Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / je možný chovat zajíce ?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:01
- Nahlásit

Před cca sedmi týdny jsem našla na cestě dvě zajíčata ( teda první je našli psi ), byla honě slabá a ležela ( teda palzila se ) po docela frekventované cestě, která spojuje dvě dědiny, vzala jsem je domů, bohužel jeden zajíček umřel. Druhý má ted cca osum týdnů a už je plně odstavený a schopný samostaně jíst i pít. Problém je, že miluje lidi, kočky a morčata a nějak se mi nelíbí představa toho, jak ho na podzim sejmou myslici. Proto přemýšlím jestli je možný nechat ho žít u nás doma. Jestli je vůbec moný chovat v domácích podmínkách divoký zvíře ?I když tady se o divokosti mluvit nedá, bez dudlíku neusne, každej večer se vylepí na gauč a kouká na telku a nejdivočejší je, když honí kočky po baráku.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:03
- Nahlásit

viky

myslivci bezne chovaji "divoka" zvirata. kazdopadne dej vedet, az zajic vyroste, jak to dopadlo

Sijes
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:04
- Nahlásit

viky
To je mazec! Tak si ho nech. Jestli jednou zdrhne, tak budeš vědět, že už chtěl volnost. Takhle jestli je ještě mlaďounký, tak si jeho zaječice Bych tomu nechala volný průběh, jestli nemáš problémy, že by vám něco hryzal apod. a vychází bez problému s ostatními zvířaty. Si mě úplně rozesmála s tou představou zajíce TV maniaka

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:06
- Nahlásit

zajíce TV maniaka
a ještě usínající ho s dudlíkem

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:06
- Nahlásit

tak ci onak, pokud mu budes pravidelne davat cralicium, nemel by mit se zdomacnenim potize..

viky
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:10
- Nahlásit

Sijes
no asi nezdrhne, bydlime v třipokojovým bytě... Nehryže krom jenoho rohu nic ani kable nic. Je to miláček, ale nevím jak na tom bude v dospělosti... zrovna se dobývá na klín, chce se pochovat
argosek
co to je ?

jezevčice
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:10
- Nahlásit

viky
Rozhodně ho nepouštěj, hned by ho sebrala liška. Zajíci se normálně chovají na farmách.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:17
- Nahlásit

asi bych ho nechala kastrovat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:20
- Nahlásit

viky
Měla jsem takhle dvě kuny. Rok po sobě. V obou případech byli do určité doby mazlíci, brali mě jako svoji mámu. Až začali dospívat mazlili se čím dál tím míń a nakonec prostě odešli a zdivočeli. O obou vím kde jsou, sem tam je vídám. Oba jsem vypouštěla postupně. Prostě jsem je odstěhovala na chalupu (každého na jinou, aby si nerušili teritoria) a nechala je zdivočet. Když chtěli tak se přišli nažrat, když nechtěli tak si něco ulovili. Časem chodili méně a méně. Dneska jsou normálně divocí. Měla jsem velký strach hlavně ze psů, protože oba vyrostli v mojí smečce. Je to bez problémů, mají veškeré instinkty divokých zvířat. Přišlo to absolutně samo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 16:41
- Nahlásit

viky
Určitě je nepouštěj!!!
Vloni nám přinesli zajíče do krámu, kolega si ho vzal, aby ho dochoval, ptali jsme se paní Přibylové z útulku v Jinonicích a mj nám bylo řečeno nepouštět, takto vypuštěná zvířata zpravidla zemřou na kokcidiózu.

viky
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 17:44
- Nahlásit

kachna_
a jak to dopadlo ? Ma ho jeste ?

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 18:14
- Nahlásit

viky
No, dopadlo to celkem špatně. Zajíček asi po týdnu umřel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 19:18
- Nahlásit

viky

já bych nepouštěla, nebude se o sebe umět pořádně postarat, doplatí na to, pokud to jde-myslím z provozních důvodů , nechala bych si ho

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 20:09
- Nahlásit

viky
bez dudlíku neusne, každej večer se vylepí na gauč a kouká na telku a nejdivočejší je, když honí kočky po baráku.

taky myslím,že pokud ho pustíš,má to zpečetěný.Lidi normálně chovaj králíky a ne pokaždý je maj zavřený jen v kleci,zajíc je koneckonců hodně podobnej králíkoj,takže proč ne

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 20:48
- Nahlásit

Kdyz jste u te divoke zvere, tak dotaz pro ornitology a milovniky prirody.
Vlastofkam spadlo hnizdo, z druhe snasky na me dnes koukala mala neoperena vlastovicka. Do nove vybudovaneho pribytku se nedostane, dospely ji litaji krmit, pecujou o ni/nej. Posedava ruzne na mrizi, balancuje na nasadach od lopat atp.
Ma smysl na tu malou sahat a cpat ji do hnizda? - aby ji pak neodmitli a nevyprdli se na ni? Nebo nechat vse na prirode a doufat, ze ji kocky nespolknou a dospelci ji odchovaji i tak? Chjo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 20:54
- Nahlásit

Fifi
netušim...zkus cinknout sem
Záchranná stanice pro divoká a exotická zvířata
adresa: Vavřinecká ul. – SAD, 158 00 Praha 5 - Jinonice
Věra Přibylová
m: 602 20 50 70

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 20:54
- Nahlásit

Fifi
My jsme do budky na zahradě vraceli sýkorku - úspěšně. Ptáci tuším nemají čich, takže to že na ni/něj sáhnete by nemělo vadit. Určitě bych to zkusila. Je to lepší šance, než tam kde je teď.

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:00
- Nahlásit

Jj je to jak říká PetraK, na ptáčata se sahat smí. Jestli ale malá vlaštovka popoletuje, pravděpodobně z hnízda stejně sama vyskočí. Rodiče jí budou dokrmovat i na zemi, dokud nezačne lítat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:02
- Nahlásit

Diky za telefen, sem tele, ze me to nenapadlo se mrknout na cislo zachranny stanice
Pokud rano bude mimi vlastofci ok, muzu ho vratit do novyho sousforku . Ted uz ji nenajdu, je nekde zalezla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:03
- Nahlásit

Smečka

je pravda že ten prďous sýkorčí nejen že nechtěl do budky z vyhřáté dlaně zpátky, ale hned se rval zase ven, tak jsme ho zase museli vrátit. Pak netrvalo dlouho a všechny je vyvedli. ale Fifi píše, že je pískle neopeřený, to bych narvala zpátky určitě. nebo to teda zkusila.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:03
- Nahlásit

Smečka
Ona nepopoletuje, je to fakt skoroholatko. Tak budu doufat, ze ji rano objevim a na staflich vratim, kam patri.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:07
- Nahlásit

Fifi

nejde to udělat hned? Bude jí zima, prosíím, mohla by to odskákat

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:08
- Nahlásit

Fifi
Holátko vrať co nejdříve. To není dobré nechat solo na zemi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:10
- Nahlásit

PetraK
Narvu, pokud tam rano bude. Sla jsem ted jeste zkoumat, ale mame bourkovy sero, kvuli vlastovkam je v tom pristavku povolena zarovka, takze svetlo nula nula prd. Proste je tam bordel a mela bych strach, ze ji ted necim zamacknu/zaslapnu.
davidkova renata
A to cislo uz je ulozeny, jeden nikdy nevi, kdy se to bude hodit! Pani byla moc prijemna.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:12
- Nahlásit

Fifi

Hm to je škoda, tak zas na druhou stranu - kdyby byla venku, tak je to tisíckrát horší zvlášť teď. tak ať se ráno zadaří

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:13
- Nahlásit

Fifi
Paní je fajn. Jednou jsme jí přinesli zraněné káně. Vypiplala ho a vypustila. To musí být supr pocit, když zamává křídly a zase letí

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:14
- Nahlásit

Smečka
Neni na zemi (je v byvaly staji, kde je spousta bordelu, matrace, naradi, truhliky a tak), i to chladno me uz napadnulo (bohuzel az ted, bo celej den tu bylo pres tricet). Proste sem blb, mela jsem jednat hned. No pouceni pro priste.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:16
- Nahlásit

Moje teta se dostala k zajíci podobným způsobem. Byl to její miláček a byl perfektně ochočenej. Bohužel umřel cca v roce z ničeho nic. Asi mrtvice nebo něco takového...

My jsme doma zajíce taky měli, ale dlouho nám bohužel nevydržel, protože se propíchl o tyčku. Fakt jak kdyby spáchal sebevraždu. Přišli jsme a skrz zajíce tyčka... No.. tolik k našemu chovu zajíců..

Ale jestli je to povolený, to teda nevim. Já takový věci neřeším, ale jestli ti na tom moc záleží, tak bude nejlepší zkontaktovat nějaký ochranáře se srdceryvným příběhem...

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:21
- Nahlásit

pawLINka
My jsme měli doma zajíce dvakrát, zatím. Prvního se povedlo odchovat,tudíž si dovedu si představit, jak se ten tetin propíchl. Jsou to hrozně divoký zvířata, když ho to popadalo, lítal jak pominutej, skoro se nedal zahlédnou, jaké to byly fofry. Druhý nám bohužel po pár dnech zemřel, byl ještě moc malý a na dudlík ani stříkačku se nechytl

viky
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:43
- Nahlásit

Smečka
hele a jak jste ho meli dlouho toho prvniho ? Ferdik je muj broucek ale fakt ze nevim jak to bude vypadat az mu bud rok.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání