| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 10:50
- Nahlásit
Sali
To chápu, ale jak? když je ode mě 20 m? resp. jak jinak než elektrikou? Jsem s ní smířená, jen jí chci použít až jako poslední možnost.
Nemám šanci jí dohnat. Když jí zdrhnu, tak mě najde a mimochodem nechávat loveckýho psa s rozvinutym loveckym pudem bez dozoru v oblasti se zvěří je nezodpovědná sobeckost vůči všemu živýmu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 10:54
- Nahlásit
kachna_
mimochodem nechávat loveckýho psa s rozvinutym loveckym pudem bez dozoru v oblasti se zvěří je nezodpovědná sobeckost vůči všemu živýmu.
to nevím, kdo ti tohle moh poradit, na takovýhjler píčoviny já nereflektuju, když to někdo napíše, abych se furt nemusela hádat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 10:58
- Nahlásit
kachna_
jinak fakt platí to, že psa ovládáš korekčním způsobem mechanicky, nebo autoritou,
prostě buˇfd tam máš takovu autoritum, že na liknavost zařveš zle a hmátneš si po ní a na voďák a procvičíte briskní reakce, buzerační poslušnost,
nebo musíš mechanicky zvíře drcnout, když na tě sere, a to víš jak, víc možností než couračka nebo eletrika není.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:04
- Nahlásit
kachna_
mohu tě ujistit, že já u Kobry jdu zas na 8 m couračku, neb ona se usnesla, že bude žárlit a opírá mi všechny cizí čuby, co se jí přiblížej k ferdopsovi, a bohužel naráží na samý takový, co se rozsypou a skřikem utečou, a ona na nich roste.
prostě NEMÁ přivolání, když NECHCE, udělá klidně zločin a pak připádí a šmrdolí se spokojená, že zas BYLO PO JEJÍM.
Když jí hlídám, tváří se nevinně, šmrdolí se kolem, a jak spustím voko, vypálí a to je rána jak z děla, jak tu druhou čubu sestřelí...smete jí na zem. To samý udělá cizímu psovi, co si dovolí třeba jít přechcat její nebo kiří čurání...do tý doby nic, tváří se povzneseně, a jak to vidí, tak ho sestřelí.
Uvidí kočku a prostě si dojde až k táý zdi, pak zas jak blest ke z5 u nohy a ííípíííí jak víno, ale prostě si odskočí sejmout to, co se jí zachce, jasná indikce na mechanickou korekci.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:04
- Nahlásit
Sali
to nevím, kdo ti tohle moh poradit
Je dost pravděpodobný, že jsem to někde četla, že mě najde jsem zjistila, když se mi zpočátku používání přervala špatná stopka.
Jinak neřešim hodinové útěky, jak se tu občas píše, to bych zešedivěla, nejdelší jsou tak minuta, kdy se Mája zapomene na stopě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:05
- Nahlásit
Holky, zařiďte něgdo ať už je jaro . Mám neodolatelné nutkání jít se hrabat v hlíně. Třebas zasadit nějaké kytičky, nebo tak něco . Jestli nebude brzo jaro tak asi odhrnu sníh a půjdu sázet i tak
kachna_
Co je Mája za plemeno? Nějak ztrácím přehled.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:06
- Nahlásit
Biluška
naprosto chápu a soucítím, ve všem, jaro ale neseženem ještě chvilku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:08
- Nahlásit
Sali
To je ale bubý, protože mám totální absťák . Což je velice zvláštní, protože v létě mě k zahradničení netáhne vůbec nic . Tyhle absťáky chytám zásadně jenom v zimě, přes léto se musím silou vůle nutit, abych zalila jahody a posekala trávu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:13
- Nahlásit
Biluška
Co je Mája za plemeno? Nějak ztrácím přehled.
Něco menšího loveckýho. Asi kříženec špringra.
Běhací rychlej pes, kterej neudrží dlouho pozornost.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:30
- Nahlásit
Sali
mohu tě ujistit, že já u Kobry jdu zas na 8 m couračku
tady si to možná moc komplikuju, mám dvacítku, zkrátim, třeba pak půjde i to křoví
prostě NEMÁ přivolání, když NECHCE, udělá klidně zločin a pak připádí a šmrdolí se spokojená, že zas BYLO PO JEJÍM.
Asi tak nějak
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:38
- Nahlásit
kachna_
křoví jde, když máš couračku kulatou a do 10 ma a bez uzlíků, projede,
vtip je v tom, že kdykoli to smrdí problémem, beru si konec do ruky...aby na to zvíře mohla. Potřebuju si jí moct drsně naručkovat k sobě a srovnat za pokus o zločin.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:40
- Nahlásit
hlavně já křoví nedovoluju....krytinu nedovolím vůbec, si jen tak probíhat
Něco juinýho je plošný průzkum terénu, ale to jako Kobra eště nedělá. A dokud bude mít tendenci lovit, tak taky nebude zkoumat jiný věci než objekty.
S Kirou to bylo stejný, a už je to dobrý.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:45
- Nahlásit
kachna_
Pak je otázka jestli po ní nechceš moc. Šagyna s Kutýsem mi běžně mizeli za horizontem, mají to v "náplni práce" . Byli na to vyšlechtění, těžko jim v tom teď můžu bránit. Teda můžu, ale oni budou nešťastní a já nasraná z toho věčného "ke mně". Takže jsem to vzdala. Celá procházka se setrama spočívala v tom, že jsem je asi tak 3-5x zahlídla někde na obzoru . Pokud jsem je potřebovala dostat k sobě tak se přihnali na první hvízdnutí. Kdykoliv, kdekoliv, bez problémů. Ale jakmile dostali volno tak zase zmizeli za horizontem.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:50
- Nahlásit
kachna_
kachna nejde oto privolat psa prubezne ale udelat vse pro psa dostatecne zajimavym a tak aby mnel se duvod vracet...
napr. u Jurase vyuzivamjeho manie na rukavice aobcas si takhle muze rukavice i rozcupovat,prostemotivovat..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:57
- Nahlásit
Biluška
Pak je otázka jestli po ní nechceš moc
Chci, bohužel mám obavu že v průmyslovém středočeském kraji si to co popisuješ neumim představit.
Snažím se to kombinovat, nechávám bez přivolání lítat po poli, tam kde vím, že maximálně vyplaší vránu a nemůže napáchat škody (sobě ani okolí) nepřivolávám prakticky vůbec, když potřebuju, pošlu si pro ní psy. Jenže těch míst je tu fakt minimum.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 11:57
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/clanek/158990-celym-svetem-s e-rychle-siri-novy-pocitacovy-virus-ktery-napada-w indows.html
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 12:01
- Nahlásit
kachna_
Tak to máš bubý . Je fakt, že tady si setři mohli lítat kam chtěli, jednu jedinou silnici co tady vede jsme nechávali daleko za sebou .
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 12:25
- Nahlásit
Pěknou neděli všem
Biluška
taky mám absťák,musela jsem alespoň hodit semínka muškátů do jiffů.A vybírám po netu nová semínka.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 12:54
- Nahlásit
Šagyna s Kutýsem mi běžně mizeli za horizontem, mají to v "náplni práce" . Byli na to vyšlechtění, těžko jim v tom teď můžu bránit.
Biluška
pokud jsi to měla dohodnutý s myslifcema v místě, tak proč ne? Lovecký psi to jsou, a setři že by byli štváči, to jako tuším, že nejsou, a fakt mají jako normu takovej velkej rozsah pohybu.
jde jenm o to, jaks e domluvíš v místě, pokud ti psi faktz na hvízdnutí připáděj a zas jn odplachtěj do dáli a jen tak si honěj ptáčky a v místě to nevadí a fakt neštvou, tak je to lokální záležitost.
tady to ale opravdu nejde.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 12:56
- Nahlásit
hlavně já bych to ani nemohla dovolit, dobrmani mají taky akční rádius od obzoru k obzoru, když je nechám, ale dokážou štvát zvěř, když jí zvednou, takže to jako ne.
Bobule může kam chce jak chce, protože za zvěří se max. ohlídne.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:06
- Nahlásit
čus při neděli
kachna_
jako vůbec nebudu radit,jen že u mejch psů dycky hodně zabíral ten kontrast co psala Sali...přijdeš hned a střelhbitě,dostaneš kokíno,pochvalu a volno.Přijdeš pomalu,liknavě,prostě ne jak já chci,dojdu si pro tebe a dostaneš čočku.Ve fázi ,když už je nějaká vazba se nerozpakuju dát čoklovi čočku i když posléze přijde sám.Jenže mám čokly ofčákoidního typu,vo to je to možná jednodušší a navíc si dělám spoustu věcí po svým.Osobně si myslím,že neustále chválit čokla za provedený přivolání(a to i v případě,že přijde v zásadě až když on chce) je prostě cesta do pekla neb nezná ten kontrast mezi přivoláním co já chci a mezi tim co mi prostě nestačí(přiznám se,že jsem ale veeelmi náročná),prostě tu pochvalu dostane pokaždý když přijde a to si myslim není dobře bo nejni blbej a vyhodnotí,že co by se snažil když ho pochvala a kokíno beztak nemine.Stopku nikdy nepoužívám,takže k tomu se ani nevyjadřuju bo nevim.Moje metoda je ,že bud přijde okamžitě jak já chci nebo dostane na budku,přičemž trestám i pomalej příchod.Ale jak řikám,nikomu to neradim,jen říkám co fachčí mě a ani nevim proč...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:14
- Nahlásit
davidkova renata
je to vončo, já bych to udělala stejně, ale Kobru prostě nechytím, když po někom vypálí, a pak už je pro toho buzerovanýho psa pozdě. jí pak můžui sprdnout a pocvičit na šnůžře a cokoli jakkoli, ale tamten pes má už trauma jak svině.
jo a vona pak na něj vrtí a tlemí se, jak si ho pěkně vychovala.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:17
- Nahlásit
Sali
ale Kobru prostě nechytím, když po někom vypálí
to je mi ,čéče,tak nějak jasný .Nicméně tak jí třá můžeš zastavit aby počkala a pak jí dát na budku nebo jí dát na budku poté co milostivě dorazí ,nebo to u ní nelze kvůli povaze? Nevim ,se ptám...já se s tim neseru,dostane tak jako tak,ale mám co mám a měla sem to i dycky předtim,takže...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:25
- Nahlásit
davidkova renata
můžu, ale říkám, zločin už spáchá a škoda vznikne.
|
Kačaba
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:35
- Nahlásit
ahoj fšem vespolek
davidkova renata
pani včera sem napsala dlouhý psaní a vodhlásil se mi e-mail a šechno zmizelo ,tak mějte maličko strpení neska ho napíšu repete..máme se fajn jináč, do hodiny dorazí malej Bohoušek a pude s náma na procházku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:43
- Nahlásit
Kačaba
včera sem napsala dlouhý psaní a vodhlásil se mi e-mail a šechno zmizelo
todle znám a zkrátilo mi to život asi vo pjet let
Sali
můžu, ale říkám, zločin už spáchá a škoda vznikne.
no spíš se ptám,zda by takovým postupem časem Kobra nepřestala s timdle chovánim kdyby věděla,že pokud se neotočí na podpatku,dostane kouřovou..samo že mě se to čokl taky musel naučit,ze dne na den to nebylo,ale právě díky tomuhle docela čitelně zjistil co si přeju a co ne.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:51
- Nahlásit
davidkova renata
nepřestala s timdle chovánim kdyby věděla,že pokud se neotočí na podpatku,dostane kouřovou.
to je jako jist po kilech granko, aby do sebe clovek dostal dostatek vitaminu c..
|
Kačaba
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 13:51
- Nahlásit
davidkova renata
zkrátilo mi to život asi vo pjet let
a deš neska do sněhů a nebo ste doma?
Tady je hezky(asi výjimečně).
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 14:25
- Nahlásit
argosek
to je jako jist po kilech granko, aby do sebe clovek dostal dostatek vitaminu c..
to nevim bo granko nejim,ale čokl mi šlape cca vod necelýho roka jak já chci,takže to asi má něco do sebe
Kačaba
a deš neska do sněhů a nebo ste doma?
doma bejt nemůžu dyš mám čokla ,právje vyražim,lidi,měl sem vás rát,bděte...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2009 14:34
- Nahlásit
davidkova renata
právě Kobra zkusuila spáchat zločin odpichem od nohy, ale já byla rychlá, a chtitla jsem jí za první, co mi přišlo pod ruku, což bylo ucho...za to ucho absolvovala otočklu ve vzduchu s přiřazením z5 k noze,
myslím, že už si dá pozor.
říkala AUUUUUU.
|