Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2448 . 2449 . 2450 . 2451 . 2452 . 2453 . 2454 . 2455 . 2456 . 2457 . 2458 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:00
- Nahlásit

janika
já chci taky "vobyš myšu", ale citlivější, s vysokým rozlišením, tady myš nestíhá snímat a utíkáme si...myšu sice laděnou pro hry, ale ne s těma milionama čudlů, co nepotřebuju.
Myslela jsem, že máš nějakej oblíbenej model....

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:00
- Nahlásit

gabi
Ale videla som malinu vo firme, ktorá je vychovaná tak, že ešte aj keď leží pod stolom, tak to robí veľmi poctivo a seriózne. Je to pre ňu veľmi dôležitá práca

Pro malinku by teda mohla být důležitá práce - když nebude pracovat, a to jakýmkoli způsobem, bude se trápit a může být problémová. Co potřebuje takový čévéčko, aby nebylo "problémový"? Taky potřebuje práci? Potřebuje zaměstnat hlavu? Potřebuje denně nachodit/naběhat mnoho kilometrů? Jak se to dělá, aby měl člověk bezproblémový a spokojený čévéčko? Škoda, třeba sem eště zaskočí Smečka, že by na to koukla a řekla, jak to s těma čoklema vidí ona. Proč je tolik problémových čévéček, nebo co jim ty lidi neuměj dát, nebo co je specifikem toho plemene, že se těžko vychovávaj.

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:02
- Nahlásit

gabi
bazilišek na patologii....
vše, co dělá, dělá s plnou zodpovědností. fakt že jo. I chodí kouřit se sanitářema za pitevnu, oni kouřej, a ona se tam válí ve sněhu a poflakuje se kolem a povídá si s nima beze slov.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:02
- Nahlásit

Gerda
Potřebuje zaměstnat hlavu?

podle mě potřebuje zaměstnat hlavu každej čokl aby byl spokojenej. Kolik km se musí naběhat to už je podle plemene u čévéčka asi dost, ale něco dělat, mít nějakou povinnost, to udržuje toho psa psychicky fit. takže i čévéčko potřebuje tu makovici zaměstnat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:03
- Nahlásit

Tinta76
koukám, že řešíte moje milovaný plemeno, ale já se rači do debaty pouštět nebudu
Pani, vy oblibujete čévéčka? Nemůžete se teda zapojit a jen říct, co si myslíte? Jakej by měl bejt podle vás zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:04
- Nahlásit

Ale čím potřebuje tu hlavu zaměstnat? Já jako laik a začátečník pejskař si to neumim představit..

gabi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:05 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Gerda
myslím že CV potrebuje rovnocenú spoločnosť, smečku a pocit že si zo sovjim človekom rozumie. Tak trochu pocit voľnosti, a slobody. ale stále v napojení na tú svoju ľudskú časť smečky.
Myslím že v tom je problém, že máloktorí ľudia sa dokážu dokážu dohovoriť po psovkso - vlčsky.
Proste nejaké citové puto, lebo obyčajná psia oddanosť je pre CV pod úroveň.

Ale to si len tak vymýšlam.

Roxana
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:06
- Nahlásit

Gerda
ze ti do toho vlezu -
zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?
podle znamyho - bejt prima clovek a osobnost, mit vztah k prirode (jeho pes je bezva kamos na celorocni vandry)
ale pro vic info napis wami, jsou jeji laska, myslim

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:07
- Nahlásit

v bývalé prácí byla paní, ta čévéčko měla, normálně s ním cvičila poslušnost -jen tak trochu s jiným přístupem prý, než k NO, jaký rozdíl to mi neříkala, jen vím, že s ní aspoň trošku cvičila každý den. Takže cvičení asi jooo asi hlavu zaměstná- však je tam taky ten vofčák, že jo. jestli třeba dělala stopu nebo něco jinýho to nevím, zas tak dalece jsme se nebavily

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:08
- Nahlásit

Gerda
takovej čék by měl hlavně znát etologii psošelem, a vědět, CO obnáší Hartlova pomsta, neboli vlčí geny plachosti v NO.
To zvíře stojí někde mezi divokým a donmestikovaným tvorem, a je občas až schizofrenně rozštěpený mezi ty dvě roviny pohledu na svět, ten vlkovitej plachej nedůvěřivej, a ten dětinsky důvěřivej psí, a občas se v tom dobře zmítá.
není možné po něm chtít, aby byl pes, ale není to ani vlk...je to samostatný plemeno psošelmy,
a člověk zvyklej na spolupracovací NO na nich musí vyhořet...
chce to se na ně naformátovat a umět po nich chtít jen to, na co mají...

Tinta76
# Zasláno: 19 Led 2009 15:09
- Nahlásit

Gerda
Pani, vy oblibujete čévéčka? Nemůžete se teda zapojit a jen říct, co si myslíte? Jakej by měl bejt podle vás zhruba přibližně čék, co chce s čsv spolužít?
No podle mě to musí bejt hlavně někdo, kdo má tak nějak přirozeně v sobě to, co se vostatní leta na psech učej ...

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:14
- Nahlásit

mě přijde, že čévéčko je takovej distingovanej společník pro přírodně laděnýho introverta, fakt jako pes-společník na dlouhý courání přírodou,
civilisaci se spíš vyhnout, mít v ní pocit ostražitýho napětí z ruchu a bordelu obá dvá, pán i pes, a fungovat tak nějak v klídku bez zbytečnejch slov a emocí,
to nejsou psi primárně na výcvik, to by na to museli mít zrovna náladu, nejsou to dětinský aportéři, motivují se krmivem,
já jich znám minimum, z bližšího kontaktu ty co měl Ruda, a co se kolem něj točej,
a ti, co jsou fpoho, maj psovody ze stejnýho těsta, jako jsou oni...

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:15
- Nahlásit

díky žencký!

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:17
- Nahlásit

janika
a tak já vůči myši jsem něžná...a myše mám roky....chlap taktéž.
Šla bych do něčeho do 600-800kč, co by bylo jako sympaticky rychlý a do ruky milý.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:34
- Nahlásit

Sali
saraksovic muskej dostal vot ježíška ňákou novou krysu. Až sem skočí saraksová, mohla by ti říct, jak to vybírala vona a proč vybrala to, co vybrala....

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:52
- Nahlásit

Gerda
a tak my to vyberem podle recenzí na nějakým herním webu...ale vybrat to musí chlap, neb on to drží 90% času v ruce, tak aby mu to sedlo.

Smecka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:58
- Nahlásit

jablunka
Pěkná Avala. Snad jí potkám na akci nějaké.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 15:59
- Nahlásit

Gerda
Když jste tu psaly o tom využití psů... tak i já těm mým musím nacházet alternativu za krávy a jejich nahánění.
Musím využít jejich samostatné vyhodnocování situací, rozvíjet mozeček a zároveň jim dopřát nejen ten pohyb, ale i honění ( či nahánění). V mnoha směrech využívám hračky... od různých míčků, přes přetahovadla až po obyčejná pískátka.
Musím jim dopřát dostatek pohybu a je jedno, jestli potáhnou mužskýho na kole nebo budou plavat, v nejzažší variantě jim stačí balonek a tak okolo 60 hodů, aby se trochu unavili a vyběhali... nejlépe dva až třikrát denně.

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:13
- Nahlásit

brut
jim stačí balonek a tak okolo 60 hodů, aby se trochu unavili a vyběhali... nejlépe dva až třikrát denně.

Blbís?! Ty máš doma moje Blbís?!

Tinta76
# Zasláno: 19 Led 2009 16:14
- Nahlásit

Smecka
Pěkná Avala. Snad jí potkám na akci nějaké.

Tak kvůli tomuhel příspěvku vod Smečky jsem musela vo několik stran zpátky! Jsem kvůli vám to vlčátko málem neviděla

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:16
- Nahlásit

Smecka

pani řeknite nám něco k tý naší "odborný debatě" páč jste nejpovolanější. Mě by třebas zajímalo, jestli se dá naučit tihle úžasní hafani, že zvířata nehoníme a na volno chodíme. A jak zabavit čévéčko aby bylo spokojený, aby mělo život takový jaký potřebuje.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:17
- Nahlásit

jbat
Ty máš doma moje Blbís?!
ještě toho trochu... mi stačej ti dva moji pitomci

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:20
- Nahlásit

brut

to by asi byl masakr.
ty máš ty australáky? nebo si tě s někým platu zas?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:22
- Nahlásit

jbat
ty máš ty australáky? nebo si tě s někým platu zas?
nepleteš

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:24
- Nahlásit

jbat
to by asi byl masakr.
nebyl ... oni mají malé a rychlé psíky rádi , hlavně Aluška na nich zkouší, jestli to náhodou není nějaká oživlá hračka

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:24
- Nahlásit

brut
tak to seš asi nespletitelná.
děcka, já to tady přežila, jsem dobrá a tasloužím odměnu.

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:26
- Nahlásit

brut
hlavně Aluška na nich zkouší, jestli to náhodou není nějaká oživlá hračka

to si na něm zkouší každá přerostlá bestyje...

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:27
- Nahlásit

jbat
tak to seš asi nespletitelná
mno, zatím sem chodím jen já a občas ještě jedna slečna, která má Brutova ( polovičního) brášku... jinak se australáci setkávají na i-fauně

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:28
- Nahlásit

brut
nemáš vebofky třá?
jinak jako za chvíli mám odvoz, takže já, JÁ du dom.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:29
- Nahlásit

jbat
Alu není přerostlá ( tohle prvenství drží Brutík ), ale je opravdu klasický honák a zkouší, jestli náhodou kráva není menších rozměrů .... naštěstí brzy pochopí že ne a chce si hrát ( ovšem po svým a každého pséka nutí, aby se s ní honil .... teda, ona nahání)

<< 1 ... 2448 . 2449 . 2450 . 2451 . 2452 . 2453 . 2454 . 2455 . 2456 . 2457 . 2458 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání