| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 17:13
- Nahlásit
Krmivo...no tak to je otazka coz?? Cim krmite ?? podle me sou nejlepsi krmiva Proplan,K9,Purina no proste ty ktere se doporucuji v kynologickych casopisech nebo prodavaji u veterinaru hmm...??? co si o tom myslite? takovy ty Pedigree atd.atd. no jak se hadaj v reklamach ci je lepsi tak si myslim ze nemaji takovou kvalitu.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:08
- Nahlásit
krmit za pomoci rozumu a odborných znalostí o fyziologii psa,nikoliv podle reklamy.
Jak si s tím jeden každý naloží,je jeho věc...jinak se krmí společenský mazlík a jinak vrcholový atlet,jinak popelnice malinois a jinak náročná obří plemena...neexistuje universální návod.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:12 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
jak krmí v Americe někteří profesionálové?
http://leerburg.com/feedpups.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:13
- Nahlásit
http://www.leerburg.com/diet2.htm
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:30
- Nahlásit
Sali
To je fakt dobrý! No jo, jsme my to ale hnusní pohodlníci...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:31
- Nahlásit
no vsaak ja nerikam podle rikam ze si myslim ze ty co se hadaj v reklamch nemaj podle me takovou kvalitu... ale jinak dik
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:33
- Nahlásit
ty vodane to musej bejt ti psi silene tlusty...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:38
- Nahlásit
Sali
no myslela sem podle reklamy vylitlo me slovo: ......nerikam podle Reklamy rikam, ze si......
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:41
- Nahlásit
Kurňa SALI Ty mě chceš vážně rozčílit?!?!?! Jestli já si fakt sednu k AJ, tak ale jenom kvůli Tobě. A nepřej si mě, jeslti jsi sem hodila link na nějakou pitomost, když si s tím dám tu práci a pustím se do celovečerního překladu!!!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:08
- Nahlásit
Nikitaneděs se,jídelníček snad přečteš z voleje....:
jednoduše řečeno je to to,co ty sama děláš...syrový maso drůbeží,hovězí a rybí,a přílohy zelenina plus vitaminy a minerály podle zátěže...jaxi se tam nepoužívají cerealie jako plnidlo....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:09
- Nahlásit
Terri
co je na tom nesplnitelnýho???
syrový kostry kuřat a syrový ryby můžeš dát bez potíží,a když chceš mít míň práce s přílohou,vem přílohový granule...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:52
- Nahlásit
Jo v Americe dbají na správnou výživu.Stačí se podívat na pánečky,jak jsou tam všichni vyžraní.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 23:17
- Nahlásit
Sali
jídelníček snad přečteš z voleje.....
Mno se slovníkem jo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Čen 2005 17:58
- Nahlásit
America? Musím oponovat, už tady nějaký ten pátek žiju a po pravdě řečeno, ještě jsem se nesetkala s někým kdo by krmil něčím jiným než granulema. Tady totiš neprodávají v obchodech pro zvířata(tzv. zverimex) syrový kuřata ani jiné maso.A, že by někdo svému miláčkovi vařil, no to už vůbec ne. Američanům dělá problém vařit pro sebe, natož potom pro psi.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:03
- Nahlásit
Anonymní
no ono je rozdíl pro psy a pro psy, američtí rodinní gaučáci věřím, že mají jen reklamní granule.....ale tohle je o psech pro práci
Moje známá v Kanadě krmí zásadně ovčáky jen masem, a říkala, že syrový masový směsi tam patří mezi nejkvalitnější krmiva, ale ona je taky profík.....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:15
- Nahlásit
Ebony
Doslova JEN masem? Nedávno jsem četla, že při nějakých pokusech krmení psů čistě jen masem, moc dobře neprospívali....tak se ptám, tohle mě zajímá
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:17
- Nahlásit
nefer
ježíš ne, jen masem, jako s přílohou, bylo to myšleno, že vůbec ne granulema
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:20
- Nahlásit
No já se právě docela lekla
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:58
- Nahlásit
nefer
nelekej se ,současný trond u lidá jedoucích na výkon je vařit....a doplnit opradu ozkoušenýma granulema(ne těma,co mají v supermarktetech)krmnou dávku tak,aby se pes ze syrovýho masa nepo....
Syrový mletý hovězí,vnitřnosti,drůbež a ryby,syrový ovoce a zelenina,premixy s vitamíny a některými minerály na výkonnostní kondici a do toho hrst něčeho na doplnění konzistence stolice....někdo vaří rejži,někdo těstoviny(ty já moc nerada),někdo používá doplňkové granule,někomu to u psů sedí s hrstma kompletních granulí...
Ale dneska z kýblu granule nabírají a jen ty do misek sypou jen výcvikáři-lenoši,jako jsem třeba já
Ale já dávám syrový kostry a syrový ryby na stopách a chodím tak třikrát tejdně s každým....a veškerá zelenina,co krájím na saláty se hrstma podává psům...syrový vejce jim klepu do granulí když si na to vzpomenu-bacha na vazbu Ca++ na avidin v bílku,rostoucí zvíře se nesmí vejcama přecpávat,pak část kalcia nevstřebá právě díky tomu,že to v tráváku udělá s avidinem nerozpustný a nepoužitelný komplex...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:12
- Nahlásit
Sali
Sali, já se nelekala toho, že vaří, ale toho, že Ebony napsala JEN MASEM - lekla jsem se toho JEN
To co píšeš se mi už zdá normální a tak nějak to má taky.
Ale otázka: když dáváš syrové ryby - co kosti? Já rybu dávám vždycky vařenou a půl hodiny strávím nad vyndaváním kostí...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:15
- Nahlásit
nefer
syrový kosti v rybě jsou měkké a pružné, když to uvaříš tak stvrdnou a lámou se. Navíc některý ryby nemaj kosti téměř žádné.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:17
- Nahlásit
chci se zeptat těch co toho o výživě psů věděj víc než já : co řikáte na hovězí srdce? Co to psu dá? Pes ho žere jak divej, syrové má nejradši.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:59
- Nahlásit
nefer
dávám mražený filety z Makra,jsou to ryby typu mořská štika,jen je rozmrazím a dávám rovnou do huby,nebo to leží na stopě...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:01
- Nahlásit
WhiteWolf
dá mu to všechno stejně jako jakýkoliv jiný syrový hovězí...drobné histologické rozdíly mezi příčně pruhpvanou svalovinou kosterná a myokardem nemají výživový význam.
Já házela po psech celý půlky srdcat a ono byli tak na deset minut happy...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:02
- Nahlásit
WhiteWolf
a pokud by ta kráva měla i lipomatosu myokardu,dá mu to i víc tuků...ale to asi nebude častý...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:37
- Nahlásit
WhiteWolf
syrový kosti v rybě jsou měkké a pružné,
no, vidíš - tohle mi nějak uniklo
WW + Sali
Díky za typ, ušetřili jste mi práci
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:47 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
Sali
Takže srdce se od ostatního hovězí příliš neliší? A co třeba vepřový maso?
Ty syrový ryby jsem teda psům ještě nězkoušela dávat, ale smaženej losos nebo kapr jim chutná : Jakmile to bude možný, zkusim to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čen 2005 04:05
- Nahlásit
Ebony
Jestli říkáš bulíkům gaučáci, no prosím, chodím s nima do animal hospital kde určitě nepracujou zádní začátečníci, naopak, moji feně zachránili život při komplikované operaci nádoru a vysvětlili mě všechna pro i proti krmení syrovým masem. Po jejich názoru a zkušenostech, bych jím už nikdy nekrmila. I když je jasné, že to mají nejraději, ale jde mi spíš o jejich zdraví. Oni jsou granule a granule. Samozřejmě, že musí být ty nejkvalitnější a takové které odpovídají plemeni. Já krmím stejnou značkou už 6 let a musím říci, že jim jen prospívá. Otázka ovšem je, jestli bych si toto krmení mohla dovolit v Čechách, protože nemám jednoho psa a tohle krmení je v ČR to nejdražší.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:23
- Nahlásit
Anonymní
vážím si tvého názoru,domnívám se že ti dopručili Eukanubu,ano ta se běžně u lidí,co zase znám já přes sportovní kynologii používá jako ten doplňující prvek k natural feeding systemu,
a věř mi,že lidem,co potřebují ze svých malinois a dobrmanů vymáčknout ten největší fyzický výkon na náročných obranářských i stopařských soutěžích,a trénují s nima na úrovni opravdu vrcholových atletů,je názor provinční animal hospital naprosto volný a jedou po research výsledcích z tohoto
oboru,a neboj se,je jich dost...lidi,co jedou se psy na výkon,nejsou vzorek normální kynologické populace....chápu že jejich počínání může být pro local vet on local clinic nepochopitelné...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:26
- Nahlásit
Mimochodem ze značek granulí v Evropě volně prodejných se jedině Eucanuba objevuje v jídelníčkách amerických výcvikářů...jinak používají krmiva naprosto odlišná,nikdo co znám nedává nic z toho,co se z USA exportuje do Evropy...........
|