Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / je možný chovat zajíce ?
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 47 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 13:40
- Nahlásit

handula
Tudiz mam ted padny obavy ze si jaksi nefsimnou, ze ten nas zajic, je za plotem...

Podle mysliveckého zákona mohou pronásledovat postřelenou zvěř i na oplocený pozemek uprostřed zástavby. Nejlepší by bylo se s nimi domluvit, ale z vlastní zkušenosti vím, že to někdy prostě nejde.

handula
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 13:43
- Nahlásit

pronásledovat postřelenou zvěř i na oplocený pozemek

podle mysliveckyho zakona muzou strilet na zvirata v obytne zone?

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 13:55
- Nahlásit

handula
podle mysliveckyho zakona muzou strilet na zvirata v obytne zone

Je to mafie, můžou. Nesmí nikoho ohrozit, atd., ale už ten fakt, že můžou, je hroznej.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 13:56
- Nahlásit

Strejda
Je to mafie, můžou. Nesmí nikoho ohrozit, atd., ale už ten fakt, že můžou, je hroznej.

pockej jako fakt muzou ? Jako ze me klidne muzou strilet na dvur ?

handula
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 14:01 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

Strejda
TO JE STRAŠNÝ !! kde to zijem proboha!!

worick
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 14:26
- Nahlásit

viky
handula
Joo, milovnice zajdů, vítejte v realitě!
To já tady mám s kočkama, mýma kočkama. Těžko kočce vysvětlíš, že za plot už nemůže a myslivec chodí slídit s čoklem 20m od plotu a veškeré kočky likviduje. Teď doufám teda už ne (po tom, co jsem jednou na něj vyletěla), ale chytit ho tam znova, nejsem si jistá, jestli by nedošlo k inzultaci. To si buďte teda jistí, že vystřelit mi směrem do pozemku, tak mu osobně hnáty spřerážím!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 15:09
- Nahlásit

worick
myslivec chodí slídit s čoklem 20m od plotu a veškeré kočky likviduje

20 m od plotu není myslivec v právu. Honitba začíná 200 m od posledního obydleného sídla. V honitbě musí být pes pod vlivem vůdce, o kočkách zákon ve spojení s vůdcem nemluví. Zajíc je na tom ještě hůř.

Než jsem uzavřel s myslivci příměří, tak došlo k osobnímu kontaktu, který ukončila moje ovčanda. Na jiném místě se tady píše, že útok psa trvá 0,4 až 0,7 sec. To je blbost, tak dlouho to netrvalo.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2009 18:54
- Nahlásit

Strejda
Než jsem uzavřel s myslivci příměří, tak došlo k osobnímu kontaktu, který ukončila moje ovčanda. Na jiném místě se tady píše, že útok psa trvá 0,4 až 0,7 sec. To je blbost, tak dlouho to netrvalo.
Tak za to máš plus body, snad ti je někdo někde přičte
Při pletí v zahradě (jak tak člověk dloubá ty pampeluchy, tak má fůůůůru času na vymýšlení blbin ) jsem si říkala, že ta debilní politická situace by se mohla nějak využít, spojit se a vyhlásit, že budem volit tu stranu, která výrazně omezí počet a pravomoce myslivců....

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 10:48
- Nahlásit

Tak si predstavte, ze nekomu vadi nas Fifasek. V noci z nedele na pondeli nam kdosi odkopl z pod vrat fosnu zatizenou kamenama, ktera tam byla, aby nemohl probehnout. V osm hodin vecer si jeste ozobaval ibysek, dostal vynadano a pak uz jsme ho nevideli. Jeste v noci jsme ho sli hledat. Nic. Noc bezesna, nechali jsme to odkoply, aby se pripadne mohl vratit. Ale neverila jsem tomu. V pondeli rano zase patrani, prohrabali jsme vsechno housti v okoli. Nic. Kdyz jsem hledala jeste na zahrade, tak jsem si vsimla, ze ho nekdo lakal na kvet slunecnice, pulka byla prohozena pres plot u nas a pulka na chodniku. Nevim kdo a proc a z jakyho duvodu ho chtel kam nalakat, fakt nechapu. Uz jsem ho obrecela, ze uz ho neuvidim. V půl druhy odpoledne micham leco a koukam tupe z okna a vyhlizim nekde dlouhy ouska jestli neuvidim. Najednou vidim, jak uprostred silnice cosi jde. Myslela jsem si v prvni chvili, ze je to sousedovic kocka, ale jak se to priblizovalo, tak jsem bezpecne vedela, ze je to nas zajic. Nebyla jsem schopna niceho, furt jsem michala to pitomi leco a jen jsem zarvala "Fifasek jde dom", nacez duchapritomne pritel vyletel ven, otevrel mu branku, stacil zarvat na nejakou zenskou at si chytne psa, ze se nam vraci zajic , pani chudak vubec nechapala, bylo toho na ni nejak moc, chytla si psa, pak se jen zmohla na vetu "kde jste ho koupili, ja chci tak takovyho" a on naprosto suverene nakracel domu a rovnou si sel lehnout pod svoji vrbicku. Sice kulha, ma neco s pacickou, ale jsme stastny, ze je zase doma. Uz jsme podnikli bezpecnosti opatreni, aby fosna nesla odkopnout, ale budu ted hlidkovat, kdo ma na naseho fifaska zalusk, ale to pak teda bude mazec

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:01
- Nahlásit

handula
no ty voleeeeee za jakym ucelem asik ho lakali

esiva by nebylo lepci ho na noc zavirat, ty jo. Stopro ho chcel nekdo sezrat

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:06
- Nahlásit

viky
o ty voleeeeee za jakym ucelem asik ho lakali

no přesně

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:07
- Nahlásit

viky
a ze kulha rikam si, ze ho asi necim majzli, ale utekl, sikulka moje zlata... ja ho nacapat hele tak se neznam...
chteli si udelat svatecni obed....priserny fakt

na noc zavirat... jenze prave ze v noci on zije, lita si celou noc a pres den spi, vzdyt je to nocni zvire, jak mu to muzu udelat....
hele jako to bude mazet tohlecto, neda se nic delat, budu necekane a nepravidelne pouset psa v noci ven..
to mi rekni, to je takova chudoba, ze nekdo musi chtit sezrat ani ne trikilovyho zajicka, malyho hubenyho.... krucinal...

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:11
- Nahlásit

handula
lidi sou svine, nejde o chudobu. Jde jim jen o to ho zabit a sezrat, mozna ani ne sezrat
Fefin je nastesti zavrenej a beha enem po doma. A uz vidim ze je to tak dobre. Uz by byl urcite sezranej

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:16
- Nahlásit

viky
NASTESTI! se ten nas neda chytit do ruky, vis co, von si ten dotycnej myslel, ze kdyz prijde na zavolani, necha se pohladit na hlave a vezme si neco z ruky, ze ho bude snadny chytit, jenomze to nikoho nenapadne, ze nesnasi chovani.... JESTE ZE TAK...! mi to mrzelo, ale ted jsem rada,ze je takovej, uz bysme ho asi nemeli....
jako strasny, tu noc bych vam neprala, bezmoc a vztek...

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:20
- Nahlásit

viky
ja nevim, jestli je to zlomyslnost, lidi chodej okolo, rikaj, jak je to pekny, ze lita pes a zajic a nevadej si...a ve zkrytu kujou plan, jak to pokazit...nevim fakt ....

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:23
- Nahlásit

handula
ja nevim, jestli je to zlomyslnost, lidi chodej okolo, rikaj, jak je to pekny, ze lita pes a zajic a nevadej si...a ve zkrytu kujou plan, jak to pokazit...nevim fakt ....

se bojim ze to je prave ta blba ceska povaha ...

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:28
- Nahlásit

viky
jasny, at sousedovi ta koza chcipne co... chapu...
nebo je sere nas pes, tak treba proto....
no nic, to nema cenu asi resit, premejslim o jinym plote, aby k nam proste nebylo videt, kdyz to nekoho sere....
co vy? co Fefin? jeste ho bavi superstar?

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:43
- Nahlásit

handula
no tak ted sme ho zkusili nechat spat doma celou noc a na volno. Des bes. myslim ze neni misto kde by nebyl. Na stole vokousany rajcata, papriky, vsechny hadry pozhazovany a potahany po baraku, furt me skalal po brichu a po hlave, secko posral a mel z teho srandu. Ve 4 rano sem to uz pschicky nezvladla a vykopla ho do kotecku opet byl nasranej.

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:58
- Nahlásit

viky

to jsi odvazna teda, nam do baraku taky chodi samozrejme, myslela jsem si, ze nebude, ale to jsem fakt naivni, jen musim schovavat psovi granule, protoze to by mohl bejt problem, kdyby se dostal zajic k nim.. takhle k nam vbehnul v sobotu, stacil zechcat postel,ale jak, tak jsem celou nedeli prala a nadavala, pak jak se to stalo, tak jsem zase rikala, ze mi to vubec nevadi, at to klidne pochcije, jen kdyz s nama je...
ja mam na zahrade okousany vsechno, co bejt okousany muze a je aspon trochu jedly, ja uz rezignovala, jeste ze vrba fakt rychle roste, a stiha prubezne dorustat... bohuzel vse ostatni jsou kostata...

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:03
- Nahlásit

handula
tak to Fefin je intulegentni, si nasel jedno misto na chcani, pracku nevim proc ale chcije zasadne na ni.D

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:16
- Nahlásit

viky

asel jedno misto na chcani, pracku

pračka jako záchod, trouba jako televize............ ten zajíc je vyloženě technickej tip

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:30
- Nahlásit

viky
no esli von nechce do pracky chcat, to vis, ma spocitany, ze to ma stejne jednu odpadni trubku jako zachod....ty jo on je faakt jako hodne intulegenti... to cumim...

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:34
- Nahlásit

heledte se jen tak me napadlo, co kdyz to ten nekdo bude chtit zopakovat a vleze na pozemek a cirou nahodou zrovna bude neplanovane behat pes a cirou nahodou ten dotycnej nedopadne nejlip a na brance je cedule....muzu bejt za to nejak stihana?

viky
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:41
- Nahlásit

PetraK
pračka jako záchod, trouba jako televize............ ten zajíc je vyloženě technickej tip

celej ja teda ne ze bych chcala na pracku ....

handula
ty jo on je faakt jako hodne intulegenti...

dyt to rikam, po mamince

muzu bejt za to nejak stihana?

v nasem state ? Si myslim ze tady jo, tady de secko a zakon nahrava akurat takovejm kryplum zlodejskejm. Slusny lidi nemaji sanci ...

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:17
- Nahlásit

viky

:

to je zajimavy, ten muj je taky cela maminka...

a co nejaky aktualni foto... by nebylo?
ten nas je porad nejakej hubenej... ale asi proto, ze jeste malinkej, je mu asi tak ten pulrok, ani nevim, kolik by mel tak asi mit... kdyz jsem koukala na ty fotky Fefina, tak to je fakt macek poradnej

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:18
- Nahlásit

heledte se jen tak me napadlo, co kdyz to ten nekdo bude chtit zopakovat a vleze na pozemek a cirou nahodou zrovna bude neplanovane behat pes a cirou nahodou ten dotycnej nedopadne nejlip a na brance je cedule....muzu bejt za to nejak stihana?

Podle novely obč. zákona může občan bez svolení vniknout na cizí pozemek, pokud tam je jeho věc, kterou mu majitel pozemku na jeho výzvu neprodleně nevydal. Zloděj by musel prohlásit, že mu na váš pozemek spadl např. klobouk a vy jste ho nevydali. Potom by pes napadl občana, který by následoval svoji věc a byl by v právu.
a) Nevím, jestli byla tato novela schválená. I poslancům se zdálo, že to už není normální.
b) Zloděj by musel mít advokáta nebo by musel být poučen, aby Tě mohl žalovat.
c) Je to absurdní. Pes je na zahradě proto, aby hlídal a nechal bych na něm, jaké zvolí prostředky. Ale už odsoudili několik důchodců za to, že nástražným systémem ustřelili zloději nohu.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:22
- Nahlásit

handula
Tyyy jo, to je teda prasárna s tím šlohnutým zajdou! A nemohla to být nějaká děcka či puberťáci - z hecu? A nebo ti sousedi s buldočkou? Ta noha...když si říkala, že se nenechá chytit - možná ho chtěl někdo chňapnout a vykroutil mu tu nohu...

worick
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:29
- Nahlásit

Strejda
Nevím, jestli byla tato novela schválená. I poslancům se zdálo, že to už není normální. - tak to se mi nechce věřit
I když.....oni, jak teď mají taky majetky , už nejspíš konečně přišli na to, že by o ně u nás taky mohli lehce přijít. Nevím co vymýšlí zase vymyšlené, doporučuju model USA - na můj pozemek nemá co kdo lozit!

handula
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:34
- Nahlásit

Zloděj by musel prohlásit, že mu na váš pozemek spadl např. klobouk a vy jste ho nevydali

jo to zni logicky, v noci mu nahodou k nam spadl klobouk, nahodou jsme ho nevydali, nebot jsme nereagovali na vyzvu vraceni, protoze jsme spali.... ale jooo, tady je mozny fakt vsechno

Zloděj by musel mít advokáta nebo by musel být poučen, aby Tě mohl žalovat
nebo by to musel prezit... ne to je ftip, on by ho nezabil to ne, leda ze by nejak blbe kousnul.....kor kdyz jde o zajice, je na nej ted hodne haklivej, od ty doby se se skamaradili, tak nevim...
viky
kdybys videla, jak ho pes vital, jako ze ho dlouho nevidel, uplne mi sly slzy do oci...

worick
děcka či puberťáci
vsechno je mozny, jen ta slunecnice na nalákání... nevim fakt tezko rict, nevidela jsem.... sousedi s buldockou ani omylem,jsou to nasi pratele, sami z toho byli hodne spatny a pomahali ho hledat..
a taky prave kvuli ty noze myslime, ze to byl nekaly umysl proste...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 11:16
- Nahlásit

handula
Co zajonc, dobrý? Díra zůstala zadělaná, pejsa ve střehu?

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 47 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání