| Autor |
Zpráva |
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 22:34
- Nahlásit
Zuzička
Psala jsem "nemůžu nesouhlasit".
Jako že jo, souhlasím!
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 22:43
- Nahlásit
Nikita
Omlouvám se, přehlédla jsem "ne"....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:37
- Nahlásit
Anonymní
Nejradši mám chytráky, co píšou anonymy
K psovi-vegetariánovi nemá smysl se vyjadřovat, ale viděla bych to tak na ochranu zvířat...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 09:30
- Nahlásit
Já jsem svýmu štěndu taky chvíli vyvařovala, chvíli měla granule atd. Vždycky řidší stolici. Poté, co měla po prasečím uchu takovej průjem, že jsem doma musela vyhodit koberce, tak jsem jí týden krmila dietní Eukanubou a pak přešla na klasickou Eukanubu jehněčí s rýží. Chutná jí to, může se utlouct a stolici má v pohodě. Takže já to taky vyřešila granulemi.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 09:33
- Nahlásit
No odešla jsem si včera s klidem domů a ani jsem netušila, čeho se tady od jakéhosi anonyma dočkám. No jo, co čekat jiného od anonyma.
V tomhle směru naprosto souhlasím se Sali, že jsem zpočátku taky tiše záviděla pohodlný způsob krmení na západě, ale čím déle chovám a čím déle sleduji své psy, tak musím tvrdit, že jsem schopná jim připravit vydatné a chutné krmení z kvalitncíh surovin. Tak jak píše Nikita - mastný pekáč od řízků a chleba, tak to je akorát tak na zadělání si na pořádné zažívací potíže. A kdo tohle dělá ,tak je totální analfabet a psa by neměl mít. To se mi taky občas tane, že tchýně slije dohromady polívku, omáčku a do toho knedle a nutí mě dát to psům. Vždycky jí odpovím, že pes není ani prase ani slepice a takový sajrajt jíst nebude, i když věřím, že naše popelnice by to zbagrovaly.
Naši psi jsou odmala krmeni kombinací vařeného masa,, syrového masa, pokud je a pokud není, no tak jsou na granulích. Nemají absolutně žádné zažívací potíže, jsou v perfektní kondici, s krásnou lesklou srstí, atd. Takže tvrzení, že se nemá kombinovat suchá strava s vařenou beru s rezervou. Možná ěkteří budou považovat za analfabeta mě, ale jak už jsem psala výše, tenbhle způsob krmení se mi osvědčila nikomu ho nenutím. Kdo věří absolutně granulím, je s nima spokojený, tak ať si krmí granulema. Absolutně vycucaný lovecký pes po několikadenních naháňkách v těžkém terénu, kdy úbytek jeho hmotnosti je rapidní, je odkázán jedině na vařenou stravu a zatím jsem neobjevila žádné granule, které by dokázali psa tak rychle dostat do formy, byť jsem zkoušela různé superpremiovky. V těchto případech extrémní zátěže mám prostě osvědčenou klasickou vařenou, nebo syrovou stravu s přílohami a jiným. A třebas se mnou nesouhlaste, ale kolik z vás už sáhlo svému psů na dno fyzických sil? A jak je regenerovat? Jak dostat psa do pár dnů opět do formy, aby byl opět schopen max. výkonů?
|
malika
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:08
- Nahlásit
Nikita
máme zlatého retrivera světle zlaté barvy. na tu Eukanubu sem koukala a připadá mi dobrá i proto že má light granule přesně pro tyhle pejsky (velký plemena se sklonem k tloustnutí). Jen bych ji nerada kvůli vyloženě estetický záležitosti nějak narušila metabolismus, přece jenom je už 3roky v kuse na purině proplan... každopádně dík za radu
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:18 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Evicka
A třebas se mnou nesouhlaste, ale kolik z vás už sáhlo svému psů na dno fyzických sil?
Myslim ze jsme parkrat sahli do tech sil docela hluboko, ale neco jineho je 10 kg pes a neco jineho 40kg ty rezervy jsou jine. Souhlasim s tebou,ze vareni je nejlepsi, z granulí mam v zatezi nejlepsi zkusenosti s cervenou zatezovou ACANOU.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:45
- Nahlásit
malika
Jestli je 3 roky na Proplanu a vyhovuje, tak proč to chceš měnit?
|
malika
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:59
- Nahlásit
Nikita
no jak už sem psala tak sme byli upozorněni že u zlatého retreivera světlé zlaté barvy je podle standardu nepřípusté jakékoliv zbarvení do červena či mahagonova... tak proto
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:02
- Nahlásit
Tchor
S tou ACANOU naprosto souhlasím.
Co se týká vaření vs. granule, netroufám si vařit, protože na nemám čas ani zdroje masa, a kombinovat se mi tvrdě nevyplatilo. Takže - s rezervou to brát můžeme, ale podložené varování je.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:09
- Nahlásit
malika
Myslím, že Eukanubou nic nezkazíš. Já s ní krmila štěně do jednoho roku života a myslím, že se mi to vyplatilo. Pejsek je pěkný, zdravý a se žádnými problémy jsme se nesetkali.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 16:11
- Nahlásit
malika
Aha, tak to máš stejný problém jako jsem měla já. Tobě po Proplanu zrzne žlutej pes, mně zrzli černí, ani jedno není ono
Když jsem krmila Eukanubu nebo Acanu, tak byli černí jak bota. Chce to vyzkoušet.
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 16:26
- Nahlásit
kdyz jsme u toho zrznuti - ja mel pocit, ze mi po Eukanube hnednou kniraci, presli jsme na Royal Canin a jsou jak bota
takze zaver - chce to vyzkouset, myslim, ze zadna z techto znacek neni zdravotni riziko - naopak pravidelne slycham nazor, ze se vyplati obcas znacku obmenit, prijde mi to i logicke (preci jen ustalena receptura muze dlouhodobe znamenat pro organismus ubytek nektere slozky)
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 16:31
- Nahlásit
Locco
Přesně tak, chce to zkusit. Známá krmila Proplanem a černého knírače měla jak uhel. Moji hnědli. Je to různé. Ale ani jedním se co se týče kvality krmiva nic nezkazí, tohle už jsou vysloveně kosmetické detaily. Psovi je nakonec úplně šumák, jestli rezne ikdyž nemá, že?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 16:33
- Nahlásit
Zkusím tu Acanu, uvidíme. Já v těhdle věcech nerada experimentuju, ale zkusim to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 18:57
- Nahlásit
shiba
Co by jsi viděla na ochranu zvířat? Jsi nějaká vymaštěná, ne? To, že je pes vegetarián, je zcela normální, přečti si neco o tom,a pak se vyjadřuj. Jestli jsi však z nějaké zapadlé vísky,tak je pravda, že od tebe nemohu chtít zázrakya už vůbec abys uměla anglicky a zjistila jak se k tomu staví ve světě, husooo....
|
*sara*,
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:01
- Nahlásit
Nešlo by to slušněji, Anonymní?
|
anonymní1
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:04
- Nahlásit
Evicka
A doma internet asi nemáš co. Chudinko dostaneš se na tuhle diskuzi jen v práci a to ještě jsi státní pracovnice, no to se nedivím, že to v tomhle státě tak vypadá. Už by se měl někdo podívat na tyhle zakořeněné totalitní manýry a všechny komunisty navždy zlikvidovat, včetně tebe!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:07
- Nahlásit
*sara*,
Bohužel ona by to jinak nepochopila...všem ostatním se omlouvám.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:12
- Nahlásit
Anonymní
Ty jsi idiot.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:14
- Nahlásit
Klídek, nebo mažu!
Prosím všechny, aby nereagovali na neslušnosti a taky aby se nenechali k vulgárnostem vyprovokovat..
|
Zuzička
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:15
- Nahlásit
malika
Eukanuba je právě to čím já krmím celá léta začínala jsem s aktivní a teď jelikož pesani jsou již starší používám Senior od 7 let. Pesani jsou ve skvělé kondici ve stáří a celou dobu získávají výstavní úspěchy. Určitě ji dopuručuji.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:17
- Nahlásit
Terri
Promin, skusim ho ignorovat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:18
- Nahlásit
Tchor
Nápodobně!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:23
- Nahlásit
Anonymní
vegetariánství není normální u lidí, natož u psů, na to jsou vědecké poznatky zrovna tak, na druhou stranu mám pocit, že tady už není normální nic, ani to, že pes, jako šelma, je masožravec. Bohužel extrémismus v tomhle světě jen kvete-díky lidem. Kdyby psi uměli mluvit, asi by tě s vegetariánstvím poslali někam. Bohužel jsou odkázání jen na "inteligenci" svých páníčků.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:23
- Nahlásit
Anonymní
zkus si zopakovat zakladni veci o anatomii traviciho traktu psa, o kyselosti travicich stav,travicich enzimech atd. Prijdes na to ze neni svopen travit vysi sachridy ani vetsinu rostlinych bilkovin zato je velmi dobre vybbaven pro traveni zivocisnych tuku a bilkovin Cely metabolizmus psa je zalozen hlavne na zpracovani tuku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:32
- Nahlásit
Ebony
Tchor
Díky za vaše rozumy, ale já znám několik doktorů i veterinářů VEGETARIANŮ a to jak tady tak v zahraničí a myslím, že asi o tom budou něco vědět a určitě více než vy dva a tak se nesnažte, je to zbytečná námaha. Sorry!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:36
- Nahlásit
Anonymní
Zkus uvest nejake verohodne zdroje jinak si porad budu myslet ze placas jeden vetsi nesmysl nez druhy.
|
Ebony
Člen |
- Nahlásit
Anonymní
já mám doktora doma a říká něco jinýho, pochybuju, že by mi vlastní manžel lhal, tak špatně na tom nejsme, ale nakonec je to jen tvoje věc a navíc to nepíšeme pro tebe, ale pro všechny, co si chtějí z téhle diskuze něco odnést, což ty se svým arogantním postojem určitě nejsi, sorry
|
Mel
Člen |
- Nahlásit
Já se divím, že se tu snažíte reagovat na anonyma. Myslím, že nemá cenu se s někým takovým vůbec zabývat. Maximální ubohost je to, že opovrhuje někým, kdo nemá internet doma a nebo, že je z vesnice (zajímala by mě souvislost s krmením psa). Někdo s takovými názory je určitě straaaaaaašně chytrý.
|