Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:32
- Nahlásit

Syska
no, to by asi měla... kluci jsou krapánek opožděnější, u těch je to normální, ale holčičky jsou šikovnější už od malička

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:34
- Nahlásit

Jo a strašně špatně mluví, jakože nakecá toho dost, ale není jí vůbec rozumět..to by už ve třech letech měla umět něco říct ne
No já myslím, že je to individuální.
Synovec mluvil krásně hned a neteř mlela podstatně víc ale bez kazu až před 6 rokem.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 09:23
- Nahlásit

Syska
u nás měly děti ze sladkostí do pěti let tak max. piškoty, kousek upečené buchty a vyjímečně kousek čokolády..... i dneska mají sladkosti na příděl......že sarax?

S tím mluvením je to opravdu individuální, přesně jak píše fromeli

Znám několik sourozenců, kdy chlapeček mluvil jak pánbu, holčička drmolila a komolila. U nás mluvila holka ve třech letech natolik dobře, že se na ní chodily ve školce koukat učitelky. Kluk sice mluvil taky dobře, ale nevyslovoval "r", takže už to tak pěkné nebylo.
Podle nějakého průzkumu ( přečteno ze skript....výuka logopedie) většinou mluví podstatně lépe první děti a jedináčci.....hůře děti druhé, ale zase lépe třetí. Prý se tam promítá mimo jiné dost velká zatíženost rodičů.

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 09:58
- Nahlásit

brut

Jo,ona mi říkala,že to není v pořádku.Člověk má celkem radost,že to má jen pár dnů,ale že to není O.K. už neřeší.Sice na to něco beru,ale na tohle mi to moc nepomáhá.Uvidíme

Syska
sarax

U nás dát dítěti třeba sladkej čaj,tak je z toho snad rozvod

AOZ
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:08
- Nahlásit

my taky měli sladké na příděl, mamča měla krabici vysoko ve skříni, a rozdělovala. myslím, že je to nespravedlivé a trochu tím trpím doteď, když někde najdu sladké tak ho musím sníst hned a celé

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:15
- Nahlásit

No jestli budu mít dítě, tak sladké jako mít nebude Budu tvrďák, po manželovi bude mít sklony na tloustnutí a maj v rodině i cukrovku atd.

Navíc jsem postižená tím, že čtu to složení výrobků, takže třeba nějaký škrobový rádoby jogurty s želatinou a gumou a kdo ví, co tam rvou, to jako mít fakt nemusí

Když už chci něco osladit, tak používám třtinový cukr, javorový sirup a různý tyhle BIO věcičky Ale fakt minimálně.

Moje sestra od doby co dělá v nemocnici na dětským tak svým dětem výrazně omezila sladkosti, skoro je nemaj, to jen když babička potajnu něco strčí a musím říct, že hlavně na tý mladší holce je poznat dost zklidnění, ona byla ukrutně nesoustředěná atd., takže já věřím, že přemíra cukru na tohle má vliv

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:16
- Nahlásit

abby
já čaj sladila medem a to ještě jen trochu a občas...obě děti do dneška pijí převážně hořký

Až přestaneš brát antikoncepci, tak se ti postupně všechno urovná. Jsem jí brala 8 let, pak jsem dostala trombozu ( jeden z jejích následků ). Od tý doby nesmím vůbec nic s obsahem hormonů, budu doživotně brát léky na ředění krve a budu stále chodit na vyšetření. Po dohodě s prim. na gynek. ani holka prášky brát nebude, alespoň do doby než úplně dospěje. A i pak jen naprosto vyjímečně.

AOZ
Taky jsem měla tohle období, ale nějak jsem si dokázala vysvětlit, že všeho moc škodí a od té doby mám klid

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:19 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

brut

Já už antikoncepci neberu asi 2 roky. A právě po vysazení to mám,tak 2-3 dny.Dříve bylo všechno v pohodě.Ale zase musím říct (a nevím,jestli je to tím,že jsem na té antikoncepci nikdy nešetřila),že po vysazení jsem žádné problémy neměla.Holky to třeba nedostaly několik měsíců vůbec.

Já pořád doma slyším,jak zase nějaké dítě mělo úplně zničené zuby.....

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:20
- Nahlásit

fromeli
tak dalece jsem sice nedošla,ale vzhledem k tomu, z čeho se u nás skládá jídelníček, tak přísun cukrů není vysoký. I když synáček dostává trochu cukrů navíc vzhledem ke sportovním aktivitám

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:21
- Nahlásit

tak dalece jsem sice nedošla
já jsem extrémista

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:22
- Nahlásit

abby
Já pořád doma slyším,jak zase nějaké dítě mělo úplně zničené zuby.....
no jo, zubař se nezapře .... ale já mám taky zničené zuby a cukrem to není, takže ono je to dvojsečný ( stačí víc ATB a je hned průšvih na světě)

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:24
- Nahlásit

brut

Já myslím,že u těch prcků to asi bude tím cukrem.A samozřejmě špatným čištěním zubů

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:25
- Nahlásit

fromeli
to jsi, já většinou složení moc nečtu....... od toho mám holku, ta mně informuje o všech Éčkách , si je moc nepamatuju

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:30
- Nahlásit

abby
tak ti nevím, kamarádka má kluka, který má přední zuby černé a to nejí žádné sladkosti ( v rodině mají otylky, tak jsou skoro vegetariáni), ale od malička bral spoustu ATB...jeden zubař jí vynadal, že kluka moc cpe sladkostma, druhý jí řekl, že je to po ATB a poslal jí s ním do špitálu.....fakt to jsou ATB-kový zuby. Vypadá to příšerně, naštěstí mu už začnou padat, tak snad druhý budou lepší.
Já zase měla první krásný a druhý mám tzv. tetracyklínový ..... nic moc, ale co nadělám

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:32 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

brut

My se zrovna o éčkách bavili o víkendu.Nanesl to můj otec,od kterého bych to nikdy nečekala.Člověk,který se zabývá genetickou modifikací,BIO věcem absolutně nevěří,protože ví,jak to u nás chodí,člověk,....... A on mi řekl,že nad éčkama bych se měla zamyslet.Nakonec to skončilo tím,že jsou stejně skoro ve všem,takže moc možností nemáš,ale díky němu si na to začnu dávat bacha

Nevím,jak to chodí,jak se to pozná.Asi se zeptá,jestli sladí čaj

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:37
- Nahlásit

abby
Vzhledem k tomu, že jsou skoro ve všem se jima moc nezabývám, i když kamarádi doktoři se opravdu snaží a holka taky

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit

BIO věcem absolutně nevěří
to je těžký, mně ani nejde o to, že by to mělo být absolutně bez chemie pěstované apod., ale o to, že si ve složení např. u BIO müsli (nesmí to být ale ala bio z emca) přečtu - vločky, oříšky, slunečnicová semínka, rozinky a vím, že nejsou sířené atd.
Ale když si koupím klasika müsli, tak se tam navíc dočteš o přidaném tuku, cukru, emulgátorech atd.
to je pro mě ten zásadní rozdíl.

No a když chci jogurt, tak chci prostě jogurt - mléko a bifi bakterie, další škrob nebo gumu na zahuštění a konzervanty tam prostě nechci. A když chci sladkej, nakrájím si do něj raděj banán.

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:41
- Nahlásit

brut

Doktoři jo Zdenda chtěl koupit jáhly.Ještě nikdy to neměl,ale on je ten typ,kterému by to mohlo chutnat.Jedny jsme našly,ale byly BIO.Co myslíš,no nekoupili jsme je On to prostě neuznává.Má to asi od mého otce,od kterého jsme doslatli důkladnou přednášku,co a jak.Popisovat to tady nebudu,protože bych to mohla zkonit,ale něco na tom je (podotýkám,že jde o rostlinnou výrobu).

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit

abby
Nevím,jak to chodí,jak se to pozná.Asi se zeptá,jestli sladí čaj
tvému doktorovi bych i věřila, ale když si představím, jak jsem byla s klukem u zubaře ve druhé třídě...pár dní předtím dostal na fotbale ránu loktem do pusy a pohnul se mu zub ....... takže první dotaz zubaře byl: "kolik sušenek váš syn denně sní?" " moje odpověď, že žádnou, protože sladké má jen občas, ho naštvalo a řekl mi, že lžu. Nejdřív jsem jen lapla po dechu a pak jsem se doktora zeptala, kolik jich sní on, když je tlustý jak čuník před porážkou. Myslím, že takhle s ním nikdy nikdo nemluvil.....od té doby se mně vyhýbá a já jemu taky

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:43
- Nahlásit

fromeli

S jogurtama souhlasím.Mě třeba děsí jogurt,který vydrží 3 měsíceů.Co je to za jogurt.Pak se ještě dočteš,že je rostlinného původu

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:46
- Nahlásit

brut

Ono je to asi tím,že většina dětí to má asi opravdu z toho cukru.Ale všechno je to i o generacích.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:48
- Nahlásit

fromeli
abby
pokud si dobře pamatuju, tak jsem byla počena na jedné Bio farmě, že i oni občas musí použít chemii, protože bez ní to v dnešní době nejde a navíc se neví, co přesně v půdě je... kyselé deště, v předchozích letech silné postřiky atd. ..... takže Bio klidně, ale s vědomím, že ani to Bio není jednoduše Bio.
A s tím složením.....když si vezmu do ruky Bio vločky, tak na nich mám úplně stejné složení jak na nebio, jen jsou o třetinu dražší. Zrovna tak jogurty.... pokud bych opravdu chtěla Bio, tak bych musela přímo k výrobcům, kde bych mohla sledovat vznik výrobku...jinak nikdy nevíš, jestli to opravdu Bio je

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:48
- Nahlásit

Zdenda chtěl koupit jáhly
Jedny jsme našly,ale byly BIO.Co myslíš,no nekoupili jsme je

Já taky kupuju přílohy většinou nebio, ale jsem dost mlsná, co se týče těstovin, rýže atd.

Ale prostě třeba u těch vloček jde o chuťový rozdíl, který je znatelný

Jo a taky miluju chleba z BIO pekárny. Sice moc dlouho nevydrží, ale je to o něčem jiném, než to co se tváří jako celozrné v běžných krámech

Takže já to beru hlavně kůli mých zmlsaným chuťovým buńkám

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:50
- Nahlásit

Jogurt mít BIO nemusím, ale musí to být jogurt

Když máš čisté vločky, tak nejspíš složení bude stejné, ale já ještě v krámě nenarazila na nebio žitné vločky, všude maj jen ovesný a ty mi nechutnaj. Ale jako u müsli je fakt už rozdíl.

takže Bio klidně, ale s vědomím, že ani to Bio není jednoduše Bio no to je mi jasný

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:51 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

fromeli
Jo a taky miluju chleba z BIO pekárny. Sice moc dlouho nevydrží, ale je to o něčem jiném, než to co se tváří jako celozrné v běžných krámech
tak to já zase miluju chleba ze soukromé pekárny, kdy se můžu jít podívat jak vzniká ...od začátku do konce. Sice taky nevydrží, ale je mooooc dobrý
ještěže nejím vločky, jogurty a další takové "nedobroty"

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:51
- Nahlásit

brut

Taky jsem si koupila jednou jogurt BIO.Chuťově to bylo úplně stejné,jako normální pořádný jogurt,ale ta cena

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:52
- Nahlásit

ze soukromé pekárny
můj muž dělá v soukromé pekárně, tak bohužel vím, že celozrný není celozrný ale normoš s malým přídavkem celozrné směsky.

Ale pořád lepší chlebík z těhle malých pekáren než z pekáren týpu - Globus, Hypernova atd.

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:54
- Nahlásit

Taky jsem si koupila jednou jogurt BIO.Chuťově to bylo úplně stejné,jako normální pořádný jogurt,ale ta cena
No jo, ale když si tam koupíš "BIO" kozí jogurt, tak Tě vyjde na zlomek ceny než když si ho koupíš v supermarketu z dovozu a nebio

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:54
- Nahlásit

abby
mám kamarádku, která je na Bio ulítlá..... nic jiného doma nemají. Se u nich vždycky bavím...ale je fakt, že nejsou líní sednout do auta, odjet na farmu a nakoupit si přímo tam.....jen jsem si spočítala náklady na cestu + cenu potravin a došla k závěru, že jsem normální a ne cvok

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit

jen jsem si spočítala náklady na cestu + cenu potravin
štěstí, že u nás berou v biokrámku stravenky

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání