| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:38
- Nahlásit
Biluška
Kde vezmeš svoji dlouhovlasou goliji když nikdo nebude chovat?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:40
- Nahlásit
Gerda
proč množit jak čokle, tak lidi.
jsem chtěla nějaký drajvový mláďátko, kterž by mě živilo, až stát řekne NE!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:40
- Nahlásit
monika
s tím souhlasím, ale i tak bych prostě fenu bez PP nenakryla jen proto,že je sluníčková. Kdyby ji měl někdo jiný, sluníčková by třeba nebyla a byla by sfině.
A ta s PP bude sluníčková u kohokoliv? Ti teď nějak nerozumím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:41
- Nahlásit
kejtlin
Ne klíče od auta tam bohužel nejsou, je to dost blbý protože mám na nich klíče od práce, čip do práce a klíče od cvičáku-to je nejmenší problém, ostatní dost průse
a na skříň za vobrázek slunečnic ste se už koukala?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:42
- Nahlásit
kachna_
jsem chtěla nějaký drajvový mláďátko, kterž by mě živilo, až stát řekne NE!
To těch mláďat ale musíš mít víc, jedno se strašně nadře chudák
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:42
- Nahlásit
davidkova renata
řekni čupkám,že maj pohotovost,bé trénink vobran na živo!
Klid,tyhle hlídá holka ze cvičáku se dvěma boxerama -drajvovejma!
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:44
- Nahlásit
Fifi
Neco pro tebe. to je hustyyyyyyyyyyyyyyy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:47
- Nahlásit
Baico
. Ale naopak, pokud někdo odchova na své feně jeden bez PP vrh, očkuje, o štěnda se stará, pečlivě vybírá majitele a ví, co se s jeho štěňaty stalo. TAk z etického hlediska vyhrává ten bez PP chovatel
takhle je to u Ešusa.
Tak vymazlený štěňata kdyby byly všechny- zatímco jeho mamička byla klasickej kotcák, pan majitel se ani neobtěžoval, když se jeli podívat na štěňata. Když se Ešusův brácha Gaston dostal do potíží, tak panička od Babetky ho taky nenechala ve štychu. Dodnes jsme spolu v kontaktu - mám i fotky novýho štěnda, který si pořídili, když teď Ešusím mamička umřela.
Nic není černobílý no.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:47
- Nahlásit
Biluška
A ta s PP bude sluníčková u kohokoliv? Ti teď nějak nerozumím
ne, tím chci říct, že nakrýt fenu BEZ PP jen proto, že je sluníčková je kravina. Kdyby byla jinde, mohla by být bestie, sluníčková je díky prostředí, kde žije a taky genům. Ale je bez pp, tudíž by štěnda mít neměla. Kdyby je měla tak do toho di. Ty si dala jako důvod krytí její sluníčkovou povahu a to já jako důvod u nakrytí psa bez PP prostě neberu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:48
- Nahlásit
lucYnka XIII
Vidis, nikdy neni tak spatne, aby nemohlo bejt hur.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:50
- Nahlásit
monika
Ale je bez pp, tudíž by štěnda mít neměla. Kdyby je měla tak do toho di.
Aha, takže chovat se má jenom s PP? Takže když Lilátko pošlu zpátky do útulku, pořídím si osm fen šarpejů s PP a na těch během pěti let otočím abecedu tak to bude v pořádku?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:51
- Nahlásit
Biluška
Aha, takže chovat se má jenom s PP? Takže když Lilátko pošlu zpátky do útulku, pořídím si osm fen šarpejů s PP a na těch během pěti let otočím abecedu tak to bude v pořádku?
Ty se proste chces dneska hadat, vid?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:52
- Nahlásit
Biluška
že uchovnění je strašně složité,
hele ale třeba u ohařů je to fakt fuška - a teď jsou ty zkoušky ještě o fous vylepčený. A pes to má těžší než fena. To třeba u mě byl důvod proč papírový štěně nemám, ač jsem si ho původně jela vybrat - tohle bych nedělala, navíc lovečina tak jak je u nás pojatá není moje hobby.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:53
- Nahlásit
Fifi
Ty se proste chces dneska hadat, vid?
nejsem Erin
Chci prostě vědět jestli je v pořádku když někdo množí jak vzteklej, ale má tyhlencty papíry. . Jako třá ten chlápek od té vlkošedky. Od Gozišky, od Armana, od Brajenky.... Chci vědět proč jste těma papírama všichni tak posedlí a proč všem tak strašně vadí odchov bez pp. Upřímně řečeno - mám tři šeltky s papírama a když vidím kam se ubírá jejich chov a jakým tempem tak si tu další klidně koupím bez papírů od nějakého agiliťáka
|
leila
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:01
- Nahlásit
pawLINka
y se chystáme jít do hladkosrstého foxla. Tuším, že ho tady někdo má, proto se chci zeptat - loví to ještě pořád myši a nebo už je to zdegenerované jak všechno ostatní?
Nevím moje Entita nemá co lovit -myšy nemáme, ale myslím, že by je lovila kdyby jsme měli - myšičky loví pořád na louce nebo tak, ale ještě se k žádné nedostala...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:03
- Nahlásit
Biluška
Chci prostě vědět jestli je v pořádku když někdo množí jak vzteklej, ale má tyhlencty papíry
No to rozhodně v pořádku neni. Každej si to musí rozhodnout sám. Mě se taky hlásej lidi o krytí Baicem. Ale já prostě nechci, aby dál dával ten kryptorchismus. A dalším důvodem, daleko méně podstatným, že jednou bych chtěla mít chovný zvíře, tak si teď jednoduše řečeno "nenadělám pod sebe" bezpapírákama. Nehledě na to, že já bych chtěla mít přehled, kam se ty štěnda dostala a chtěla bych mít přehled.
A když mi chlap napíše, že fena neni chovná, protože se nepovedly rentgeny a já ho teda odmítnu a za 2 měsíce si pak v inzeráru přečtu, že fena nebyla uchovněna pro neúčast na výstavách, tak bych milýho pana "chovatele" nakopala někam.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:08 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Biluška
Upřímně řečeno - mám tři šeltky s papírama a když vidím kam se ubírá jejich chov a jakým tempem tak si tu další klidně koupím bez papírů od nějakého agiliťáka
Jeden by se pod pultem našel.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:10
- Nahlásit
Biluška
Tohle, myslím, nikdo říct nechtěl - je to totiž píčovina a při tvé inteligenci mám dojem, že schválně mlžíš
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
že schválně mlžíš
tak nějak asi souhlasím, původně jsem se totiž ptala, proč měla Biluška několik vrhů bez PP.
takže asi taky kvůli penězům.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:18 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
jbat
Kapitalizmus bez tváře.
Já si to představuju asi tak jako Gerda Psů je jak sraček, tak proč množit bezpapíráky, když chci bejt chovatel, tak s evidencí, k tomu totiž ten PP je - k evidenci, ne jako ZÁRUKA zdraví, povahy, vzhledu...
Oni totiž tydle diskuze nejsou populární, jako že je při množství psů a blbců v ČR množit bezpapíráky kravina - nekápnou z toho prachy.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:21
- Nahlásit
Biluška
Chci vědět proč jste těma papírama všichni tak posedlí a proč všem tak strašně vadí odchov bez pp.
Ale ja ti k tomu uz svy rekla. Mam rada plemena, ktery mam doma, ano, jsem asi "snob", vsechny 4 cubky maj PP. Ale to neni duvod k tomu, abych je nakrejvala, specialne Kremyl ma uzasnou slunickovou povahu. Jen bohuzel misto ocasu vrtuli a DKK 0/2 (to by ale bylo k uchovneni), lokty nulovy. Ale protoze je spousta hezcich fen s nulovejma kyclema a vyrovnanejsi povahou, tak mit stenata nikdy nebude.
Jsem rada, ze vim, po kom jsou, ze znam zdravotni vysetreni rodicu, sourozencu, predku. Nejsem posedla. To spis mi tak prijdes ty, jako bys chtela slyset, "chovej si bez PP, jdi do toho".
A proc mi vadi odchov bez PP? - to uz tu bylo jinejma uvedeno x krat, nevis nikdy, jestli nekrizis pribuzny, nemas zdravotni vysetreni, nevidim v tom prinos danymu plemeni a pokud by slo o vorisky, tak utulky praskaj.
Upřímně řečeno - mám tři šeltky s papírama a když vidím kam se ubírá jejich chov a jakým tempem tak si tu další klidně koupím bez papírů od nějakého agiliťáka
Si kup, to je kazdyho vec, co si koupi a odkud.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:23
- Nahlásit
jbat
proč měla Biluška několik vrhů bez PP.
To se pleteš, Biluška měla jeden vrh bez PP, jeden s PP (dva když počítám ty šeltičky co umřely) a dva vrhy vořechů -jeden můj a jeden cizí co jsem adoptovala a odchovala u nás.
Lucie Kratochvílová
Tohle, myslím, nikdo říct nechtěl - je to totiž píčovina a při tvé inteligenci mám dojem, že schválně mlžíš
Tohle sice broskovina je, to máš pravdu, ale neřekla jsem ji já. Já se jen Moniky zeptala jestli to myslí vážně.
k tomu totiž ten PP je - k evidenci
Jo, tak to by mohlo být. To je zatím jediný rozumný důvod. Ale za evidenci se dá klidně považovat i UCI ne? Nebo třá ten registr co mají picbuláři.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:24
- Nahlásit
Biluška
a proč měla vrh bez PP?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:25
- Nahlásit
Fifi
nemas zdravotni vysetreni
Proč? Myslíš, že veterináři vyšetřují jen fenky s PP?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:31
- Nahlásit
Fifi
Ale to neni duvod k tomu, abych je nakrejvala, specialne Kremyl ma uzasnou slunickovou povahu. Jen bohuzel misto ocasu vrtuli a DKK 0/2 (to by ale bylo k uchovneni), lokty nulovy. Ale protoze je spousta hezcich fen s nulovejma kyclema a vyrovnanejsi povahou, tak mit stenata nikdy nebude.
Já se v tvých psech vůbec nevyznám, doteď jsem myslela, že Křemyl je matka té mladší
To spis mi tak prijdes ty, jako bys chtela slyset, "chovej si bez PP, jdi do toho".
Ne, to slyšet fakt nepotřebuju. Momentálně žádný vrh bez PP neplánuju a kdyby jo tak svolení kohokoliv k tomu nepotřebuju. Stejně jako ke krytí Nýný.
Mě to akorát tak nějak zajímá, když už se tu řešila ta vlkošedka, na kterou se chovatel vykašlal a ti raslíci od Impact. Probírali jsme to doma a Mášenek se trapně optal jestli si chovatelé našich fen vezmou holky zpátky až skončím na vozíku (což je docela reálné a je to otázka pár let, budu-li mít štěstí možná i o něco víc). Zamyslela jsem se nad tím a můžu u všech čtyř zodpovědně říct, že nevezmou. Dva by se možná snažili najít jim další majitele - tak, že by se poptali pár známých a tím uklidnili svoje svědomí, třetí by se na to vykašlal úplně. To mě vedlo k tomu rozpoutat tady tu diskuzi, protože podle mě ty papíry fakt k ničemu jinému než k té evidenci nejsou. A k čemu je ta evidence, pokud ten evidovaný nemá zájem? K guwnu
Jedině snad tohle - nevis nikdy, jestli nekrizis pribuzny, nemas zdravotni vysetreni,
to máš pravdu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:33
- Nahlásit
jbat
a proč měla vrh bez PP?
To je na dlouhý vysvětlování a už jsem to tu psala asi stokrát. Ale to je jedno, tak třá řekněme, že pro peníze a vylepšení rodinného rozpočtu.
Proč Jbat koupila psa bez papírů?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:34
- Nahlásit
Biluška
No Monika napsala, že psa si vychováš podle sebe a že psů je jak much, to je docela jednoduchý a pravdivý a taky že by nepřipouštěla fenu jen proto, že je sluníčková, co je na tom k nepochopení?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:35
- Nahlásit
Biluška
Proč Jbat koupila psa bez papírů?
viz pár stránek zpět.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No Monika napsala, že psa si vychováš podle sebe a že psů je jak much, to je docela jednoduchý a pravdivý a taky že by nepřipouštěla fenu jen proto, že je sluníčková, co je na tom k nepochopení?
Ne, Monika napsala, že "kdyby měla papíry tak do toho di".
To, že je psů jako much je bohužel pravda, ale pořád trvá ta poptávka. Bohužel, mě to taky vadí, stejně jako to kolik psů skončí v útulku, nebo někde v šílených podmínkách. Ale nemyslím si, že by to byl problém chovu s pp, či bez. Je to problém v myšlení lidí, kteří si vůbec neuvědomují svoji zodpovědnost za pořízení psa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:40
- Nahlásit
Biluška
doteď jsem myslela, že Křemyl je matka té mladší
I ty popleto. Kremyl je neteří Sádla, ktera stenata nikdy nemela, cilize Sadlo je tetickou Kremyla. Je to ted srozumitelnejsi?
|