Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / je možný chovat zajíce ?
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 46 . 47 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 12:43
- Nahlásit

Mucholabka
jezuskote zenska, to vis ze ma vodicku , to bylo prvni co me napadlo, jenze vodu nechce, chce curanky, tak ja nevim...

handula
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 12:45
- Nahlásit

me spis prislo, ze to po sobe chce uklidit, aby nemel spinavo v pokojicku

viky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 12:47
- Nahlásit

handula
me spis prislo, ze to po sobe chce uklidit, aby nemel spinavo v pokojicku

no tak tomu bych se hodne divila. Jak nechce vodü, jako ze vubec nepije ?

handula
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 12:52
- Nahlásit

viky
jo pije, ale kdyz se vycural a lizal to po sobe, tak jsem mu podstrcila vodu, kterou nechtel a lizal si to po sobe dal....

gabi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:32
- Nahlásit

robia to aj ine hlodavce

viky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:34
- Nahlásit

gabi
robia to aj ine hlodavce

hele teda fefin to nedela

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

viky

a nemůže to bejt tak, že by to dělaly jen hlodafčí holčičky???? jako že coby matka rodu nechce, aby byla tak snadno dohledatelná??? To mi tak napadlo.

a pak - Fefin neni hlodavec, je to spíš kočkovec

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

worick
snad by věděl někdo, kdo tomu fakt rozumí (néé my samozvaní odborníci) - nesnaží se třeba zamést stopy, aby ho predátor nenašel? Nevím, v králíkárně to nestihne, tam to proteče kolegům na hlavu .Nebo mu něco chybí ve výživě?
handula
S těma strojema na poli máš pravdu, ty by ho rozšmelcovali. Zajíc je totiž takové trdlo, že neuteče. Dřepne a čučí a dělá neviditelného. Je to dva roky co jsme bubnovou sekačkou žali ,,naštěstí" hrbolatou louku, já odhrabávala a za sekačkou čumím... v ďolíku čučí pidizajíček. Málem mě kleplo při představě těch nožů, co nad ním prohučely. A tak jsem jich postupně našla ještě 6! Všichni živý, v různých ďolíkách nacpaní. Na kraji byla kopa různých desek a kamení, tak jsem je dala (v rukavicích) pod desku a na druhý den už tam nebyli. Potom nám celé léto hopsali s maminou po zahradě a za odměnu - likvidovali zeleninu...(ale té sadím dost, tak jsme jim to odpouštěli

viky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:57
- Nahlásit

worick
nesnaží se třeba zamést stopy, aby ho predátor nenašel?

to asi ne, bo jak by to tra v polu z ty zeme vycucaval
Fefin to nelize a to ma barak plne predatoru.

handula
hele nevim no, ale zkus mu to zakazat.

handula
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 14:01
- Nahlásit

nemůže to bejt tak, že by to dělaly jen hlodafčí holčičky

a je to tu zas, co kdyz je to fakt Barbina?? Normalne ja ho fakt budu muset sebrat k tomu vetovi a zeptat se ho, coze to vlastne mame...to je hruza... nejak tu vychovu prestavam zvladat...
worick
no je mi smutno z predstavy, jak asi skoncili ostatni zajicci....

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

handula
nejak tu vychovu prestavam zvladat

no a to si teprf ve fázi, kdy zjišťuješ esi kupovat panenky nebo autíčka. Si přectaf až bude puberta!!!

handula
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:50
- Nahlásit

Lidi zlatý vsechno se to jeví jako pozitivně, až na jednu zásadní vec. Pes ho fakt asi nesnese. Jako může s náma být v posteli, muzu ho chovat v naruci vsechno, to ho pes olizuje, ocmuchava, vrti ocasem. Ale nesmi na zem. Ja jsem fakt zoufala. Vcera jsem dala malýho do ohradky na zahradu. Pes se mohl posrat. Porad strkal hlavu az k nemu, byl strnulej, nevrtel jen tupe ziral. Tak jsem usaka zas radsi vzala, protoze byl k neudrzeni. Dostal povel, ze si ma sednout. Sedel, ale sili s nim vsichni certi. Co mam delat....?

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2009 13:02
- Nahlásit

handula
Co mam delat....?
Izolovat, nezkouset kamarádšofty. Proste priroda je priroda.

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2009 16:07
- Nahlásit

Co mam delat....?
třeba pustit zajíce a pustit psa, a nechat přírodu vyřešit všechny ty pošahaný problémy, co si hrou na panenku-zajíčka vyrábíš. Nezlob se, ale co je moc, to je moc, nějak začínám chápat důvody, proč divoká zvířata nepatří do rukou holčičkám, co si chtěj hrát s živejma panenkama. To ti na to tvárnej domestikovanej pes nestačí?

To nemá cenu, zapomeň, že existuju a že se k tomu vyjadřuju, a hraj si pěkně s podobně smýšlejícíma dál.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2009 19:14
- Nahlásit

handula
Co mam delat....?
Máš přece PSA, ne?

viky
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:42
- Nahlásit

Sali
sorry,ale ja nechapu kolikrat tvoje vyroky. Mluvis o hrani si s zivou panenkou, kdybys aspon vedela o cem mluvis... Zivot s "divokym" zviretem ( pokud se to tak da jeste nazvat ) je vice mene ocista. Muzu ti rict, ze s panenkama to nema nic spolecnyho. Pokud jsi to nezazila, nepochopis to.

handula
nezbyde nic jinyho nez totalni izolace obou zvirat, jinak budes zbytecne stresovat jak psa, tak zajdu. Je to o tom, ze bud si tu cestu k sobe hned od zacatku najdou nebo ne.

handula
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 10:44
- Nahlásit

viky
asi jo, ja psa stresovat rozhodne nechci, zajic se nestresuje, toho pes nezajima...myslela jsem to dobre, chtela jsem, aby mel zajic co nejvic prostoru na behani...a zdalo se mi to na dosah, kdyz ho v naruci olizuje, nic vic...divala jsem se na SHZ a tam je doporuceni vybeh aspon 10m2, coz mu jsem schopna zajistit...
To co pises Sali nechapu. Rozhodne nemam v umyslu hrat vabank, kdo z koho. Ona ta priroda ty posahany problemy jak pises skutecne vyresi po svym, tim padem by se mozna mohly zrušit vsechny zachranny stanice a prestat ty posahany problemy resit ne? A ty panenky to ani komentovat nebudu. Pokud jsi mela potrebu se k tomu vubec vyjadrovat, stacilo strucne jasne napsat treba jako Fifi izolovat...tečka. Nevim proc se ti chce s notnou davkou ironie a despektu me stírat nejakejma kecama o panenkach. Mas to zapotrebi? Neznas me, tak proc neco takovyho vubec pises? Myslis si, ze zivot s hovawartem = hra s panenkou?

viky
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 13:31
- Nahlásit

handula
tak cooooo jaka ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 13:45
- Nahlásit

viky

hele u nás už začla sezóna- ty sfíně si vykousali dírku do plotu a povili první z párečků - Ešus hlásil nález, já ho pak musela citýrovat, aby tam furt nechodil čumět. Je to vopruz, on jim sice nic neudělá, ale rozhodně to není dobře, jenže ho to tam táhne je pozorovat, takže ho musím co deset minut stahovat zpátky. Vždycky je se mnou, pak tak jako nenááááápadně začne sublimovat do prostoru, furt kontroluje, jestli koukám, což předstírám že nekoukám a když už se blíží k místu činu, optám se ho, cože to tam hledá Hošíček. Hošíček se nasere, že sem ho ZASE viděla a jde zpátky. Takže po 10-15 minutách celá neděle. Je to na palici.

viky
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 13:48
- Nahlásit

PetraK
pipinkyyy malinkatyyyy voni to tu ctly a chco jit bydlet asik a delaji to nenapadne, budo se kutolat smerem k vobyvaku

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 13:59
- Nahlásit

viky
a delaji to nenapadne, budo se kutolat smerem k vobyvaku

esli to maj tagle vymyšlený, tak pánbůh se mnou a zlý pryč. Budu mít stádo nasranej Fefinů a Bárbín

viky
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 14:16
- Nahlásit

PetraK
Budu mít stádo nasranej Fefinů a Bárbín

toz sa pani pripravte na velkou spotrebu bramboraku, Fefin zjistil, ze je to lepci jak ledove salat a sezral mi pulku veci ... coz teprve takovy stado

handula
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 09:44
- Nahlásit

Zdravim, kdo ze to tvrdil, ze se nebudeme se zajicem nudit? nemohl mi ten nekdo taky sdelit, ze se ani nevyspim? Jako to jste nezazili. On si normalne vymejsli, v noci si vydupal, ze bude litat v kuchyni a nebude zavrenej v domecku. Dobry. Tak to jsem akceptovala, mam sice vsude - naproto vsude - bobky, vsude hnedozluty fleky od curanek, roztahany seno... Vsechno bych zvladla. Ale proc kurna celou noc skrabe na dvere? Nevim co to ma za moresy. Vecer dostane najist. Jenze on ma na neco jeste chut. Takze vstanu, natrham mu travu. Chvili klid. Pak zase skrabani na dvere. Zase vstanu, dam mu salat. Chvili klid. Pak zase skrabani. Vstanu prisypu mu nejakou smes. Dobry. Takhle se to opakuje asi 7krát. Včera se uklidnil po jabku, předevcirem po desaty pokus se uklidnil po cerstvem sene (seno mel, jen uz bylo den stary, chtel novou varku). Tak a vo tom to je. V sobotu ho chlap vzal, ze ho jde vyvencit na pole. Tak nejak jsem tusila nejakou zradu. Rikam mu, ne ze se vratis s tim, ze ti jako utekl. Bez Fifulina se nevracej. Pak mi rekl, ze ho dal na pole, pak sel jako pryc a najednou prej zajan prestal zral a letel za nim. Takze prej i kdyby jsme se ho jako chteli zbavit, tak to nepujde, protoze prej se ho jen tak nezbavime. Jo a taky jsme ho dali ven, naivne jsme mysleli, jak bude stastnej, ale nechtel bejt venku ani minutu. Jakmile jsme odesli, zase vyvadel. No takze mu chte nechte musime nejlepe tenhle vikend postavit nejakej slusivej vybeh a bude si tam muset proste zvyknout. Bude to asi masakr, a asi pomsta bude sladka, ale musime to udelat. Ty jo, on je to takovej sprcek a jak si prosazuje svou, to jsem fakt nezazila. Co bude delat az mu bude rok? Nas vykope z baraku a zavre do vybehu ne?

viky
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 09:51
- Nahlásit

handula

zatim jen skrabe na dvere ? Pockej az s nima bude zurive v noci mlatit. Fefin se do nich dycky zakosne a mydli s tim, tak ze aj sosedi minule vylitli na chodbu s tim co se to deje

hele chce to se obrnit a jk se psem nepustit ho, je to tezky a na dloho a sem tam to bude zkoset, ale casem pochopi, ze ho pustis az dyz je hodne.

Priprav se na to, ze super skace, takze dyz sem vcera nahravala videa na web, tak mi najedno po klavesnici lital Fefin s Madeto a Cipisem. Takze bobky aj na stole

Dave mu tvrde chleba jednak si obrusuje tim zuby a jednak to dyl trva nez to sezere, tak se zabavi. Nejlip velko tvrdo patku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:02
- Nahlásit

handula
a je to tady Bárbína se do toho pustila naplno

jak jsi to psala, vzpomněla jsem si na to co před časem psala o dveřích viky

a teď koukám, že Fefin i přitvrdil. Už neškrábe, rovnou lomcuje. Není daleko doba, kdy si bude výskokem ty dveře otvírat

A je dost voprsklej teda Fefin. Sáhnout mi někdo na bramborák, nedožije švestek , páč ten vopruz, než to člověk všechno osmaží a pak mu to NĚKDO sežere... grrr

viky
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:04
- Nahlásit

PetraK
A je dost voprsklej teda Fefin. Sáhnout mi někdo na bramborák, nedožije švestek

a slany tycinky se syrovou prichuti vod Bohemia, pul pytliku mi vyzral nez sem dosla z hajzlu a este s to tycinko stal a drze tlemil a vcucaval ju

handula
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:06
- Nahlásit

viky

jako to von skace, ale vzhledem k tomu, ze ma "teprv" 360g, tak tak vysoko nedoskoci...no to je hezky, jak teda vysokej mame udelat ten vybeh aby nepreskocil? Nesmi preskocit kvuli psoj. Jako pes ma docela dobry nervy, az me to prekvapuje. Je mu naprosto u zadku, ze zajic skrabe a dela vyrval, on normalne lezi z druhy strany na chodbe, hlavu u tech dveri a tvrde spi. Ten tvrdej chleba zkusim, jako nejak me dochazej napady, co bych mu mohla davat. Vetve nechce. Ted uz mu ani mrkev nechutna, co mu kupuju ledovej salat. Tak nevim, trava je favorit. Tu muze v neomezenym mnozstvi. Pres den je hodnej, ale v noci - zacina to tak kolem 22 a skonci tak v 5. Jako snazime se to i ignorovat, aby si jako nezvykal, ze vzdycky neco dostane,a le to se fakt obcas neda... Von je fakt nejakej zdegenerovanej, kdyz ani venku bejt nechce. To preci neni normalni. Mame to vymysleny, ze pres noc, kdy je pes s nama doma, bude zajan litat po zahrade, to ho necham, ale musi jeste trochu povyrust, protoze tuhle prolit k sousedum nomalne pletivem, jako samo ze se vratil, prece nebude utikat z takovyho bejvaku, co ma....to je hajzlik...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 10:07
- Nahlásit

viky
se syrovou prichuti

na pekáč s nim!! Na pekáč!! . U nás je na tyčinky Kosťa, ale páč ten neni tak rozměrnej, tak toho tolik naráz nesežere. Zase mi ale dneska nasejřil do hřebenu, což jsem jaksi nezaregistrovala................. a..........

handula
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 15:34
- Nahlásit

viky
nechala si ockovat Fefina proti kokcidioze? Ted nas zas postrasila ta pani z ty zachranny stanice, ze prej stejne do pul roku umre, ze nesmi bejt chovanej na zahrade ve vybehu, ze prej stejne chytne kokcidie.. a nekrmit travou a maximalne ho mit doma, ale ze bude zarlit a bude agresivni na psa a na dite...to jsou zas zpravy to jo... tak ja uz nevim, doma bejt nemuze kvuli psovi a venku taky ne...prijde mit o divny

viky
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 07:14
- Nahlásit

handula
ne Fefin ockovanej neni podle veta zbytecny, travu zere trosku zarli, ale neni agresivni. Hraje si s kockama uplne normalne a ma je rad. Psi ho nevideli este bo to by nerozdechal ...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 46 . 47 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání