| Autor |
Zpráva |
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 20:45
- Nahlásit
Anelka,
tak štěniska jsou opravdu moc krásný! To je super že si fenečku necháte
Tak my už máme cestu do Žernova snad nastudovanou, tak doufám že přijedeme před začátkem. Včera jsme se byli vylítat s Bubákama a tak už jsou taky moc natěšení...no snad jim to alespoň vyjde.
Jo a Lendu se budu snažit řádně zdokumentovat, takže doufám že sem pak hodím pořádné info...tedy pokud ji poznám že
Případně můžu pěsti držet za všechny!!!
|
Anelka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 22:19
- Nahlásit
Paja s Tinou, také jedeš? Tak budu držet pěsti. Třeba se s malou časem také někam dostanu a pak vás všechny poznám .
Ola, jestli jsem to dobře pochopila tak je to takový hrbolek na hlavě....asi bude lepší, když ti to popíšou zkušenější chovatelé jako je artroza, articek, corleona...já jsem o tom slyšela prvně. Ani nevím, jestli so tomu tak říká oficiálně.
Si s mamčou teď děláme srandu, že doma máme 4 Leniny.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 07:36
- Nahlásit
Halóóó, je pátek třináctého. Právě jsem byla svědkem bouračky, kdy jedno auto zaplulo do příkopu a druhé to otočilo na střechu. Naštěstí se snad nic nikomu nestalo. Sjížděli se tam hasiči, sanitky atd. Děs a hrůza! Mám z toho husinu. Fakt začátek dne jak vyšitej! Dávejte na sebe POZOR!!!
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 07:53
- Nahlásit
ola
Koukám na fotky moc pěkný a říkám si kluci jsou jako modelové asi rádi pózujou, a Martin pomalu může za tebe chodit s Fee na výstavu ten postoj mají oba eňo nuňo.
Říkala jsem si v práci,že by jsme to tu měli dneska rozpustit pátek a 13 to se nemá dělat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 07:58
- Nahlásit
Chodka
Mno, Kuba se nerad fotí a Martin ten jo, a bohužel taky rád fotí mě! Včera bylo docela fain světlo, ale pak jsem musela fotky zmenšovat a není to nic moc.
Co se týče pátků - souhlasím se zrušením pracovní doby, a to nejen třináctého!!!
|
návštěvník
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:00
- Nahlásit
Ahoj všem. Potřebuju poradit, co mám dělat a jak se chovat ke své boxerce, budou jí 2 roky. Včera večer jsem ji byla venčit spolu s manželem. Šel kolem nás pes a já ji držela na vodítku, hrozně za ním táhla, jelikož jsem toho psa neznala, tak jsem ji k němu nechtěla pustit. Manžel jí teda chtěl chytit a jak se k ní zklonil, tak po něm vyjela, vrčela, cenila zuby, tak hnusně, že jsem jen zírala. Tak jsem jí chytla pod krkem, to ji rozzuřilo ještě víc a chňapala kolem sebe,že jsme čekali, že nás pokouše. Tak jsem ji chytla ještě druhou rukou, trochu víc jsem ji zmáčkla, pak se uklidnila a byla jak andílek. Co teď máme dělat, co od ní čekat atd. Prosím poraďtě. Od malička byla trochu víc domina, v pubertě se nás snažila ovládnout, ale to se jí nepovedlo. Potom nic neudělala, až teď ten včerejšek. Jsem z toho dost hotová, chce se mi i brečet.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:15
- Nahlásit
návštěvník
Jeden kámoš mi kdysi poradil,že prý zbušit.U mé první boxerky jsem to musela dvakrát udělat,protože po mě taky vyjela.A byl klid.Je to drsný,ale musí asi vědět,kdo je pán.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:21
- Nahlásit
návštěvník
Teda jen v okamžiku,kdy po tobě vyjede.Jednou mi to taky udělala,když jsme potkaly psa a já ji odtáhla a podruhě,když jsem ji kárala.
|
návštěvník
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:21
- Nahlásit
Já ji za to zmlátila vodítkem, nikdy jsem to neudělala, ale teď to bylo třeba. Jak hodně ji zbušit, kdyby se to ještě stalo.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:37
- Nahlásit
Dobre rano, tak ja do prace prijeela v poradku. Rano jsem teda ukecavala Ondru at mi jde pomoct otevrit kanistr a prelit z nej benzin do bugiska, jelikoz jsem se obavala ze mi v dnesni slavny den dojde benal...on mi sice tvrdil ze si mysli ze to jeste dnes da, ale ja uz od vcerejsich jizd trnu kde jakoze zustanu stat V mem pripade by to jiste bylo uprostred krizovatky
Anelka, ja tam jedu ale jenom nakoouknout a zjistit atmosferu klubove vystavy. Tina je bez PP, tak ji alespon budu moct porovnat jak si stoji mezi vystavnimi kousky a pripravit se treba jednou do budoucna az si treba dovezu papiracku...
Navstevnik, ja treba pouzivam metodu pritlacit k zemi a pridusit (kdysi na me jeden pes vyjel a pomohlo to), ale nevim jak to pomuze. Je teda fakt ze u Ondry ta jejich hlucha dalmatinka si posledni dobou zacina dovolovt cim dal vice a clovek uz se ji pak boji jakymkoliv zpusobem chytit. Muj problem je ze to nejak nemuzu vystat a alespon ji vzdy bacim, ona pak zacne ale jeste vic...bohuzel to neni muj pes. Nastesti je ma tlamice vcelku na me zavisla, tak to nedela...spis na nejake cizi pesany...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:50
- Nahlásit
Ahojky!
návštěvník
...to je ale o celkovém přístupu ke psu a taky o tom jak vyhodnocovat situace... to se nedá takhle jednoduše poradit přes net...
mně k tomu napadá třeba... že to mohla být i přeskoková reakce vzhledem k tomu druhýmu psovi... teď jste ji tam začli oba jaksi chytat pod krkem a mačkat... sami jste si asi nebyli moc jistí co děláte a čekali, že vás pokouše jak píšete, takže jste byli i značně nejistí asi... celý mi to přijde špatně... ale vy musíte znát svého psa a vědět co na něj platí...
když jí dáváte nějaký povely, příkazy, tak je musí vždy splnit, musíte si trvat na svým a za projev nelibosti (pokud to na vás zkouší-domina ) musí přijít trest... pak za splněný povel velká pochvala... to jsou jen základní pravidla... a musíte ke psu přistupovat velice sebevědomě, s převahou "vůdce", já třeba si nedovedu představit, že bych se svého psa bála... kdyby si něco zkusila, tak dostane takovou sodu... nebojím se ani cizích psů když na mě ukázali zubiska, natož svýho psa se bát, o tom ani nemůžu přemýšlet...
Jak hodně ji zbušit, kdyby se to ještě stalo.
... pokud jste si jisti, že to je velký prohřešek a že bude vědět za co ji trestáte, tak hodně vždy se to odvíjí od míry provinění ne?! ale pes by měl vědět za co je trestán... to vždy není tak jednoduchý... napřed musí být skvěle vychován
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:59
- Nahlásit
ola
z Martina bude buď fotograf nebo manekýn nebo obojí
bezva fotky rodinky!
pro chovatele
DOTAZ!!!
Když bych chtěla nějaký konkrétní název ch.s. a musím jich zaslat celkem 6, ale chci jen ten jeden konkrétní aby mi vybrali, tak je nějaký postup...? Třeba napsat ho na první místo stačí?! a doufat...? Nebo se to dá občůrat tak, že těch zbylých 5 napíšu názvy nějakých podobných ch. s. a oni to tudíž nevyberou skrz podobnost... Chápu, že musí být originální, dívala jsem se do registru kvůli tomu...
Tak majitelé ch.s. prosím o radu jak jste to udělali vy?
Já teda při nejlepší vůli nevymyslím 6 názvů, aby se mi všechny líbily stejně...
Je to ale legrace!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
návštěvník
Souhlasím s Denisou. Pes musí vědět, za co je trestán, trest musí být přiměřený a vy nesmíte dát najevo strach. Pokud by se to opakovalo, tak trestat razantně - já osobně nemám ráda nařezání ať už vodítkem, rukou, novinama atd. Pokud musím trestat, tak spíš vezmu čubu za kůži pod krkem a na tvářích a vyzvednu ji do výšky. Čekám až se uklidní. Ve vašem případě k ní nedávejte blízko obličej! Musíte ukázat, že tudy cesta nevede a nikdy nepovede! Není nic horšího než pes velikosti boxera, který získá pocit, že bude doma velet! Určitě neměňte svoje city k ní. Možná to byla zkratová reakce atd. Taky vycítila vaši nejistotu. Chovejte se k ní láskyplně jako dosud a v případě jejích pokusů o vedení domácnosti radikálně zakročte.
Mimochodem je to čubina s PP?
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:08
- Nahlásit
návštěvník
No my jak byli teď na tom srazu běloušů tak jsme tam měli diskusi např. šahání do žrádla tak bylo řečeno zavrčet pes nesmí a jinak když zavrčí okamžitě dostat ránu mezi světla(oči).
Nám to naštěstí Meggina neudělal a nedělá tak metoda první rány u nás být nemusela. Takže pes musí pocítit kdo je pánem a asi tady v té situaci žádná lítost.
Jinak první pes jagga to byl prevít a tam nepomohla ani ta rána mezi světla to byl tvrďák.
|
návštěvník
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:08
- Nahlásit
Je bez PP, chodíme na cvičák skoro celej týden, poslouchá dobře. Já se psů vůbec nebojím, mám s nimi zkušenosti. Akorát ten včerejšek mě překvapil. Je moc hodná, milá. Asi to byl nějaký zkrat. Nikdy nikomu neublížila, žádnýmu zvířeti. Ráda se se mnou mazlí, je to velkej muchláček. Jako mladší, když byla v pubertě, tak se snažila velet, ale neuspěla. Já taky nemám ráda nějaký bití, ale ten včerejšek, to prostě byla hrůza. Tak jsem jí pár krát práskla. Ale asi to pomohlo. Teď je naprostej beránek. Leží tady u mě a furt mě olizuje.
|
Stýnka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:21
- Nahlásit
Denisa
napiš ten svůj vybraný určitě na první místo. Pokud si koukala do registru a nic hodně podobného tam není, tak myslím, že by ti to měli schválit.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:31
- Nahlásit
Denisa
Prozradíš nám název tvého know-how?
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
Artroza, teta
dotaz, dneska přijedu odpo na braník, budete tam některá, nebo mě tam necháte jen s B.???
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
Denisa
a už máš něco vybraného na 1.místo - hoď to taky sem
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:41
- Nahlásit
mistr
Nazdárek! Ještě nemám plán. Zítra jdu na svatbu ale dnes mám úplné volníčko. Strejda i ZíZí jsou až do neděle mimo Prahu a k tomu jsem i pojízdná. Prostě sen
A od kolika do kolika tam budeš?
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:42
- Nahlásit
Vcelka
Ahoj, měla jsem včera školení ale dnes už jsem u mailu, takže jestli máš pořád nějaký ten dotaz tak klidně posílej!
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:44
- Nahlásit
Teta
vyjedu asi kolem druhé, takže to vidím na nějakou 15 h.......no néééé že bych vás nechtěla vidět, ale potřebuju nějaké tety k dítkovi
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:45
- Nahlásit
Stýnka
kují!
ola
blažena
...no ještě vybírám... něco možná už i mám ... ale spíš prostě mě zajímalo, že fakt nevyberu 6 slušných... tak aby mi nepřisoudili ten nejblbější
blažena
...si nepamatuješ náhodou jak dlouho jsem vybírala jméno pro G.?! vždyť jsem si ji vezla domů a ještě jsem furt váhala s oslovením... tohle mi asi taky chvilku potrvá... beztak vymyslím něco co bude připadat schopný jen mně, a ostatní na to budou čučet, že ta se asi pomátla...
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:48
- Nahlásit
Denisa
no hlavně aby to připadalo schopný Giordině
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:50
- Nahlásit
Denisa
švagrovce teď schválili chov.stanici a schválili jí to co měla na prvnim místě, takže když to nejlepší dáš na první místo a nikdo to mít nebude tak ti to nejspíš přiklepnou.
Teta
Dobrý už to vim, jak sme si tuhle psali tak já si ty mejli přeposlala domu a tady je vymazala a včera sem chtěla honem něco vědět co bylo v tom mejlu, no tak sem nakonec vydržela až domu a podivala se doma.
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:53
- Nahlásit
mistr
no néééé že bych vás nechtěla vidět, ale potřebuju nějaké tety k dítkovi
tak to si vem urcite radsi tetu
uvidim jak to stihnu, snad jo
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:57
- Nahlásit
Artroza
no přece nebudeš v pátek dlouho v práci?????
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:57
- Nahlásit
blažena
no měla bych se jí zeptat na názor že?! tak já ty názvy napíšu na papíry a který nejdřív roztrhá, tak tak se to bude jmenovat!
Vcelka
jé a co za hafany chová a jakej vybrala název?
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:01
- Nahlásit
Artroza
To je mi jasný že ty a děti moc nejdou dohromady Kdyby věděli jak máš ráda děti tak by možná školka ve vašem sousedctví nepovolila prodej domu zrovna vám. Určitě by proběhla nějaká ta petice atd. Naštěstí se to ututlalo viď?
Mistr
Děti a pejsky hlídám dobře a ráda. Hafani jsou zadara a za hlídání děti beru 1000,- kč na hodinu. To víš, nějak si na BMW musím vydělat.
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:02
- Nahlásit
Denisa
Já mám návrh na název Ch. Stanice pro tebe. Co třeba "... od Váhalů"
|