| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 08:07
- Nahlásit
handula
nechala si ockovat Fefina proti kokcidioze?
Proti kokcidióze to ani nejde, ale na druhou stranu těžko říct, jestli je to riziko tak vysoký, jak uvádí záchranný stanice, někde tu o tom, v týhle diskusi, psala tušim Evička?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 08:19
- Nahlásit
ja bych to videla tak, zbytecne nestresovat. Bo to je nejhorsi. Ja sem nic takyho neresila, ze by neprezil me nenapadlo, bo mi prislo normalni odchovat mladatko, tra kotat sem odchovala rucne hafo, tkaze me naky problemy s odchovem zajicete nenapadly o zadne kokcidioze sem nevedela a ?
ZA 14 DNI SLAVIME 1 ROOOOK
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 08:23 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
viky
nekecej! to uz je tak dlouho????
aby nemel uz stary maso tyjo
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 08:46
- Nahlásit
Mar
aby nemel uz stary maso tyjo
bys taky furt enem zrala tyjo
|
handula
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 09:47
- Nahlásit
viky
no ja to beru ted uz trochu s rezervou, ta stejna pani mi nedavala ani 3 tydny, ze prechod na tuhou stravu neprezije a taky prezil. A uz ho budem mit skoro 2 mesice. Ze prej ty kokcidie jsou vsude i na zahrade, ze je to vsechno marny. Takhle k tomu ale pristupovat nemuzu, bych se zblaznila. Proste dostane vybeh, kukuricnou podestylku, travu ze zahrady a vsechno co dopusud a hotovo. A jeste by me zajimalo, ma Fefin nejakou klec nebo neco kam ho zaviras treba pres den? Nebo ti chodi celej den po byte? Nemas vsude nacurano a bobky? My teda jo... S pesanem to nechavam zatim bejt, az bude vetsi zkusim z kosem, uvidim...lamat pres koleno to nebudu...
K jednomu roku spolecnyho zivota se zajicem polnim GRATULUJU ...my to toho asi nedozijem...teda jako ja ne....zajic urcite jo.....ten mi prijde ted nejakej odolnej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 10:30
- Nahlásit
viky
A 14 DNI SLAVIME 1 ROOOOK
Hépy birchdáj to y-o-ůůůů, hépy birchdáj to y-o-ůůůůů! Hépy birchdááj milý Fefinéééé, hépy birchdáj tůůů jůůůů
|
Geena a Meggie
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 12:56
- Nahlásit
Viky, pokud je zajoch takový domací mazel, tak bych ho určitě do přírody násilím nevyháněla. Loni jsme odkojili také jedno zaječí miminko, ale bylo to divoké zvíře každým chlupem v kožichu, proto jsme jen čekali, až se udělá příznivější počasí na vypuštění. Den před vypuštěním do přírody si ve výběhu zlomil nožku, chodili jsme s ním na veterinu, ale nakonec nám umřel. Paní doktorka pak říkala, že si stejně není jistá jak by se ujal venku, když byl vypiplán doma. Takže moje rada zní: pokud se u vás zajíčkovi líbí, nechte si ho Přeji vám hodně štěstí a ať je spokojenost na všech stranách!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:08
- Nahlásit
Geena a Meggie
diky za prani, aj nemam v umyslu ho davat ven, na to uz je moc velkej a moc vochocenej
PetraK
dekujeme vam pani, jako Fefinovi blahoprani vyridim a k narozkam mu dam asik zajezd k vam do vobyvaku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:11
- Nahlásit
viky
k narozkam mu dam asik zajezd k vam do vobyvaku.
můžete se rozšoupnou? Tak mu pořiďte zájezd k nám na chalupu rači. Ale musíme někam skovat Brtnika, by dost nerozdejchal, kdyby mu tak Fefin dělal do úpravy keříků
zas ale by tam měl kámoše - ty dva blboně pod zimolezem
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:15
- Nahlásit
PetraK
Brtnika, by dost nerozdejchal, kdyby mu tak Fefin dělal do úpravy keříků
Fefin jako keriky moc ne von chce komfort a nekoho gdo ho bude vobskakovat a vopecovavat, tak at si Brtnik promaze kolena Alpo
zas ale by tam měl kámoše - ty dva blboně pod zimolezem
pani von je abnormalne itulegentni, s tak velkym Ikveee, ze von se s blbonama jako nebavi.... :
Jo a nasmazte mu naky ty bramboraky a hodne cesneku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:35
- Nahlásit
viky
Fefin jako keriky moc ne von chce komfort
aha, no to by možná i šlo, ale .......... Brtnik kolem mě skáče jen dyš sem nemocná. I když vobčas snídaně do postele je... stačila by Fefinovi snídaně do postele?
A vyřiď mu, že na bramobráky mu se*e pes. Budu se na chalupě cmudit s bramborákama? Ať si dojde do záhonu na mangold. Už leze. A vedle má zbyty kadeřábku. Prej bramborák
ze von se s blbonama jako nebavi....
hm, takže jako ani kdyby tam pod tim keřem to byla baba fešná? Co? von rači Hildu nějakou s titůlem?
|
Geena a Meggie
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:40 - Změnil/a: Geena a Meggie
- Nahlásit
Ups, tochu tapas.. Jsem tu nová,takže se vše teprve učím...a až po odeslání příspěvku jsem zjistila, že dotaz je rok starý
No, takže jsem ráda, že se vám žije tak pěkně
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:52
- Nahlásit
Geena a Meggie
v pohode, dekujemeeeee
PetraK
stačila by Fefinovi snídaně do postele?
a este by cel obed, veceru a naky svacinky, dale potrebuje neustale nako spolecnost aby se jako nenudil, ovsem pani, jak bude chcet spat tak de spat a nerusit jasan ? To by se jako fakt nasral, dyby ho tra Brtnik budil, ze mu upek babofku.
hm, takže jako ani kdyby tam pod tim keřem to byla baba fešná?
cece fesna baba nevim no dyz von si mysi furt ze je kocka no, toz zalezi asik na tem jake by ta baba byla druh, zivocisne ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 14:20
- Nahlásit
viky
To by se jako fakt nasral, dyby ho tra Brtnik budil, ze mu upek babofku
jo komteská je to! a dyby byla mrkvová, to by uvítal, ne? S hráškovou polevou a zapečeným bramborákem, ozdobeno kočičíma granulema , ne? Prt. Pomastí na záhon, ať si vybere.
cece fesna baba nevim no dyz von si mysi furt ze je kocka no, toz zalezi asik na tem jake by ta baba byla druh, zivocisne ....
tak vono dobře jen, je to ešče děcko, moch by mít potíž ze zákonem Fefin jeden. A koček kolem cárá dost.Ale musel by do polí, páč jak jsme na chalupě s Ešusem, tak voni k nám nejdou.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 16:18
- Nahlásit
viky
kde teda toho Fefina mas pres den? Je nekde zavrenej nekdy?
Nebo furt lita po byte?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 10:07
- Nahlásit
handula
jo ma svuj pokojicek a tam je. Ale premeslim vo nake kralikarne nebo tak necem bo kazde den vytirat je sileny.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:03
- Nahlásit
viky
Fefin byl dneska ráno u nás!!!! Stopro to musel bejt von!! Jinak nepobírám, proč by seděl zajíc před vchodem do baráku
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:07
- Nahlásit
PetraK
Fefin byl dneska ráno u nás!!!! Stopro to musel bejt von!! Jinak nepobírám, proč by seděl zajíc před vchodem do baráku
Hajzlik a ja mu zakázala tím Student Agency jezdit
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:58
- Nahlásit
viky
ty woe ja bych ho za trest asik sezrala
ale az po velikonocách !
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 13:02
- Nahlásit
viky
Hajzlik a ja mu zakázala tím Student Agency jezdit
no jo, jenže to mu musíš sebrat ty klíče vod bytu, víš?
Mar
ale az po velikonocách !
prospěchářko!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 13:07 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
Mar
ty woe ja bych ho za trest asik sezrala
ale az po velikonocách !
po velikonocach se drzi dieta
PetraK
no jo, jenže to mu musíš sebrat ty klíče vod bytu, víš?
to me ti nak nenapadlo no, tak dofam, ze ste ho aspon pekne pohostili, bramboraky nasmazili a po nem nebohe matce nahradni jeho nako tu vejsluzku poslali ? Bo matka neboha nahradni nema love a stravenky uz taky dochazijo....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 13:37
- Nahlásit
PetraK
tak co? jako kuzlatko na balkon to me neproslo (nechapu jako, kuratka,vajicka a vrbicky a naky vobili tam kazde ma, a ja mit kuzlatko nemuzu!!) tak bych hodila jako dekoracku zajicka ne?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 11:26
- Nahlásit
viky
a jak je ten jeho pokojicek velkej?
my fcera byli v baumaxu, nakoupili nejaky late a pletiva a budem mu stavet bejvak, jen doufam, ze tam bude chtit bejt...jestli ne, tak bude asi slavnostni obed v pondeli...ma na to chlapec 2dny
jo a taky jsem se te chtela zeptat, od ty doby co zacal zrat travu, tak cura takovy ¨jako do cervena...neni to divny? jinak je zcela az moc normal, tak si rikam,ze to snad bude ok...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 13:24 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
Ze života zajíce
1.rok
Jmenuju se Ferda a jsem vzácná kočka ušatá. Bydlím s dalšíma čtyřma kočkama.Sou úplně obyčejný a pěkně závistivý, že nejsou taky vzácný a tak mi pořád dokola tvrdí, že žádná vzácná ušatá kočka neexistuje. Ale já vím, že pěkně kecaj, sfině.
Pak tu s náma bydlí ještě cosi co jak kočka teda vůbec nevypadá, ale asi je to naše mamka. Furt řve a občas mě docela sere. Nechce mi třeba vůbec dávat granule, který jsou pro vývin nás koček velmi důležitý. Furt mrčí, že Zajíc granule nežere.
Jenže u nás žádnej Zajíc nebydlí, je tam Cipísek, Barunka, Mášenka a Madeta a já Ferda, žádnýho Zajíce sem tam nikdy neviděl. Ale kdysi dávno tam bydlel jeden kterej taky nevypadal jak kočka, spis trochu jak matka, ale jestě divněji. To by mohl být on. Tak ten zdrhnul nebo kam zmizel, to ju asi sere, tak si to vybíjí na mě. Su chudák. Týrá mě.
V pondělí mi bude jeden rok. Doufám že něco dostanu a že toho bude hodně. Jak ne tak budu pěkně nasranej. Klidně mi něco přivezte.
Přemýšlím jak sem se narodil…
Narodil sem se asi na gauču, mám k němu citovej vztah už sem si ho označkoval, aby všichni věděli, že je můj ( i když Cipís mi na něj furt leze, už mě s tím sere asi si ho přeznačkuju ).
Dávali mi tehdy ( to vím jistě že tam bydlel i ten Zajíc ještě ) moc dobrý mlíčko, takový hustý, sladký, teplý… mnam. Pil jsem ho z dudlíku, to bylo super období, nikdo na mě neřval ( Zajic řval furt teda, ale tak všeobecně ) furt se se mnou mazlili, dávali mě do postele, no paráda....
........a pak, jednoho dne …. ŽÁDNÝ MLÍČKO!!!
Katastrofa, čekal jsem večer na dudlík a nic, nutili mi trávu. Kde to viděli aby vzácná ušatá kočka jedla trávu ? Pěkně mě nasrali, jenže co sem měl dělat, když sem byl týranej hladem, musel sem snist i tu trávu. Ostatní kočky se slitovaly a jedly to taky, prej že občas jim to chutná. Kecaly beztak. Kryly matku. Sou z ní celý dosraný.
Byl sem tenkrát ani nevím za co ( vlastě už od mala ) zavřenéj v kriminále, ale mohl jsem na vycházky. Ted si vzpominám, že sem tam nebyl sám, byla tam se mnou zavřená aj Lucinka – říkala že je morče ( za to taky asi seděla ). Pak zmizela ani se nerozloučila, pěkně mě nasrala, protože ja sem ju měl rád a ona takhle. Když zmizla matka brečela, asi jí taky nic neřekla a zdrhla.
Ještě před Luckou zdrhl Zajíc, pěkně mě sere, kvůli němu ted nesmím granule. Vůbec ale nechápu proč, vůbec mu nejsu podobnej, tak proč musím trpět ?
Z krimu mě pustili když mi bylo asi osum měsíců, dali mi pokojíček. Je jen MŮJ, MŮJ, MŮJ, ale matka mi tam furt leze a dřepí mi na MÉ židli u MÝHO stolu a něco furt šušná na té divné malé televizi. Když jsem ju chtěl minule vyhodit a dal sem jí pár facek, tak mě pleskla po zadku a vyhodila z pokojíčku ven – sfina.
Tak sem ji pochcal postel, neměla to dělat, jako at si laskavě uvědomí, kdo je tady pánem.
Sem tam si matka přivede do MÝHO bytu bez MÝHO dovolení, další jí podobný a to pak není chvilka klidu. Ale minule sem toho využil a zůstal spát v ložnici. Jenže sem se v noci vzbudil a byla nuda, tak sem mati aspon upravil srst na hlavě. Sice ráno ječela, ale pak se ji to docela libílo. Dala mi pusu za to.
Občas mě volizuje – nesnáším to, ale zas nechcu být za grázla kočku, tak se necham. Ale zvykat si na to nebude.
Další věc, která mě sere, že v deset je večerka, kromě víkendu. Ale to pondělkem končí. Bude mi už rok a nebudu skákat jak máti píska. Bude se hezky řídit podle mě.
No nic seru už na vás, jdu si zdřímnout, večer je kriminálka New York, tak at jsem ready.
Čus Ferda
P.S. dneska sem si schválně posral celej pokojíček, aby mi tam matka nelezla a vona, mě zas zavřela zpátky do kriminálu. Je fakt uplně blbá, prý že nehodlá denně ulízet. A vod čeho si asi myslí, že ju tu trpím ? Šak jak doleze dom, tak jí naliskám se bude divit, už dlouho mě tak nikdo nenasral ……
Aktualni foto a video k fefinovým 1. narozeninam, dodam pristi tyden ..... Matka
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 13:33
- Nahlásit
.....a nic, nutili mi trávu
vidíš a já myslela že s tímhle se čék setkává až na středí škole
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 13:40
- Nahlásit
viky
čus matko!
Su chudák. Týrá mě.
tak pod todle se teda klidně podepíšu
a vyřiď kočce ušatý, že zas tak vzácná neni. V pátek jsme měli u chalupy jeden exemplář mláděte kočky ušatý. V sobotu jednu dospělou a v neděli jednoho puboše. Ty sfíně se k nám choděj určo mstít za Fefina, co je v krimu, páč nám ohlodávaj keříky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 14:07
- Nahlásit
viky
Super!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 07:29
- Nahlásit
PetraK
a vyřiď kočce ušatý, že zas tak vzácná neni
sem mu to rikala, ale nekomunikuje. Sem vcera normalne myslela ze jako umira, lezel v kleci v rozku a hnusne cumel. Sem nan ho sislala jakoze co mu je a von je fakt nasranej ze je zavrenej a nebavi se se mnou. Vylezl az sem vodesla a schvalne se zakousl do nohy vod stolu. Hajzl male.
Ty sfíně se k nám choděj určo mstít za Fefina, co je v krimu, páč nám ohlodávaj keříky
beztak je poslal aby se nastehovali, tak pani pekne jim otevrite dvere a hezky pozvite dal.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:54
- Nahlásit
viky
tak pani pekne jim otevrite dvere a hezky pozvite dal.
mnoooo,....... ofinu bych potřebovala přistřihnout, děsně mi to leze do vočí!
mimochodem, voni si vstup dělají sami vokusujou plot, aby si zvětšili džuznu a dostali se do zahrady
Vylezl az sem vodesla a schvalne se zakousl do nohy vod stolu.
a má plnej zákus?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 09:59
- Nahlásit
PetraK
a má plnej zákus?
hajzl ma, ale prekusuje a nozicka je dirkata
vokusujou plot, aby si zvětšili džuznu a dostali se do zahrady
pani to je jasny, do bydlet s tim nic nedelas, ale zasejc jako ne kazde ma doma vzacno kocku usato a kor cely stado
|