| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:00
- Nahlásit
janika
já chci taky "vobyš myšu", ale citlivější, s vysokým rozlišením, tady myš nestíhá snímat a utíkáme si...myšu sice laděnou pro hry, ale ne s těma milionama čudlů, co nepotřebuju.
Myslela jsem, že máš nějakej oblíbenej model....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:00
- Nahlásit
gabi
Ale videla som malinu vo firme, ktorá je vychovaná tak, že ešte aj keď leží pod stolom, tak to robí veľmi poctivo a seriózne. Je to pre ňu veľmi dôležitá práca
Pro malinku by teda mohla být důležitá práce - když nebude pracovat, a to jakýmkoli způsobem, bude se trápit a může být problémová. Co potřebuje takový čévéčko, aby nebylo "problémový"? Taky potřebuje práci? Potřebuje zaměstnat hlavu? Potřebuje denně nachodit/naběhat mnoho kilometrů? Jak se to dělá, aby měl člověk bezproblémový a spokojený čévéčko? Škoda, třeba sem eště zaskočí Smečka, že by na to koukla a řekla, jak to s těma čoklema vidí ona. Proč je tolik problémových čévéček, nebo co jim ty lidi neuměj dát, nebo co je specifikem toho plemene, že se těžko vychovávaj.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:02
- Nahlásit
gabi
bazilišek na patologii....
vše, co dělá, dělá s plnou zodpovědností. fakt že jo. I chodí kouřit se sanitářema za pitevnu, oni kouřej, a ona se tam válí ve sněhu a poflakuje se kolem a povídá si s nima beze slov.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:02
- Nahlásit
Gerda
Potřebuje zaměstnat hlavu?
podle mě potřebuje zaměstnat hlavu každej čokl aby byl spokojenej. Kolik km se musí naběhat to už je podle plemene u čévéčka asi dost, ale něco dělat, mít nějakou povinnost, to udržuje toho psa psychicky fit. takže i čévéčko potřebuje tu makovici zaměstnat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:03
- Nahlásit
Tinta76
koukám, že řešíte moje milovaný plemeno, ale já se rači do debaty pouštět nebudu
Pani, vy oblibujete čévéčka? Nemůžete se teda zapojit a jen říct, co si myslíte? Jakej by měl bejt podle vás zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:04
- Nahlásit
Ale čím potřebuje tu hlavu zaměstnat? Já jako laik a začátečník pejskař si to neumim představit..
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:05 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Gerda
myslím že CV potrebuje rovnocenú spoločnosť, smečku a pocit že si zo sovjim človekom rozumie. Tak trochu pocit voľnosti, a slobody. ale stále v napojení na tú svoju ľudskú časť smečky.
Myslím že v tom je problém, že máloktorí ľudia sa dokážu dokážu dohovoriť po psovkso - vlčsky.
Proste nejaké citové puto, lebo obyčajná psia oddanosť je pre CV pod úroveň.
Ale to si len tak vymýšlam.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:06
- Nahlásit
Gerda
ze ti do toho vlezu -
zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?
podle znamyho - bejt prima clovek a osobnost, mit vztah k prirode (jeho pes je bezva kamos na celorocni vandry)
ale pro vic info napis wami, jsou jeji laska, myslim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:07
- Nahlásit
v bývalé prácí byla paní, ta čévéčko měla, normálně s ním cvičila poslušnost -jen tak trochu s jiným přístupem prý, než k NO, jaký rozdíl to mi neříkala, jen vím, že s ní aspoň trošku cvičila každý den. Takže cvičení asi jooo asi hlavu zaměstná- však je tam taky ten vofčák, že jo. jestli třeba dělala stopu nebo něco jinýho to nevím, zas tak dalece jsme se nebavily
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:08
- Nahlásit
Gerda
takovej čék by měl hlavně znát etologii psošelem, a vědět, CO obnáší Hartlova pomsta, neboli vlčí geny plachosti v NO.
To zvíře stojí někde mezi divokým a donmestikovaným tvorem, a je občas až schizofrenně rozštěpený mezi ty dvě roviny pohledu na svět, ten vlkovitej plachej nedůvěřivej, a ten dětinsky důvěřivej psí, a občas se v tom dobře zmítá.
není možné po něm chtít, aby byl pes, ale není to ani vlk...je to samostatný plemeno psošelmy,
a člověk zvyklej na spolupracovací NO na nich musí vyhořet...
chce to se na ně naformátovat a umět po nich chtít jen to, na co mají...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 15:09
- Nahlásit
Gerda
Pani, vy oblibujete čévéčka? Nemůžete se teda zapojit a jen říct, co si myslíte? Jakej by měl bejt podle vás zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?
No podle mě to musí bejt hlavně někdo, kdo má tak nějak přirozeně v sobě to, co se vostatní leta na psech učej ...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:14
- Nahlásit
mě přijde, že čévéčko je takovej distingovanej společník pro přírodně laděnýho introverta, fakt jako pes-společník na dlouhý courání přírodou,
civilisaci se spíš vyhnout, mít v ní pocit ostražitýho napětí z ruchu a bordelu obá dvá, pán i pes, a fungovat tak nějak v klídku bez zbytečnejch slov a emocí,
to nejsou psi primárně na výcvik, to by na to museli mít zrovna náladu, nejsou to dětinský aportéři, motivují se krmivem,
já jich znám minimum, z bližšího kontaktu ty co měl Ruda, a co se kolem něj točej,
a ti, co jsou fpoho, maj psovody ze stejnýho těsta, jako jsou oni...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:15
- Nahlásit
díky žencký!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:17
- Nahlásit
janika
a tak já vůči myši jsem něžná...a myše mám roky....chlap taktéž.
Šla bych do něčeho do 600-800kč, co by bylo jako sympaticky rychlý a do ruky milý.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:34
- Nahlásit
Sali
saraksovic muskej dostal vot ježíška ňákou novou krysu. Až sem skočí saraksová, mohla by ti říct, jak to vybírala vona a proč vybrala to, co vybrala....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:52
- Nahlásit
Gerda
a tak my to vyberem podle recenzí na nějakým herním webu...ale vybrat to musí chlap, neb on to drží 90% času v ruce, tak aby mu to sedlo.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:58
- Nahlásit
jablunka
Pěkná Avala. Snad jí potkám na akci nějaké.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 15:59
- Nahlásit
Gerda
Když jste tu psaly o tom využití psů... tak i já těm mým musím nacházet alternativu za krávy a jejich nahánění.
Musím využít jejich samostatné vyhodnocování situací, rozvíjet mozeček a zároveň jim dopřát nejen ten pohyb, ale i honění ( či nahánění). V mnoha směrech využívám hračky... od různých míčků, přes přetahovadla až po obyčejná pískátka.
Musím jim dopřát dostatek pohybu a je jedno, jestli potáhnou mužskýho na kole nebo budou plavat, v nejzažší variantě jim stačí balonek a tak okolo 60 hodů, aby se trochu unavili a vyběhali... nejlépe dva až třikrát denně.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:13
- Nahlásit
brut
jim stačí balonek a tak okolo 60 hodů, aby se trochu unavili a vyběhali... nejlépe dva až třikrát denně.
Blbís?! Ty máš doma moje Blbís?!
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 16:14
- Nahlásit
Smecka
Pěkná Avala. Snad jí potkám na akci nějaké.
Tak kvůli tomuhel příspěvku vod Smečky jsem musela vo několik stran zpátky! Jsem kvůli vám to vlčátko málem neviděla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:16
- Nahlásit
Smecka
pani řeknite nám něco k tý naší "odborný debatě" páč jste nejpovolanější. Mě by třebas zajímalo, jestli se dá naučit tihle úžasní hafani, že zvířata nehoníme a na volno chodíme. A jak zabavit čévéčko aby bylo spokojený, aby mělo život takový jaký potřebuje.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:17
- Nahlásit
jbat
Ty máš doma moje Blbís?!
ještě toho trochu ... mi stačej ti dva moji pitomci
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:20
- Nahlásit
brut
to by asi byl masakr.
ty máš ty australáky? nebo si tě s někým platu zas?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:22
- Nahlásit
jbat
ty máš ty australáky? nebo si tě s někým platu zas?
nepleteš
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:24
- Nahlásit
jbat
to by asi byl masakr.
nebyl ... oni mají malé a rychlé psíky rádi , hlavně Aluška na nich zkouší, jestli to náhodou není nějaká oživlá hračka
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:24
- Nahlásit
brut
tak to seš asi nespletitelná.
děcka, já to tady přežila, jsem dobrá a tasloužím odměnu.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:26
- Nahlásit
brut
hlavně Aluška na nich zkouší, jestli to náhodou není nějaká oživlá hračka
to si na něm zkouší každá přerostlá bestyje...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:27
- Nahlásit
jbat
tak to seš asi nespletitelná
mno, zatím sem chodím jen já a občas ještě jedna slečna, která má Brutova ( polovičního) brášku... jinak se australáci setkávají na i-fauně
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:28
- Nahlásit
brut
nemáš vebofky třá?
jinak jako za chvíli mám odvoz, takže já, JÁ du dom.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 16:29
- Nahlásit
jbat
Alu není přerostlá ( tohle prvenství drží Brutík ), ale je opravdu klasický honák a zkouší, jestli náhodou kráva není menších rozměrů .... naštěstí brzy pochopí že ne a chce si hrát ( ovšem po svým a každého pséka nutí, aby se s ní honil .... teda, ona nahání)
|