| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2009 12:42
- Nahlásit
Včera bylo krááásně...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2009 19:08
- Nahlásit
Ahoj,jaky den jsot na vystavach SBT?
Dik.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2009 21:24
- Nahlásit
Dines
SBT jsou v sobotu.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2009 08:08 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
My měli krásně v úterý kolem přehrady
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2009 13:44 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Hele galerie....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2009 09:12
- Nahlásit
impact
Tak to je dokonalý!!!
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 18:45
- Nahlásit
Pullingáři, co taháte? Já byla teda dneska s Arankou poprvé, pro ty co nás neznáte, je jí 5 let. Kondici má. Co by mohla tahat, dneska jsme se byli probehnout s dvěma pláštěma z horskýho kola a běžela hezky. Řetězy se mi nezamlouvají kvůli tomu jak to nýst na místo a kvůli hluku, takže máte typy?
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 21:23
- Nahlásit
reneeska
My jsme taky teprve začali - Ája tahá zadní gumu z motorky cca. 8 kg - pak přejdu na gumu z auta.....
Jo, ale neběhá dluhý trasy - spíš starty a tak cca. 30 m a zatím max. 20 min.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 21:34
- Nahlásit
Aisha
Já to mám právě spíš hozený na tu vytrvalost. Zkusím zvážit kolik mají ty dvě z kola. Z motorky nevím kde sehnat.
Ale mám vidinu tak 3km s tím běžet, já na bruslích či taky běh.
jen bych nerada něco podělala
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 21:47
- Nahlásit
reneeska
Já mám taky rád spíš výdrž, ale Ája má 20 měsíců, tak na tu delší dobu chci ať jede se svým tělem - a v těch dvaceti minutách tahání teď má tak určitě polovinu odpočinek.
Taky nevím jak správně trénovat, ale určitě si myslím, že není dobrý je přetáhnout - což snad ani já, s tou gumou na motorku na krátký vzdálenosti a ani ty, s lehkou galuskou na dlouhý vzdálenosti neuděláme.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 22:05
- Nahlásit
Nejsem žádnej odborník nebo tak, ale nezapomeňte brát v úvahu to, že když taháte pneu nebo něco, co je široký, tak je to pro psa těžší, než třá stejná váha v řetězech, který tak netřou o zem. (snad je to srozumitelný, nejsem fyzikář ) Já dávám na běh u kola a na procházky řetězy a na aportování po zahradě Jessie nechám aportovat nejprve bez ničeho, pak s pneu bez středu a nakonec tu nejtěžší se středem. Na procházku bych ji ale nedala...
To berte jen jako takovej příspěvek, že ta váha se nedá takhle docela brát...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2009 22:57
- Nahlásit
pawLINka
To je fakt, netřeba ani přidávat, to nepotřebuju, jen spíš mě zajílají nápady čím to nahradit, pláště mám doma, ale co tahat třeba u babičky nebo co se dá tahat jako taková prkotinka na vytrvalost?
A Ži by mohla dostat fakt jen plášť z kolobky nebo kárky
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 09:55 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
Tahani ale jen asi 4 fotky z mobilu, a video též z mobilu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:03
- Nahlásit
pawLINka
Tak tak.
reneeska
Tuším, že pražáci tahaj u petkay s vodou.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:06
- Nahlásit
reneeska
No já jsem dřív nechávala tahat třá polena dřeva. Nejsou hlučný, dají se sehnat všude a navíc v jaké váze potřebuješ
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:08
- Nahlásit
impact
No ty petky jsou fajn nápad.
Jessie tahání hrozně baví. Magor no...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:21
- Nahlásit
pawLINka
Ty petky se ale dle mě prodřou za chvíli ne? A na čem to uvazuješ Pavlí?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 13:04
- Nahlásit
rada jak naučit psa tahat - od mushera a dogtrekaře:
nejlepší je těžkej řetěz, tahne se za váma jako had , ale nerachotí a neposkakuje (zkracováním a prodlužováním si koriguješ váhu) nejdůležitější je naučit psa poctivě makat, pro začátek a na malou vzdálenost (3 - 4 km) bych začal tak cca 20 kg a klusem (né cvalem), nedovol žádný očuchávání atd.páč jde o vážnou práci i vodítko si zapni za postroj a zkraje než to pochopí můžeš poklusávat (nebo na kole) skoro vedle psa a pomalu zůstávat pozadu...vymysli si nějaký povel, aby jasně věděl a poznal kdy má pracovat...pro potřebu treku stačí, když táhne jen do kopců, po rovině a z kopce je nejlepší když jde u nohy... jestli děláte sportovní kynologii, je dobrý aby rozlišovala "k noze" kdy má bejt na tebe nalepená a mít oční kontakt a pak třeba na treku nebo i jen normálně po městě povel např "se mnou" kdy to je hodně rozvolněný k noze , nemusí na tebe čučet a může využívat délku vodítka (bez tahání) moje SH holky pouštím před sebe jen do kopce a vytáhnou mě všude po rovině by mě vodrovnaly kolena...
Co vy na to?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 13:09
- Nahlásit
reneeska
20kg hned ze startu?
Jinak dobrý.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 13:12
- Nahlásit
impact
Právě, a reakce na tah něčeho lehkého je, že se tím pes NIC nenaučí.
a tahejte jen na přírodním povrchu (žádnej asfalt !!!! ) tak nevím, jestli jsi to vůbec pochopila, páč taháním něčeho lehkého (co za ním bude různě blembat a vlát a šustit a poskakovat) se NIC nenaučí.... jen ho zděsíš
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 13:13
- Nahlásit
Ono to zas u nás není z fleku, už mě nějaký ten trek odtála a to fakt maká, hlavně do těch kopců a 20kg to bude jistě Snad abych si vyrobila pulku na kolečkách :-D
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 13:22
- Nahlásit
reneeska
Co to je za blbost? Přece jde o to naučit psa, že má tahat a ne o to ho hned sedřít. A proč by se měl zděsit, že to za ním vlaje nebo řinčí? Tak snad ho s tím napřed seznámím, nechám očuchat, třá i označkovat a pak půjdu, né? No, nevím, no.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 18:26
- Nahlásit
no taky jsem z toho teda docela nemoudrá. 20 kg je moc - ještě navíc když ti jde o vytrvalost a ne o tahání jako takové...
Hele, vyprdni se na takový rady a jeď podle toho, jak to bude vyhovovat tobě a Ar. Sama poznáš jestli to s ní něco dělá nebo ne.
Já se taky řídím jen intuicí a je to OK. Samozřejmě pouze v případě, že mi nejde o nějaký vrcholový výkon no...
A jinak ji s tím nechávám normálně čuchat, aportovat a dělat všechno jak na normální procházce. Jen jde/běží/sprintuje a aportuje se zátěží. Fyzičku má parádní.
Jinak řetězy připínám normálně na velkou karabinu. Když taháme pneu, tak ji přivazuju na vodítka (gappay jsou odolný )
Ty petky se určitě prodřou na asfaltu (na něm netahám), ale na trávě by chvilku vydržet mohly. Nevím, chce to zkusit.
Zrovna teď jsme se vrátili z vyjížďky na kole. 7 km se řetězema cvalem, jazyk až po kolena, ale doma si chtěla ještě hrát. Tak poznám tu správnou míru - že je sice unavená, ale je v pohodě - nepřetažená. Nenechávám ji nikdy jít na pokraj sil.
Tak to jsou jen takové mé osobní postřehy, se kterýma nemusí někdo jinej samo souhlasit...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 18:38 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Jen pro srovnání - Jessie když jsme jí koupili postroj (loňské léto):
A teď. Hezky se vyrýsovala a osvalila...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 18:56
- Nahlásit
pawLINka
Má dobrej styl.
Nevíš o někom, kdo by dal za odvoz starší ae funkční mrazák?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 19:19
- Nahlásit
impact
To není styl - to je prostě jen snaha dostat se co nejrychleji k balonku
No vo mrazáku teda vůbec nevím, taky by se nám hodil...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 19:36
- Nahlásit
impact
zkus mrknout do annonce, dá se tam najít a určo máte i nějakou vaši regionální, ne?
K tomu tahání - já si myslím, že ono záleží, na co to chce člověk psa učit... Když budu chtít závodit třeba na kole nebo canicross, tak tam fakt to chce asi řešit, aby pesan nikde nečuchal, bo ten můj jako občas si na kole načuchne háravku a zaflekuje to, což asi na závodě není úplně OK. Teda teď už to naštěstí nedělá, ale nezapomenu, když mě takhle málem sejmul na silnici (museli jsme přejet kousíček na polní cestu). Jsem si říkala, že kdybych za sebou jako cyklistou jela já jako řidič, tak bych si dala pěkně do huby....
Znáte někdo Bazybruzskýho psa? Je to něco jako mix mezi pitbullem a malinou. Co na něj říkáte?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 19:58
- Nahlásit
Mel
Znáte někdo Bazybruzskýho psa?
Nechápu účel toho křížení...
Jinak s tím čucháním jako jo - u kola taky nedovoluju čuchat a šoklové si to ani nedovolí. Ale když dávám řetězy na prochajdu a nemíním makat, tak je nechávám svému osudu
Prostě bych tak nějak řekla, že když jde ren jen o posílení fyzičky, tak nehraje roli to, jestli Ar sem tam čuchne nebo nečuchne, protože prostě pořád tahá. Navíc se to dá kombinovat - chvilku makání třá na vodítku bez čuchání a chvilku volna, kdy si pes čuchá.
Ono je to celkově s tím čucháním diskutabilní. Dle názoru "vrcholových kynologů" pes čuchat nesmí nikdy, aby se nezkazil. Tady to bude asi podobný no...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 20:04
- Nahlásit
no taky jsem z toho teda docela nemoudrá. 20 kg je moc - ještě navíc když ti jde o vytrvalost a ne o tahání jako takové...
Jemu šlo o tahání jako takové, ve smyslu tahu saní, člověka, dokud nemá jiný povel tak táhne.
No nebudu to hrotit, na pulling soutěže nepojedeme, kolo za ni nezapřáhnu bo bych se posrala že se zabiju a kolobku nemám a dlouho mít nebudu :-D
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2009 20:08
- Nahlásit
Znáte někdo Bazybruzskýho psa?
Ne, to se cíleně kříží malina s pitem?
Ale znám Branku co byla v Piešťanech a to mi někdo vyrobit, zlíbám mu ruce Branka
|