Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 3663 . 3664 . 3665 . 3666 . 3667 . 3668 . 3669 . 3670 . 3671 . 3672 . 3673 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 13:58
- Nahlásit

Biluška
no mě teda bylo vysvětleno, že PP je hlavně na to, že vím, že nemám dogu, ale německou dogu. Páč Dorka byla doga bez pp a byla teda řízlá s rigžbégem (viděla jsem oba tři rodiče), ale Fanka už je německá doga, takže je to doga řízlá dogou.

Já teda nevím co sem já, páč na Dorce jsem štěnda nechtěla, bo neměla to PP, Fanka je má a zase je nechcu, bo nevím, co to udělá s jejím zdravotním stavem. Lexa dala fakt dobrý štěnda, ale zase jsou mezi naháčema divný lidi, co se jebou mezi sebou a navíc jsem prošvihla hárání. Nelinka je hysterka a dyž si uvjedomím, že by todle měl kdosi doma tak je mi ho líto. Tagže já budu asi ten svjetec, co bude blbě připínat vodící špagát a bude mít furt nervy v kíblu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:02
- Nahlásit

monika
Páč Dorka byla doga bez pp a byla teda řízlá s rigžbégem (viděla jsem oba tři rodiče), ale Fanka už je německá doga, takže je to doga řízlá dogou.
to by s jednim řízlo..
Tagže já budu asi ten svjetec
to bé vono,pani,ale to uš sem vám řikala mocinkrát!
jbat
chápu, že jsou debilové, co namnoží, daj inzerát a čekaj
a tak ty sou i mezi těma s PP

jako hlavně lidi u važujou prostě tak,že nechcou psa na výstavy,nechcou s nim závodit,prostě chcou ho jen "mít" tak proč s PP? byla jsem taky taková...a možná že zas někdy budu když to tak sleduju..

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:02
- Nahlásit

Biluška
nemyslím, že by množitel byl člověk, který si vypiplá jeden vrh (byt bezpapírovej) a kterej je ochotnej se v případě potřeby o štěňata ( nebo dorostlý dospěláky) postarat.

Gerda
Ušlechtilejma cílema myslim jakože ten zájem o plemeno...aby ho měl čék rád a vopravdu chtěl, aby bylo co nejzdravější, nejblíž k tomu, na co bylo vyšlechtěný, aby se dostávalo tam, kde pro to budou podmínky, aby se nepředávaly vady, prostě aby to plémě co nejčistější bylo...bez potřeby na tom vydělávat, čistě jen pro obdiv k plemeni...
bohužel, tohle je utopie

Když to vezmu z pohledu australáků, tak nevím o nikom, kdo by takhle přemýšlel. I když je tam pár lidí, kteří se tomu blížej. Valná většina jich ovšem chce buď mít ten jeden vypiplanej, opečovávanej vrh ( o nějž je ochotna se i v budoucnu starat) nebo je to " běžící pás" .... když si představíš, jak vypadá Brut ( mohutnej, přerostlej, ale krásnej) a víš, že ač s pp, nikdy nebude mít možnost krýt a srovnáš to se psem, který kryje kde jakou čubu a přitom pajdá a ani z poloviny nesplňuje kritéria.... pak nad ideálama akorát zapláčeš.
Jen tak mimochodem jsem dostala pár nabídek ke krytí Brutem a to dokonce i od lidí, kteří se pohybují po světě výstav....

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:03
- Nahlásit

Biluška
Protože je po nich poptávka. A dokud bude poptávka bude i nabídka.
No jo, jenže ta poptávka může taky způsobit, že se začne množit na psech, kerý nemaj papíry z nějakýho důvodu (hele v papírovym chovu a chovu vůbec se fakt nevyznam), což furt mám teda pocit, že papíry pes nedostane, protože má nějakou vadu, tak vlastně se potom kurví plemeno, protože se chová na chybnejch jedincích, na něčem, co do chovu někdo (asi poradec??) nechtěl pustit.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:04
- Nahlásit

PetraK
Tak děte do kuchyně, zapněte troubu, a když to začne smrdět, podívejte se tam třeba to tam bude
Ne klíče od auta tam bohužel nejsou, je to dost blbý protože mám na nich klíče od práce, čip do práce a klíče od cvičáku-to je nejmenší problém, ostatní dost průser

monika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:05
- Nahlásit

davidkova renata
ty vole já sním o tom, že jednou budu mít krásnou dogu - žampiona...

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:05
- Nahlásit

Biluška
V tom jak si popsala množitele a chovatele s tebou souhlasím. Člověk může chovat s PP, ale o ochovatelské etice se mu nikdá ani nezdálo. Ale naopak, pokud někdo odchova na své feně jeden bez PP vrh, očkuje, o štěnda se stará, pečlivě vybírá majitele a ví, co se s jeho štěňaty stalo. TAk z etického hlediska vyhrává ten bez PP chovatel.
Zrovna před chvílí mi volala moje chovatelka. Před 4 rokama si s velkou slávou přivezla za těžký prachy štěně z ciziny. Pes špatně přezubil, nechala si ho. Chovatelka jí jako kompenzaci zapůjčila jeho otce a navíc poslala další štěně, fenečku. Teď po 4 letech, kdy má smečku daleko početnější se rozhodla, že pejska daruje lidem, u kterých bude pejsek jediným psem v rodině, veškerá péče bude jen jeho, ona sama ty lidi zná a bude s nimy v kontaktu. A je rozhodnutá, že pokud se tam psovi líbit nebude, bere si ho zpátky. I tak potřebovala slyšet, že udělala v zájmu psa dobře.
Gerda
Podle mě, kdyby každej přemejšlel jako Anciliáci, tak je chov psů někde jinde. Neprodávaj štěnda prvnímu, kdo se ozve, snaží se populaci u nás obohatit o cizí krev a svůj odchov si kdykoliv vezmou k sobě. Už to dokonce i jednou udělali.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:06
- Nahlásit

jbat
a to třeba po tobě ty štěnda někdo chtěl?
Ne, prodávala jsem to na inzerát. Nevím o tom, že by to u psů fungovalo jako u koní. Prostě se majitel rozhodne nakrýt a pak shání zájemce na štěnda. Někdy to jde líp, jindy hůř. Líp to většinou jde u fen co podávají výkony (sportovní, lovecké a tak) a jsou dobré. Ale taky to není pravidlo.
Proč sis nekoupila s PP?
páč Toby je dokonalej.

No jistě, to je každý pes . Ale když ses rozhodla koupit JRT, proč jsi šla pro bezpapíráka?
monika
o mě teda bylo vysvětleno, že PP je hlavně na to, že vím, že nemám dogu, ale německou dogu. Páč Dorka byla doga bez pp a byla teda řízlá s rigžbégem (viděla jsem oba tři rodiče), ale Fanka už je německá doga, takže je to doga řízlá dogou.
Znám šeltii s PP, která 100% je řízlá čivavou. Byla ze stanice, kterou bych určitě měla zařadit k těm výše jmenovaným - Bohemia Platina.
Tagže já budu asi ten svjetec, co bude blbě připínat vodící špagát a bude mít furt nervy v kíblu.
Hele, taky jsem se rozhodla na některých fenách nechovat - třá na Pumě, nebo na Hesince (obě s pp, obě uchovněné ) . Prostě nemám dojem, že by štěňata po nemocných fenách byli nějakým velkým přínosem. Ale úplně klidně odchovám štěňata třá na bezpapírovém Lilátku, které je naprosto úžasné a sluníčkové a nijak mi netrhá žíly, že budou bez papírů.
Pořád dokola opakuju, že průkaz původu není žádnou zárukou zdravého, socializovaného a správně odchovaného štěněte.

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:08
- Nahlásit

brut
pani! Fčéra byli v lese dva Brutové! Jedna Brutka a jeden Brut.
Nevim, jak řikám, v chovu se nevyznám.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:10
- Nahlásit

Po několika vořeších jsem se rozhodla jít do papíraka. Ne pro výstavy, ale jako idealista pro zdraví a zaručenost povahy plemene, které jsem chtěla. Povahu jsem si dovedla ověřit, zdraví ale v chovu bez testování už ne. Teď mám fenu po operaci loktů a papírama si můžu zatopit v kotli. Ano moje chyba, koupila jsem od množitelky s PP, jak píše Biluška. Už jede třetí abecedu

Před rokem a půl jsem opravdu věřila tomu, že mi papíry něco zaručí. Že jít do bezpapíráka je bláznovství, riziko. Dnes už vím, že zaručí hlavně výši ceny za štěně. Garance zdraví jsou ale nulové. Pak asi souhlasím s Biluškou, že množitelem je spíš ten, co točí abecedu bez ohledu na papíry.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:12
- Nahlásit

kejtlin
Ne klíče od auta tam bohužel nejsou, je to dost blbý protože mám na nich klíče od práce, čip do práce a klíče od cvičáku-to je nejmenší problém, ostatní dost průser

tak děkujem za vánoční fstup))))
monika
že jednou budu mít krásnou dogu - žampiona...
fšecky co máte sou nejkrásnější a žampionííí..to nevíte?
Biluška
le úplně klidně odchovám štěňata třá na bezpapírovém Lilátku,
no dyš ti nevadí,že budou vypadat jak Kan a budou mít nejspíš dvje hlavy...

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:12
- Nahlásit

Baico
Podle mě, kdyby každej přemejšlel jako Anciliáci, tak je chov psů někde jinde. Neprodávaj štěnda prvnímu, kdo se ozve, snaží se populaci u nás obohatit o cizí krev a svůj odchov si kdykoliv vezmou k sobě. Už to dokonce i jednou udělali.
no já je právě podle tvého vyprávění mám v té kategorii zařazené, proto je chci poznat na vlastní oko.

Pořád dokola opakuju, že průkaz původu není žádnou zárukou zdravého, socializovaného a správně odchovaného štěněte.
Tam je asi teda škoda, že ty papíry nezaručujou přesně to, co píšeš, že nezaručujou. Měla sem za to, že to tak je, že průkaz původu hovoří o vymazleném, cíleně "vyrobeném" a chtěném/plánovaném štěněti, které je přectavitelem svého plemena stran vzhledu a povahy.

Musim do tý hypobanky, sbohem lidé, zděte!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:13
- Nahlásit

Gerda
No jo, jenže ta poptávka může taky způsobit, že se začne množit na psech, kerý nemaj papíry z nějakýho důvodu (hele v papírovym chovu a chovu vůbec se fakt nevyznam), což furt mám teda pocit, že papíry pes nedostane, protože má nějakou vadu, tak vlastně se potom kurví plemeno, protože se chová na chybnejch jedincích, na něčem, co do chovu někdo (asi poradec??) nechtěl pustit.
V zásadě máš pravdu. Je spousta psů (fen), které se do chovu nedostaly pro nějakou vadu. Může to být kravina -třá zuby, může to být něco vážného - třá dysplazka. Ale taky je spousta fen, které by uchověné v pohodě byli, ale majitelé byli líní. Většina lidí žije v představě, že uchovnění je strašně složité, popřípadě, že z toho pro ně vyplývají nějaké povinnosti, o které nestojí . Např. jsem slyšela názor, že s uchovněným psem by pak MUSELI jezdit po těch výstavách . Takže raději nakryjí bez papírů. No a prodají bez papíráky a po těch lidi časem taky chtějí štěńátka.... a přitom tam žádná vada, či nemoc lítat nemusí.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:14
- Nahlásit

Gerda
Fčéra byli v lese dva Brutové! Jedna Brutka a jeden Brut.
oba modří? V Krčáku? Nevíš, jak se jmenují....mám smůlu nikdy sem tam žádný nepotkala a to ségra občas hlásí, že nějakého zahlídla...

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:15
- Nahlásit

Biluška
a po těch lidi časem taky chtějí štěńátka
mě moc nejde pod nos tadlenta obecná touha po potomstvu, ať už čoklounstvu či lictvu. Asi musim počkat, až mi binknou biohodiny, zatim moc nechápu, proč množit jak čokle, tak lidi.

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:17
- Nahlásit

brut
oba modří? V Krčáku?
ANO choděj eště s dvěma nudlema. Obtěžovali maryji, dyš hrabala jámu, musela jim vynadat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:18
- Nahlásit

Gerda
musim počkat, až mi binknou biohodiny,
zatim ti binkaj ty normální tagže vypadni do tý hypobanky neš ti jí zavřou

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:18
- Nahlásit

Gerda
proto je chci poznat na vlastní oko
No v lednu by se měl narodit vrh F Ancilias (je nakryto), tak pak pojedeme na mimi. A pak na vrh F nebo G pojedeme zas, protože tam si budu vybírat já

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:19
- Nahlásit

Biluška
A to tu nekdo tvrdil?
Pro me osobne je ten "svatej papir" jen o tom, ze vim, co mam doma za plemeno, kdo jsou jeho rodice, jakou bude mit zhruba povahu. Jinak neni zarukou niceho, bo pes je zivy tvor a ne lednice.
Uz to tu bylo tolikrat, at si kazdej dela dle svy zodpovednosti, co mu libo jest. Na druhou stranu u psa s PP si pri pripadnym kryti muzes spocitat koeficient pribuznosti, vyhnout se liniim postizenym nejakym problemem atd, coz u bez PP odchovu nehrozi.
A jak rika Gerda, je prepsino, utulky praskaj ve svech.
Ale úplně klidně odchovám štěňata třá na bezpapírovém Lilátku, které je naprosto úžasné a sluníčkové a nijak mi netrhá žíly, že budou bez papírů.
S chuti do toho a pul je hotovo.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:20
- Nahlásit

davidkova renata
tak děkujem ta vánoční fstup
není zač, sem chtěla odlehčit atmosféru, ještě se mi rozbil mobil, sám od sebe se vypnul a jediný co jde je ho zapnout jinak nic tak nenaběhne, prostě prázdný displej, dál mi odešel zadní stěrač od auta-se podělal motorek kerej stojí 3000kč, na vrakáčích nejsou bo je to nedostatkový zboží, zatím to je za dnešní den fše.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:21
- Nahlásit

davidkova renata
no dyš ti nevadí,že budou vypadat jak Kan a budou mít nejspíš dvje hlavy...
Tak vono dost záleží na kryčovi, že jo . Se eště uvidí, Lilátko zatím pořád mylákuje kombajn

Gerda
zatim moc nechápu, proč množit jak čokle, tak lidi.
Kde vezmeš svoji dlouhovlasou goliji když nikdo nebude chovat?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:22
- Nahlásit

Gerda

proč množit jak čokle, tak lidi
bo jak mi řekl můj chlap (když jsem ho ukecávala na druhou fenku a začal do toho patlat možnou existenci dětí a v naštvanosti jsem prohlásila, že taky možná žádný děcka nechcu a že jsme stejně přemnožení jako lidi) je to smyslem našeho života, povít děti a umřít

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:24
- Nahlásit

Fifi
Pro me osobne je ten "svatej papir" jen o tom, ze vim, co mam doma za plemeno, kdo jsou jeho rodice, jakou bude mit zhruba povahu. Jinak neni zarukou niceho, bo pes je zivy tvor a ne lednice.
Ale ty už nejsi lajka, ty víš co máš v těch papírech hledat. Což asi 50% lidí vůbec neví.
Když jsem koupila svého prvního psa s PP tak jsem si ten papírek akorát tak zálibně prohlížela a počítala kolik je v něm žampijonů. A žampijonem pro mě byl každý, kdo tam měl napsáno "krajský vítěz"

kejtlin
na vrakáčích nejsou bo je to nedostatkový zboží, zatím to je za dnešní den fše.
Co je to za auto? Mám tu ještě nějaké náhradní díly z nebožky Amálky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:25
- Nahlásit

kejtlin
Nesla si s tridenym odpadem?

dál mi odešel zadní stěrač od auta-
Ten neni pro provoz vozidla dulezitej. Mi nefunga uz asi pul roku.

lucYnka XIII
Neco pro tebe.

jbat
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:27
- Nahlásit

Biluška
Ale když ses rozhodla koupit JRT, proč jsi šla pro bezpapíráka?
ńešla jsem primárně do bezPPáka, chtěla jsem JRT pro jeho povahu. tudíž jsem hledala lidi, co mi ukážou oba rodiče a prostě všechno a ten pes musel mít to "něco"...
psa mám suprovýho, chytrýho a nevím co všechno ještě a něco malinko o psech vím, ale i kdybych měla fenu, tak proč bych ji měla nakrývat...? když opravdu pominu finanční stránku věci, protože to mi příjde k zblití a docela dost to odporuje mým představám o vztahu člověk-pes.
to, že fena MUSÍ mít štěňata, bylo taky docela mockrát vysvětleno. tak nechápu, proč ty lidi ty štěňata mají?? minimálně proč vůbec unavovat fenu, když tím nikomu a ničemu neprospěju? kromě peněženky...
majitelka mámy Tobyho bohužel je jedna z těch, co jsou přesvědčeni, že fena štěňata mít musí. ale to ty nejsi.
Tobýs byl poslední, jinak celý vrh rozdala rodině a prodala docela bez problémů. byl bez PP, krásnej, milej, majitelka byla prostě strašně skvělá ženská, doteď si mailujem a posíláme fotky. tohle je dejme tomu ideální stav, kdy celej vrh je v pohodě, majitelka v klidu, že fena už měla štěňata a já mám dobrýho psa.
mně se nechce věřit, že by lidi mohli být tak vychcaní a vydělávat tímhle stylem na živejch tvorech.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:27
- Nahlásit

kejtlin
zatím to je za dnešní den fše.
zaskočte eště večír,třá něco přibyde
Biluška
Lilátko zatím pořád mylákuje kombajn

tak to jako úpa nefim

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:30
- Nahlásit

jbat
byl bez PP, krásnej, milej, majitelka byla prostě strašně skvělá ženská, doteď si mailujem a posíláme fotky. tohle je dejme tomu ideální stav, kdy celej vrh je v pohodě, majitelka v klidu, že fena už měla štěňata a já mám dobrýho psa.

To je to o čem mluvím.
Jsou takovýhle lidi co chovají bez PP. A jsou takoví jako Bártů.
U papíráků taky. Jsou skvělí, kteří se starají i po prodeji. A jsou takoví, kteří točí jednu abecedu za druhou, kryjou feny třikrát za dva roky, jedou i na nemocných fenách...ale mají PP. Kteří jsou lepší?
Já nejsem proti chovu s PP, aby nedošlo k mýlce. Já jsem pro chov na zdravých fenách a pečlivě odchovávaných štěňatech. A je mi pak naprosto jedno jestli s PP, nebo bez.

Neessi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:32
- Nahlásit

No děsný,co tu vedete od včerejška za debaty.
Podle mne je množitel každý,kdo chová kvůli výdělku a potávce.Kdo chová bez PP je ultramnožitel.
Chovatel je ten,kdo chová s PP kvůli vlohám psa a snaží se udržet a zlepšit kvalitu chovu.
Moc chovatelů opravdu není ,množitelé převažují.

monika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:35
- Nahlásit

Biluška
s tím souhlasím, ale i tak bych prostě fenu bez PP nenakryla jen proto,že je sluníčková. Kdyby ji měl někdo jiný, sluníčková by třeba nebyla a byla by sfině. Sama víš nejlíp, že pes je takový, jakým ho udělá jeho pán a trochu geny... Psů je jak much.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:38
- Nahlásit

Neessi
No děsný,co tu vedete od včerejška za debaty
hele ty si dej rači bacha aby s tebou něgdo neved nějaký děsný debaty...orální třá
http://www.novinky.cz/krimi/186882-v-ceske-lipe-ho rel-autobus-plny-veznu.html

řekni čupkám,že maj pohotovost,bé trénink vobran na živo!

<< 1 ... 3663 . 3664 . 3665 . 3666 . 3667 . 3668 . 3669 . 3670 . 3671 . 3672 . 3673 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání