Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 3663 . 3664 . 3665 . 3666 . 3667 . 3668 . 3669 . 3670 . 3671 . 3672 . 3673 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:41
- Nahlásit

Biluška
Jo, tak to by mohlo být. To je zatím jediný rozumný důvod. Ale za evidenci se dá klidně považovat i UCI ne? Nebo třá ten registr co mají picbuláři.

No, já si myslím, že to je jediný důvod nemyslím si, že zatím jediný rozumný důvod.

Zatím jsem vlastně to PP nikdy neviděla, neumím v tom číst, nevím, co bych tam měla hledat, ale vím, že to je správná věc a že chov psů se bez toho neobejde.

UCI je asi taky evidence, registr picbulářů je asi taky evidence. Jo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:42
- Nahlásit

Fifi

Kremyl je neteří Sádla, ktera stenata nikdy nemela, cilize Sadlo je tetickou Kremyla. Je to ted srozumitelnejsi?

vy to máte jako u Davídkojc, která je mámou Gerdy a tátou StaHijový, vzhledem k tomu, že jsme se Stahijovou něco jako bratři či co to tenkrát vyšlo najevo... je to skorem stejná situace jako u vás

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:42
- Nahlásit

Biluška

"kdyby měla papíry tak do toho di"

Jo, to taky, máš pravdu, to já bych ti rozhodně neřekla! Já říkám, že psů je víc než moc a víc než dost a víc než můžu ve svým životě "zachránit".

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:47
- Nahlásit

Biluška

Ale já myslím, že to JE problém PP nebo bez - kdyby nebylo bez, bylo by míň psů, o hodně míň. A taky je problém v myšlení lidí a velkej

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:00
- Nahlásit

Fifi
I ty popleto. Kremyl je neteří Sádla, ktera stenata nikdy nemela, cilize Sadlo je tetickou Kremyla. Je to ted srozumitelnejsi?
Jo, ale taky sem myslela, že Křemyl a Sádlo jsou jedna a tatáž . Tak už vím, že nejsou. Takže matka s dcerou jsou erdelky?

Lucie Kratochvílová
Zatím jsem vlastně to PP nikdy neviděla, neumím v tom číst, nevím, co bych tam měla hledat, ale vím, že to je správná věc a že chov psů se bez toho neobejde.
No tak hlavně, že to víš teda. Čoveče, buď ráda, že tu není Psíček, za tuhle větu bys teda něco schytla

Lucie Kratochvílová
Ale já myslím, že to JE problém PP nebo bez - kdyby nebylo bez, bylo by míň psů, o hodně míň
Nebylo by v tom případě třá víc papíráků? Je dobře, když bude víc papíráků z těch množíren s PP?
A taky je problém v myšlení lidí a velkej
Jo to je, přímo obrovskej. Na tom se shodnem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:09
- Nahlásit

Biluška
Takže matka s dcerou jsou erdelky?
Ano prosim.

PetraK
jako u Davídkojc, která je mámou Gerdy a tátou StaHijový, vzhledem k tomu, že jsme se Stahijovou něco jako bratři či co to tenkrát vyšlo najevo...
To teda nene, u nas to je jednodusejsi. Nejstarsi Sadlo je tetickou mladsiho Kremyla a dcerou milovanyho nebostika Bernase, Kremyl je neteri Sadla a vnuckou milovanyho nebostika Bernase. Druhou vekove nejstarsi fenou je Agata, kterazto je matkou nejmladsiho Bazusaka. Pribuzenske vztahy vzhledem k plemenne odlisnosti se nevyskytuji mezi dvojicemi Ag/Baz versus Sadlo/Kremyl.
Takze to je slabej odvarek Davidkojc, ktera je matkou i otcem a mrtvou nevestou, a ke vsemu ma potomky bratry esusovou se stahijovou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:29
- Nahlásit

Fifi

To teda nene, u nas to je jednodusejsi

vono jak pro koho, jak pro koho

Takze to je slabej odvarek Davidkojc, ktera je matkou i otcem a mrtvou nevestou, a ke vsemu ma potomky bratry esusovou se stahijovou.

bože když to tagle čtu je to mnohem hroší horor než Kytice

brezen2008
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:35 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit

Mucholabka
já nepsala o vztahu s jendou,ten je jenom vo prachách...jinak vo ničem
ale když jak krpl musíš skoro 20 let chodit po baráku a přát povinně vánoce,nosit na sobě šatičky jako debil,mít lodičky...tak se ti to tak zprotivý,že je nenávidíš dosmrti,proto nechci parchanty,bo bych musela povinně dělat vánoce

heled vod koho máte připojení k internetu?upc dnes zas blbnul až do ted

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:38
- Nahlásit

Fifi
To teda nene, u nas to je jednodusejsi. Nejstarsi Sadlo je tetickou mladsiho Kremyla a dcerou milovanyho nebostika Bernase, Kremyl je neteri Sadla a vnuckou milovanyho nebostika Bernase. Druhou vekove nejstarsi fenou je Agata, kterazto je matkou nejmladsiho Bazusaka. Pribuzenske vztahy vzhledem k plemenne odlisnosti se nevyskytuji mezi dvojicemi Ag/Baz versus Sadlo/Kremyl.
Sem v tom úplně ztracená, pro jistotu se to naučím nazpaměť . Jak říkával jeden můj kolega ve škole "my tomu nerozumíme, ale my tomu věříme"

All
Tak teda obrátím diskuzi trošku jiným směrem. Potřebovala bych poradit. Mám tu na výcvik borderkolijáka, děsně chytrý a makavý zvíře. Máme problém s aportem. On normálně bydlí v dětském domově a celé tamní osazenstvo si s ním dle libosti hraje. Jakkoliv to zní otřesně tak to funguje a ten pes je fakt naprosto v pohodě (akorát teda moc neposlouchá, páč se ho nikdo ani nepokoušel vycvičit). Děcka si s ním evidentně hráli tak, že mu kopali balon. On aport velice ochotně přinese, vyplivne mi ho k nohám a okamžitě odběhne kus dopředu, tam zalehne a očekává výkop, za kterým zase vyběhne. Nevím jak ho mám naučit podávat mi aport do ruky, on ho prostě plive k nohám a ještě kus přede mnou.
Hesinka takhle taky hrává fotbal, ale rozlišuje povely "přihraj" -plivnout k nohám a "podej" - do ruky. Arona nemůžu naučit "podej", páč prostě nepodá, prostě zdálky plivne a okamžitě odmete. Ví někdo co s tím?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:00
- Nahlásit

Biluška

Klidně se mi směj, mě to neva ale chovat psy bez PP (evidence) prostě nelze. A podle mě, kdo cíleně chová bezpapíráky, i když je psů jak sraček, tak je krátkozrakej. A jak se tady pořád oháníš množárnama viz Bártů, tak to je prostě na hovno.

Ale ono to přece nejni o tom, že buď bejt s PP jako Bártů nebo "to radši chovat bez PP" To je nesmysl.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:01
- Nahlásit

Biluška
Arona nemůžu naučit "podej", páč prostě nepodá,
a co začít s "drrrrž" s míčkem na šňůrce?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:01
- Nahlásit

Biluška
k tomu aportu-zkoušela jsi bud´ přivázat aport na provázek a hrát si stylem, kdo chytí vyhraje a když ho bude mít v tlamě tak si ho "přitáhnout", nebo tzv. udici balonek přivázat ke klacku a plácat s míčkem sem a tam a pes ho bude chytat.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:03
- Nahlásit

snežííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
hurááááááááááááááááááááááááááááááááá

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:04
- Nahlásit

PetraK
Fifi
prohrabala jsem i odpadky, všechno a propadly se do země, venku jsem je určo neztratila, nikde jsem nebyla
na skřín za obrázek slunečnic jsem nekoukala-nemám obrázek slunečnic

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:04
- Nahlásit

Biluška
Ví někdo co s tím?
Placni ho pres zadecek.
Nebo se vrat v nacviku o krok zpet, tzn nehazet, jen se pretahovat na miste.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:05
- Nahlásit

kachna_
kejtlin
a co začít s "drrrrž" s míčkem na šňůrce?
To zkusím, přetahuje se rád

Lucie Kratochvílová
Ale ono to přece nejni o tom, že buď bejt s PP jako Bártů nebo "to radši chovat bez PP" To je nesmysl.
Ale to jsem přece nikdy neřekla

Klidně se mi směj, mě to neva ale chovat psy bez PP (evidence) prostě nelze
Já se směju tomu, že vůbec nevíš co to ty rodokmeny jsou, k čemu jsou, ale víš, že to nejde bez nich.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:05
- Nahlásit

Když budu chtít psa s PP a ne třeba z útulku, tak se začnu zajímat o různý chovatelský stanice, o konkrétní plemeno, o zdravotní stav toho vysněnýho čokla a taky se naučím, co to vlasntě ten PP je a jak se v tom hledá a co se tam dočtu. Asi nepůjdu na první inzerát typu, štěně dovezu i s pytlíkem granulí... Asi si taky nevezmu štěně k kravína a pojedu se na něj podívat víckrát a tak, no.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:07
- Nahlásit

Fifi
Placni ho pres zadecek.
To dělám furt, třá dneska jsem ho plácla fest když chtěl sežrat nějaký humus v příkopě

kejtlin
na skřín za obrázek slunečnic jsem nekoukala-nemám obrázek slunečnic
Tady vidím tu klíčovou chybu. Pořiď si obrázek slunečnic a najdeš klíče

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:08
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
tak se začnu zajímat o různý chovatelský stanice, o konkrétní plemeno, o zdravotní stav toho vysněnýho čokla a taky se naučím, co to vlasntě ten PP je a jak se v tom hledá a co se tam dočtu.
A pár let nato zjistíš, že je to cár papíru, ve většině případů naprosto k ničemu

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:09
- Nahlásit

Biluška

No a k čemu jinýmu jsou? Přece k evidenci chovných zvířat Takže bych se tam asi dočetla předky, příbuznost a tak, možná ještě další věci, o kterých ale nevím )))))

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:10
- Nahlásit

Biluška
přetahovat se s míčkem na šňůrce, nejsem toho zastáncem protože pes pak překusuje aport ale můžeš to zkusit a dál bych rozvíjela kořistnický pud.
budu muset napsat ježíškovi, že chci obrázek slunečnic

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:11
- Nahlásit

Biluška

No jo, ale jak bych se bez toho PP všeho dopátrala? Bez papírů by si to nikdo nepamatoval..

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:15
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
No jo, ale jak bych se bez toho PP všeho dopátrala? Bez papírů by si to nikdo nepamatoval..
Tohle všechno se v papírech dočteš. Není to moc zajímavé čtení a hlavně je to docela krátké, nějaká dobrá detektivka je mnohem lepší .
Ne, tak vážně, zkusím znova vypíchnout o čem tady celou dobu mluvím. Znám spoustu chovatelů s PP, kteří odchovávají na nemocných fenách, kryjí tři hárání ze čtyř a štěňata odchovávají někde v chlívě. Jsem toho názoru, že je mnohem lepší koupit štěně bez PP odchované s láskou v bytě a socializované než štěně s PP z chlíva.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:21
- Nahlásit

Biluška

No právě a proč nekoupit štěně s PP odchované s láskou v bytě a socializované než štěně s PP z chlíva... o tomhle zase mluvím já

Si prostě nechci vybírat mezi PP a bez PP... Jestliže lidi budou z většiny volit neevidovaný chov psů, tak budem pořád v prdeli jak v jeteli. A psů bude pořád jako sraček a pořád se bude dařit paní Bártů a jí podobným. A pořád se budou množit psi, protože jich je jak sraček a ono se to v tom množství ztratí. Tohle je zlý a tenhle přístup psům neskutečně ubližuje.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:24
- Nahlásit

Biluška

Teď mě napadlo - fakt si to nedovedu představit v reálu, ale řekni mi, co by se stalo, kdyby se dejme tomu dva roky nenarodili (plánovaně) štěňata dlouhosrstých kólií? Opravdu by zanikl chov tohohle plemene?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:24
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
jak se vede?

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:31
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
No právě a proč nekoupit štěně s PP odchované s láskou v bytě a socializované než štěně s PP z chlíva... o tomhle zase mluvím já
Jasně, to je taky možnost. Snažím se říct, že pokud to štěně je odchovávané správně, socializované a tak dál tak ty PP tam prostě nehrajou pro většinu lidí žádnou roli. A spousta lidí, kteří chtějí psa s PP, protože si na netu přečetli, že by měl mít tyhlencty PP tak stejně nepozná, který chovatel má psa v obýváku a který v chlívě. Je to prostě o lidech.

Jestliže lidi budou z většiny volit neevidovaný chov psů, tak budem pořád v prdeli jak v jeteli. A psů bude pořád jako sraček a pořád se bude dařit paní Bártů a jí podobným.
Víš o tom, že to není tak dávno co Bártů množila s PP? Tohle není vůbec o neevidovaném chovu, tohle je čistě jenom o lidech. Jak o těch co nabízí tak o těch co kupují.

co by se stalo, kdyby se dejme tomu dva roky nenarodili (plánovaně) štěňata dlouhosrstých kólií? Opravdu by zanikl chov tohohle plemene?
Po dvou letech by nezanikl, ale dost by to s ním zamávalo. Po cca deseti letech můžem klidně mluvit o zániku.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:43
- Nahlásit

Biluška
Jasně, to je taky možnost. Snažím se říct, že pokud to štěně je odchovávané správně, socializované a tak dál tak ty PP tam prostě nehrajou pro většinu lidí žádnou roli. A spousta lidí, kteří chtějí psa s PP, protože si na netu přečetli, že by měl mít tyhlencty PP tak stejně nepozná, který chovatel má psa v obýváku a který v chlívě. Je to prostě o lidech.

Ano, je velká škoda, že pro většinu lidí nehrajou PP žádnou roli, ale to neměni nic na tom, že chov psů nelze bez PP (evidence) vůbec provozovat. A jestliže někdo nepozná za několik návštěv, že s chovatelem není všechno v pořádku, tak nevim, no, tohle jsem ještě nedomyslela

Víš o tom, že to není tak dávno co Bártů množila s PP?

Vím, že Bártů množí psy s PP a je to hnus, velebnosti, ale lidi by neměli volit tu variantu bez PP, respektive ta by neměla vůbec existovat, pouze jako "chovný odpad" ale ne jako cílené množení na "chovném odpadu". Je to blbej výraz, ale nenapadá mě jinej (Jsem v práci a značně vypatlaná... já vim, pak má ta diskuze k něčemu vypadat.. )

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:45
- Nahlásit

brezen2008

Vede se výborně, momentálně žiju vánocema a psi taky ))))

A co ty? Kdyžtak písni maila, ale radši do práce, Brita mi rozkousala nabíječku od nojbůku tak jí budu mít až příští tejden

brezen2008
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:50
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
bezva,ještě že nesnáším vánoce.....
u mě vše při starém,jdu radši do petka,než to tu vše rozkopu a než nakopnu jendu

<< 1 ... 3663 . 3664 . 3665 . 3666 . 3667 . 3668 . 3669 . 3670 . 3671 . 3672 . 3673 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání