| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 12:52
- Nahlásit
Hyena
No třebas dobrman
von třeba Ešus taky není k zahození. Jen se tomu musí hned ze začátku člověk věnovat. Dneska můžem romanticky projít Šumavu v létě v zimě a já se nemusím nervovat.
Jenže to si lidi neuvědomujou, že bez výcviku se třeba obejdou ale bez výchovy nikdy.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 12:55
- Nahlásit
PetraK
Jen se tomu musí hned ze začátku člověk věnovat
možná je to krapítek jako s tou šibou co byste jí nigdá nemohla pustit na volno Mi takový a podobný vyjádření zněj krapet jako tmářství ,prostě někdo to někdy řek a ted se toho všicíí držej Třá to samý se řiká vo bíglech,často je to pravda,ale třá bendy benda je na volno furt
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 12:59
- Nahlásit
davidkova renata
Možná byla jen nevhodně formulována,možná gerda myslela něco jako k jakému účelu byl původně vyšlechtěn a co je jeho "prací
třebas na to koukala z podobnýho pohledu jako já-že je pro ní důležitý to, že se psem může cárat navolno a může se na toho psa spolehnout. Mně se třeba čsv líbí moc, jsou to nádherný psi a myslím, že by mi vyhovovala i jejich povaha. Co by mi ale dělalo problém - když odmyslím to, že bych asi těžko chodila dogtreky - to by bylo to, že bych asi nedokázala výchovu zvládnout tak, aby mohl ten pes chodit navolno- myslím kvůli zvěři. Myslím, že tohle u nich bude oříšek a ani nevím, jestli se to opravdu zvládnout dá?? To by musela říct Smečka. Já ty pesany obdivuju, jsou nádherní po všech stránkách, ale je tam pro mě to ale. Třeba to takhle nějak myslela Gerda. Je to stejný jako s tím, že je dneska hodně kavkazáků a spol. Ten pes nemá v našich podmínkách moc využití a s tou povahou, kterou má danou do vínku, je to ještě o to složitější. Nemyslím to, že nutně každej musí mít farmu a hektary půdy, ale to, že když ten pes je u domku tak moc vyžití nemá. A při jeho samorozhodovací povaze, kdy si dokáže sám rozhodovat co nebezpečí je a co ne, moc navolno venku taky si nepolítá. Tož to třeba myslela takhle nějak?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:00
- Nahlásit
PetraK
moc ti nerozumím..
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:00
- Nahlásit
No u nás mají šibinku a ještě křížence belgičáka. Chodí oba na volno, belgičák je úpa v pohodě, šibinka se bojí, ale ne tak, aby útočila, prostě se drží stranou a nechá kámoše řádit s jinými ppsáky. A to je navrch šibinky, kterou si ti lidé brali jako zanedbávanou z útulku- tak že s blbým startem do života.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:03
- Nahlásit
A kolik lidí je jako Březen??? myslim že tak jeden z tisíce
davidkova renata
nemůže na tom prodělat
já si bohužel myslim, že ta spousta psů pořízenejch "jenom jako kamarádi" na tom prodělávaj až moc..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:03
- Nahlásit
davidkova renata
možná je to krapítek jako s tou šibou co byste jí nigdá nemohla pustit na volno
No tmářství- já ale nemluvila obecně, já mluvila sama za sebe, páč si myslím, že bych určitá specifická plemena asi nedokázala dostat tam, kde bych chtěla abychom s tím čoklem byli. proto jsem nešla do bígla-protože nevím, jestli bych já konkrétně dokázala zvládnout to jeho stopařský specifikum a kdyby ne, tak bych přišla o rozum při čekání, jestli se vrátí, jestli se najde... , proto nepůjdu do mnou obdivovaných čsv, do bernskýho honiče a tak. O těch šibách-já jsem právě před časem koukala na fórum kde si šibaři povídali, co to tak trošku obnáší. Tak vím, že tohle by pro mě osobně prostě nebyl ten správnej šálek čaje. To ovšem neznamená, že pro někoho jinýho to bude to pravý ořechový.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já si bohužel myslim, že ta spousta psů pořízenejch "jenom jako kamarádi" na tom prodělávaj až moc
možná je to tím,že máš ty či ti ,které myslíš, jinou představu o významu slova "kamarád" Hyena ti dala celkem hezkej příklad a já mám Nyný taky jako kamarádku a ty ty svoje máš na co?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:07
- Nahlásit
davidkova renata
ty vole tak s parchantama vopatrně, to mě jako neděs!!!!!
jedu na lexaurinu, to je snad bezpečný...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:08
- Nahlásit
davidkova renata
moc ti nerozumím
píšu to moc v rychlosti, no ,tož nepátrej a neřeš
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:08
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já si bohužel myslim, že ta spousta psů pořízenejch "jenom jako kamarádi" na tom prodělávaj až moc..
To bych se zrovna hádala. U nás je dost psů, který jsou úpa v pohodě jen tak. Na druhou stranu vidím okolo sebe dost psů, které ambice jejich páníčků tlačí do velké nepohody a kteří by ku..a z fleku měnili s parkovým vořechem. Myslím, že je to hodně o tom, jak chce majitel respektovat potřeby a stav svého psa, popř. potřeby daného plemene.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:10
- Nahlásit
jbat
jedu na lexaurinu, to je snad bezpečný
jestli ho používáš jako antikoncepci,tak bohužel ne..
PetraK
píšu to moc v rychlosti, no
tim to ale nejni
Hyena
bych se zrovna hádala
se přidám
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:13
- Nahlásit
davidkova renata
jestli ho používáš jako antikoncepci,tak bohužel ne..
ne?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:15
- Nahlásit
jbat
ne?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
a jéééé.. ,tak už se jen můžete modlit a spolíhat na ten přechot..
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:20
- Nahlásit
davidkova renata
hyena
Já vás chápuu
ale měla sem na mysli jinou skupinu lidí s jojo psy na vodítkách tam si mysim, že ty psi nejsou v pohodě a neni jich málo a taky sou pořizovaný jako kamarádi..
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:22
- Nahlásit
davidkova renata
spolíhat na ten přechot..
E no tak to je v hajzlu, velebnosti...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:25
- Nahlásit
Dobrý odpoldne fšem. Právě sem se vrátila z HOlomóca. Děsná cesta, děsná Uš tam do jara nepojedu, na tohle nemám nervy Tam jsem jela dvě hodiny, v kanclu sem strávila hodinu a zase sem dvě hodiny jela dom. No má to efekt, taková práca? Mizím na canisku a pak ještě ke klientce, tagže sem nepište, nestíhám dočíst ani to, co ste namastili ráno
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:26 - Změnil/a: jbat
- Nahlásit
jo a byli jsme s Blbís v Beskydech....
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:28
- Nahlásit
janika
Dyš se to čéku jenom zdá, nemůže z toho přece nic bejt,ne?
no ty se béš taky divit, myslím...
bém spolu vozit kočár...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:29
- Nahlásit
davidkova renata
PetraK
Hele já to nemyslim jako útok na čévéčka, že sou k ničemu. Jen sem se ptala, co je pro toho psa to pravý vořehový, naco takovej pes je? Jestli může aspoň čuchat, Hyjena řekla, že je to výborný vytrvalostní zvíře, takže sem se trošku chytla, že by se s nim dalo dělat to a to. Sama mám psa na nic, jen jako kámoše, takže to, že má někdo psa jen jako kámoše je mi blízký a fajn. Právě ale, že o těch čévéčkách čtu jenom víceméně samý potíže - že jsou nervově dost labilní, že nejsou úplně ochotní spolupraciovat, že se na ně musí jinak, že je to náročný si z něj toho dobrýho kámoše vychovat, že se lidi ve výchově spíš potýkaj s problémama. Ono možná může lidem dělat problém i to, že to sou moc chytrý a vynalézavý pejsci, ne?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:29
- Nahlásit
jbat
jo a byli jsme s Blbís v Beskydech
co to máš f tý skleničce na vokně ??? Zuby???
janika
Dyš se to čéku jenom zdá, nemůže z toho přece nic bejt,ne?
nefim...možná je to podobný jako hláška že dyš je to poprvý,nemůže se nic stát
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:32
- Nahlásit
Gerda
Jen sem se ptala, co je pro toho psa to pravý vořehový, naco takovej pes je
no taxem to posléze pochopila.Leč spousta plemen psů je z tohoto úhlu pohledu zcela na nic.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:32
- Nahlásit
davidkova renata
co to máš f tý skleničce na vokně ??? Zuby???
zme chladily víno... a pak jsme na tý střeše s kámoškou docela radostně skotačily....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:40
- Nahlásit
janika
co chtěj psa pro určitý ....kouzlo romantična bo tak
kerý to je plemeno???
Lilátko Nebo Orobulek, to je taky takový úžasný gaučový povaleč
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
janika
Biluška
Nebo tosa, taky pes k ničemu
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
janika
na kůníky ne, spíš na chovný kobyly...
já se mám čéče asi tak nějak komplikovaně... celkově se dá říct, že na hov*o.
a ty?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:45
- Nahlásit
janika
šecko je jednou poprvý
to je fakt.
taxe měj,du pa
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:45
- Nahlásit
Biluška
Biluskoooo,
prosim prosim, delas taky havarijko (povinny)?? Esli ne, tak nic
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:46
- Nahlásit
Roxana
havarijko taky, klidně se mailni libuse.kotkova@seznam.cz
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 13:49
- Nahlásit
čau všem,jenom prolítávám,cestou od právníků jsem nakoupila kuřecí maso pro dastyho,peška,konzervy,kostry na obrání a 500 v háji,ale za to že to dělám pro psy mi to stojí,hlavně pro dastyho
ahoj večer anebo ráno po práci
|