| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:51
- Nahlásit
brezen2008
Jezevčík?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:52
- Nahlásit
brezen2008
Koukám, že u tebe všechno při starým, tak si to pěkně užívej ))))
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:59
- Nahlásit
Biluška
Snažím se říct, že pokud to štěně je odchovávané správně, socializované a tak dál tak ty PP tam prostě nehrajou pro většinu lidí žádnou roli
Snažíš se,ale blbě. PP hraje podstatnou roli o anamnese každého psa,o chorobách,vadách,povahových vlohách,schopnostech...........................a lidi nejsou zase takoví pitomci,aby se nejeli podívat k chovateli na čubinu,k majiteli krycího psa,takže 100%poznají podmínky chovu.Nekupují si přece štěně přes e-shop s dovážkou PPL.Sice nechápu tvou averzi vůči PP,kterou se tady dneska oháníš,ale jedno je jisté :Chovatelé jsou ti,kteří chovají jen s PP a udržují zdravé chovy a kvalitní genetický potenciál.Ostatní jsou nezodpovědní zmetci,kteří množí kdeco pro prachy a fiktivně se ohánějí láskou ke psům. Bohužel, polovina CHS by potřebovala zrušit licenci,aby se chovy zlepšily a zkvalitnily.Jenže je to všechno jen o penězích,takže utopie.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:08
- Nahlásit
Neessi
No jo, takhle to vidím taky, ale bohužel nemám tak bohatej slovník, abych to dokázala dobře popsat Díky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:15
- Nahlásit
Neessi
Ntj, ale co se týká PP a bez PP, i štěně ze zdravého chovu-viz mého strýce flat coat retriever je mu rok a měl 9krát zánět spojivek a hnisavou bouli pod krkem-tu nepočítám neměl tam nic vraženého, neví se proč to měl, už to má asi 3měs po operaci a dobrý, ale ty záněty spojivek jsou dost častý, ale protože má PP tak to nikdo neřeší, kdyby byl bez PP, tak každý řekne že je to strejdy chyby, když si pořídil bezpapoše, tak s tím musí počítat, to mi vadí, že každý dopředu odsuzuje bezpapíráky jako odpad a když mají PP tak jsou málem svatí.Nic proti PP psům nemám!!!!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:16
- Nahlásit
Neessi
PP hraje podstatnou roli o anamnese každého psa,o chorobách,vadách,povahových vlohách,schopnostech
Ano. V ideálním případě by to tak mělo být.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:16
- Nahlásit
Neessi
Snažíš se,ale blbě.
Nechápu.
a lidi nejsou zase takoví pitomci,aby se nejeli podívat k chovateli na čubinu,k majiteli krycího psa,takže 100%poznají podmínky chovu.
Žiješ ve stejným státě jako já?
Znám teda i takové lidi, ale spočítala bych je na prstech jedné ruky.
Prosím tě, já mluvím o běžné lidské populaci, ne o člověku, který x let "jede" v tom svým plemeni.
Vím, že Bártů množí psy s PP a je to hnus, velebnosti, ale lidi by neměli volit tu variantu bez PP,
Dobře, v tomhle s tebou souhlasím. Bude tedy lepší když lidi budou volit variantu s PP koupenou např od Jaňourové? Štěńata odchovávané v zahradní kůlně, po feně s nemocnými ledvinami co má ve svých čtyřech letech šestý vrh? (ty čísla jsou odhad, netuším kolikátý má vrh, papírové prokládá nepapírovými takže nevím o všech). Ujišťuju tě, že třá konkrétně Jaňourové už nalítlo takových lidí...co se potom tloukli do hlavy jak mohli být tak blbí. Ona je hodně dobrá hérečka, fakt dobrá
Jasně, že nejlepší varianta je koupit štěně s PP od dobrého chovatele, ale pořád se bavíme o normálních lidech, které dítě ukecá, že si koupí pejska. V atlasu vyberou plemeno, vyberou inzerát a jdou koupit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:23
- Nahlásit
Biluška
Ty dneska jedes.. Od kolika ze mas to kino?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:26
- Nahlásit
kejtlin
No ale i ve zdravém chovu se může vyskytnout nemocný pes, ale tak po něm nebudu chtít štěňata, zvlášť když má problémů víc a možná, že se menší zdr. problémy projevují na základě většího skrytého, to nikdy neví.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:27
- Nahlásit
Biluška
Biluško, ty chodíš do nějakých těch školek pro děti a to tam nemůžeš třeba udělat nějakou přednášku o psech s rodiči a dětmi? Třeba by to mělo nějaký význam
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:28
- Nahlásit
Fifi
Ty dneska jedes.. Od kolika ze mas to kino?
Tohle je taky zakázaný téma?
Tak já teda radši jedu, no
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:29
- Nahlásit
čus uš máte nakryto?
a gde so prodávaj ty vobrásky slunečnic??Sem jeden jako našla ,ale byl vot nějakýho Góga bo co a byl přííííšerně drahej ,to si laskavje uvjedomte,že nejsu mylyjonář!!
Fifi
u nas to je jednodusejsi. Nejstarsi Sadlo je tetickou mladsiho Kremyla a dcerou milovanyho nebostika Bernase, Kremyl je neteri Sadla a vnuckou milovanyho nebostika Bernase. Druhou vekove nejstarsi fenou je Agata, kterazto je matkou nejmladsiho Bazusaka
no výborně,tagže já zase du!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:30
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Biluško, ty chodíš do nějakých těch školek pro děti a to tam nemůžeš třeba udělat nějakou přednášku o psech s rodiči a dětmi? Třeba by to mělo nějaký význam
To by ze strany rodičů musel být zájem. Pokud nejsou rodiče pejskaři tak zájem mít nebudou. Pokud jsou pejskaři tak důležité věci dávno vědí.
Kolikrát už si vysvětlovala lidem někde na ulici, že nepřivolají psa, na kterého ječí "počkej až mi přijdeš pod ruku jak já tě zmlátím". Kolikrát si někomu říkala, že jeho fena nemusí mít štěňata, aby nedostala rakovinu.... kolikrát jsi říkala "toho psa musíte vycvičit, on se nerodí s tím, že by něco uměl".... myslíš, že by mělo efekt kdyby se jim to místo na ulici řeklo ve školce?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:35
- Nahlásit
Jsou chovatele psu s PP a mnozitele psu s PP. Pak jsou chovatele psu bez PP a mnozitele psu bez PP. A jeste je jedna mezitrida, kdy se z psa bez PP udela testem v zapase pes s PP a do inzeratu se napise "nekupujte si zajice v pytli, kupte si zarucene praveho pita", vid Mucholabko.
A tim debatu v zumpe o chovu psu koncim.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:41
- Nahlásit
Biluška
Tohle je taky zakázaný téma?
Copak tu naky takovy jsou? Nepletes si fora? Jen mi prijde, ze omylas furt dokola jak gramofon to samy, a pardon, driv tu byla prca, legracky, ale on je ten cas miru a klidu.. Ja taky radsi du.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:04
- Nahlásit
kejtlin
četla jsi pozorně : Chovatelé jsou ti,kteří chovají jen s PP a udržují zdravé chovy a kvalitní genetický potenciál ?
Jak to souvisí se záněty spojivek u flata tvého strýce? Ono je to taky o tom,jakou péči nový majitel tomu štěněti dává a jak ho ochrání před chorobami od jiných psů-viz infekční zánět spojivek.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:12
- Nahlásit
kejtlin
průkaz původu je průkaz o původu, nic víc, nic míň, jestli si někdo myslí, že poručí větru a dešti a budou se rodit jen zdravá zvířata, tak je nebetyčnej blázen - panebože, vždyť jsou to živý tvorové
Neessi
mám obavu, že kdo nechce nepochopí...
Fifi
driv tu byla prca, legracky
taky jsem si sem přišla zlepšit náladu a koukám, že prd...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:14
- Nahlásit
Fifi
Jen mi prijde, ze omylas furt dokola jak gramofon to samy
No tak pardon.
Zkus to třeba nečíst když ti to vadí, já taky příspěvky od některých lidí nečtu.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:22
- Nahlásit
Biluška
Nechápu.
Ale no tak Specielně ty,která máš tolik čoklů s různými osudy a vadami bys měla být nejvíc nakrknutá na množitele a měla bys podporovat zdravé chovy s PP.Láska ke psům nestačí.
Přece musíš vidět ty nesmyslné variace bezpapíráků všude,kam se podíváš. Pořádnýho echtovního vořecha dneska pomalu nenajdeš.Teda aspoň já už vořecha neviděla,ani nepamatuju.A to svědčí taky o mnohém.Tím,jak lidi množí bezpapíráky a pak se jich zbavují,tak dochází k náhodným pouličním krytím a je to už takový pasquil,že to vytěsnilo poctivýho českýho voříška s cinkem na oku.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:23
- Nahlásit
Ebony
mám obavu, že kdo nechce nepochopí...
Já taky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:24
- Nahlásit
Neessi
bys měla být nejvíc nakrknutá na množitele a měla bys podporovat zdravé chovy s PP
Jsem nakrknutá na všechny množitele, s PP i bez. Nejlíp to asi vystihla Impact o stránku dřív.
Přece musíš vidět ty nesmyslné variace bezpapíráků všude,kam se podíváš
Jistě, jorkšíry velké jako malý pudl a labradory s divnýma hlavama, tady chápu co myslíš.
Teda aspoň já už vořecha neviděla,ani nepamatuju.
Ti pošlu fotku Texla
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:25
- Nahlásit
Neessi
s cinkem na oku
jako essi ti de vo todle,taxi můžeš adaptovat mě,já mám tik celkem už slušnej a vo původu bych rači nemluvila
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:43
- Nahlásit
davidkova renata
jako essi ti de vo todle,taxi můžeš adaptovat mě,já mám tik celkem už slušnej a vo původu bych rači nemluvila
Hele,já psala vořecha s cinkem na oku a ne Anorexise s tikem
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 19:49
- Nahlásit
Čus bus
tady to dneska žije, essi tu někdo nemá Matoni
Co myslíte je s PP nebo bez:
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:01
- Nahlásit
Neessi
Hele,já psala vořecha s cinkem na oku a ne Anorexise s tikem
detajlysto
Alexa
ten je slatkéééj ,essi je tvůj,vemen ho na vobrany.pašíka ,třá až bé Hudeček,vepříka asi eště nedělal
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:10
- Nahlásit
čau baby, sem si votskočila do práce a vy ste zatím napsaly asi 100 stran.
davidkova renata
třá až bé Hudeček,vepříka asi eště nedělal
to by bylo zajímavé - vidět, jak se na figuranta hrne stará, pěkně nasraná svině
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:14
- Nahlásit
davidkova renata
gabifi
třá až bé Hudeček,vepříka asi eště nedělal
hrne stará, pěkně nasraná svině
aby pak nebyl ale lepčí jak drajvovej ofčoun
tak a ještě vám semka dám jeden kameňák:
Praví babka mladíkovi:
"...Když se se mnou pomiluješ dám ti mobil", Mladík samozřejme souhlasí,pomiluje se s babkou a říká:
"No babko, tak ten mobil" A babka praví: "...tak si piš 0602......"
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:26
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ha ha ha
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:28
- Nahlásit
Alexa
kdo to má doma?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:33
- Nahlásit
gabifi
vidět, jak se na figuranta hrne stará, pěkně nasraná svině
jako gdes mě viděla na vobranách??
Alexa
tak si piš 0602......"
to je gůt,zkusim to použít v běžným životě..
|