| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:29
- Nahlásit
Netuším do jaké míry je to ovlivněno odlišností požadavků EU na složení potravin dovážených do svých zemí....to fakt netuším,zda exportní granule třeba od kanadské Maple Lodge farms musí mít jiný název a jiné složení...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 08:41
- Nahlásit
Doporučuju si přečíst docela zajímavé postřehy od autora toho jídelníčku,co jsem sem dávala už dřív....
http://www.leerburg.com/all-natural%20kibble.htm
citát:
"There is no question that our dogs should be fed food that is made from ingredients which are held to a higher standard than the industry has provided for the past 50 years. I believe that standard should be the same as we hold for our family.
The list below contains dog foods that only use human grade ingredient. They may cost a few cents more than Eucanuba or Science Diet but they are far healthier for your dog."
nejsem ani omylem zastánce tzv.holistické medicíny,ale tohle má něco do sebe....rozemtejema zbytkama z kafilérky přidanejma tiše do granulí pro zlevnění výroby se mi taky krmit moc nechce...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 12:54
- Nahlásit
Měla bych postřeh na téma skrmování ryb: Také jsem je důkladně uvařila v papiňáku a pak obírala a obírala. Pak jsem je uvařila jednoui ještě o něco důkladněji a zjistila, že už to ani obírat nejde, že se ty kosti vysloveně drobí. Takže teď už jen důkladně uvažím a hotovo, krmím celé.
Navíc jsem někde četla, že rybí kosti se narozdíl od jiných v žaludku (psa i člověka) rozloží, nehrozí tedy, že by poranily střebo. Jinými slovy pokud se nezapíchnou cestou do žaludku, tak už pak nikde.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 14:20
- Nahlásit
Anonymní
A jak s bulíkama cvičíš, mají každodenní zátěž na úrovni vrcholového sportovce? Jestli ne, tak sorry ale pro mě to jsou "gaučáci" - nemyslím to zle, ale tak jak to je. Je zajímavé, že v poslední době jsou poznatky o syrovém mase trochu jiné. Naopak se zjistilo, že šelmy, žijící volně v přírodě a krmící se jen syrovým masem, netrpí vůbec žádnou formou nádorů, dokonce je na tom postavena jedna z nejnovějších diet pro psy. Tak nevím, jaké informace mají o tom američani.
Sali
A vidiš, v Kanadě je Eukanuba supermarketové žrádlo, prý něco jako Pedigree, jiná zem jiný mrav, a kupodivu tam třeba vůbec neznají "zaručeně" kanadské značky jako Acana, Anka apod. Ani žádné jiné, co se prodávají tady.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 15:57
- Nahlásit
Ebony
ale Eukanuba a Royal Canin je supermarketové žrádlo už i u nás,kdy jsi naposled nakupovala v Hornbachu? Nebo v Baumaxu?
Když bych chtěla krmit granulema POUZE ,a to podle nejmodernějších reklamních vědeckých poznatků,asi bych musela jít na Eagle s té suprapremiové versi...
O co líp je spáchat zvířatům dietu podle jejich aktuálních potřeb a kondice...začínám být taky načnutá k většímu poměru domácího vůči granulím...a z nich používám Bewi-dog,neb ho mám za rohem a ozkoušený,že mi vyhovuje....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čen 2005 18:58
- Nahlásit
Sali
O Eukanubě(mimochodem Eukanuba se i v americe píše s k) taky mluvím,ale promiň jinak máš informace o amerických výcvikářích dost omezené, co jsem viděla, tak v Evropě se vyskytuje docela dost značek krmení, které se tam exportuje z USA. A znám i dost lidí co s nimi krmí, možná však nejsou takový odborníci na výcvik jak ty. Ale nejde jen o pracovní psy, ale také o ty výstavní, tedy o exterier a tam je krmení kvalitní značnou zcela namístě. (Myslela jsem se, že toto téma je myšleno všeobecně a ne jen na pracovní a sportovní výcvik.)Nehledě na to, že chrup psů je výrazně lepší a všeobecně jsou v lepší kondici a věř mi, že to nemám jen od amerických veterinářů. Věnuji se psům aktivně už několik desetiletí a zkušenosti mám jak z ČR tak z USA a tvé názory mě někdy vyvádějí z míry.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 19:17
- Nahlásit
Anonymní
paráda,milý anonyme,tak si nech svý názory,já si nechám svoje,a oba se budem věnovat svým zvířatům jak nejlépe umíme,což oba děláme jistě s plným nasazením....a o to přece jde,ne?
Amerika je země veliká,a co člověk to názor,konec konců všechny cesty dobře udělané vedou do Říma...já a lidi,se kterýma se přátelím,sin tam holt dojdem po svém,vo co go??? Ahoj a good luck.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čen 2005 19:40
- Nahlásit
Ebony
S bulíkama samozřejmě cvičím, stěmito psy to ani jinak nejde oni to prostě vyžadujou. S tím syrovým masem to není tak jednoznačné. Ono je to trochu rozdíl, když se jím živí zvířata volně v přírodě, tam totiš nejsou zvířata naočkovaná hormonama a všejakým svinstvem, jako v obchodě,(stačí, že to jíme my), ale v syrové formě je to o mnoho horší a proto není doporučováno s ním krmit, nehledě na to, že psovy asi nebudu kupovat(vzhledem k jeho spotřebě) organic, které lidé už v americe běžně kupují. A ještě k těm "supermarketovým" granulím, tak tady v americe v žádném supermaketu Eukanubu ani jiné špičkové krmení určitě nekoupíš. Na to jsou speciální obchody, jako třeba Petco, PetsMart a pod. A silně pochybuji, že v Kanadě je to jiné. A je úplná blbost, že v Kanadě neznají jejich značky jako Anka,k9,Acana a pod. Všechny tyto značky a ještě mnoho jiných, které jsou v Evropě ,jsou jak v USA tak v Kanadě. Docela by mě zajímalo kam chodíte na ty bludy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:04
- Nahlásit
OK, milá Sali, ono to tvoje jméno taky není pravé, ale jen vymyšlená přezdívka a tak mezi námi , jsme na tom úplně stejně. Jen se mi zdá, že nesnešeš když má někdo jiný názor než ty, ale to jen tvůj problém. Tak GOOD LUCK !
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:08
- Nahlásit
Anonymní
Prosím mohla by ses nějak podepisovat? Vymysli si nějaký nick, Anonymů je tu pořád spousta, tak ať se to neplete. Registrace není složitá
Když máš zkušenosti se sportovním výcvikem v USA, mohla bych se na něco zeptat? Mají tam nějaký národní ZŘ nebo něco na ten způsob nebo cvičí jen podle IPO, SchH (VPG)? Mám velké knírače a u amerických psů jsem narazila na zkratky zkoušek TD, TT, CD, CGC, CDX, UDX, MX, MXP, MJP a jiné. Zajímalo by mě, co obsahují? A mají platnost jen regionální (státní) nebo jakou? Velké závody typu mistrovství asi budou podle mezinárodních řádů, ne? Neměla bys třeba odkaz na nějaký přehled zkoušek nebo jestli bys věděla z hlavy?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:11
- Nahlásit
Anonymní
Ad Sali - lze tu nastavit profil, plně zaregistrovaný člověk se pozná tak, že se pod nickem zobrazuje "člen". Když na to "člen" klikneš, zobrazí se Ti jeho profil včetně webové stránky, pokud ji má zadanou, a jiných info. Já se taky nebudu podepisovat celým jménem - proč taky? Ale tajná nejsem - proč taky?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:23
- Nahlásit
Anonymní
klikni si na moje info, naběhnou ti naše webovky,najdeš tam moje plný jméno,kynologický curriculum vitae a spojení...než budeš dělat frajera,něco se o tom pouč,nevyzní to pak tak do ztracena.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:29
- Nahlásit
Nikita
Spousta těch zkoušek se týká jejich stopařiny-Tracking Dog a jeho odvozeniny,a něco jako Citizen Dog je taky,testy "Dobrého Občana"....,a pak mají samostatné soutěže v Obedience,halové poslušnosti poměrně náročné na prostorovou ovladatelnost...
netuším z hlavy jaké zkratky zkoušek mají organisace jako je PDA dělající Street ring,ale můžu zjistit...mám odkazy na jejich zkušebáky.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:30
- Nahlásit
Anonymní
mám opravdu problém snést jiný názor než logicky správný...to jsi vyhmátl-vymátla?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:36
- Nahlásit
Sali
Zjisti, prosím.
A kdybys to i přeložila.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:39
- Nahlásit
A je úplná blbost, že v Kanadě neznají jejich značky jako Anka,k9,Acana a pod. Všechny tyto značky a ještě mnoho jiných, které jsou v Evropě ,jsou jak v USA tak v Kanadě
ale milý anonyme,nikdo netrvdí,že výrobci exportních granulí pro Evropu nedělají svou řadu pro lokální prodej,někdy pod stejným,někdy pod odlišným jménem...akorát jsme tvrdily,já i Ebony,že naši známí přes net v USA a Kanadě tyto výrobce a jejich značky "neznají"-ne že by je nikdy nikde náhodou neviděli na regálech,ale že je nevyhledávají a nepoužívají,tedy že je OSOBNĚ neznají....
a konkrétně Acana má majoritu produkce pro export,Východní Evropa a Israel,pro local use dělá minimum svého objemu,na místní trh moc neprorazila,jak říkal jeden místní velkoprodejce.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 20:40
- Nahlásit
Nikita
ale no tak....pust to Eurotranem....já nemám sílu,dneska trénink zejtra trénink...dopoledne pracáci odpoledne důchodci a pádivec....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 21:38
- Nahlásit
Sali
přesně tak
Anonymní
budu teda konkrétní, moje známá v Kanadě, která chová NO a její ostatní známí chovatelé NO tyto značky neznají,
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čen 2005 22:42
- Nahlásit
Vážení:
Sali, Ebony - zřejmě jste na tomhle webu rodinný podnik, protože kdykoliv sem vlezu a chci si něco přečíst o české kynologii narazím asi tak na 4-5 přezdívek kteří se stále opakují a vzájemně si notují, mám pocit, že šežrali patent na rozum. Nemyslím si, že tvůj názor je správný, natož potom logický.Ale to je jedno, vaše společná známá z Kanady bydlí asi daleko od civilizace když tyto značky nezná a ani je nikdy neviděla v regálech, upřímně ji lituji, že tak mimo.Ale také je možné, že si z vás utahuje.Kdyby moje hafani uměli mluvit určitě by vám o tom povyprávěli co všechno v těch regálech opravdu je, oni to totiš mají prozkoumané úplně přesně,jsou tam jako doma. Popřípadě to můžu vyfotit nebo nahrát na kameru, abych vás vyvedla z omylu.Ale stačí si to najít na internetu, to je ta nejmenší a nejpravdivější námaha, ne?!Jinak když bez toho nemůžete být tak já jsem Štěpka, ale není to moje přezdívka, nýbrž skutečné jméno, já nemám co tajit.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 23:18
- Nahlásit
no jo no,Štěpko,mysli si co chceš....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 13:23
- Nahlásit
Anonymní
nenervuj se, to je docela blbý narazit na pár lidí se stejným názorem, že. Ale stejně si mimo, schválně jsem tam napsala Anku, (záměrně, jako "zaručeně" kanadské krmivo) která se vyrábí v Kanadě, ale jen pro Evropský trh - znám se osobně s výrobcem, tady z čech, takže opravdu na Americkém kontinentu se neprodává, ani by neprorazila, ale hlasitě si vykřikovala ano, ta tam určitě taky je, tak nevím, co si o tom mám myslet.
Nevím, proč by si z nás utahovala, je to dobrá známá, dobrá chovatelka, co si sem pravidelně jezdí pro štěňata, ale podle tebe jsou všichni asi lháři, no jo, Ámerika
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čen 2005 16:07
- Nahlásit
Ebony
To je úplně jedno jestli je to acana, anka, proplan, k9, purina je to všechno na jedno brdo a možná mimo té anky(která stejně za nic nikdy nestála,a asi se hodí jen pro Evropu) je tu všechno ostatní o čem byla řeč, ale hlavně byla řeč o tom, že Eukanuba a Royal Canin jsou dostupný na regálech supermarketů a tudíš je to supermaketové žrádlo,tak jako v ČR např. Pedigree a toto má být (podle tebe a spol.)důvěryhodná informace od nějaké "dobré známé z Kanady" chci ti říci jen toto, že ta vaše společná známá je úplně mimo a vy také,tam se prodávají akorád ty značky,které jsem zmiňovala. A hlavně tady byla řeč o syrovém mase, kdy ty tvrdíš, že je bezpečnéa v přírodě se jinak nekrmí, ale asi tě uniklo, že v přírodě nejsou zvířata naočkovány hormonama a podobnými chemikálemi, které právě ty nádory podporují a vy jim je vědomě servírujete přímo pod nos, asi vám nezáleží na zdraví svých psů, ale jen na výkonu. Ne kvalita, ale kvantita, v tomto případě není moc na místě. Vadí mě hlavně to, že pár hlupáků vnucuje své (sorry),ale často hloupé názory druhým. Bylo by docela dobré se nad tím zamyslet. Díky, Štěpka
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 16:18
- Nahlásit
Anonymní
zvířata naočkovány hormonama a podobnými chemikálemi, které právě ty nádory podporují a vy jim je vědomě servírujete přímo pod nos
A jaké maso je tedy zdrojem živočišných bílkovin v granulích? Já myslím, že to samé, ne? Možná tepelně upravené, dobrá. Ale já se také trochu bojím dávat syrové maso rovnou z pultu, raději je před zkrmením hluboko mrazím. Mražením se spousta škodlivin zlikviduje. No a nakonec já si dám taky ráda steak a sebevražednými sklony netrpím.
Další věc je, že v granulích je spousta konzervantů a jiných příměsí, které v té přírodě taky nejsou na denním jídelníčku. Ať si říká kdo chce jak je to minimální a neškodné, tak jen podle selského rozumu pokud má něco záruku několik měsíců, tak tam prostě konzervanty jsou, jinak to nejde.
asi vám nezáleží na zdraví svých psů, ale jen na výkonu
To si přeci odporuje. Jen zdravý pes může podávat opravdu kvalitní a dlouhodobé výkony.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 16:19
- Nahlásit
Anonymní
ale asi tě uniklo, že v přírodě nejsou zvířata naočkovány hormonama a podobnými chemikálemi, které právě ty nádory podporují a vy jim je vědomě servírujete přímo pod nos, asi vám nezáleží na zdraví svých psů
brzdi,nebavíš se se stádem tupců....očkuj si sama sebe laickou propagandou,už jsi naočkovaná fest,dobře ti v tý jemeryce vymyli mozg....to je jeden z důvodů,proč já,ač jsem U.S. státní občanka,na ně kašlu a žiju tady....
To je přesně důvod,proč považuju američany za tupý stádo reklamou vymytejch mozků, z nichž vyčnívají jen skutečné odborné kapacity,ale selský rozum tam nepotkáš....a jak se projevuješ,sakra se tam hodíš....
O nádorech a výživovém vlivu na ně bych tě mohla školit,ale nebudu...teda mít tě mezi svejma studentama,když jsem ještě učila patologii na fakultě,asi bych z tebe vyrostla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 16:24
- Nahlásit
Anonymní
mám v práci jednu laborantku,co má podobný představy,leží v takových těch knihách a časopisech o čákrách,holistice,přírodní lékárně a odsuzuje chemická svinstva,kterýma je všechno prolezlý,každý den se takhle předvádí u jídla...no nemá to chybu...ta když začne,jak krmí svýho vořechoida a svýho kočkoida...to je supr poslech.Hlavně značkový,ale ne moc drahý,hlavně ale zdravý....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 17:46
- Nahlásit
Anonymní
Vadí mě hlavně to, že pár hlupáků vnucuje své (sorry),ale často hloupé názory druhým
Než někoho nazveš hlupákem, mohla by ses předem přesvědčit, kdo to je, a nemluvím o sobě, jsem ubohej, průměrnej středoškolák.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 19:44
- Nahlásit
Sali, a nechtěla bys krátké školení přeci jen dát?
Co se týče Eukanuby (mé oblíbené téma ) - já bych to svému psu do misky nedala, stejně jako mi do bytu nesmí nic, co vyrábí Procter&Gambel Souhlasím naprosto se Sali co se týče Eaglu. Já se v granulých jeden čas hodně babrala. Tyhle a Nutro Choice jsou pro mě na vrcholu. Ještě tam mám First Mate, kterými krmím.
Jinak když bez toho nemůžete být tak já jsem Štěpka, ale není to moje přezdívka, nýbrž skutečné jméno, já nemám co tajit
Už ti bylo jednou řečeno, že když si klikneš na "člen" ukáže se ti profil. Třeba zrovna Sali s Nikitou ho mají docela přesný (jméno najdeš na webovkách). Rozhodně přesnější něž jen: Já jsem Štěpka z USA, mé skutečné jméno, já nemám co tajit. Smyl zaregistrování tkví v tom, že se pod tvým jménem už nikdo nemůže přihlásit, a tak je přesně rozpoznatelné, co jsi psala zrovna ty. Tvé názory a zkušenosti jsou zajímavé. Bylo by škoda, kdyby se sem přimotal další anonym, psal hovadiny a podepsal se jako ty
Ebony - já jsem také středoškolák - nicméně rozhodně ne průměrný a ubohý a to samé si myslím o tobě. svět není vystavěný na titulech, že
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 20:46
- Nahlásit
nefer
to byla ironie - jsem jen ve vztahu k Sali a Nikitě........
Jinak jsem vrchol inteligence sám
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 20:54
- Nahlásit
Sali
Mimo téma : Mrkla jsem na tvůj profil! Máš nádherný jméno-celý(takový přímo spisovatelský)!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 21:26
- Nahlásit
Ebony
símtě já jsem jen ubohej tupej blbej patolog,co chvíli učil ta uborý upocená český lékařský fakultě v jakýsi praze a dneska vede jakýsi upocený oddělení patologie v jakémsi bohem zaúpomenutém městečku...,kam já se s esvejma znalostma hrabu na čechojemeryčany,co plamenně bojujé proti nádorotvroným látkám v syrovém mase a proto krmí jisě plně značkové granule,do kterých někdo tiše namlel nádory dobytka z kafilérky....xakru nevykládejte mi tady,že v zemi neomezených možností,co má hygienické předpisy volnější než ČR,se nikdo nepokusí zlevnit výrobu....ha ha ha jak si myslíte,že se rozjela nemoc šílených krav????? nakažený utracený vovce se tiše mlely do masokostní moučky a ještě se pro zlevnění výroby vynechal jeden teplotní stupeň....kdo to tehdy z těch krmivářskejch expertů tušil,že vovce a kráva mají priony podobnýho složení a můžou požít matrici jednoho druhu k výrobě modifikovanýho prionu pro sebe????
|