| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 22:34
- Nahlásit
Alexa
Je jich tu moc, měli by se číslovat
To už by nebyli anonymní , možná by mohl Víťa coby Admin zařídit, aby se každý prostě musel zaregistrovat. Sice se může stát, že někdo bude střídat přezdívky, ale aspoň budem vědět, ke komu se píše...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 22:36 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Terri
Taky bych se primlouval za povinnou registraci staci prezdivka a heslo ale aby to byli alespon konkretni prezdivky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:03
- Nahlásit
Strašně se mě líbí jak v tomto státě perfektně funguje svoboda.Zase už nám bude někdo něco nařizovat. Super, ne?!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:08
- Nahlásit
FiSt
Zkus si procist vcerejsi diskuzi kdo tady zacal urazet a vyhrozovat. Sali ani Ebony to nebyli.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:14
- Nahlásit
Anonymní
Jasne to ze na foru kde prezentujes sve nazory budes muset vystupovt pod (pokud chces) anonymni prezdivkou je strasne nesvobodne. No nevim nekteri lide si mysli ze svoboda je anonymne urazet a vyhrozovat ostatnim. Moje definice svobody je jina. Moct rict verejne, adresne a neanonymne svuj nazor. Pokud budes namitat ze Tchor je taky anonymni prezdivka koukni na muj profil je tam web se vsemi kontaktnimi udaji.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 00:05
- Nahlásit
Tchor
Já ti na kontaktní údaje peču i s tebou a všem ti podobným. To je to poslední co mě zajímá. Tady je řeč o psech a ne o lidech.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:17
- Nahlásit
Lidi, včera jsem neměla moc čas a teď nestačím zírat.
Kdyby ten anonym aspoň věcně argumentoval, ale on sprostě uráží lidi, kterých si asi většina vážíme (Tchoř, Sali, Evička...)
Já osobně mám se sprostými anonymy dost bolestivou osobní zkušenost a prostě je nesnáším a divím se Vám že se s ním takhle s....e
I když je to asi nějaký chudák, který si snaží vylepšit své ego argumenty jako doktoři v rodině, Austrálie atd...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:47
- Nahlásit
Ketrin
prosímtě radši to vůbec neřeš,to nemá cenu....realita neni na monitoru,ale v praxi,v životě....stejně tady každej vypne komp,okamžitě zapomene a jede si v klidu po svým...pak má chvíli čas,a napdane ho,že se koukne,co se zase na krmivech "uvařilo"...a nedá mu to a na inzultaci zareaguje...
Já jsem starej podšprajcovávák,když si někdo nabíhá na pěst,tak mu jí ještě šikovně připonastavím,ale tohle už není sranda,to už se ohrálo,je to furt kolerm dokola...
Každej tady máme zpětnou vazbu na svých psech,a stejně se řídíme jenom jí,event.se udělá malý experiment okoukaný od kamráda,co taky jede na výkon(exteriér,mléčnost,....)hele mě zkušená kamarádka,co chová aktivně léta,doporučila prosímtě feně po porodu na rozkrmení zavařit do silnýho kuřecího vývaru JÍŠKU!!!!! Každej "expert" se chytí za hlavu,proč cpát mouku psovi,co jí vůbec nemá vývojově v jídelníčku....já taky třeštila voči,samozřejmě bych dala jen vývar hustý tak,že klihovatí,max.bych do něj nasekala obraný maso...pak jsem jí hlídala fenu po porodu a měla tuhle poblívku připravenou...tak jsem jí dávala....fena žrala jak divá a kojila jak divá...a nestalo se nic ani špatně ani mimořádně...a do budoucna se taky nic nestalo,a všichni byli spokojení...neděla jsem žádnej pokus,jak by kojila bez a jak s,ale pokud mají na spoustě vrhů ozkoušeno,že tahle poblívka sedí,a že zvířata se rozežerou a následně rozkojí lépe než s prostým vývarem,nechť....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:51
- Nahlásit
Anonymní
ty prosímtě......začínám mít dost silný pocit o nestabilitě tvého duševního zdraví...nebude ti doufám vadit,když tě nebudu brát vážně ani trošičku,už vůbec?Ono už ani legraci si z tebe dělat nejde...někdo to krutě drhne.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:02
- Nahlásit
Tak jsem opět tady a upřimně prosím Terri, aby toho pitomého a tupého anonyma vyhodila a uplně nejlepší by bylo ho sem nepouštět. Jenže anonymové se dostanou bohužel všude.
ANONYNE, dobře si mě pobavil, typuji tě na zamindrákovaného a zakomplexovaného člověka. Takže jsi mě rozesmál, ostatně stejně dobře, jako včera.
Z vlastní zkušenosti se můžu k vegetariánství vyjádřit. Zhroba ve věku 20-25 let jsem sama byla vegetariánkou, jedla jsem téměř výhradně ovoce, zeleninu, různé kaše, oříšky. Při své výšce 165 cm jsem vážila 49 kg a stále jsem měla nějaké zažívací potíže. Takže kromě zdravé stray jsem také pořád brala nějaké léky na pajšl. Naštěstí jsem v práci kápla na normální kolegyně a taky na výborného lékaře, kteří mě postupně předělali ze zatvrzelého vegetariána na normálního člověka. Přibrala jsem 12kg a jsem zdravá jako řípa. Takže vím, že tělo prostě potřebuje od každého trochu a nedá se ošidit.
U psů by to bylo zřejmě ještě dramatičtější, jelikož jejich přirozenou potravou je prostě maso a živočišné produkty. Neumím si dost dobře představit psa vegetariána.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:08
- Nahlásit
Sali, k té polívce. Tak takovuhle polívku já taky vařím, lehce ji zasmažím moukou a přidám maso na drobno pokrájené. Bez dalších příloh. Dávám především tak první tři, čtyři dny a kojení vždycky super a příjem potravy celkově taky super. Takže na tomhle receptu nevidím nic špatného.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:09
- Nahlásit
Sali
Na krmení feny po porodu radši ani nevzpomínám
Ve snaze dát jí to nejlepší, dostávala každý den mimo jiné maso z celé slepice nebo kuřete, rozdělené do více dávek. A abych jí jó přilepšila, dala jsem jí to i s tím tučným vývarem...
Samozřejmě dostala průjem. Vzápětí jsem já dostala rozum, takže se to hned spravilo
No prostě slepice
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:54
- Nahlásit
Evicka
no právě,je to recept zkušených chovalelů a předává se lidovou slovesností...
Mě by to vůbec nenapadlo,dávat jíšku...ani nevím jak se dělá...
Miuně jsem tehdy doma vařila kuřecí vývary s nasekaným masem,z kuřecích koster a křídel,a střídala jsem to s cottage sýrem s vmíchaným kalciumcitrátem,ale měla jsem jí doma jen na porod a dva dny poté...to bylo SOS hlídání z technických důvodů(fakt je,že čuba rodila se mnou ve spolupráci s primářem gyndy a gyn-por oddělení u nás bylo o víkendu v pohotovosti na telefonu)...a čuba byla prvnička,ležela stočená kolem malých a užívala si to,celý první den se od nich ani nezdvihla....neměla vůbec žádný problém s ničím.Pak jsem dostala ten recept,na jiškovku,ale už jsem ho ani nezkoušela aplikovat,už jsem jí vracela i s hejnem miminek k ní domů.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:58
- Nahlásit
Evicka
zrovna včera jesm si v práci na záchod vzala Lékařské listy s onko problematikou,ležely nahoře ve skříni ,a +začetla jsem se do článků lidí z onko kliniky Olomouc,a se zájmem jsem sledovala,jak opatrně se vyjadřují,aby neurazili,k vlivu a významu veganství a monodiet v prevenci a terapii ZN...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 10:09
- Nahlásit
..a jak opatrně doporučují používat zdravý rozum,kombinatoriku a dlabat ode všecho něco s vynecháním megadávek obecně nezdravých jídel,co mají tloustnoucí,aterogenní a přesvědčivě onkogenní vliv....(kam z hlediska onkologického patří jídla fakt silně kořeněná,destiláty,výrobky silně uzené,plesnivé-aflatoxin,a vůbec potraviny zjevně kontaminované těžkými kovy a nebo organickými sloučeninamii,které se buď metabolisují na karcinogen,nebo při jeich pokusu o likvidaci v organismu vedou k uvolnění volných radikálů..na což ale fungují tzv.zametače volných radikálů,jako je např.vitamin C,E ).
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 11:06
- Nahlásit
Sali, lékařka se v tobě nezapře, ale snad některým zabedněncům, kteří se tu objevují otevřeš oči, že ve všech činnostech lidského konání včetně jídla , se musí používat zdravý rozum a žádné extrémy nikdy nevedou k užitku, ale spíše ke škodě. Já můžu být typickým příkladek zlepšení zravotního stavu o 100% a přitom stačila taková maličkost, jako přidat maso, mléčké výrobky,prostě živočišnou bílkovinu.Sice už nejsem taková kočka jako jsem byla při svých 50kg, teď jsem taková oplácaná česká holka, ale mám spokojený a pohodový život, včetně přebytku energie. Dřív jsem byla sice krásná a hubená, ale věčně unavená a podrážděná. Teď jsem fakt v pohodě. Takže lidi, neblbněte a na takové kraviny, jako je vegetariánství se fakt vybodněte.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 11:11
- Nahlásit
Evička[b][/b]
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 11:28
- Nahlásit
Evicka
Jojo. Já jsem kdysi zamlada, už je tomu hodně dávno, byla praštěná makrobiotikou. K snídani zrní a tak... Když jsem z té věčné vlákniny dostala slepáka, tak jsem toho nechala. Dlabu všecko a přebytečná kila šla pak dolů díky třem dětem brzy po sobě.
Moje máma má sice také sklony k podobným úletům, ale není fundamentalista a jí jen to, co jí chutná, na návštěvě u nás to klidně proloží vepřozeloknedlem... Přátelé, v jejích 73 letech jí mnozí z nás mohou závidět její kondici. Chodí s baťohem po horách, když ji chci někam odvézt autem tak se naštve. Zkrátka, všeho s rozumem a mírou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:29
- Nahlásit
Sali
Recht, je to samé "asi", "možná", "snad"...
ASI by se jim na to člověk PRAVDĚPODOBNĚ měl vys...
Všeho s mírou platilo už za pra pra pra babiček. Zajímalo by mě, kdo toho Míru nakonec ulovil.
Anonymní se bohužel nedá nevpustit, to by musel zařídit Víťa (povinná registrace).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 13:38
- Nahlásit
Evicka
Ty jsi zas takový inteligent, že ti dělá problém napsat ANONYM. Ty jsi kromě toho, že jsi tlustá buchta ječtě blbá. A tohle máme ve státním sektoru. Není divu, že je to tu všechno v pr.....
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 13:58
- Nahlásit
Anonymní
že tě to baví
když jsme u toho, tak ječtě se píše ještě
ostatní
promiňte, ale tohle už mi nedalo, nezareagovat
|
handula
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:01
- Nahlásit
prosím prosím neodsuzujte všechny Anonymy, ja jsem občas taky Anonymní, ale nechtěně, občas se zapomenu přihlásit nebo mi to prostě vypadne, ale mrzelo by me, kdybych neco napsala a hned mě někdo vymazal...
A teď k tématu. Na tohohle Anonyma reagovat nebudu, evidentně nervově neunáší nesouhlas okolí, ono totiž není umění někomu říct, že je debil a blbá buchta, umění je i přesto, že nesouhlasím s názorem, diskutovat o něm na určitý úrovni. Tady nejde přece o to, aby každej z každým souhlasil, chce to občas notnou dávku pokory a přiznat si, že asi můj názor nebude správnej, když s ním nesouhlasí nikdo krom mě samotné, že? Já osobně jsem musela spousty věcí změnit (dala jsem na rady zkušenějších) a vyplatilo se mi to. K tomu, zda má pes jíst maso nebo jen zeleninu se přidávám k většině. Pes je odjakživa masožravec, takže si myslím, že bysme to ani v 21stol. neměli měnit.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:10
- Nahlásit
Sali
Tak jsem právě dočetla celou tuhle vášnivou debatu a jsem z vás naprosto hotová. Chvíli jsem normálně řvala smíchy až mi tekly slzy. Chvíli jsem zírala na sprostotu, aroganci a neskutečnou drzost slečny nebo paní Anonymní z USA (je neskutečný, kde bere tu odvahu někomu vyhrožovat vyhazovem a kvalifikovaným nezaměstnaným a pak někomu nadávat do komunistů...) a z jiného pohledu jsem zírala nad znalostmi a vědomostmi Sali (znám jediného patologa - šéfa patolky v Brně a strašně se ho bojím a štítím promiň Sali), ale tuhle profesi obdivuju a závidím jim jejich poznatky. Každopádně, ač jsem ženská, tak jsem se po téhle smršti do Sali asi zamilovala. Úžasný počteníčko.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:17
- Nahlásit
Já nemám s biologií, patologií ani gastronomií a chemií žádné zkušenosti, zato vím něco málo o kafině. Produkt, který vychází z kafilérek zvaný masokostní moučka jsou sice v základu těla uhynulých zvířat, ale taky kožené obojky, protiblechové obojky, léky podávané zvířatům, antibiotika, kortikoidy, plastikové sáčky ve kterých mnohá zvířata zůstanou, kravské značky z uší, růstové hormony mrtvých brojlerů, litry léků používaných při euthanasii, zbytky postřiků proti klíšťatům, mnohá těla už není třeba ani "vařit", protože jsou v takovém stádiu rozkladu, že je mohou rovnou vmáčknout do konzerv. V operovaných zvířatech zůstávají lékařské nástroje... A masokostní moučkou krmíme zvířátka, která pak sama papáme. Masokostní moučka je základem jak pro konzervy, tak i pro granule. Takže tento humus je všude přítomný, i když koupíte hovězí, kuřecí či jakékoliv jiné maso, to zvíře bylo původně krmeno masokostní moučkou. Vaše hádky jsou bezpředmětné a pravdu máte každý a nikdo. Krmím tím, co mému psu a mě nejvíc vyhovuje, přesto vím, že to nikdy není a nebude stoprocentně zdravé.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:24
- Nahlásit
Garfield & spol.
Teda ještě sem vleze někdo z dalšího oboru, co nám tu zatím chybí, a pak se budem moct všichni pohromadě vykecat u Chocholouška. Nemáte vy ostatní podobný pocit???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 17:08
- Nahlásit
Nikita
po dnešní náloži biopsií a kafat už ani nic dalšího nepotřebuju a k Chocholouškovi mířím rovnou cestou domů.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 19:44
- Nahlásit
Ano, ať žije Chocholoušek - já jsem jedině pro
|
Fan
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 20:02
- Nahlásit
mám dotaz ohledně pamlsků...máme jich velkou spotřebu při cvičení...momentálně dávám frolic nalámaný na malé kousky...ale teď jsem tu na fóru četla, že není kvalitní...co je tedy kvalitní jako pamlsek..čeho může větší množství
(z frolicu mu nic není i stolici má po něm slušnou)
...................................................................... .
jeden říka je to super druhej, je to "šmejd"..jak poznám, že je to OK
....................................................................
i když možná bych to měla přestat řešit, protože ani panička se nestravuje zdravě a jí co jí chutná
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 20:45
- Nahlásit
Fan
já pamlsky různě střídám, spotřebu mám obrovskou
Frolíky jsem nikdy nedávala protože mi připadají docela drahé. Krájím jim kousky sýra, takový ten psí salám (ten je dobrý i na stopu), masíčko co oberu z koster kuřat, když jim dělám vývar, párkrát taky měli gumové medvídky, někde jsem o tom četla a teď se po nich můžou umlátit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 20:53 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
No já dávám nakrájený točeňák - když jde o "hodně" a jinak sýr, a hlavně kolečka mrkve
|