená v důchoďáku. (To jen tak jeden příklad z mnoha.)
Takže za mě říkám, že tohle jednání prostě NE! Nebudu k němu tolerantní, nebudu v něm hledat dobré úmysly, nebudu ho jakkoliv omlouvat. Jediné, co k tomu můžu vyjádřit, je opovržení. A říkám to nahlas, na rovinu a nevybíravými slovy. Proto, aby byla jasná ta intolerance k tomuhle jednání. Protože udavačství je nebezpečný mor, který když je tolerován, udělá mnoho zla.
A jinak, pokud měla dojem, že psiska jsou týraná, měla jít na tu Policii. Tam to patří. Ale to už vyžaduje odvahu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:21
- Nahlásit
Grin
ale když to sama od sebe neuděláš, tak tě k tomu člověk který je z tvého bližšího okruhu lidí a bude se o to aktivně zajímat a bude tě popohánět může donutit třeba už jenom tím abys od něho měla pokoj. Když dítě zlobí ve škole, taky to řekneš mamince - neni to úplně super příklad, ale praxe funguje podobně
a ty máš z mých příspěvků pocit, že sama od sebe nic nedělám, že je třeba aby mě někdo popoháněl a nutil k čemusi, abych měla od něj pokoj? A vím, že přirovnání dítěte ve škole a žalování mamince jsi myslela dobře, ale já jsem dospělej člověk, v tom je ten rozdíl, tady není žalování na místě.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:34
- Nahlásit
Grin
Nevím jak jste z toho vydedukovaly, že to schvaluju?
Nemyslela jsem tím to, že bys to měla schvalovat. To jsme se nepochopily. Mluvila jsem spíše obecně.
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:39
- Nahlásit
Vlčáčková
A jinak, pokud měla dojem, že psiska jsou týraná, měla jít na tu Policii. Tam to patří. Ale to už vyžaduje odvahu
Takže kdyby Katka Králová šla na policii, tak pro tebe už nebude udavač???
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:43
- Nahlásit
Vlčáčková
tak myslím že srovnáváš hrušky s jablkama, a navíc v tom co popisuješ měli ti lidé osobní prospěch. Tady se o tom moc nedá hovořit. Ale chápu tvůj postoj, hodně lidí co zažilo komunismus je nějakým způsobem - a ted to nemyslím vůbec zle, chraň bůh - deformováno a ať už byli pro nebo proti, nějak se to na nich projeví. Byla to zlá doba a bylo těžké v ní žít. Teď je to ale trochu jiné. Lepší nebo horší neříkám. Říkám jiné.
Eninka
a ty máš z mých příspěvků pocit, že sama od sebe nic nedělám
Ano, pracuješ na tom, ale stylem, že když ti člověk poradí abys nasadila náhubky (a že ti to gi radila a kvůli tomu tam taky za tebou jede) tak si je posložíš vedle sebe na stůl. To je myslím jádro pudla.
Gi a smečka
Nemyslela jsem tím to, že bys to měla schvalovat. To jsme se nepochopily. Mluvila jsem spíše obecně.
Tak to jo, já jsem to nepochopila v poho, rozumim ti.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:47
- Nahlásit
Eninka
v tom případě mezi tebou a mnou není rozdílu a ty víš, jak to myslím
naopak drahá, mezi mnou a tebou jsou dost velké rozdíly. Protože já dokážu jedním dobře mířeným hodem papučí ve správnou chvíli ukočírovat smečku šestnácti psů kdežto ty necháváš trhat ausinu na kusy a musíš se složitě připravovat na tak důležitý životní krok jako je nasazení náhubků
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:55
- Nahlásit
Četla jsem asi prvních pět příspěvků, víc mě ze "žumpování" nebaví a nemám na to čas. Zato se musím postavit na stranu Eninky. Jakkoli je její situace špatná, tak práskačtví to z mého pohledu je. Kdyby to neřešila, kdyby tady na nás sra.., a kdyby si žila dál po svém, a my se to dověděli jiným způsobem, tak neřeknu. ale ona to řeší a tohle je hnus fijalovej.
Chybí mi Psíček s jeho ironickým pohledem na svět. Už sem nechodí?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:57
- Nahlásit
Biluška
hodem papučí ve správnou chvíli ukočírovat smečku šestnácti psů
v tom případě nechápu, proč jsi tuto převratnou metodu již nikde nepublikovala, či s ní nevystoupila v televizi. Mohla by jso ji nabídnout i Cesarovi Millanovi, anebo si ji nechat patentovat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:57
- Nahlásit
Lucca
Každý, kdo má podezření na trestný čin, má povinnost jej podle našeho právního řádu nahlásit. K tomu je třeba podotknout, že neučiní-li tak, sám se vystavuje stíhání, a je-li udání záměrně nepravdivé, vystavuje se postihu rovněž.
Pokud neměla dojem, že jde o trestný čin, ale něco jiného, měla to jasně říct Enince a pohrozit jí, že poinformuje chovatelku, neb to měla evidentně v úmyslu.
Já tohle vidím jako podraz. Ten může vyvolat a velmi často vyvolá odvetu v podobě jiného podrazu, a další a další ... Lavinovité šíření podrazů. To nemám ráda.
Grin
Jo jo. Jemné receptory na plíživé zlo mi to dalo. A jsem za to ráda. Nenechám si to relativizovat. Případy jsou dost stejné. On ten partyzán žádný osobní prospěch z ničeho neměl, ani mnozí ti z vedlejších domů, kteří byli v uličním výboru. Prostě to byli jen sviňky z podstaty své povahy. A možná tak začínal i onen PS VB.
Neříkala bych "zlá doba". Byli zlí lidé. Jen někteří, ale právě ti dostali příležitost. Lidi jsou zlí a hodní i dnes, ta struktura bude nejspíš pořád stejná. Akorát tolerance k lumpárnám se tak nějak posouvá.
A už končím. Co jsem chtěla, to jsem tu už vyprndala. A jdu zase co? Účtovat, neb mám skluz. Zatím zdar.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:59
- Nahlásit
stetisek123
Psíček byl ironický příliš a byl vypnut.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:09
- Nahlásit
Gerda
Z diskuse jasně vyplynulo, že je eninka naprosto neochotná a neschopná zabránit svým dvěma fenám, aby roztrhaly ausiinu. Každej, kdo to četl, to tak pochopil a měl o psa obavu. A každej, kdo pak četl, že to byla jen velmi hloupá legrace, je velice naštván a i kdyby nějaký problém skutečně byl, už neporadí. Záměrně uvedla v omyl ty, kteří měli strach o její čuby a v nejlepší možné míře a vůli se snažili poradit a pomoct. Nikdo se do ní neobul, nikdo nebyl hubatej, každej se snažil, co to šlo. Byl uveden v omyl záměrně. Takže prasárna a prasárna, rozlišuj situace.
Přesně tak. Mě teda Eninka nas.ala nehorázně a teď ať už si dělá co chce. Nejvíc mi se.e, že se tváří jak největší milovník psů, ale vůbec se tak k vlastním nechová!
Jinak co udělala KK vůbec neschvaluju, to je věc druhá. Prostě prasárna. Ještě bych možná chápala dyby kontaktoval někdo ausiny chovatelku, ale ... každopádně to se nedělá. Nic to ale nemění na tom, že Eninka tohle přepískla. Každou chvilku říká něco jiného, jednu minutu vážně řeší a rozebírá problém psů, další se tváří jako že je tohle jen pomsta žumpě. Upřímně ani jedno není dobře a nehorázně mě nase.e ať už se ukáže jakákoliv je pravda.
Psíček byl ironický příliš a byl vypnut.
to mě vopravdu mrzí
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:35
- Nahlásit
helps
Každou chvilku říká něco jiného, jednu minutu vážně řeší a rozebírá problém psů, další se tváří jako že je tohle jen pomsta žumpě
Helps, mýlíš se, já jsem celou dobu komunikovala stejně, ne každou chvilku jinak, jen od určitýho okamžiku jsem začala na základě příspěvků určitého charakteru komunikovat taky jinak.
Škoda, že je tam skoro 900 příspěvků, jinak bys dohledala, proč se tomu tak z mé strany stalo.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:39
- Nahlásit
Eninka
bohužel... jak psala Gerda, teď už nikdo nebude mít chuť ani náladu něco dohledávat a bohužel to působí, jak to působí. ale četla jsem to skoro celý a i dyž ti některý příspěvky přišli útočný, tak si to přepískla hodně, když jsi to táhla dál a dál. měla jsi to utnout a ne pokračovat v šaškárnách no. prostě mě to hodně vytočilo, ale naštěstí mám dost svých starostí, tka už nic řešit nebudu... jen doufám, že ta ausina to přežije.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:39
- Nahlásit
helps
ať už se ukáže jakákoliv je pravda
každej člověk, kdo to téma četl moc dobře ví, jaká je pravda, jde to úplně jednoduše pochopit a najít a pokud máš pocit, že když žumpa začne dělat legraci, že já nemůžu taky, tak můžu, a na rozdíl od žumpy jsem s tím nezačala já.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:44
- Nahlásit
Eninka
že když žumpa začne dělat legraci, že já nemůžu taky, tak můžu, a na rozdíl od žumpy jsem s tím nezačala já.
samozřejmě, všichni si můžou dělat legraci. Hlavně, že chuděra ausina je celá porvaná smíchy
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:49
- Nahlásit
Biluška
hele a co kdyby jsi dojela ke mně, hodila po všech bačkorou, jak jsi psala že řešíš smečku a bylo by vše vyřešený. Nechápu, že jen tlacháš jak je to hrozný a s bačorou nepřijedeš to vyřešit sama.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:54
- Nahlásit
Eninka
Zlatíčko, 1. napsala jsem, že dokážu dobře mířeným hodem papučí ukočírovat šestnáctihlavou smečku. NIkoliv, že hodím bačkorou po tvých psech a tím se všechno vyřeší. Chápeš ten rozdíl? Jestli ne tak mi to snad ani nepiš, s mentálně postiženýma komunikuju od pondělí do pátku, v neděli se mi nechce.
2. Nechci k tobě jezdit a cokoliv tam házet. Důvod je stejný jako v bodě jedna - s mentálně postiženýma komunikuju od pondělí do pátku, v neděli se mi nechce.
3. Cos konkrétně chtěla říct touhle větou? "Nechápu, že jen tlacháš jak je to hrozný a s bačorou nepřijedeš to vyřešit sama." . To jako, že je moje povinnost jezdit někam řešit tvoje průsery? Tlachat si začala ty, vyneslas svůj problém na veřejné diskuzní forum tak co se divíš, že o něm teď lidi diskutují?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:55 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
helps
Ještě bych možná chápala dyby kontaktoval někdo ausiny chovatelku, ale
počkej, ale Katka kontaktovala ausiny chovatelku, o jaké chovatelce myslíš že je řeč??
edit nebo se pletu?? od začátku žiju v tom že kontaktována byla aussiny chovatelka...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 11:58
- Nahlásit
Grin
Katka kontaktovala chovatelku borderky. U chovatelky ausiny je to zcela zbytečné, neboť se jedná o množárnu jak prase (eh, teda pardon, o chovatelskou stanici jsem chtěla říct, neboť pejskové mají slavný cár papíru) a osudy jejích odchovů jsou jí zcela lhostejné od okamžiku kdy za ně dostala zaplaceno
|
helps
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 12:01
- Nahlásit
Grin
snad se psalo výše, že kontaktovala bordery chovatelku.... nebo to někdo napsal blbě, ale četla sem, že bordery... ale nevím. prostě to neschvaluju, to už je jedno - jak ale zároveň píšu, tohle prostě Eninka přehnala, takovou šou co z toho udělala.... ale prostě teď už je to fuk, teď už je to jeden nechutnej bordel
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 12:03
- Nahlásit
helps
teď už nikdo nebude mít chuť a náladu
Počkej počkej. Chceš mi říct, že ty jsi VŠICHNI?!? Ocenila bych, kdyby sis moji osobu přestala ve svých argumentech brát jako rukojmí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2011 12:04
- Nahlásit
Biluška
helps
aha... tak to se omlouvám, já tady celou dobu jedu v tom že kontakt byl s aussiny chovatelkou ... njn shit happens tak já se jdu zahrabat
Biluška
množárnu
hm tak to by asi fakt bylo k hovnu.
helps
zároveň píšu, tohle prostě Eninka přehnala, takovou šou co z toho udělala
jo to jsem tady taky už několikrát říkala a myslim si totéž.
|