| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:37
- Nahlásit
Terri
Ale nevím, proč by se do toho mělo tahat mimino...
To taky nevím, k mým miminům se psi přibližovali pouze na vzdálenost kočárku
Martina
reagovala jsem na Bilušku, která napsala:
Od malička s nimi žili, lozili po stejné podlaze, jedli ze stejné misky stejné granule, dělili se o chrastítka.
Jo, chrastítka kradla napřed Hesina Lálince, potom Lála Hesince...napřed jsem se je snažila pořád dezinfikovat a umývat, pak jsem rezignovala. Ne, že bych to schvalovala, ale už mi chyběla síla na to neustálé, zbytečné mytí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 15:19 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
já se jenom ptala na postýlku
Sarax
Mně stačí, když tam pro toho psa bude optická zábrana, to už mám vyzkoušeno, že tam neskočí. Ale jestli říkáš, že se teď vyrábí mizerné, tak nechám Michala vyrobit konstrukci a mamču ušít síť.
Ale aby mě pak někdo nenapad, že používám klecový lůžko?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 17:40
- Nahlásit
Garfield
Ahojky,k vetovi se tento měsíc chystáme na očkování,tak si necháme poradit.
kachna
záleží,jak moc mu musíš zabránit.Třeba by stačil mantinel okolo postýlky.Ale ber to tak,že dítě bereš často do rukou,tak potřebuješ,aby to neomezovalo i tebe.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:07
- Nahlásit
Biluška
mě psí olizování prostě vadí
No tak to je jasný, že když to má pes zakázané obecně, tak nebude oslintávat mimino. U nás se olizování dovoluje (pokud to psi nepřehánějí) no a když sem tam olíznou mimino, které k nim leze, tak to taky neřešíme. Obzvlášť, když se to tomu dítěti líbí a směje se tomu .
pes prostě nemůže lézt za novorozencem do postýlky a lízat si ho jako vlastní štěně.
No tak tohle je něco jiného, do postýlky samozřejmě nesmí a nikdy nesměli. A novorozence taky nikdy neolizovali jako vlastní štěně.
Jako my taky máme nějaké hranice, i když to u nás bude spíš trošku volnější, jako píše třeba sarax (akorát že neumím vkládat fotky)
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:44
- Nahlásit
Venta
No tak tohle je něco jiného, do postýlky samozřejmě nesmí a nikdy nesměli. A novorozence taky nikdy neolizovali jako vlastní štěně.
Jako my taky máme nějaké hranice, i když to u nás bude spíš trošku volnější
Moje řeč
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 22:24
- Nahlásit
S tím olizováním je to těžký. Já Garfielda malou olizovat taky nenechávám, ale občas když ji třeba krmím, tak se přifaří a jak jde kolem, tak ji mimoděk blízne. Sem tam se stane a obvykle vemu vlhčený ubrousek a obličej a ruce jí hned otřu. Pes venku líže krev háravek, sem tam lízne nějaké hovno, případně mršinu, olizuje si prdel a pindíka a to ani já sama rozhodně nechci mít otisknuté na puse, natož dítě. Nicméně je fakt, že pokud pes to samé venku nabere na packy, které si pak elegantně otře do koberce (a to mu je po procházce vždycky otřu) a dítě pak po tom kobercí chodí - leze - pokládá si na něj hračky, tak to asi vyjde celkem na stejno.
Každopádně tak jak eliminuji, aby pes chodil do dětského pokoje a aby tam koberec zůstal čistý a bez chlupů (což v reálu není možné úplně dodržet - nosíme ten bordel na ponožkách či papučích), tak není možné úplně zabránit olizování. Ale minimalizovat to mi připadá vpořádku.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 01:38
- Nahlásit
Venta
njn víš o čem mluvím
Obzvlášť, když se to tomu dítěti líbí a směje se tomu .
no já minimalizovat můžu co chci a jak chci obě si najdou skulinu...e fakt že není mimino..jako malou jí nejvíc lízala mokrý nohy při koupání..ale fakt sem to neřešila nijak a ani mě to nenapadlo
dneska to malá vyhladává pokud má náladu..poveluje a nosí kokína
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 10:39
- Nahlásit
Ahoj holky tak hlásím že chodíme na nočník. 95% úspěšnosti. jen do kombinézi a na noc dávám plenu, jinak si pěkně říká a moc se mu to líbí
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 12:30
- Nahlásit
sarax
Viktorce vse nejlepsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii k svatku
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 12:41
- Nahlásit
sarax
Jo! Viktorce všecko nejlepší k svátku - dám jí dort sem, nebo jí ňákej upečeš? ))
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 12:44
- Nahlásit
sarax
Připojujeme se ke gratulacím. Tuhle jsem přemejšlela, jak se jmenuje a přes kritrsačku jsem se prostě dál nedostala
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:23
- Nahlásit
Velké gratulace malé princezně, a Péťa posílá jednu pěkně uslintanou
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:30
- Nahlásit
Taky všechno nej malé
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:31
- Nahlásit
sarax
Vikince posíláme všichni obrovské políbení a bafušové oblíznutí.Ať si svátek užije.Všechno nejlepší!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:47
- Nahlásit
holky Péťa měl taky svátek 22.2. a nikdo si tady na něj nevzpoměl
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 21:46
- Nahlásit
Petra
ja si dycky na Petra vzpomenu až v červnu tak opožděně tak přejem
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 22:06
- Nahlásit
holky
moc děkujem ..dort nebyl
já tedka spíš trnu z nastávající operace-jdem na to stržení nehtů a moc se netěším..v týdnu od 6.4. držte palce...
Petra
já teda taky Petra slavím v létě..tak se nezlob a všechno nej a gratulace k nočníkovým úspěchům
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 22:13
- Nahlásit
sarax
Tak jsem zase poslední, ale taky dodatečně všechno nej nej.
Petra
holky Péťa měl taky svátek 22.2. a nikdo si tady na něj nevzpoměl
Dorotka 26.2. a taky nic, ale já tohle fakt neřeším.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 22:15
- Nahlásit
sarax
.v týdnu od 6.4. držte palce...
Tak to musíš připomenout, to je ještě daleko. Hlavně ať to má malá rychle za sebou.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 22:26
- Nahlásit
sarax
všechno nej nej k sváááááááááátkůůůůůůůů Vikincéééé
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 03:03
- Nahlásit
Martina
teda Dorotce taky pusu..ale tak nějak nestíhám přes den žehlím v noci Vikča stále spí.. a na netu moc nejsem tak hjsem to prošvihla
na Vikču jsem vzpomněla v pondělí
se připomenem...mám nervy už tedka...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:30
- Nahlásit
sarax
taky přeju vše nej Viktorce,i když oficko se píše jinak
Já olizování neřeším,protože není proč.Abby je pořád ve fázi ignorace.Jen u našich to teda trochu hlídám.Když mu olizuje ruce,tak mi to neva,protože to otřu,ale obličej řeším.Jejich pes by ho totiž neolíznul jednou,ale pořád dokola,takže ho musíme okřiknout.
Na chlupy jsem rezignovala.Koberce nemáme,takže vemu každej den lux a luxuju (za pár minut to mám hotový).Abby si oblíbila kojící křeslo u malýho v pokojíčku a strašně ráda tam lehává.POkud nezavřeme dveře,je tam.V dubnu plánujeme,že mu ho vymalujem a pořádně zařídíme i s kobercem,aby měl,kde lozit a to už mi tam pak Abby bude trochu vadit,takže asi oddělám křesílko a bude.Stejně si myslím,že malej stejně bude hlavně se mnou v obýváku,kde mu dám na zem velkou peřinu,takže se chlupům nevyhnu,ale nesnáším dostávání chlupů z koberce.
Kamarádka má skoro ročního chlapečka a teď bohužel řeší alergii na chlupy.Doktor jim řekl,že je to těžký.Některý děti to zocelý,ale u některých to spíše nastartuje.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:56
- Nahlásit
Trochu se to komplikuje.
Jeden den Myšmule umělo jen lozit s tím, že se v žádném případě neposadila a neudržela v sedě. Už jsme kvůli tomu museli jít i na neurologii, kde řekli, že je zcela ok, že ji máme dát čas a hlavně ju nechat libovolným pohybovým aktivitám.
O pár dní později jsem se na ni podívala a zjistila, že stojí. Držela se postele, stála jak prkno a zírala jak vyoraná myš.
Krátce na to (rovněž jak prkno) padla po zádech rovně dozadu, protože si neuměla gecnout.
Další den mi v nestřežené vteřině stoupla v hlubokém kočárku a vypadla z něj, čímž pro ni hluboký kočárek oním dnem definitivně skončil a byla přesedlána na sporťák.
Den na to se postavila v postýlce a natáhla se tak, že s sebou stáhla ze skříňky květináč a polovinu obsahu hlíny vlastnoručeně sežrala, což jí přišlo nesmírně legrační.
O víkendu takřka vystoupila z nákupního vozíku.
Dnes mi málem vylezla při koupání z vany.
Navíc je ve fázi opičky, která se opičí pořád a ve všem. Přišlo nám to s Pavlem srandovní a tak jsme na ni mlaskali, prděli pusou a dělali hrozitánský řev King-Konga. Taky jsme neustále opakovali, že Garfield je baf a při každém příchodu a odchodu z jejího zorného pole děláme pápá.
Výsledkem je, že nyní stojí v postýlce, řve na psa, který leží ve dveřích pokoje: "BAF BAF!" na mě, když projdu kolem dělá "pápá" a v mezičase skáče v postýlce, prdí u toho nejen zadkem, ale především pusou a mlaská na kytku, na kterou už nedosáhne, což ji rozčiluje tak, že pak dělá hodinu v kuse King-Konga.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:04 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Garfield
Trochu se to komplikuje.
To sou eště prdlajs komplikace,ty začnou f okamžiku,gdy Myšma dostane první menses a začnou jí růst prsa.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:16
- Nahlásit
Martina
jé vidíš, Dorince přeji Vše nej nej nej. Tak já si vzpoměla ale nenapsala jsem to prostě nestíhám, můžu na net jen když P spí protože mi do toho kecá a nebo PC rovnou vypne
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:28
- Nahlásit
Garfield
Trochu se to komplikuje.
¨žádný komplikace stejně jako jablunka nevidím..pohoda vánek...no čas od čsu sundám dítě z výšek..vysvětlím m,u že kldyž odpadky nežere pes ona taky a jdem dál...nic neřeším a užívám si..udělá binec za 10 vteřin všude ale"bordel v bytě,štastný dítě"
Další den mi v nestřežené vteřině stoupla v hlubokém kočárku a vypadla z něj, čímž pro ni hluboký kočárek oním dnem definitivně skončil a byla přesedlána na sporťák.
add tohle...myslím že ve sportáku díky kšírám musí bejt určo..Vikča bez kšír ani ránu od 4 měsíce tuším..peppa mi jednou z hlubokého vypadl a těch pár dní v nemocnici nic moc..takže mělas kliku
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:39
- Nahlásit
sarax
No taky jsem se po tom vypadnutí klepala ještě 2 hodiny. Naštěstí na sobě měla zrovna péřovou bundu a na hlavě kapucu té péřovky, takže šla relativně do měkkýho a taky jak víš, hlubokej Jané je nízoučkej, ale stejně, šok to byl pro nás obě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:42
- Nahlásit
Garfield
Paní, proč to děcko nemáte na vodítku gdyž je tak divoký?
Lálice, když začala chodit tak jsem ji normoš připínala na vodítko a na kšíry .
Pak jsem naučila Hesinku povel "kde máš dítě" a hlídal mi ji pes. Ale u Gafa bych to asi nezkoušela
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:49
- Nahlásit
Garfield
Každý dítě jednou vypadne. Mě vypali oba. Jeden z kočáru, zůstal viset za kšíry a druhej v OBI z nákupního košíku. Stál v prostoru pro nákup, protože od doby, kdy se naučil stát, bylo sezení nepřípustné. Když vezmeme v potaz, že se vozík pohyboval, stál tudíž ještě vratčeji než v zaparkovaném. Rantl vozíku mu končil někde v úrovni ramen a přesto přes něj dovedl hodit šipku přímo na hlavu. Něměl ani čepici, ani kapucu. V OBI je teplo. Řval tak ukrutně, že jsme museli odejít. Několik dní jsem pozorovala funkčnost jeho smyslů, byl nedotčen, jen měl bouli.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:57
- Nahlásit
Smečka
To su klidný, to zme klidní. Ale obávám se, že bude ještě i hůř. Například objevila, jak se otevírá skříňka a šuplík, blbý je, že to otevře, jednou rukou se chytne za tu "vysutou" hranu a druhou rukou se opře o samotná dvířka, čímž je okamžítě přibouchne a nebýt urychleného zásahu, přibouchla by to i s prstama. Jen si říkám, že nemám až takovou fantazii, abych domyslela vše, čeho je schopná a co se může stát, takže nějaký ten řev asi zažiju.
|