Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Krmivo...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 17:13
- Nahlásit

Krmivo...no tak to je otazka coz?? Cim krmite ?? podle me sou nejlepsi krmiva Proplan,K9,Purina no proste ty ktere se doporucuji v kynologickych casopisech nebo prodavaji u veterinaru hmm...??? co si o tom myslite? takovy ty Pedigree atd.atd. no jak se hadaj v reklamach ci je lepsi tak si myslim ze nemaji takovou kvalitu.....

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:08
- Nahlásit

krmit za pomoci rozumu a odborných znalostí o fyziologii psa,nikoliv podle reklamy.
Jak si s tím jeden každý naloží,je jeho věc...jinak se krmí společenský mazlík a jinak vrcholový atlet,jinak popelnice malinois a jinak náročná obří plemena...neexistuje universální návod.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:12 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

jak krmí v Americe někteří profesionálové?

http://leerburg.com/feedpups.htm

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:13
- Nahlásit

http://www.leerburg.com/diet2.htm

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:30
- Nahlásit

Sali
To je fakt dobrý! No jo, jsme my to ale hnusní pohodlníci...

Shadow
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:31
- Nahlásit

no vsaak ja nerikam podle rikam ze si myslim ze ty co se hadaj v reklamch nemaj podle me takovou kvalitu... ale jinak dik

Shadow
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:33
- Nahlásit

ty vodane to musej bejt ti psi silene tlusty...

Shadow
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:38
- Nahlásit

Sali

no myslela sem podle reklamy vylitlo me slovo: ......nerikam podle Reklamy rikam, ze si......

Nikita
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:41
- Nahlásit

Kurňa SALI Ty mě chceš vážně rozčílit?!?!?! Jestli já si fakt sednu k AJ, tak ale jenom kvůli Tobě. A nepřej si mě, jeslti jsi sem hodila link na nějakou pitomost, když si s tím dám tu práci a pustím se do celovečerního překladu!!!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:08
- Nahlásit

Nikitaneděs se,jídelníček snad přečteš z voleje....:
jednoduše řečeno je to to,co ty sama děláš...syrový maso drůbeží,hovězí a rybí,a přílohy zelenina plus vitaminy a minerály podle zátěže...jaxi se tam nepoužívají cerealie jako plnidlo....

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:09
- Nahlásit

Terri
co je na tom nesplnitelnýho???
syrový kostry kuřat a syrový ryby můžeš dát bez potíží,a když chceš mít míň práce s přílohou,vem přílohový granule...

Anonymní
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:52
- Nahlásit

Jo v Americe dbají na správnou výživu.Stačí se podívat na pánečky,jak jsou tam všichni vyžraní.

Nikita
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 23:17
- Nahlásit

Sali
jídelníček snad přečteš z voleje.....
Mno se slovníkem jo

Anonymní
# Zasláno: 10 Čen 2005 17:58
- Nahlásit

America? Musím oponovat, už tady nějaký ten pátek žiju a po pravdě řečeno, ještě jsem se nesetkala s někým kdo by krmil něčím jiným než granulema. Tady totiš neprodávají v obchodech pro zvířata(tzv. zverimex) syrový kuřata ani jiné maso.A, že by někdo svému miláčkovi vařil, no to už vůbec ne. Američanům dělá problém vařit pro sebe, natož potom pro psi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:03
- Nahlásit

Anonymní
no ono je rozdíl pro psy a pro psy, američtí rodinní gaučáci věřím, že mají jen reklamní granule.....ale tohle je o psech pro práci
Moje známá v Kanadě krmí zásadně ovčáky jen masem, a říkala, že syrový masový směsi tam patří mezi nejkvalitnější krmiva, ale ona je taky profík.....

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:15
- Nahlásit

Ebony
Doslova JEN masem? Nedávno jsem četla, že při nějakých pokusech krmení psů čistě jen masem, moc dobře neprospívali....tak se ptám, tohle mě zajímá

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:17
- Nahlásit

nefer
ježíš ne, jen masem, jako s přílohou, bylo to myšleno, že vůbec ne granulema

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:20
- Nahlásit

No já se právě docela lekla

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:58
- Nahlásit

nefer
nelekej se ,současný trond u lidá jedoucích na výkon je vařit....a doplnit opradu ozkoušenýma granulema(ne těma,co mají v supermarktetech)krmnou dávku tak,aby se pes ze syrovýho masa nepo....
Syrový mletý hovězí,vnitřnosti,drůbež a ryby,syrový ovoce a zelenina,premixy s vitamíny a některými minerály na výkonnostní kondici a do toho hrst něčeho na doplnění konzistence stolice....někdo vaří rejži,někdo těstoviny(ty já moc nerada),někdo používá doplňkové granule,někomu to u psů sedí s hrstma kompletních granulí...
Ale dneska z kýblu granule nabírají a jen ty do misek sypou jen výcvikáři-lenoši,jako jsem třeba já
Ale já dávám syrový kostry a syrový ryby na stopách a chodím tak třikrát tejdně s každým....a veškerá zelenina,co krájím na saláty se hrstma podává psům...syrový vejce jim klepu do granulí když si na to vzpomenu-bacha na vazbu Ca++ na avidin v bílku,rostoucí zvíře se nesmí vejcama přecpávat,pak část kalcia nevstřebá právě díky tomu,že to v tráváku udělá s avidinem nerozpustný a nepoužitelný komplex...

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:12
- Nahlásit

Sali
Sali, já se nelekala toho, že vaří, ale toho, že Ebony napsala JEN MASEM - lekla jsem se toho JEN
To co píšeš se mi už zdá normální a tak nějak to má taky.
Ale otázka: když dáváš syrové ryby - co kosti? Já rybu dávám vždycky vařenou a půl hodiny strávím nad vyndaváním kostí...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:15
- Nahlásit

nefer
syrový kosti v rybě jsou měkké a pružné, když to uvaříš tak stvrdnou a lámou se. Navíc některý ryby nemaj kosti téměř žádné.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:17
- Nahlásit

chci se zeptat těch co toho o výživě psů věděj víc než já : co řikáte na hovězí srdce? Co to psu dá? Pes ho žere jak divej, syrové má nejradši.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:59
- Nahlásit

nefer
dávám mražený filety z Makra,jsou to ryby typu mořská štika,jen je rozmrazím a dávám rovnou do huby,nebo to leží na stopě...

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:01
- Nahlásit

WhiteWolf
dá mu to všechno stejně jako jakýkoliv jiný syrový hovězí...drobné histologické rozdíly mezi příčně pruhpvanou svalovinou kosterná a myokardem nemají výživový význam.
Já házela po psech celý půlky srdcat a ono byli tak na deset minut happy...

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:02
- Nahlásit

WhiteWolf
a pokud by ta kráva měla i lipomatosu myokardu,dá mu to i víc tuků...ale to asi nebude častý...

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:37
- Nahlásit

WhiteWolf
syrový kosti v rybě jsou měkké a pružné,
no, vidíš - tohle mi nějak uniklo

WW + Sali
Díky za typ, ušetřili jste mi práci

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:47 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

Sali
Takže srdce se od ostatního hovězí příliš neliší? A co třeba vepřový maso?
Ty syrový ryby jsem teda psům ještě nězkoušela dávat, ale smaženej losos nebo kapr jim chutná : Jakmile to bude možný, zkusim to.

Anonymní
# Zasláno: 11 Čen 2005 04:05
- Nahlásit

Ebony
Jestli říkáš bulíkům gaučáci, no prosím, chodím s nima do animal hospital kde určitě nepracujou zádní začátečníci, naopak, moji feně zachránili život při komplikované operaci nádoru a vysvětlili mě všechna pro i proti krmení syrovým masem. Po jejich názoru a zkušenostech, bych jím už nikdy nekrmila. I když je jasné, že to mají nejraději, ale jde mi spíš o jejich zdraví. Oni jsou granule a granule. Samozřejmě, že musí být ty nejkvalitnější a takové které odpovídají plemeni. Já krmím stejnou značkou už 6 let a musím říci, že jim jen prospívá. Otázka ovšem je, jestli bych si toto krmení mohla dovolit v Čechách, protože nemám jednoho psa a tohle krmení je v ČR to nejdražší.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:23
- Nahlásit

Anonymní
vážím si tvého názoru,domnívám se že ti dopručili Eukanubu,ano ta se běžně u lidí,co zase znám já přes sportovní kynologii používá jako ten doplňující prvek k natural feeding systemu,
a věř mi,že lidem,co potřebují ze svých malinois a dobrmanů vymáčknout ten největší fyzický výkon na náročných obranářských i stopařských soutěžích,a trénují s nima na úrovni opravdu vrcholových atletů,je názor provinční animal hospital naprosto volný a jedou po research výsledcích z tohoto
oboru,a neboj se,je jich dost...lidi,co jedou se psy na výkon,nejsou vzorek normální kynologické populace....chápu že jejich počínání může být pro local vet on local clinic nepochopitelné...

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:26
- Nahlásit

Mimochodem ze značek granulí v Evropě volně prodejných se jedině Eucanuba objevuje v jídelníčkách amerických výcvikářů...jinak používají krmiva naprosto odlišná,nikdo co znám nedává nic z toho,co se z USA exportuje do Evropy...........

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání