| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:19
- Nahlásit
PetraK
Asi nemůžeš alkahůl, co? Že by ses preventivně setnula. Tam v tom chumlu zpitejch maturantů by se to ztratilo
asi budu muset popřemýšlet i o této možnosi, abych tam vůbec vydržela... od sedmi do půlnoci
Myslim, že ve volných chvílích-abych nevěděla- navštěvuje nějakej dramatickej kroužek
u nás s určitostí vím, že Alu navštěvuje horolezecký oddíl.... jinak by nelezla na hromadu vyskládaných cihel a nepromenovala se tam jak po výstavním molu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:24
- Nahlásit
brut
Myslim, že ve volných chvílích-abych nevěděla- navštěvuje nějakej dramatickej kroužek
u nás s určitostí vím, že Alu navštěvuje horolezecký oddíl.... jinak by nelezla na hromadu vyskládaných cihel a nepromenovala se tam jak po výstavním molu
tak mi řekni, proč my jim teda furt vobstaráváme nějaký vyžití, když oni si ho obstarávaj sami
abych tam vůbec vydržela... od sedmi do půlnoci
to je trest!! musela jsi hodně zlobit, že Tě čeká todleto!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:30
- Nahlásit
Sali
první, čím musíš začít, je neustupovat jí, ale nastavit jí mantinely, že vocuď pocuď.
no jo..zajímavý je,že v ničem jiným nemám absolutně problém dát čoklovi najevo,že jako fakt NE.Taky všichni šlapali jak hodinky.Tady sem možná podvědomě tolerantnější než normálně Hele a co myslíš s tim na volno?Mě se to fakt zdá schůdnější..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:32
- Nahlásit
Sali
no nevím jak řveš, zda to není zdejší nadsázka
ale to víš že krapet jo,ale zas teda nešeptám
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:38
- Nahlásit
davidkova renata
Hele a co myslíš s tim na volno?Mě se to fakt zdá schůdnější..
musím to vidět,
pokud jí na volno udržíš na povel u nohy, pokud ti na jeden povel přijde z makety, kde vyštěká bez kontaktu, pokud jí navolno odvedeš od fihuranta přes celej plac na dálky, pokud jí navolno hned přivoláš s kořistí v hubě k potahání,
tak pak si klidně můžeš dovolit tu frajeřinu, že na vodítku se bude JEN točit, a když budeš chtít mít kontrolu, prostě jí odepneš a zpoveluješ.
Ale to je něco, co je fakt už vysoká škola, a stejně ti psi vesměs maj krčku ostnáček a od něj couračku,
a na vodítko se dávaj na postroj, aby věděli, že do toho směj lehnout co to jde.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:40
- Nahlásit
Sali
je neustupovat jí, ale nastavit jí mantinely, že vocuď pocuď.
Jak se to v praxi dělá? Kecy v kleci, prosím, vynech a řekni mi JAK KONKRÉTNĚ se nastavují mantinely. Páč tuhle větu už jsem slyšela tolikrát (zejména v souvislosti s Akélou), že jsem na ni alergická. Uveď mi to kupříkladu na Nýně, která vidí rudě když potká figuranta a cokoliv jiného už není schopná vnímat. Nebo na příkladu Pumy, která se naprosto stejně chová když uvidí agi-parkur. Pumice před startem je zcela neovladatelná. Štěká až všem okolo praskají bubínky, poskakuje, zmítá se...ač má blbých deset kilo je prakticky nemožné ji udržet. Když ji dlouho nepustím (cca deset sekund) přejde do hysterického oblouku a přestává vnímat cokoliv. JAK jí mám nastavit JAKÝKOLIV mantinel?
Nebo jiný příklad JAK se prakticky nastavuje mantinel psovi typu Akéla, který nečekaně zaútočí na člověka? Na jakoukoliv fyz. agresi Akéla odpovídala větší agresí - čili zmlácení, vyškubání a cokoliv podobného nepřicházelo do úvahy. Čili já nastavím mantinel - nebudeš mě kousat. A ona mě stejně kousne. Co teď? Zmlátit ji - kousne mě znova a víc. Vyhodím ji z místnosti a budu ji ignorovat? Fajn, to je jí srdečně jedno a jde si žužlat kost pod borovici. Po všech těch útocích se stranila ONA MĚ, takže v podstatě ignorace by jí ještě pomohla. Jak mám teda nastavit mantinel "nebudeš mě kousat". Jak ho mám nastavit PUmě když šílí před startem? Zmlátit ji? Zkusila jsem několikrát, houby si z toho dělá, nejspíš to ani nevnímá. Ignorovat ji? No, jako pokus o vtip dobrý. Sebrat ji a odnést pryč s tím, že běhat nebude - vyzkoušeno x krát, neosvědčilo. Jednou ji na ten start prostě vzít musím a zase začne vyvádět. Cviky poslušnosti na startu - pes nevnímá, po dlouhé době ji donutím k nějakému tomu sedni, ale je absolutně mimo a celou dobu ječí směrem k překážkám. Jak jí mám v praxi nastavit mantinel "nebudeš štěkat na startu, budeš klidně ležet dokud nedám povel".
Příklad tři - Lilátko má děsnou radost když může přiběhnout k Hesině a plnou vahou do ní vrazit. Normálně jí to dělá radost, je škodolibá x krát jsem ji přetáhla vodítkem, x krát traverzou. Ona ví, že je to fuj. Výsledek - dělá to tak, abych to neviděla, nebo abych na ni nedosáhla. Pak promptně zdrhne a předstírá, že u Hesiny v životě nebyla...JAK jí mám v praxi nastavit mantinel "nepřeju si, abys žduchala do Hesiny"???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:46
- Nahlásit
Biluška
xakru, tohle se nedělá tak jednoduše, jak si to myslíš.
Nedám se zatáhnout do účelový demagogie, říkám, že to jde, musí se to vymyslet hlavou na konkrétní zvíře, ale jedno to má společný, nesmíš nechat to zvíře roztočit.
Bobule taky když viděla figuranta, přestal pro ní existovat svět, a protože to v nácviku šlo moc daleko, musel se jí nastavit řád, a v klidu se jí nastavil, a čuba najednou má směrový revíry, odvolání z makety, prohlídky, doprovody, hlídačku 2+1, a odchází u nohy na jakoukoli dálku....Kiruna to samý. 2 figuranti no problem.
Nastavení toho řádu je o citu pro situaci, s těmi obecnými pravidly, co jsem popsala,
a jestli jsi na to alergická, tak to je ale jen tvůj problém, fakt.
tady pklatí že kdo umí tak umí, a kdo ne tak čumí nebo se čertí jako ty. Sorry.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:46
- Nahlásit
Sali
tak pak si klidně můžeš dovolit tu frajeřinu,
ale to neber jako frajeřinu,prostě sem to vyzkoušla a bylo to lepčí.Rozhodně ne na první povel,ale přišlo mi,že vnímá U nohy jí udržim tak,že se bude předbíhat,řvát ja na lesy a tu a tam jí popotáhnu za vocas anby zacouvala.vo předpisový chůzi nemůže bejt řeč.A řve...furt.Jako puma vod biluše.Vůbec to má dost stejný projevy..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:49
- Nahlásit
Biluška
ad Puma: když sis jí nechal roztočit až do hysteráku, tak se v tom koupej, od začátku by se to mělo tlačit do klidu před startem naplno, aspoň teda ve sportovce, pokud vy agi lidi máte jinej systém, je váš, já do něj nevidím a ani nechci, poraď se s tím, kdo to dělá.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:50
- Nahlásit
Sali
S účelovou demagogií si začla ty . Věta "musíš nastavit psovi mantinely" totiž nic jiného není. Jistě, ty příklady co ti popisuju jdou zvládnout. Ale rozhodně ne tím, že si řeknu "odsaď pocaď a ty to holka budeš respektovat". Protože holka to prostě respektovat nebude i kdybych se pos...a Půjde to když ji přechytračím a zmanipuluju tak, aby to ona udělala po mém. Nebo to taky nepůjde když nepřijdu na to jak ji přechytračit Čertit se kvůli tomu určitě nebudu, na to mi nezbývá čas
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:52
- Nahlásit
PetraK
tak mi řekni, proč my jim teda furt vobstaráváme nějaký vyžití, když oni si ho obstarávaj sami
to netuším....ale tahle malá blpka mi jednou přivede do hrobu neb vyhledává samý nebezpečný věci a místa....asi jí dám na nohu nějaký závaží a bude klííííd ..... nebo mi naopak zdemoluje i to, co ještě nestihla
to je trest!! musela jsi hodně zlobit, že Tě čeká todleto!
sem nezlobila.... protože to vůbec neumím , ale děti mají pocit, že Lucerny není nikdy dost a tak oba v ní mají ples ( mladej někdy v lednu)
Biluška
četla jsi můj dotaz ohledně králíka?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:53
- Nahlásit
Sali
když sis jí nechal roztočit až do hysteráku, tak se v tom koupej
Nevím jestli je správný výraz "nechala jsi"....ona se takhle projevuje od doby kdy jí byli dva měsíce a poprvé si proběhla tunel. Největší odměnou pro ni vždycky bylo proběhnout překážku znova . Odměňovala jsem překonané áčko tím, že si proběhla tunel a překonaný slalom tím, že si skočila pár skoček . Jinak v agi se pes opravdu nedá "tlačit do klidu", to je jako rozdmýchávat oheň vodou.
davidkova renata
A řve...furt.Jako puma vod biluše.Vůbec to má dost stejný projevy..
Taky se tomu říká drajf
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:54
- Nahlásit
U nohy jí udržim tak,že se bude předbíhat,řvát ja na lesy a tu a tam jí popotáhnu za vocas anby zacouvala.vo předpisový chůzi nemůže bejt řeč.A řve...furt
davidkova renata
musím to vidět, možná se to dá vychodit i z tohohle, ale bez řvaní, tlačit do klidnějšího kopírování tvýho těla, a pomoct si rukou ne za ocas, ale za bok.
Jestli tam máš vybudovaje zlozvyk, že obojek vodítko = tah a točky, tak to blbě změníš,
a to řvaní, to jsou získaný nervíky, ta čuba je jinak klidná, to není rapl a la Kiruna, co vokalisuje až kokrhá, tam to stopneš jen nácvikem koncentrace, nikoli korekcema, tím to jen zhoršíš, a odměnaje za klid, ne za dychtivej řev.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:55
- Nahlásit
Věta "musíš nastavit psovi mantinely" totiž nic jiného není
Biluška
ale kulový, lezeš na blbý diskuse a jsi z toho modrá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:02
- Nahlásit
Sali
ale bez řvaní
řve ale vona jenže vona řve furt,kdo jí zná ví to,řve dyš má radost,řve dyš už chce kousat,řve dyš někoho zdraví,prostě řve.Řve když na place dělá vobraty u nohy páč má radost,dělala to i na tý canisce,Daušová na to koukala a povidala,že to je supr čokl,makavej natěšenej s projevem ..tak co,dělej,dělej ,řekni ,co dál??Neřve z nervů,aspon u tohodle ne,je prostě taková a mě je to v zásadě fuk,ííípo mě nebere a za sebe jsem radši,že řve z radosti z práce než aby se ploužila jak lemra Jinak na vobraně nervíky má to jo,ale řve i jindy.Furt
Jestli tam máš vybudovaje zlozvyk, že obojek vodítko = tah a točky, tak to blbě změníš
to si právě myslim,působí to tak na mě.vodítko je vůbec k ničemu,pokud cvičím na vodítku je to z mýho pohledu na zabití,na volno se to nedá srovnat,to přímo ííípííí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:06
- Nahlásit
davidkova renata
říkám, musím to vidět, musím jí slyšet, na řvaní je fakt jen nácvik koncentrace. To řvaní vadit může a nemusí, je klíč v tom, co to dělá s tím psem, zda ho to rozptyluje nebo ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:07
- Nahlásit
brut
asi jí dám na nohu nějaký závaží a bude klííííd
koukala jsem, že Mucholabka, tady házela nějaký fotky se závažím, by se Ti to mohlo třeba šiknout. Psala, že s tím Ferdík chodí maximalisticky pomalu
ale děti mají pocit, že Lucerny není nikdy dost a tak oba v ní mají ples
nene, tys musela někoho minimálně zavraždit, páč jinak bys do tý Lucerny nemusela dvakrát po sobě .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:11
- Nahlásit
PetraK
že Mucholabka, tady házela nějaký fotky se závažím, by se Ti to mohlo třeba šiknout. Psala, že s tím Ferdík chodí maximalisticky pomalu
jo a ona se ještě víc nasvalí a pak vyšplhá až na střechu, viAď? Ani náhodou.... raději ať leze po cihlách než po nový střeše
tys musela někoho minimálně zavraždit, páč jinak bys do tý Lucerny nemusela dvakrát po sobě .
nenene, to prý mám za odměnu a jako vzpomínku na svůj maturiťák... pravda, od tý doby jsem tam nebyla, tak asi proto
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:14
- Nahlásit
Sali
musím jí slyšet
ti tu svini nahraju
jo,chápu,že to takhle nejde určit.Podle mě to řvaní k ní patří,aspon v některejch situacích,třá když doletí ke známejm ,jí milejm čoklům,prostě řve.Radostí,zdraví je či co.To poznáš když s ní si 24 hodin.Obecně je hodně ukecaná,jiný psi sou zas Mlčoch Pokud si můžu typnout,řvát jí já nevodnaučim ,na to je moc divoká či jak to nazvat.Ani to nepotřebuju,je mi to celkem fuk,akorát dybych se dokázala třá časem udržet na place při vobraně na nohouch
Jinak eště dodám,že když je náhodou sama doma,neřve,u krámu vodložená ani nepípne, na věci či lidi neštěká,prostě vůbec si nevynuceje nějak pozornost,akorát tim nějak ventiluje radost a nedočkavost bo co..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:16
- Nahlásit
davidkova renata
tak se domlufte a já tě tam vodvezu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:17
- Nahlásit
Gerda
tak se domlufte a já tě tam vodvezu.
no a můžem jít konečně se Sali venčit tedle tejden ne bo dělám tu ZPU1..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:21
- Nahlásit
Sali
eště sem zapomněla říct,že než se Jarda vodstěhoval,taxem se nasrala a na tý jízdárně sem jí dala vodložení(na volno,samo ) a musela ležet a dívat se jak jinej čokl vo kus dál brání.Ležela,párkrát sem jí musela dát znova lehni bo změnila polohu,ale poslechla.Nemyslim ale že to byl dobrej nápad bo se úplně klepala a samo že furt řvala,ale sem se prostě nasrala taxem jí to udělala naschvál
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:26
- Nahlásit
Sali
ale kulový, lezeš na blbý diskuse a jsi z toho modrá.
No je pravda, že u modrých tu větu skloňují ve všech pádech a při každé příležitosti, ale teď jsi ji použila TY a TADY . Je fakt, že na diskuzích se ještě nikdy nikdo nic užitečného nedozvěděl, tak proč by tohle mělo být vyjímkou, že jo?
Brut
Tak králík je úplně malinký králíčátko, asi dvouměsíční. Je to bílý beránek. Potřebovala bych ho vyzvednout u chovatele v Hořovicích (mělo by to být tam někde u vás) a přivézt do Prahy toho 28.11. jak tam budu dělat tu zkoušku. Předpokládám, že bysme pak večír mohli dát nějakou hospůdku a kdybys mohla králíka překráličit tam tak by mi to hodně bodlo. Nebo kdybys nemohla tak ho ukrálič u sebe a já poprosím Isdpcha, Gerdu, či někoho jiného motorizovaného, aby pro něho k tobě skáknul. Šlo by to? Ale nesmí mi ho australáci sežrat, ani ožužlat To bude králikoterapeutický králík, to je takový nižší stupeň canisterapeutického králíka a tudíž nesmí mít žádné negativní zkušenosti z dětství
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:29
- Nahlásit
davidkova renata
musela ležet a dívat se jak jinej čokl vo kus dál brání.Ležela, párkrát sem jí musela dát znova lehni bo změnila polohu,ale poslechla
ale to vůbec blbej nápad nebyl, pěkně ať počká tu chvilku, než půjde na řadu, trpělivost ovoce přináší, takhle se právě ty mantinely nastavujou, že ty to určíš a ona to musí poslechnout, protože bejt neřízená střela prostě nemůže.
Nezačínala bych takhle brutálně, ale připravila bych si jí za plot do lehu, na minutu dvě, když ti před tebou na place už končej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:31
- Nahlásit
isdpch
těm co jenom řvou
vztahuje se to i na ty co řvou třeba u smutnýho filmu?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:31
- Nahlásit
Je fakt, že na diskuzích se ještě nikdy nikdo nic užitečného nedozvěděl, tak proč by tohle mělo být vyjímkou, že jo?
Biluška
máš plné právo vidět věci po svém, ale pokud v kynologii chceš recepty na vaření pro blbečky, tak to musíš do jiného časopisu, tady se chytrým jen napovídá
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:32
- Nahlásit
isdpch
pokud pro něj pojedeme s Čertem jistě nebude mít žádné zážitky z dětství
To bude Gozérčin králíček, ne Čertův Sežeň si pro Čerta svýho králíka, jo?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:32
- Nahlásit
Biluška
není od čapka? s ušima dolů?
Máš-li loveckýho psa, ber hodně králíků do zásoby
Jestli ho budeš mít ty, fakt se nám osvědčilo mít je v baráku. Ta velká vlkošedá blbá věc všechno co je venku sežere, co je doma je relativně dost v pohodě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:33
- Nahlásit
brut
jo a ona se ještě víc nasvalí
no mohlo by to bejt i kapek kontraproduktivní, ale zase bys jí mohla nechat vyučit třebas pokrejvačem, dyš by už lozila po těch střechách a mohla by tak přispívat k naplnění rodinnýho rozpočtu. A vzhledem k tomu, že by to byl učební obor, tam by žádná madurýda a madurýdní ples v Lucerně nehrozil
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:33
- Nahlásit
Sali
tady se chytrým jen napovídá
Otázka je co se jim napovídá .
Naštěstí si to ti chytří přeberou po svém a blbcům stejně nikdy nikdo nepomůže
|