| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:24
- Nahlásit
Mucholabka
obávám se, že jít na národní dvojku s jednou nulou už je odvaha, lidi to mívaj s žebříkem, a bejvá to knap, protože ta poslušnost JE těžká, a dneska body za nepřesnosti naztrácíš všudwe, ono se to často píská jak IPO...a 20 bodů ztratíš ani nevíš jak, něco ještě nevyjde, pes ti spadne z žebříku a dalších 10 mínus....
Na TART 2 bych ten strach neměla, tam se tolik neokuřujou drobný nepřesnosti.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:25
- Nahlásit
Tak mamka už je zas votpojená, asi zlobila na polednim klidě, nebo co, a zatrhli jí intronét. Prej pan doktor řikal, že si daj nejdříf skocký střiky, potom prášek a až se probudí, může na intronét.
|
Fifi
Člen |
- Nahlásit
Mucholabka
Může ZVV2 udělat pes, co neaportí? Kdyby zbytek měl taky s nějakým bodíčkem +-?
Co by nemohl? Ja taky nastupovala s minus deset za zebrik. Akorat to budes mit tiptop a nesmi ti zahaprovat na jinym cviku.
jablunka
Pavoucci jsou uzasny!
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
brezen2008
,ale stejně já mu nevařím
tady bys ale nevařila ty, alébrž Dastík - ty zelňáky přeciž
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:26
- Nahlásit
Gerda
že si daj nejdříf skocký střiky
áááááá teplá-studená a do klece!! Až se sem dostane tak jí klepne definitivně a skončí navoskovaná v mauzoléju.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:27
- Nahlásit
PetraK
Ale musí to bejt zájmová činnost, která toho spratečka bere
Anebo ho musíš přesvěčit, že ho to bavčí. Jestli piškotem, nebo traverzou....A co bití? Jak seš na tom s teorií bití? Já myslim, že děti se maj bít, dokud je přepereš. Jedna facka lepší než dlouhý vysvětlování, při kterym ztratíš trpělivost a seřežeš ho eště víc než předtim.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:28
- Nahlásit
davidkova renata
no dobře,ale pokud je tedy dobře vychován,neměl by podlehnout ne? Maje vlastnosti morálně volní
No jo -ale! Co dyš se chytne kluka/holky co třeba fetí, zaláskuje se a tramtadadáááá-kde jsme byli? Tohle je dneska ještě těžší, než když jsme byli malí my. To hrozilo maximálně, že se uchlastáme, voni se navrch můžou ešče ufetovat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:29
- Nahlásit
teplá-studená a do klece!!
mám tady v pracovně kenelu, velkou...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:33
- Nahlásit
Alexa
Pohoda s miminem na cvičáku a s batoletem byla, ještě tak cca 1stupeň Zš, ale čím byl kluk starší tím víc byl na zabití. Naivně jsem si říkala, že jak bude starší bude se s ním aspoň dát mluvit. No přiznám dá se s ním občas mluvit, ale někdy je stále na zabití
A to mu bylo 19
u nás holka dobrý do nedávna.. je jí skoro 19 ... teď bych jí nejraději dával dvakrát denně skotský střiky
klukovi je 16 a zase už to de.. ještě loni byl na zabití nebo na ty skotský střiky. Ono se to tak nějak přelejvá sem tam
Ale máš ravdu.. pořídit si cokoliv jen kvůli tomu, že se to nosí či je to in je v případě dětí, psů a zvířat obecně cesta do pekel.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:35
- Nahlásit
Fifi
Sali
Žebřík strach nemám, to mě lozí i po normálním žebříku. Kámoš dělal s pitem bez aportu a udělal napodruhé, ale neviděla jsem tu fenku v akci...a bylo to SVV2, to asi nebude velký rozdíl, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:35
- Nahlásit
Gerda
Jedna facka lepší než dlouhý vysvětlování, při kterym ztratíš trpělivost a seřežeš ho eště víc než předtim.
Je to zas jako s těma čoklama - ségra byla hodný vzorný dítko, na který se nemuselo ani zvyšovat hlas. Já byla spratek mrňavej, kde fakt nadneseně řečeno- škoda rány, která padne vedle- měla jsem bejt kluk asi :dvojky z chování na obzoru, rozbitý okna, kdyby mě máma lstí nezazdila - tak jsem měla hodně velký tendence lhát (jednou mě honila kolem stolu, aby mě mohla zbušit a když se jí to povedlo, tak hulákala: "to neni za tu trojkůůů! To je za to že si lhala!!!!!!" bylo to ve druhý třídě a já tvrdila, že mi tu trojku úča napsala omylem, že rozhodně neni moje ) -ovšem pak vyléčila mě dokonale , dneska lež naprosto nesnášim. Takže naprostej opak mojí hodné sestry. V pubertě se to otočilo, já byla celkem normální - když nepočítám to, že jsem si uraženě sbalila baťoh a odstěhovala se s třema stovkama v peněžence na půl dne pryč, protože doma přece nebudu, když je máma tak hrozná a ségra byla na ránu den co den. Takže když je to s mírou, hned a oprávněně, tak já osobně v tom nevidím problém- radši dítěti jednu střihnu na zadel, když má tendence běhat do silnice, než abych se koukala na to, že jsem mu to sice politicky vysvětlila ale je mi to prt platný, páč mi ho auto přejelo .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:36
- Nahlásit
Sali
mám tady v pracovně kenelu, velkou...
tak sem s ní, až se sem dostane, budem ji určo potřebovat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:42
- Nahlásit
davidkova renata
přátele,nevim,nevim....asi je to jako u čoklů,naroděj s nějakou genetickou výbavou a výsledek se dle mne dá ovlivnit výchovou jen částečně.Co slušnejch lidí má doma zmetka a co třá ti lidumilové,co si osvojili z útulku cigáně? Tak jako neřikám,že úpa dycky,leč není málo případů kdy cikáně vychované s láskou a péčí a ve vší slušnosti se vymklo kontrole a následovalo volání svého rodu se všemi negativy co z toho plynou? Nesázela bych až tak úpa na výchovu...znám i pár dětí ze stejnýho vrhu,kdy jeden je slušnost sama a bratr z krimu nevyleze..proč teda?Výchovu i zacházení měli stejné
hele, do určitýho věku dítě tvaruješ ty sama, pak na něj začne působit ještě spousta dalšího a ač dvě děti v rodině, tak každý bude mít jiný kámoše a tak. Pak ještě záleží na tom, jestli se po škole poflakuje nebo něco dělá atd.
Ono těch vlivů je fakt spousta, který nemáš šanci moc ovlivnit. Hodně záleží na počáteční výchově a ať chceš nebo ne, tak každý dítě vychováváš maličko jinak třeba s ohledem na nějaký talent či nemoc .....
Co se týká cikáňat, tak pokud si je vezmou lidi v kojeneckým věku a ustojí dobu, kdy se začnou sebeprosazovat a přihlídnou k tomu, že jsou temperamentem trošku jní, tak je vše v poho, jenže to valná většina prostě neustojí. Navíc tam ještě hraje roli o, kolik dětí v tý rodině vlastně je, jestli jsou nebo nejsou mezi nima vlastní, postižený atd. To je ale o něčem jiném
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:42
- Nahlásit
davidkova renata
Jenom probíhám. Taky jenom krátce k harantům, taky nevěřím že se rodí jako nepopsaný list a že je všechno výchovou. Mám dobrou známou, slušná funkční rodina, manžel tři vysoký, mají jedinýho kluka pro kterýho dělali první poslední, věnovala se mu velmi a kluk se nevyved, s bídou se vyučil, do prváku nastupoval pomalu v osmumnácti a problémy velký.
V televizi nedávno vyprávěla jedna spisovatelka co si adoptovala cikáňata, žila pro ně, dělala co mohla, ale holt volání krve je silnější, říkala že po zkušenostech co má si myslí že výchovou se osobnost ovlivní tak z 5%, zbytek je danej. Myslím si to samý.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:45
- Nahlásit
PetraK
radši dítěti jednu střihnu na zadel
Souhlas, některý věci se prostě nevysvětlujou, aspoň z mýho pohledu ne. Já teda byla moc hodný dítě, pubertu nemaje, sem dorostla. Vše bez problémů celej život. Ale máma řikala, že by mě nebila, tak mě posílla na preventivní vejprask k tetě a strejdovi. A voni když vejpraskovali svoje haranty, tak já si jen stoupla jako další do řady. Strejc to dělal dycky tak, že si stoupl mezi furta, vzal plácačku na mouchy, my museli projít a každýmu nám jednu švihnul přes zadnicu. No vlastně mě jednou máma seřezala, bo jí ruply nervy, dyš sem si měla hrát na přednim hřišti a já šla na to zadní. A jak mě hledala, mezitim já šla na přední, takže chuděra hledala dlouho, jak mě našla lítala sem vzduchem s ponaučenim, že každej pohyb po sídlišti budu do jistýho věku hlásit. A pak sem jí trápila tak, že když sme se škorpili, schválně sem na balkoně volala Nééé maminko, do hlavy néééééééé! (to nám řikali ve škole, že se děti nemaj bít do hlavy) A voni si pak sousedi mysleli, že mě krkavčí matka bije.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:47
- Nahlásit
brut
Co se týká cikáňat, tak pokud si je vezmou lidi v kojeneckým věku a ustojí dobu, kdy se začnou sebeprosazovat a přihlídnou k tomu, že jsou temperamentem trošku jní, tak je vše v poho, jenže to valná většina prostě neustojí.
No von temperament je jedna věc, ale když ti potom harant vybílí byt, krade peníze a ještě tě dá k soudu tak to ustojí potom málokdo.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 14:56
- Nahlásit
PetraK
naprostej opak mojí hodné sestry. V pubertě se to otočilo, já byla celkem normální -
když ono je to spíš tak, že u toho zlobivýho dítěte tak nějak se předpokládá že zlobí ale ten šok když naše sladká holčička/chlapeček se den ze dne změní na drzýho puberťáka
ad zkoušky
mě přijde, že už je to obsaženo v názvu té zkoušky: ZZo základní zkouška, BH zkouška doprovodného psa, ZPU základní upotřebitelnost psa a pak bych taky vycházela z bodů. Co je míň než 300 bodů (nepočítaje IPO V) je základní zkouška.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:02
- Nahlásit
Alexa
a pak bych taky vycházela z bodů. Co je míň než 300 bodů (nepočítaje IPO V) je základní zkouška
díky!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:07
- Nahlásit
Při výchově haranta se prostě musí předpokládat dvě věci.
1. že harant má nějakou přirozenou inteligenci a dokáže ji používat.
2. že co nás nezabije, to nás posílí
Když má harant přirozenou inteligenci tak nezačne fetovat, páč ví, že je to fuj bek. Taky třá neotěhotní, páč ví, že existuje něco jako antikoncepce a že by nebylo úplně od věci to použít.
Oproti tomu haranti s íqwé houpacího koně s ruční brzdou to holt maj v životě těžký ....
Vzpomínám si jak jsem nastoupila na vysokou. Se mnou na kolejích bydlela fůra holek co do té doby byli doma držený hodně zkrátka. Nekecám, ty byli jak urvaný ze řetězu. Najednou žádná maminka za zadkem, žádné tatínkovo "v deset budeš doma"... fakt jak urvaný z řetězu. Já měla odjakživa volnost (a žádné mantinely ) a jediná změna pro mě znamenala, že když chci čisté fusekle musím si je vyprat (nebo alespoň odvézt domů ) . Snažím se na to pořád myslet a poskytovat holkám volnost kam to jenom jde, aby jednou neměli pocit, že už je nikdo nehlídá a tudíž si rychle musí vyzkoušet jaké to je být opilá, jaké to je být zfetovaná a jaké je spát s řidičem noční tramvaje v křoví za zastávkou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:09
- Nahlásit
Mucholabka
Žebřík strach nemám, to mě lozí i po normálním žebříku. Kámoš dělal s pitem bez aportu a udělal napodruhé, ale neviděla jsem tu fenku v akci...a bylo to SVV2, to asi nebude velký rozdíl, ne?
Slovensky zkusebaky neznam, ale asi to je hodne podobny. Tak kdyz mas jinak vsechno dodelany, proc to nezkusit? Ted akorat nevim, na dvojce se strili tesne pred uchopenim aportu, takze by ti pes mel aspon skocit metrovku tam a zpet, aby bylo u ceho strilet. Nemuzes na danej cvik nenastoupit.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:12
- Nahlásit
Biluška
Se mnou na kolejích bydlela fůra holek co do té doby byli doma držený hodně zkrátka. Nekecám, ty byli jak urvaný ze řetězu
Já nebyla nikdy držená zkrátka, mohla sem všechno, ale nedělala sem to. Dokonce sem ani nespala s řidičem tramvaje....někde se stala chyba ))))))))))))) Mám co dohánět a právě proto nemůžu pořizovat děti, dyš hodlám ve svym věku začít vlčit )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:14
- Nahlásit
AlenaD
V televizi nedávno vyprávěla jedna spisovatelka co si adoptovala cikáňata, žila pro ně, dělala co mohla, ale holt volání krve je silnější, říkala že po zkušenostech co má si myslí že výchovou se osobnost ovlivní tak z 5%, zbytek je danej
jo podle ní se točil film Smradi - ještě před tím, než to tak blbě dopadlo
Gerda
A voni si pak sousedi mysleli, že mě krkavčí matka bije.
u nás si to nemysleli, u nás si tím byli jistí , já byla fakt narýsovaná od malička jo sígr, šla jsem z průšvihu do průšvihu - chodila domů dobitá, s rozbitým ciferníkem buď z úrazu, nebo ze rvačky Ale facku jako facku jsem koupila jen jednou, když jsem v pubertně mámu provokovala v ňákým sporu a koukala tak jak to jen ty šmejdi puberťácký uměj přišlo první varování : "Nekoukej tak, nebo Ti jednu střihnu!!" Tak jsem z gezichtu č. 27 přitvrdila provokativně na gezicht č. 28. Máma zpravidla přecházela z varování k činům dost rychle, takže než jsem se nadála už sem jí držela , mrskla jsem uraženě zadkem a hrdě jsem odkráčela . Bože jak je dobře že nemám děti, zavřeli by mě za vraždu , já bych se nechtěla ani náhodou
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:14
- Nahlásit
Fifi
jj
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:16
- Nahlásit
brut
Co se týká cikáňat, tak pokud si je vezmou lidi v kojeneckým věku a ustojí dobu, kdy se začnou sebeprosazovat a přihlídnou k tomu, že jsou temperamentem trošku jní, tak je vše v poho, jenže to valná většina prostě neustojí.
hele tohle fakt nevím, jestli tak je - vím o lidech, který si právě takovýdle miminka vzali a nedopadlo to dobře . Naopak zase na druhou stranu vím o holce s kterou jsem dělala atletiku- byla z děcáku a je z ní suprová normoš baba. Musí to být v tom dítěti. Nejen v těch náhradních rodičích. Někdy totiž fakt ta genetika přebije tu výchovu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:18
- Nahlásit
PetraK
Máma zpravidla přecházela z varování k činům dost rychle, takže než jsem se nadála už sem jí držela
Tohle mi přijde jako velmi rozumná reakce, moje máma měla horší kalibr, přestala se mnou mluvit. Řeknu ti, radši bych chytla dvě tři přes držku, než takový nemluvení.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:21
- Nahlásit
Biluška
Snažím se na to pořád myslet a poskytovat holkám volnost kam to jenom jde, aby jednou neměli pocit, že už je nikdo nehlídá a tudíž si rychle musí vyzkoušet jaké to je být opilá, jaké to je být zfetovaná a jaké je spát s řidičem noční tramvaje v křoví za zastávkou
jo todle je -myslím taky hodně důležitý!! Já měla taky dost volnost a máma byla jediná z rodičů v okolí, kdo vždycky věděl, kde se nacházím, takže se k nám volalo z půlky Prahy , vždycky jsem pak dodržela co jsem slíbila a hlavně se hlídala, abych si nepodřízla někde pod sebou větev. To už jsem nějakej ten rozum asi měla (narozdíl třeba od základky, kdy to fakt bylo peklo. nebo peklo, asi peklo vzhledem k tomu, že jsem byla holka, kdybych byla kluk, tak se to asi tolik řešit nebude
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:22
- Nahlásit
Gerda
To je právě ono. Ty jsi nebyla držená zkrátka, mohla jsi to udělat a proto tě to nelákalo. Ony držené zkrátka byli a když jim konečně povolili řetěz tak měli pocit, že musí rychle všechno dohnat...
Hele, můj otec je velmi silný kuřák a alkoholik. Prakticky každou noc nás budilo jak se ožralý potácí domů. V lepším případě. V tom horším to byl ranní dávivý kašel když se snažil vykašlat plíce do umyvadla Nevím jak moje ségra, ale já se cigarety v životě nedotkla. Málokdo mi to věří, ale já to fakt ani jednou nevyzkoušela. Ani trošičku mě to nelákalo. Mám pocit, že ségra je na tom stejně. To samé je s pitím. Asi v pětadvaceti jsem objevila činzáno a ve třiceti vodku s jahodovým džusem. Fernet, rum, víno, pivo a jakákoliv -ice mi prostě nechutnají. Když mi to nechutná tak proč bych to proboha pila? Špenát taky nejím páč mi nechutná. Jenže ti, kteří mají pocit, že si ten fernet dát nemůžou ho budou pít i když jim to nechutná. Jenom proto, aby vypadali jako velcí frajeři a dokázali sami sobě, že můžou.... A když byli takhle vychovaní těžko budou svoje děti vychovávat jinak. Mají zažitý tenhle vzorec a pojedou podle něho dál. Jim se pak rodí ty děti co před školou loudí cigáro - jenom pro ten pocit "ať mi fotr políbí.." .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:23
- Nahlásit
Gerda
Řeknu ti, radši bych chytla dvě tři přes držku, než takový nemluvení
no jo dusníčko, to já taky nerada Máma je zase ten tip Matka Kukačka. Myšleno hodinová kukačka když byl průšvih, vždycky pak ještě lítala furt do pokoje s nějakejma dodatkama a jak furt votvírala ty dveře s tím načuřeným ksichtem, vypadala jak ta kukačka vod Křemílka a Vochomůrky. Mohly jsme se dycky se ségrou strhat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:24
- Nahlásit
Gerda
Dokonce sem ani nespala s řidičem tramvaje
mám se po ňákým povohlídnout? Moje bývalá spolužačka jezdí s trambají, třeba vy vo ňákym vhodnym věděla?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 15:31
- Nahlásit
PetraK
To hrozilo maximálně, že se uchlastáme, voni se navrch můžou ešče ufetovat
Ale tak to není,ufetovat sme se mohli i my,jen se vo tom tenkrát tak nemluvilo.A navíc se jelo hodně f práškách s chlastem a čuchání,což byl průser.
Né že by ty dnešní drogy nebyly průser,ale je větší informovanos f tom,že uš víš co to s tebou může do budoucna udělat.To tenkrát nebylo.
Gerda
.A co bití? Jak seš na tom s teorií bití? Já myslim, že děti se maj bít, dokud je přepereš. Jedna facka lepší než dlouhý vysvětlování, při kterym ztratíš trpělivost a seřežeš ho eště víc než předtim.
Tohle je i moje teorie,ofšem praxe se občas vymyká.
Za á) sem děsně uječená matka za bé)vopčas mám ruku rychlejší neš myšlenku a za cé)při nějaký podobný akci dělám vostudu na celou vesnici.
Gdyž sme se přestěhovali na ves,děti chtěli prubnout,jaký to je gdyž vylezou na střech.Samo,že f tom nejhorším počasí.Foukalo jak kráva a lilo jako z konve.Moji dva a sousedovi dva haranti vylezli na střechu.Gdyž sem na to přišla,vzala sem,opět,vodítko a řvala jak prorvaná.Na ty cizí ať slezou,že za ně si sednout nepudu a na ty svoje,ať slezou,že si je zabiju sama.
No a zhruba za dva měsíce po tom,se mi mladej zhoupnul na takový tý hliníkový trupce,co se naní vješeli gdysi záclony.My ji měli mezi dveřma na závjes.Trupka se vohla a mladej si pjekně namlel.No a já jaxem se lekla,taxem tu trupku vzala a s řevem sem šla,že ji vo něj jako dorazím,ať uš to stojí za to.A mladej se postavil k votevřenýmu vonu a řval .....nééééééé maminko,nemlať mě tou železnou tyčí.....a do dneška na to fspomíná jako na vobrofskou srandu.
|