| Autor |
Zpráva |
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 11:06
- Nahlásit
To je pravda, Sali, musíš tam být do sta let, než na nás všechny postupně příjde řada. Br, to je ale představa.
Občas bych si to krásné maso, které mám pro psy s chutí dala, jen kdybych jedla hovězí. Nevím proč, ale hovězí maso se u nás prostě nejí. To, co koupím v obchodě je vždycky jako podešev a tak radši něco jiného. Ale pro hafíky není nic lepšího. Hltají takové kusy a takovou rychlostí jako kdyby týden nejedli.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 11:06
- Nahlásit
Terri
Terri ono jak kdo, já slyšela že smích prodlužuje život
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 11:07
- Nahlásit
Evicka
Tak to u nás je hovězí v kurzu! Syrové (tatarák) i tepelně upravené
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 15:56
- Nahlásit
Evicka
Už to hovězí klidně jez, stejně už je pozdě,ty jsi šílená dost a kráva taky.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 16:30
- Nahlásit
Anonymní
No jo. Někdo se nestydí za vlastní názor, někdo se stydí i za jméno.....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 16:36
- Nahlásit
Anonymní 14.čen,2005 15:56:12
UBOHÉ !!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 16:38
- Nahlásit
ola
Ha,ha ha
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 16:54
- Nahlásit
Anonymní
Tady se někdo nudí,tak ostatní prudí....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 17:07
- Nahlásit
myslím, že by bylo vhodné, jako na ostatních fórech, aby ten, kdo sem chce přispívat se musel nejdřív přihlásit a zaregisrovat, pak by opruzů určitě ubylo
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 17:25
- Nahlásit
Taktez bych se primlouval za povinou registraci aspon by clovek vedel kdo je kdo a neragoval by na nekolik anonymu
|
malika
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 18:33
- Nahlásit
Chtěla bych se vás zeptat na radu, kterému z těchto tří krmiv by jste dali přednost? Purina Proplan, Eukanuba, Hill´s? Cenově je v nich rozdíl pár korun ale jde mi o to jestli třeba některý z nich nejsou tak známý jen díky "reklamě" u veterinářů. Zatím sme krmili Purinou Proplan pro velká plemena a musím říct, že sme moc spokojený, fenka je krásně rostlá, DKK 0/0 (ve 3letech) srst krásná, kůže zdravá, ale kvůli vysokému obsahu carotenu nám hází odlesky do zrzava(červena). Nevím jestli neni zbytečné jí kvůli tomu zvykat na novou značku. Ale když už investujem do celkem drahýho žrádla chtěla bych aby bylo vše OK
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 18:33
- Nahlásit
Tchor
FiSt
Vy dva jste mě tu už chyběli, jste s Ebony demokrati jak poleno. Jestli tu někdo soustavně prudí tak jste to vy společně s tou vaší slavnou patologickou pizdou. Myslíte, že je to tu vaše a vnucujete své přiblblé názory.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 18:38
- Nahlásit
Nevim co je nedemograticke na tom ze se pod svuj nazor podepisu.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:18
- Nahlásit
Myslíte, že je to tu vaše a vnucujete své přiblblé názory.
Mě to prostě nedá, ale tohle ve mě vzbuzuje úsměv. Jestli si někdo nechá vnucovat něčí názor, je to jeho problém. Veřejné fórum je od toho, aby tam člověk veřejně prezentoval své názory na danou věc. Říkám prezentoval - jestli si je někdo nechá vnutit, je to jen jeho slabota. Nehledě na to, že tady se zcela bezpředmětně kamenují lidé, kteří svého psa krmí tím nejpřirozenějším způsobem. Nebo už snad někdo někdy viděl vlka či jinou šelmu, aby si zašel do obchodu pro pytel granulí?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:26
- Nahlásit
nefer
já myslím, že je docela logické, že slaboši nadávají, a skryti pod anonymitou napadají, zatímco silní se baví. Když potkáš takového anonyma na ulici, odvrátí zrak a je táááákhle malinkej - ale anonymně nadávat na internetu si troufá, king hadr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:45
- Nahlásit
nefer
Ebony
Právě proto, že je to veřejné forum, tak by tu měl mít prostor na názor každý. Zatím co když setu objeví někdo nový, nedj bože nepřihlášen nejenže nemá nárok na svůj názor, ale ještě ho ukamenujou známý firmy, krerým to tady asi mají předplacený.Jste vážně ubohý.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:54
- Nahlásit
Anonymní
ale, ale, každý si sem může psát co chce a jak chce, jestli je někdo cimprlich a nesnese názory jiných, tak to není ničí problém než jeho
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:58
- Nahlásit
Anonymní
Mozna zkus misto nadavek a osobnich utoku podlozit svuje nazory nejakejma argumentama takhle jsou to jenom vykriky do tmy
|
malika
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 20:05
- Nahlásit
Jak dlouho že už se to nebavíte o těch krmivech? koukám že jem sem šoupla svůj dotaz úplně nesprávně co?
No možná by se mělo založit forum "Bavíme se s anonymem"...
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 20:34
- Nahlásit
malika
Vždyť už jsi si založila vlastní téma, ne?
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 20:41
- Nahlásit
Nedělej si iluze, tady se nic kloudnýho nedovíš. Granule se tu neberou, jo takhle maso to jo, ale hlavně syrový. V granulích prej je to nejhorší. Ale neboj, nejsi sama já s nima taky krmím. A narozdíl od tady těch si myslím, že je to tak správně. Vždyť veterináři nejsou přece hlupáci, když nám to dopuručujou jako nejlepší co může náš pes dostat.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:05
- Nahlásit
malika
Co máš za plemeno?
Já myslím, že všechny tři značky jsou výborné. Osobně mám zkušenosti s ProPlanem a Eukanubou (vyzkoušeno na černých kníračích). Po ProPlanu mi moje feny hnědly. S Eukanubou jsem byla moc spokojená.
Co já vím, tak si lidi moc chválí i Royal.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:08
- Nahlásit
Zuzička
V granulích prej je to nejhorší .....
Vždyť veterináři nejsou přece hlupáci, když nám to dopuručujou
Ono než některým lidem dlouze a pořád dokola a často stejně marně vysvětlovat, jak je potřeba psovi vařit, že ten guláš fakt není to nejlepší, že vypláchnout pekáč od smažení řízků a do toho nalámat chleba se nemá a tak podobně, tak je mnohem jednodušší prodat pytel granulí, protože to je pro psa stokrát lepší než výše uvedená strava.
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:25
- Nahlásit
Nikita
Asi to úplně tak nebude, ale to je každého problém jak si to vyloží. Já jsem dříve pesanům vařila a opravdu jsem si nechala záležet, aby strava byla kvalitní a přesto měl můj pes od štěněte problémy, časté průjmy a nadýmání. Na doporučení jsem je předělala na granule a je klid, asi 8 let s nimi krmím a pesan od té doby průjem ještě neměl. Také zuby mají v perfektní, přesto, že už feně je 11 let. Předešlý pes, kterého jsem krmila masem měl zuby v hrozném stavu a to mu nebylo ještě 10 let.Každý holt má ty svý zkušenosti.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:36
- Nahlásit
Zuzička
Přesně tak, každý má své zkušenosti. Kvalitní granule nepovažuji za špatné, to určitě ne. A odpad z lidské kuchyně je špatný ať je jakkoliv "přirozený" a "pestrý".
Já byla také ostrý zastánce kvalitních granulí. Ale nějak jsem to přehodnotila. Například jsem četla zajímavou studii, že psi krmení výhradně granulemi měli oproti psům krmeným klasicky výrazně ochablejší svalovinu žaludku. Co na to náchylnost k torzím - uvažuji na tomto základě...???
A dále: Při střevních katarech a jiných průserech se jako dieta dává rýže, pak rýže s kuřecím. NE GRANULE!!! Takže asi na tom vařeném fakt něco bude, ne?
Ad Tvoje popisované zkušenosti - každý pes je jiný. A tohle není statistický vzorek ani náhodou. Moje stará fena (13 let) má zubní kámen až běda, pravidelně odstraňovaný od nějakých cca pěti let. Druhá devítiletá neměla kámen odstraňovaný nikdy. Byly pořád krmené stejně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:46
- Nahlásit
Nikita
jo,jo,vidím to úplně stejně....nejdřív jsem vařívala a koukala závistivě po západu,pak od 1990 krmila granulema a teď kdybych nebyla líná vařit pro 8 psů,vařila bych jim k syrovému masu a zelenině rýži jako přílohu...takhle krmím granule a syrový a zeleninu dávám nepravidelně spíš odměnově...ale jestli bude chlap víc doma,bude jim vařit přílohu a kuřecí kostry a rybí filety budou mít denně....a granule budou doplňková strava....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:50
- Nahlásit
shcválně jsme se na výcvikáči bavily s jednou veterinářkou-dobrmanářkou o těch granulích ,jejich vlhčení,kvasných procesech,ochablé svalovině a tak,a prostým selským rozumem jsme se dobraly k závěru,že hodinku před granulema by měl pes dostat kuřecí skelet nebo tak,aby vyprodukoval trávicí štávy a celej ten trávicí proces rozjel...tedy na stopě na konci kuřecí kostra s kůží a masem,a doma pak doplnit denní dávku potravin granulema...
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 21:56
- Nahlásit
Nikita
To je pravda každý pes je jiný, můj měl průjem i když jedl kuřecí maso s rýží, chutnalo mu to samozřejmě víc než granule, pamatuji si, že pesani vzájemně drželi půst a nežrali několik dní než si zvykli, už jsem myslela, že to vzdám. Ale vet mi řekl, že není jiné řešení. Teď pesan baští o sto šest granule a jakmile dostane třeba od návštěvy něco na přilepšenou hned má problémy se zažíváním. Fena může sežrat co chce a nic ji není, je v pohodě a to je to jeho matka. Ta byla s vařením spokojená, ale to jsem odmítla, přece nebudu každého krmit jinak, nehledě na to, že jsou sehraná dvojka baští spolu a pesan by z toho byl smutnej.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 22:08
- Nahlásit
Zuzička
můj měl průjem i když jedl kuřecí maso s rýží
To už považuji za natolik citlivé trávení, že to neberu jako ten správný směr v chovu psů. Zamyslela bych se nad použitím takového zvířete v chovu. Když není schopen trávit přirozenou stravu...
dostane třeba od návštěvy něco na přilepšenou hned má problémy se zažíváním
Dietní skok, dostane úplně jinou stravu než na jakou je navedený. Viz. bod nahoře, ikdyž ne tak radikálně, náhlá dietní změna může udělat problémy i zdravému zvířeti. Jde o to jak velká.
Ale jinak jak to popisuješ, nemůžu nesouhlasit. Prostě mu granule dělají líp, tak je krmíš.
|
Zuzička
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 22:28
- Nahlásit
Nikita
Samozřejmě, že jsem ho nechala vyšetřit, ale vše bylo naprosto vpořádku. Žádný nález, prostě krmit granulemi a problém je vyřešen.Už je mu 9 let a je bez problémů, krásný pes perfektně osvalený, několika násobný CAC, CACIB, BOB, a pod. Fena byla vždycky vyhublá, měla rtochu problémy se srstí a dnes je také v dobré kondici. S čím nemůžeš souhlasit? Nějak jsem to nepochopila.
|