Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 15:25
- Nahlásit

abby
Ty sis loni vychvalovla ten obojek proti klíšťatům apod. (teď si nevzpomenu, jak se jmenoval). Jak to uděláš letos? Já se ptala u veta a on říkal, že pokud je doma dítě, který na psa sahá nebo se pohybuje po stejných místech jako pes, nemá se ten obojek používat a má se dát raději kapátko za krk nebo cokoliv jinýho...

all mothers
Co vy? Když máte ratolesti, co sahají na psa, čím ho udržujete "odklíšťovaného"?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 16:00
- Nahlásit

Garfield
Vždycky jsem používala spoty za krk a obě děcka to ve zdraví přežili.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 16:05
- Nahlásit

Garfield
mám spoty
abby
si myslím, že olizování si užijou ještě dost v pozdějším věku

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 19:54
- Nahlásit

Terri
A musíš psa k postýlce pouštět??
spíš bych ráda měla jistotu, pokud se k postýlce dostane, že do ní neskočí, trvalé umístění psa venku není moc reálné vzhledem k nápadům, věku a velikosti psa.

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:27
- Nahlásit

Mě teda trošku udivuje, že tady někdo hodlá psa od dítěte oddělovat....

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:30
- Nahlásit

Mel
no skákat do postýlky a nebo nechat olizovat miminu ksichtík mi nepřijde jako "oddělování" ale jako rozumný nápad

kachna_
tak jasně, ale musí být v jednom pokoji? Nebo ho neuhlídáš?
(cože to máš za obludku?)

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:38
- Nahlásit

Mel
Esli je to na mě tak jde o jednoho (ze čtyř) psa, kterého jsem si brala v jeho dvanácti z útulku, o co míň slyší, o to je schopnější.

Venta
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:50
- Nahlásit

Terri
nechat olizovat miminu ksichtík mi nepřijde jako "oddělování" ale jako rozumný nápad

No ale když ti to dítě leze po zemi ve stejném bytě jako jsou psi, tak tomu občasnému olíznutí asi těžko zabráníš... teda aspoň u nás

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 21:02
- Nahlásit

Terri
tak jasně, ale musí být v jednom pokoji? Nebo ho neuhlídáš?
(cože to máš za obludku?)

Já netušim, tohle je jediná věc, co mě napadla, že by mohla být potenciální problém, ti ostatní se dají okřiknout, uhlídat, ale tahle devítikilová pinčovitá příšera ne.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 21:09
- Nahlásit

kachna_
zkus koupit postýlku s nebesy a místo těch krajek tam natáhnout moskytiéru. Přes celou postýlku.

Venta
No ale když ti to dítě leze po zemi ve stejném bytě jako jsou psi, tak tomu občasnému olíznutí asi těžko zabráníš... teda aspoň u nás
Zabránila jsem tomu úplně jednoduše. Zakázala jsem jim slintat po komkoliv Asi jsem divná, ale mě psí olizování prostě vadí. Takže to prostě mají zakázané a nikdy to nezkoušeli ani na děcka.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 21:44
- Nahlásit

Biluška
Zakázala jsem jim slintat po komkoliv
ANo, po komkoliv kdo nechce. A mimino nechce. A přijde mi to rozumné.

Teď Zorran občas Malé "pusu" dá, když mi zdrhá přes jeho teritorium, ale sama už má mantinely a obvykle to nedělá
Prostě nevidím důvod, jsou snad jiné kontakty se psem.

kachna_
až na seznámení jsem k úplně malé Miši psa pouštěla jen pod velmi přísným dohledem a s omezeními (neslintat, neolizovat, být v klidu, nedivočit). Kdyby to neudělal, neuměl udělat, tak bych ho k ní nepouštěla. Prostě mimino je mimino a šmitec.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:09
- Nahlásit

Terri
Přesně tak. Nejblíž jak se psi k miminu dostali bylo když hlídali kočárek před obchodem

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:17 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Biluška
Malá psa zbožňuje, to je furt pejsek, dáme pejskovi piškotek,hodíme pejskovi šišku, balonek, dáme pejskovi masíčko... Ale sleduje jej z povzdálí, když leží, tak ho pohladí. Prostě vzájemný respekt (i když samože u psa založený na strachu ze mně )
I mimino má svá práva

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:48
- Nahlásit

Biluška
Terri
Jo jo, ta postýlka s nebesy mě taky napadla a přijde mi jako nejrozumnější způsob jak zařídit, aby mohli přes den existovat ve stejné místnosti.

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:54
- Nahlásit

Já sice ještě mimino nemám, ale rozhodně neplánuju psům nijak bránit v olizování xichtu... Navíc znám už pár případů, kdy oddělování psů od dítěte vedlo k tomu, že pes musel pryč, protože se mu to holt nelíbilo a byl "agresívní".

Martina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:57 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Tak u nás je to trošku jiný, naše čubina si malý až tak moc nevšímá, pokud zrovna nemá v ruce něco moc dobrýho, ale Dorotka ji prostě líbe, ne že čuba jí, ale naopak. Když rozdává pusinky po celé rodině, tak jde i za psem. Přivře oči, našpulí rty a čeká až jednu dostane. Někde najdu fotku.
Jo a snažím se odčervovat častěji než za půl roku, tak za 4 měsíce.

Martina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 23:03
- Nahlásit

Tak takhle to vypadalo když byl malé rok, to líbala s otevřenou pusou:

a takhle to vypadá teď:

A můj otec pak nechce dát Dorotce pusu, když vidí tohle.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 07:50
- Nahlásit

Martina
A můj otec pak nechce dát Dorotce pusu, když vidí tohle.
Ani se mu nedivím.

Mel
To není o žádném oddělování. To je o tom, že pes prostě nemůže lézt za novorozencem do postýlky a lízat si ho jako vlastní štěně.

Terri
Když už to nebylo mimino, ale batole tak jsem je spolu nechávala. Holky vodily psy na vodítku a byly hrozně důležité, házely jim z kočárku hračky, aby je pes mohl podávat zpátky a tak. Doma lozily po jedné podlaze, psi nikdy nebyli zavření bokem. Ale vyloženě k miminu prostě nesměli. Nebyl důvod. Do pokojíčku jít klidně mohli, ale kupodivu k tomu žádná neměla nějaké velké tendence.Chodili tam se mnou, stáli pod přebalovacím pultem a čekali až tu myš obleču a půjdem konečně ven, ale v podstatě nikdy nejevili nějaký zájem o dítě jako takové.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:36
- Nahlásit

Biluška
Přesně tak.
Mel
ale rozhodně neplánuju psům nijak bránit v olizování xichtu... Navíc znám už pár případů, kdy oddělování psů od dítěte vedlo k tomu, že pes musel pryč
Přiměřený kontakt není přece oddělování!
A kde máš ohled na to mimino??

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:37
- Nahlásit

hmmmmmmm
kachna_
postýlka s nebesy zvláště se systémem přidělání dnes prodávaným nezabrání ani mouše v ničem..ráda v reálu předvedu
add olizování mimina..u nás v klidu sem tam proběhlo....pokud byla mjalé mimino..neviděla jsem a nevidím důvod to oddělovat..srovnám-li nemocnost straších dětí a malý jednoznačně Vikča vyhrává co se týče viroz apod.neměla skoro nikdy nic..narozdíl od nich)
Terri
Teď Zorran občas Malé "pusu" dá, když mi zdrhá přes jeho teritorium, ale sama už má mantinely a obvykle to nedělá
Prostě nevidím důvod, jsou snad jiné kontakty se psem.

mno to asi ano...moje dítě holt nemá ty mantinely pevně nastvavené...asi chyba ve výchově

Biluška
ale v podstatě nikdy nejevili nějaký zájem o dítě jako takové.
no vidíš a Trinča jak načuchla Vikinu byla šílená a celá se klepala aby k ní mohla
Martina
Když rozdává pusinky po celé rodině, tak jde i za psem. Přivře oči, našpulí rty a čeká až jednu dostane.)
¨ ano ano a někd yjen je Tíííjuš pusu a Trinča v tuto chvíli velmi aktivně spolupracuje

a ke klíštatům..požívám spot..kterej aplikuju večer a aspon dva-tři dny se snažím aby po ní nelezla...zatím ok

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:42
- Nahlásit

sarax
mno to asi ano...moje dítě holt nemá ty mantinely pevně nastvavené...asi chyba ve výchově
Proč? Miš rychle pochopila, že pes, který má 45 kg ji shodí i ocasem, i kdyby byl sebeněžnější. Takže si to hlídá. Holt výchova nebyla třeba

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:43
- Nahlásit

sarax
.neviděla jsem a nevidím důvod to oddělovat..srovnám-li nemocnost straších dětí a malý jednoznačně Vikča vyhrává co se týče viroz apod.neměla skoro nikdy nic..narozdíl od nich)
Pupici je sedm. Má za sebou jednu chřipku (fakt jednu, nekecám) a neštovice. Lálici je deset. Zažila dvě chřipky, jedny neštovice a jeden zánět oka. V podstatě nevím co to znamená mít nemocné děcka. Psi je opravdu neolizují. Od malička s nimi žili, lozili po stejné podlaze, jedli ze stejné misky stejné granule, dělili se o chrastítka...ale neolizovali se (a neolizují).

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 10:44
- Nahlásit

Tak ono snad nejde o nemocnost ne? Nebo myslíte, že se to miminům líbí?

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 11:04
- Nahlásit

Biluška
Jasně, že se nemá nic přehánět, ale už nevidím rozdíl v tom, jestli pes dítě olízne nebo olízne svoji hračku, kterou pak dítě strčí do pusy.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 11:12
- Nahlásit

Terri
Nebo myslíte, že se to miminům líbí?
ano vzhledem k tomu jak se od mala tvářila jsem o tom velmi přesvědčná..a můžu tě ujistit že sic má můj pes 25 kilo neřeší to..ocasem jí švihá po xichtíku a ona ani necekne..stejně tak miluje Garyho a Taru a to je jiná váhová kategorie..Vikča ví že jí možná shodí takže neleze k nim když si hrají..jinak to ustojí
Biluška
.ale neolizovali se (a neolizují).
ale tohle je o tom jak moc to vadí člověku že..mě až tak ne a mejm dětem taky ne..add nemocnost myslela jsem nejen olizování ale pravej fullkontakt..starší neměly nic co by se zvířeti podobalo..malá jo..podle mě je to znát..ale kdo ví
Martina
jestli pes dítě olízne nebo olízne svoji hračku, kterou pak dítě strčí do pusy.
jedna věc a taky prostě v bytě ,vím že Biluše je má některé -velkou část-v bytě,ale prostě v bytě to jde hůř a mi co je máme ve většině doma toto neřešíme tolik

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:13
- Nahlásit

ja nemám zvířata v bytě a přes to mě taky až zas tak nevadí (olizování) ale skákání do pstýlky by mě asi vadilo a spaní v postely asi taky. Ale nevím doma je nemám. Ale hranice dkud pokud byt musí, holt je pes jednou zvíře a hotovo.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:04
- Nahlásit

Martina
Jasně, že se nemá nic přehánět, ale už nevidím rozdíl v tom, jestli pes dítě olízne nebo olízne svoji hračku, kterou pak dítě strčí do pusy.
Však proč by taky měla dávat do pusy jeho hračky?

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:05
- Nahlásit

sarax
ale tohle je o tom jak moc to vadí člověku že..mě až tak ne a mejm dětem taky ne.
jo, to je kus od kusu . Mě to vadí děsně.
Pozoruju to i na canisce - někteří klienti to vyloženě vyhledávají a čím víc je pes olizuje tím jsou spokojenější. Jiným to vadí, psa hladí, mazlí, ale pokud se je snaží olíznout tak uhýbají.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

Biluška
Jiným to vadí, psa hladí, mazlí, ale pokud se je snaží olíznout tak uhýbají.
To jo Někdo si nechává psem olizovat hlavu, jiní nohy A někdo vůbec.
Ale nevím, proč by se do toho mělo tahat mimino...

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:17
- Nahlásit

Terri
Však proč by taky měla dávat do pusy jeho hračky?
reagovala jsem na Bilušku, která napsala:
Od malička s nimi žili, lozili po stejné podlaze, jedli ze stejné misky stejné granule, dělili se o chrastítka.

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání