| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:29
- Nahlásit
Alexa
Fuj jsem se zase rozčílila
ani se vám nedivím, pani - máte svatou pravdu. Ségra má ty děti teda tři a se všema byla poctivě doma. Chápu, že jsou životní situace, kdy to nejde a ten pupík do toho zařízení musí, když třeba ta ženská zůstane s dětma sama, ale je-li doma s jedním, tak nevidím důvod, proč toho druhýho šmrdolu posílat do ústavů
brut
bych ráda pekla s mámou, ale to bych jí musela mít
nerouhej se nebo Ti pučim tu svou
si zvířatama ( a je jedno, která to jsou) nahrazovat lidi a děti
tak tohle taky moc nepobírám, ale sama za sebe - a myslím, že Gerda to bude mít asi tak nějak podobně - Ešusem ty děti nenahrazuju. Vždycky jsem si říkala, že to buď přijde a nebo ne, ale... že bych tomu vyloženě jako pomáhala, to zase nee , páč nejsem ten mateřskej týpoš. Zatímco kamarádky si jako děti si pučovali kočárky s dětima, já si pučovala vod sousedůch čokly . A jednou jedinkrát jsem jezdila s kočárkem - vozila jsem v něm otcova Bohuša, což byl minierdel (vypadal jak erdel, ale zdrcnutej ). Takže já se sice nehroutila z toho, že nemám prcka v povijanu, ale že jsem byla tři roky bez čokla . Sem prostě ten magor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:35
- Nahlásit
nemám moc času na podrobné čtení a následné filozofování, ale pochopila sem to takhlenc:
Gdo má matku, matku nechce, gdo matku nemá, matku chce, parchanty nechce skoro nigdo a psy chtějí všicí
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:38
- Nahlásit
já mam takovej dojem, že děti si psama vynahrazujou takový ty nány s jojo psama v náručí a v šatičkách a naopak bych to neřekla do pravidelných pisatelek na czpsu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:39
- Nahlásit
PetraK
ty se nerouhej...fakt mě taky mátzi štve ale zas vidím jak Honzovi moc chybí i když ho taky štvala..je to těžký...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:40
- Nahlásit
sarax Já vám taky půjčím svojí maminku
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:41
- Nahlásit
PetraK
Zatímco kamarádky si jako děti si pučovali kočárky s dětima, já si pučovala vod sousedůch čokly . A jednou jedinkrát jsem jezdila s kočárkem - vozila jsem v něm otcova Bohuša, což byl minierdel (vypadal jak erdel, ale zdrcnutej ). Takže já se sice nehroutila z toho, že nemám prcka v povijanu, ale že jsem byla tři roky bez čokla
Já f kočárku vozila zdechlý selata.
Ale k vjeci,nedokážu si život přectavit ani bez dětí,ani bez psů.Jenže je pravda,že sem to tak nějak vjeděla vždycky,že chci fšeho hodně. A sama za sebe musím přiznat,že gdyž uš přišel vokamžik,gdy sem vjeděla,že uš si žádný dítě pořídit nemůžu a nesmím,páč to nedovolí učet a zdraví,a šla sem na ten zákrok,gdy sem si to pojistila,bylo mi strašně.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:42
- Nahlásit
Já vám taky půjčím svojí maminku
já tu svojí taky,ale nejdříf jí PČr musí najít.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:43
- Nahlásit
PetraK
Ešusem ty děti nenahrazuju
No já mám k maryji docela nezdravej vztah, to jako jo, je pro mě víc než pes, nemám sourozence, ani jiný příbuzný...ale to je fuk. Možná bude problém s tim, že jak už docela dlouho pracuju a zabírá mi to všechen čas, kterej mi strašně rychle utekl, v podstatě furt bydlim doma, kde se máma stará, tak mám ňák pocit, že je mi furt těch 20 a to je na dělání rodiny podle mě strašně brzo. Takže mám celkově furt pocit, že sem na dělání dětí eště strašně mladá a podtrhla bych si tim děctví. Čím dýl budu v týhle práci pracovat, tim budu pořád stejně mladinkatá )))
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:45
- Nahlásit
PetraK
se nerouhám .... nemám mámu už dvacet let
Gerda
si myslím, že jsi ještě nepotkala toho pravýho
Druhak sem docela sobec a mám ráda svoje pohodlí a ještě nikdy mi ani netikly bio hodiny, nikdy sem nepocejtila touhu po dětech, prostě jedinej pocit, co z nich mám je, že sou strašně protivný.
sobec je asi každej ... já svý děti miluju, ale občas jich mám plný zuby a ráda si od nich na chvíli odpočinu
... a protivný jsou naprosto stejně, jako každej člověk... však ani ty ani já a ani ostatní nejsou pokaždý naladěni na super den a skvělé vystupování... nejsou to naprogramovaný stroje, ale lidičky
No tak to mám asi ten problém, že zatím znám spíš spratkovatý děti, co neposlouchaj, vynucujou si pozornost, nenechaj tě ani chvilku napokoji.
víš, tohle je ale zásluha rodičů a jejich okolí a ne přímo dětí. Děti se rodí jako nepopsaná kniha, jen stránky se plní zkušenostma, které během svého života získávají.
Zkus se víc zaměřit na rodiče ( či babičky, dědečky atd. ..... prostě ty, co je vychovávají) a budeš se divit, kolik těch negativních vlastností mají od nich
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
jablunka Někdo je prostě holt rozená máma ale zase každá ženská nemusí mít nutně děti výsledky jsou vidět kolem..
|
sarax
Člen |
- Nahlásit
Gerda
a podtrhla bych si tim děctví.
to je krása
já mám ke psu taky vřelej vztah..na psa volám vikinko pojd a na vikinu trini místo!!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:47
- Nahlásit
brut
Zkus se víc zaměřit na rodiče ( či babičky, dědečky atd. ..... prostě ty, co je vychovávají) a budeš se divit, kolik těch negativních vlastností mají od nich
jj to je recht..ale vás ujištuju že i vliv babičky kterej není vhodnej se dá doma krásně upravit...
Lucie Kratochvílová
každá nemusí..já si jen říkám že PAK někdy to člověku prostě líto je fakt...třá po 50 ale rozhodně po přechodu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:49
- Nahlásit
brut
já si nenahrazuju psama nic, jsem asi příliš sobec, co nechce a od mala nechtěl obětovat nic ze svýho životního stylu, vzpomínám, jak mě dřív děsily sny, v kterejch jsem byla buď vysokobřezí, nebo už dítě měla, najednou z ničehož nic, aniž bych si ho objednala , a vůbec jsem nevěděla, co si počnu, měla jsem děs z toho, že z momentu na moment musím opustit vše, co dělám/chci dělat, a začít žít roli matky....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:49
- Nahlásit
sarax
já si jen říkám že PAK někdy to člověku prostě líto je fakt...třá po 50 ale rozhodně po přechodu
vo tom žádná
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:50
- Nahlásit
sarax
já mám ke psu taky vřelej vztah..na psa volám vikinko pojd a na vikinu trini místo!!!!
Já dneska táhla Štěpána z obchodu na vodítku,páč Brůs poslouchal a mladej se fstekal.......Tak dostal vodíto a bylo.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:50
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
mno vidíš i když jasně je to o tom mít k tomu ten fstah ..někdo nemá tak radši nic
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:51
- Nahlásit
jablunka
já ti rozumím.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:51
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já mam takovej dojem, že děti si psama vynahrazujou takový ty nány s jojo psama v náručí a v šatičkách a naopak bych to neřekla do pravidelných pisatelek na czpsu
mno, já bych to řekla i o některých pravidelných pisatelek cz-psa
jablunka
A sama za sebe musím přiznat,že gdyž uš přišel vokamžik,gdy sem vjeděla,že uš si žádný dítě pořídit nemůžu a nesmím,páč to nedovolí učet a zdraví,a šla sem na ten zákrok,gdy sem si to pojistila,bylo mi strašně.
sem na tom podobně, mně ovšem stop stav vystavilo jen zdraví a do dneška děkuju Bohu za to, že mi dopřál alespoň ty dvě, když ještě v osmnácti mi všichni tvrdili, že žádné děti mít nikdy nebudu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:52
- Nahlásit
brut
Jako jinak mě maj děti docela rády, bo se s nima nemažu, žádný šišlání, to si nechávám na štěňátka, mluvim s nima jako s velkejma, když mi kamarádka pučí mojí kmotřenku do práce, ta hned dostává úkoly a řekla bych, že mě má dost ráda. Už je jí 8, dá se s ní normálně mluvit. Vůbec si se mnou nedovolí odmlouvat, ale jak sem u nich doma na návštěvě, spratkuje. Výhodou je, že jí fakt znám od úplnýho mimina a máme se dost rádi, takže jí klidně můžu odkázat do nějakejch mezí, aniž by se matka a ona sama zhroutily. Navíc je to moje trénovací dítě na psa, s ní už Mařenu nechám v pohodě bez koše, ovšem teda jako pod dohledem.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:52
- Nahlásit
prostě, jak si to kdo udělá, takový to má
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:53
- Nahlásit
jablunka
Já dneska táhla Štěpána z obchodu na vodítku,páč Brůs poslouchal a mladej se fstekal...
jistě tomu rozumím sem mladou chtěla vytřepat minule za kůži....
a teda ještě něco obecně..myslím že v rodinách gde je pes a majitel je normální pejskař a ne kretén maj ty děti lepší vztah k čemukoliv živýmu..moje dítě kupříkladu začlo dobrovolničit u koček...chodí je mazlit a mě to příjde pěkný..její rozhodnutí a její volnej čas...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:53
- Nahlásit
SUPER super, volala mi zase z KVS, že se jí ten pejsek fakt nelíbil. Majitel nebyl přítomen, tak to předali na město. Výživný stav je prý OK (aby ne, žere granule za 60 Kč), ale ta bouda a hovínka nééé.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:54
- Nahlásit
brut no jo no
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:56
- Nahlásit
sarax
a teda ještě něco obecně..myslím že v rodinách gde je pes a majitel je normální pejskař a ne kretén maj ty děti lepší vztah k čemukoliv živýmu..moje dítě kupříkladu začlo dobrovolničit u koček...chodí je mazlit a mě to příjde pěkný..její rozhodnutí a její volnej čas...
svatá pravda, svatá pravda
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 12:56
- Nahlásit
Mucholabka
aspoň tak...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:00
- Nahlásit
gabifi
Gdo má matku, matku nechce, gdo matku nemá, matku chce, parchanty nechce skoro nigdo a psy chtějí všicí
pani to je velmi výstižný shrnutí! Nechcete bejt vrchni shrnovačka?
sarax
ty se nerouhej...fakt mě taky mátzi štve ale zas vidím jak Honzovi moc chybí i když ho taky štvala..je to těžký...
já vím, vím. Ono je to spíš o tom, že člověka mrzí, že tak prima člověk je tetkon takovej životní protiva a neuděláš nic, kdybys ses pokrájela. Jak jsem na ní byla hrdá, tak dneska jsem fakt někdy na nerf-páč to byste jí pani musela znát. Vydžim hodně, ale ne až úplně fšecko- moje sestra vodpadla uš mnohem dříf. A to je 50 km daleko , takže to mám na hrbu já.
jablunka
Já f kočárku vozila zdechlý selata
sem břídil, sem břídil
Ale k vjeci,nedokážu si život přectavit ani bez dětí,ani bez psů.Jenže je pravda,že sem to tak nějak vjeděla vždycky,že chci fšeho hodně
ALE PANI!! VY STE JINEJ PŘÍPAD!! U VÁS BY BYL HŘÍCH TY DĚTI NEMÍT!!!! Kdežto u mě by byl právě hřích ty děti mít . nejsem vhodnej kandidát na rodičofství. Být teta to umím a myslím dobře /páč kluci za mnou kolikrát přijdou i s průšvihem/, ale být máma to neumím, to vím.
gdy sem si to pojistila,bylo mi strašně.
věřím, že to musí být strašnej pocit. ale- víte, ono zhuntovat se taky nemá moc smyslu, páč tady musíte bejt jaksi celá pro to fotbalový mušstvo co máte doma. Víte to? A taky pro ty smrduťáky štěkavý
já tu svojí taky,ale nejdříf jí PČr musí najít
hnet mám tu svou rači. Dneska sem si na vás pani právě vzpomněla, když jsem hledala důvod, nebejt z tý představy tak načtvatá
Gerda
a podtrhla bych si tim děctví.
to nesmíte!! Děctví je důležitá životní etapa, to se nesmí uspjechat!!
nemám sourozence
můžu vám chvíli klidně dělat sestru, esli si to chcete vyzkoušet. Jen.... dycky sem tý svý ... tak jako sežrala fšechny její bombóny. Nevadí?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:01
- Nahlásit
brut
mně ovšem stop stav vystavilo jen zdraví a do dneška děkuju Bohu za to, že mi dopřál alespoň ty dvě, když ještě v osmnácti mi všichni tvrdili, že žádné děti mít nikdy nebudu
no vidíš to,mě to voznámili f 17 a za rok bylo první a ve dvaceti druhý. jenže poctivje sem si z každýho těhu vodležela štyry měsíce. A na další sem si počkala deset let a mnoho předčasně zkončených těhotenství. Sem za děti vděčná.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:01
- Nahlásit
Sali
Lucie Kratochvílová
jak říkám, každý to má nastavený trochu jinak
Ale vidím jeden příklad v nejbližším příbuzenstvu a ten je myslím fakt učebnicovej.
Mám pratetu, která nikdy neměla děti ( nejdřív nebyl čas, pak byl strejda nemocnej a pak už bylo pozdě). Před třemi lety jí umřel manžel a ona zůstala sama. Nemá mimo pár příbuzných ( všichni žijou na druhým konci republiky) nikoho, kdo by se o ní postaral ( myslím tím pravidelné návštěvy, doprovod k doktorovi atd), komu by mohla říct, že je smutná atd.
Sama říká, že v životě se necítila tak zle, jak teď. Hlavně, když je sama nemocná a nemůže se věnovat aktivitám, které dřív provozovala.... domácí zvířata, hlavně psy, jízda na motorce po vlastech Českých atd.
Naštěstí se na stará kolena nestala zatrpklou, nesnášenlivou babiznou, která nenávidí všechny mladší než je ona sama... je to stále stejně kultivovaná dáma, jako byla dřív.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:02
- Nahlásit
sarax
Vidíš to, třeba u nás v rodině pro tohle pochopení nikdy nebylo, a když jsem začala třeba chodit k Synkové, tak to bylo většinou tajně po škole, protože děcko má být doma a makat na baráku...nedivím se, občas, že lidi jsou takoví, jací jsou...kde mají děcka přijít k tomu fstahu, když rodiče jsou často mimo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 13:02
- Nahlásit
brut
a budeš se divit, kolik těch negativních vlastností mají od nich
no a to je přesně důvot proč se nemnožim.
brut
nemám mámu už dvacet let
já vím, že tady melduju- sem to před chvilkou i psala Sarax, ale někdy je to těžký, těžký a nedá se to vydržet. A nejhorší je, že jak řekl můj oblibovaný Džek - "Lepčí už to nebude"
|