| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 11:21
- Nahlásit
Psíček
Mám zkušenost i s dospělým kocourem, zánět ledvin, odmítal jíst i pít, léky dostával injekčně pod kůži, ale takto jsem do něj vpravovala mlíko s vodou. Není důležitý záklon hlavičky, ale gravitační spád tekutiny do krku, takže když držím zvíře na klíně ležící na zádech, nemusím mu hlavičku nijak kroutit.
Se omlouvám Viki za spamování vlákna, ale snad to info někomu k něčemu bude.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 11:52
- Nahlásit
Shodou odkolností teď vpravuju do psů bylinkovej čaj a taky stříkačkou. Normálně je posadím, stoupnu si nad ně, jednou rukou držím zaklapnutou hubu, čumákem nahoru a druhou rukou mezi zadníma zubama (nebo za škraň) stříkačkou pomalu liju tekutinu. Polykají bez problémů. A jsou to dospělci. Ale v leže na zádech bych se taky bála, že to vletí do špatné trubice.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 12:38
- Nahlásit
jsem si takhle jednou zabila mládě činčily . Odmítalo pít, já ho chtěla vypiplat a krmila jsem ho stříkačkou do tlamy. X jiných jsem tak vypiplala, u tohoto jednoho jsem se trefila špatně, mlíko se mu dostalo do plic a během pár hodin bylo po něm . Vleže na zádech bych to určitě neriskovala.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 13:03
- Nahlásit
impact
dělám to podobně, stříkačku dávám na bok mezi zuby a tvář, trošku stříknu, počkám až polkne, případně trošku zakloním hlavu. vleže bych to nedělala, nemyslím si, že je příjemné polykat v leže na zádech
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 13:04
- Nahlásit
vleže na zádech bych zvířeti nelila nic, tekutina se může dostat do plic a zvíře pojde.
já držím zakloněnou hlavu zvířete, bud´ si ho posadím na klín, nebo sedí na zemi a lžící mu leju do krku tekutinu, nebo mu zavřu tlamu a koutkem mu opatrně stříkačkou mi tekutinu opatrně vpravuju do krku, vždycky trochu, počkám až polkne a zas trochu.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 13:07
- Nahlásit
dostával lek stříkačkou a pil ho z ní velmi ochotně, ale stejně mu nepomohl
děkuji všem za milý vzkazy, mám chut se šíleně opít a zahrabat se někde Je tu bez něho strašně smutno a prázdno...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 21:17
- Nahlásit
viky
dnesek jsem mela zkazenej, porad na nej myslim, kor kdyz vidim toho naseho, dokazu si predstavit jaky to je, uz 4x mel na male, nejdriv hned na zacatku to vypadalo spatne, pak kokcidioza, pak poukousanej psem a ted zas kokcidioza, zatim jsme to pokazdy zvladli a tak je mi lito, ze jste taky nemeli stesti.... je mi z toho smutno.... drz se... On si to asi kazdej neumi moc predstavit, kdyz on je to fakt clen rodiny....
|
viky
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 02:13
- Nahlásit
handula
spaval se mnou v posteli ještě s kočkama .ted je tam prázdný místo
byl to šáša takovej, ted nikdo nešášuje.
Piju ale nepomáha to, je mi hůř ( a to myslím vážně ) než když mi umřel děda. To mě bylo tak nějak jedno, ted se mi chce umřít taky, ale před tím něco rozbít nebo nevím. mám zlost a lítost tak nějak zaráz. Fefínek byl vyjímečnej ve všech směrech nezasloužil si toto
|
handula
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 17:54
- Nahlásit
vikyviky
ja uplne s tebou citim fakt, taky jsem probulela celou noc, kdyz byl pokousanej, predstava, ze ho vypiplam a pak by tahle debilne umrel.... hrozny...
porad o tom premyslim a nechce se mi verit, ze to byla "jen" kokcidoza, tohle mi prijde strasne divny, ze tak rychle...u nas umiral 14dni a dostal se z toho a pritom je hubenej, malej zaprdek, to Fefinek byl poradnej kus zajicka... ja nevim......jestli to nebylo jeste neco jinyho... ja vim, ze ted je to jedno, ale proste mi to neda o tom nepremyslet....ach jo, tohle neni fer...!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 17:59 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
viky
a nepij, to ti nepomuze, spis ti bude hur...
rikej si, ze kdyby nebylo tebe, tak by nezil ani ty dva roky nebo kolik mu bylo, umrel by jako maly mimino, takhle mel sanci prozit kus krasnyho zivota, kratkyho ale krasnyho... neskoncil nikomu na pekaci, pod koly aut, nebo roztrhanej psem.... musis to brat tak....i kdyz to neni lehky, to je jasny... ale ty jsi pro nej udelala maximum...mohl umrit v prirode na to samy...
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 20:19
- Nahlásit
viky
|
bea
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2010 20:38
- Nahlásit
viky
Viky, nedá se nic říct, nic, co by pomohlo. Je mi to strašně líto.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2010 21:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
viky
je mi to moc líto, opravdu
Edit - jen ještě takovou poznámku: koukala jsem se na Fefinovo starý vídejo - a.... viky- bylo mu fajn, kdybys ho nenašla, nezažil by tohle všechno. Udělalalas maximum. Vím, je to teď k prdu, tyhle kecy, ale je to fakt. Užil si krásnej čas, kterej by býval vůbec neměl.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 08:13
- Nahlásit
viky
je mi to moc líto, Fefin byl borec! je ho fakt velká škoda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 08:23
- Nahlásit
viky
upřímnou soustrast, pani, byl to zajac, co uměl rozesmát lidi už jen svýma psanýma příhodama, je mi to líto, držte se.
|
corin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 15:48
- Nahlásit
Viky,
je mi to moc líto ! Tiše jsem to tady sledovala a bavila se jejich rošťárnama...
Vím jak Ti je ,- minulý týden jsem přišla o pejska ,- bolí to moc a těžko se s tím vědomím ráno vstává a večer usíná...
Ale bude líp... časem...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:40
- Nahlásit
viky
je aspon trochu lip?? myslim na tebe...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:35
- Nahlásit
jejda, až teď to čtu...škoda zajíca.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 10:58
- Nahlásit
corin
je mi to líto
jinak děkuju všem, už je to trošku lepší, čas nevrátím, tže nezbývá než se s tím smířit. Byl to jedinečnej tvoreček, taková osobnost se hned tak nevidí. Bude mi moc chybět.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 11:03
- Nahlásit
viky
furt Tě vyhlížím, abych zjistila, jak je.
už je to trošku lepší
alespoň že tak.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 15:03
- Nahlásit
Byl to jedinečnej tvoreček, taková osobnost se hned tak nevidí
to byl! zustane v tvych vzpominkach navzdycky...
to je dobre, ze je lip...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 09:33
- Nahlásit
Fifasek umřel. Včera v náručí, asi kokcidioza. Trvalo to moc dlouho. Jsme v prdeli z toho.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:19
- Nahlásit
handula
ježiš pani,to je mi líto ,nějak se to na vás valí ,co pesan?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:30
- Nahlásit
jo zkur...ej rok...
pes je na tom stejne blbe jako posledni dva mesice...nicmene, ted mam 14dni pocit, ze to neni horsi...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:31
- Nahlásit
handula
vy taky?? Ach jo!!! Je mi to moc líto! ach jo
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:01
- Nahlásit
handula
nicmene, ted mam 14dni pocit, ze to neni horsi...
tak já nevim jestli říct aspon že tak..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:39
- Nahlásit
handula
to je mi líto.
a já si myslela o pani Přibylový, že kecá, když mi říkala, že jsou celý život strašně moc náchylný na kokcidiózu
handula
viky
Ale holky, stejně se vám podařila krásná věc, nastavily jste čas dvěma tvorečkům
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:44
- Nahlásit
kachna_
pani Přibylova nam nejdriv rikala, ze se nedozije 6ti týdnů, pak zase že nepřežije první půl rok, pak kdyz jsme meli prvni kokcidiozu, tak ze je to v haji... zase se z toho vylízal, ze všeho se vylízal i v létě jak to měl 14dní, tak pak byl dobrej, ale zrejme v tom tělíčku to porad mel....
no nic, vsechno je ted uz zbytecny....vcera jsem ho drzela v naruci dokud nevystydnul...a ted spinka po třešní...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 12:07
- Nahlásit
kachna_
nastavily jste čas dvěma tvorečkům
jo!!!! dík, žes to sem napsala, já se zas nechtěla vopakovat, ale to bylo první, co mě napadlo
handula
Handulo, tak ať je za nějkaou dobu líp na duši. a co je s pesanem?
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 12:50
- Nahlásit
handula
ježiš to mě mrzí
takže už jsem tu poslední se zajícem nám se to zatím vyhýbá, ťuk ťuk
|