| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 09:59
- Nahlásit
Biluška
Copak necítíš ten rozdíl?
no necejtim, no. Tady je taková kosa, že mi umrzly čichový buňky
Co se stalo Aušusovi,
převelikej ouraz máme doma! Pozor! Pečlivým prostudováním našeho umírajícího pacienta jsme dospěli k názoru, že si ten vůl při vyhrabávání myší (došla mu trpělivost s vyvoláváním do ďurek, takže je hodlal navšívit) nějak zhmoždil jeden prst. Takže odpolko ještě lítal po poli a večer (jak se mu to asi rozleželo) huž by Žofré (bez Angelíny teda). Tak zle na tom byl hošíček chudinka, že ani vstáti nemohl !! No!!! Když mu nožku prohlíželi, dívati se na to nemohl a srdcerývně usedavě plakal. Stačí se zeptat - " Hošíčku, hošíčku, kerou má bolavou nožičku??" a už ti rve tu hnátu do gezichtu, tváří se jak stoletej baset, sepisuje závěť, komu odkáže slečnu Slepičku, komu pana Stehna.... a pak panička svinsky prohlásí- Jejda, asi přijela na návštěvu Ajšááá! A hle-metereskublesku čokl vystřelí z baráku a ač již dozajista v posledním tažení, zázračně uzdraven cirkuluje prostorem a hledá svou vyvolenou je to fakt vůl
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:06
- Nahlásit
PetraK
no necejtim, no. Tady je taková kosa, že mi umrzly čichový buňky
Tady taky Sem musela překonat svou vrozenou lenost a odpor k jakékoliv práci a ZATOPIT A to ještě nestačilo, tady nejen, že byla zima v baráku, tady je zima i VENKU Dokonce i Arísek si dobrovolně vlezl na patnáct minut do baráku, což neudělal od loňské zimy . Po čtvrt hodině teda usoudil, že stačilo a že jde zasejc ven, ale i tak.....
Akorát Gozéře není zima a je nadšená, páč byla všude jinovatka a božsky to klouzalo. Podle ní teda
nějak zhmoždil jeden prst.
To je ovšem velmi bolestivý a zlý úraz. Volali jste rychlou? Převáželi ho vrtulníkem? Jestli ne, tak se vůbec nedivím, že se Ešusek cítí odstrkovaný a neléčený
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:16
- Nahlásit
PetraK
A hle-metereskublesku čokl vystřelí z baráku a ač již dozajista v posledním tažení, zázračně uzdraven cirkuluje prostorem a hledá svou vyvolenou je to fakt vůl
je to sameček,pani každej chlap je hypochondr,jen mu dejme šanci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:17
- Nahlásit
Biluška
Akorát Gozéře není zima a je nadšená,
což to, to já budu časem taky, páč zimu oblibuju- když jsem dostatečně navalená, sou sněchový závěje a doma na mě čeká horkej grog. Ale nějak sem s tim ešče nepočitala
Volali jste rychlou? Převáželi ho vrtulníkem?
to ne,ale seběhli jsme se fšichni kolem, litovali jsme ho a já mu dokonce noženku zafačovala půl metrem fáče, kterej sem objevila v šuplíku zahradního stolku. Aby právě měl pocit dostatečnýho opečovávání. tak snad to tagle bude stačit Aby nás pak nepomluvil něgde ???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:21
- Nahlásit
davidkova renata
každej chlap je hypochondr,jen mu dejme šanci
no! Sem si právě řikala, že tady roste panu Moderátorovi velká konkurenc! Myslim, že třeba mimiku má zvládnutou dokonale uš. Vlahý voko, povolený víčka a svislý dlouhý uši. Předobraz bídy a utrpení a když mu Brtnik řekl: "Ukaž, ukaž tu chromou nožičku! Budeme operovat!" tak váhavě tu hnátu natáhnul, že jako teda dobře, budem operovat, pak mu ale došlo, že to bude teda asi bolet, tak hnátu stáhnul zpátky a Brtnikovi vynadal, že má blbý nápady .Takhle se vydrželi dohadovat u kamen půl hodiny
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:22
- Nahlásit
PetraK
tady roste panu Moderátorovi velká konkurenc
Vlahý voko, povolený víčka a svislý dlouhý uši. Předobraz bídy a utrpení
jo,to je dost výstižnej popis..celej ispidich
du venčit,nepište volové
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
tady roste panu Moderátorovi velká konkurenc
Vlahý voko, povolený víčka a svislý dlouhý uši. Předobraz bídy a utrpení
jo,to je dost výstižnej popis..celej ispidich
bude mít radost pan Moderátor, až si to přečte
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:28
- Nahlásit
PetraK
bude mít radost pan Moderátor, až si to přečte
Viď??
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:30
- Nahlásit
davidkova renata
Myslíš,že když jí při vobraně fakt vosolim tak aby to vnímla,nespojí si to nějak blbě a nepřestane třá mít chut kousat??
prosímtě, to se nedá odpovědět takhle jednou větou.
Musíš si přesně stanovit, CO po ní na obraně chceš, jaký požadavky na ovladatelnost máš, a stanovit pravidla hry, něco, přes co nejde vlak, ale za splnění čeho se zas dává kousnout.
Já bych to řešila jednoduše, prostě povel K NOZE je ten, přes který nejde ten vlak, jinak může tahat a drajvit jak chce, dokud nemá jít u nohy nebo sedět u nohy a čekat na další akci.
Dobrej obranář bez ovladatelnosti je k ničemu, je to neřízená střela, obrany mají smysl až v kooperaci pes-psovod.
Prosaď si povel K NOZE za každou cenu, a odměňuj ho kousnutím, udělej si kolem figuranta na place chůze na vodítku, polohy, a každou chvíli přiveď psa pod rukáv, podsaď ho, a s pochvalou dostane kousnout, boj, a pak další porce ovladatelnosti.
Udělej si na tohle pár tréninků, a zakonči je pak chuťovým hryzáním, a jakmile tam dostaneš to, že čuba tě bude vnímat a chodit ti přesuny u nohy, můžeš to převíst i do normálního tréninku dle ZŘ.
Na plac můžeš čubu přivést u nohy pod ovladatelností, pak jí vzít za postroj a našťavit, a´t tahá a drajví, zakousat, pak si dej ovladatelnost, přisazení k noze, odstoupení, obcházení figuranta, kousat za odměnu za tu ovladatelnost, dej tam silnej kontrast, chůzi si vynuť řetízákem, ale fest, a za spárávný projev pochvala a kousnutí.
Nedělej v týhle fázi nikdy kousání od nohy, dochůzujte sio ůod rukáv a dej jí hlídat, vše musí být z klidu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:36
- Nahlásit
davidkova renata
Viď??
enem, aby nás ale nevypnul
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:36
- Nahlásit
davidkova renata
počítej s tím, že to bude trochu běh na delší trať, a že musíš být velmi černobílá, aby jsi jí neznervila, jedna řádná drba je za deset náznaků,
ale prostě musíš přesně vědět, kdy TY chceš, aby tahala a šťavila, a kdy prostě BUDE U NOHY.
Nedělej nic pro to, aby u těch obranovejch chůzí čuměla výhradně na tebe, ať si klidně sleduje figuranta, ale MUSÍ u toho chodit u Tvý nohy.
vyúpadnou ti z toho pak doprovody, ale zas nedělejte z nich přepad, ale zastav si fíka, otoč si ho, dojdi ho, a kousnout zas z podsedačky, na přepady je dost času, až bude mít čuba chůze u nohy bez chyby.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:38
- Nahlásit
davidkova renata
jo a na dálkový kousání si čubu odváděj, nenech odbíhat fíka, prostě k noze a odejdi si na distanc, kterou chceš, přitom si jí umravni, tam si dejte otočku, posadit, ukázat fíka, našťavit a vyslat.
Všechny přesuny dělejte zatím vy, musíš toho využít, každou příležitost, jak dát do obrany ovladatelnost, aHNED jí pak odměnit kousnutím,
tím s ebuduje vazba, ZA CO se vlastně kouše!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:39
- Nahlásit
Brý den děcka, sem vám chtěla jen říct, že důvod, proč davítkovic skládaly kanysku je něgde úplně jinde. Celkově šlo o toto:
Pak papali Péťu, až mu natrhli vestičku. Maryje byla s chrtama na výstavě, jedna holčička řikala "To je pěkná bordera, taková kulatá" A to řikala o Maryji. Takže je to bordera. Pak sme trénovaly makety, Maryje je šikovná, kontroluju jí zákusy, na mě kouše pěkně, na plnou hubu, drží a nepřekusuje. Krásně u toho vrčí.
A takhle Nána letěla, když kousla Péťu, když měla jen štěkat. Má drajf ta terapeutka. Co se týká toho bokséra s tolika zkouškama, měli by mu dávat před jméno inžynýr a docent a doktor a tak. My eště nemáme žádnou zkoušku. Ach jo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:44
- Nahlásit
Gerda
Hele na tý poslední fotkce, co to je za tanec, co tam Nána trsá? Nepřihlásíme jí do Stárdenc?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:45
- Nahlásit
Gerda
achá, ona vytahuje či obírá v maketě....tak na to máme kurs neobírání, vidím to jak živý,
to se pořeší hravě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:53
- Nahlásit
Sali
Ty to tak složitě okecáváš a přitom stačí zmlátit traverzou čokla i figuranta a je to
Du hrabat zmrzlý listí, páč jsem to nestihla dokud zmrzlý nebylo Dete mi někdo pomoc?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:57
- Nahlásit
Sali
Ona se tak těší na kousnutí, že ho vždycky nedočkavě kousne. je to i tim, že už dlouho kousat nebyly a Nána se těšila jak malá. Taky ho radostně sežrala hned, jak ho viděla. Pak se kousali mimo maketu a pak taky v maketě....kdyby kousala častějc, nebyla by Nána jak rozjetej vlak.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:06
- Nahlásit
Brut
jsi tady někde? Potřebuju vyzvednou a schovat králíka. živýho. Nezabít. Je z nějaké dědinky kousíček od Berouna.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:16
- Nahlásit
Gerda
Ona se tak těší na kousnutí, že ho vždycky nedočkavě kousne. je to i tim, že už dlouho kousat nebyly a Nána se těšila jak malá.
To je sice hezký, ale všechno má svý pravidla hry, co se musej dodržovat,
a pustit nabušený nevybitý zvíře do makety tak, aby mohlo rovnou z předychtění udělat chybu, není dobrá vizitka toho fíka, TEN to má uřídit, když vidí, jaký to zvíře je a jak málo erudice má zatím psovod.
nechávaj jí prošlapávat cestičku zlozvyku, a pak to budou těžce odbourávat za pomocit mnohem brutálnějších metod, než kdyby to rovnou naučili dobře.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:22
- Nahlásit
Sali
nebyli rovnou v maketě, nejdřív byli na vodítku na place. Maketa byla ke konci a předtím ještě úspěšné pouštěčky. Ale o bránění se do diskuse pouštět nemůžu, nevim o tom lautr nic. Na stopování sme nebyly, odpadlo nám. Snad to vyjde na víkend, mezitim se pokusim něco teoreticky pochytit z psanýho.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:32
- Nahlásit
Dobré poledne dámy a pánové
PetraK
mám za sebou další povolenou procházku , ale ležet musím stále dokud nedostanu jiné inštrukce
Biluška
sem tu... o jakého králíka jde, na jak dlouho a odkud?
To víš, u nás je cokoliv živýho jen lákadlo k lovení ... i když by si oba mohli pocvičit odvolání a nemuseli by pak blbnout na poli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:37
- Nahlásit
brut
ale ležet musím stále dokud nedostanu jiné inštrukce
tý jo to by byl průser, dyby Můdr scípnulo počítadlo a mobil byla bys bez inštrukcí a musela furt ležet
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:38
- Nahlásit
nebyli rovnou v maketě, nejdřív byli na vodítku na place. Maketa byla ke konci
Gerda
tím hůř.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:42
- Nahlásit
Sali
Tak až dorazí davítková, řekne k tomu víc, já vim prd, co je dobře a co ne, co a proč tak dělaj.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 11:48
- Nahlásit
PetraK
Můdr scípnulo počítadlo a mobil byla bys bez inštrukcí a musela furt ležet
nene, pojedu na kontrolu a uvidím, co mi tam řeknou ( sem se pojistila, néééé... co kdyby nastal tenhle katastrofickej scénář )... jen kontrola bude až za 14 dní a příští sobotu musím absolvovat holky maturiťák.... tak nabírám sílu a dopředu si léčím nervíky neb Lucerna je pro mně i za normálních podmínek katastrofa
Koukám, že Ešus je stejná hééérečka jak Brut.... ten taky vypadal jak když je v posledním tažení, dokud jsem neřekla "kočička"... pak sem nestíhala uhýbat před jeho dychtivostí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:02
- Nahlásit
brut
neb Lucerna je pro mně i za normálních podmínek katastrofa
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr, fuj. Lucerna!Asi nemůžeš alkahůl, co? Že by ses preventivně setnula. Tam v tom chumlu zpitejch maturantů by se to ztratilo
Koukám, že Ešus je stejná hééérečka jak Brut
jo, to je. Myslim, že ve volných chvílích-abych nevěděla- navštěvuje nějakej dramatickej kroužek
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:06
- Nahlásit
Sali
taxem tu..no napsalas to hezky,ted jen jak to uvíst do praxe
tak zkažená už vona v tomdle je,to jako vim jinak by se nechovala jak hovado Problém je,že pokud je na vodítku ,je to STRAŠNÝ ,vyškubat jí tak aby to mělo efekt v týhle situaci mě moc nejde,páč mám proti ní výhodu pouhých 18 kil a vona má fakt páru.Musela bych použít jiný metody ,ale ty nejsou moc pro slabší povahy a nevim jak by se tvářil figurant Co se maket týče,je úúúplně fuck esi je či nejni nabušená či vybitá,tendence rafat má furt!Loni než se nám vodstěhoval Jarda,zkusila sem na ní něco jinýho..vůbec jsem jí na plac(jenže to byla vopuštěná jízdárna,nikdo nikde) nevodila,prostě jsem jí vypustila na volno a vona vycválala jak na pardubický,já na ní pak houkla a vona se celkem i dala manipulovat.Jarda s tim byl svolnej,taky myslel že je to lepčí,vona ho takhle nerafne,ovšem jinak se nerozpakuje..Čím víc já jí uzdim a stahuju,tim horší to je ,nedá se ani normálně pustit z vokládačky,dycky málem vyrazí vrata z pantu a já abych měla kotvu jak ke Kvín Mery páč to se nedá.Dělali sme aji podsedání ,taky bez vodítka.Dle mýho to bylo určo lepší,to vodítko tam vidím jako problém,alespon tedy v tom nástupu na plac.Sice vylítne jak hovado bez něj,ale prostě je aspon krapet ovladatelná dyš ječim jak kráva.Na vodítku můžu ječet jak chci a hovno co ty myslíš,může to tak pomalu zafungovat? Jako na dlouho to je,to vim..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:10
- Nahlásit
davidkova renata
prosímtě, tohle je na osobní setkání na kousačkách, a první, čím musíš začít, je neustupovat jí, ale nastavit jí mantinely, že vocuď pocuď.
Skutečně, já měla ten samej problém, taky jsem nazvedala zvířata moc vysoko v drajvu, a pak jsem tam tu ovladatelnost cpala horkotěžko, za pomoci řetízku pod ušima, a rotačního ostnáče tamtéž, abych si vybudovala cosi, že na moje povely se bude reagovat, neb jiná cesta nevede.
Budeš muset prostě tu chůzi u nohy převést kamkoliv, chtivost nechtivost.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:13
- Nahlásit
davidkova renata
a další věc, kterou si tam musíš dát, je LEHNI ZVOSTAŇ, kdykoli kdekoli, vyndáš z odkládačky, lehne a počká, odvedeš na plac, lehne a počká, než se domluvíš s figurantem, lehat a lehat kdykoliv, kde je pauza, a trvat na tom, že se kouše AŽ za odměnu..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:18
- Nahlásit
davidkova renata
ty makety jsou průser, je třeba nacvičovat tak, aby nemohla udělat chybu, a dostala odměnu až za správný provedení,
a to řvaní, no nevím jak řveš, zda to není zdejší nadsázka, ale to řvaní je o ničem, rázné povely a vynucení si jejich provedení mechanicky a autoritou, a prokládat to správně vřazenejma uvolňovacíma prvkama.
Ukázala bych ti to na Bobuli, když se nějak sejdem.
|